Huacachina, de speeltuin van Peru

Tip 1 - Doe een sandbuggy tour

Je gaat dan met een soort kart waar ongeveer 10 personen in passen van de zandduinen scheuren. Dit is echt geweldig om te doen omdat het net lijkt alsof je in een achtbaan zit. Bij de sandbuggy tour die ik deed, was sandboarden inclusief. Dit is ook fantastisch! Je krijgt dan van de chauffeur een soort snowboard waarmee je zittend of liggend van de zandduinen kunt glijden. Sommige van deze duinen waren echt onwijs hoog, dus aan het begin leek het me best eng! Maar je moet het gewoon doen en dan merk je pas hoe tof het is.

Tip 2 - Bezoek een wijngaard en leer hoe Pisco wordt gemaakt

Pisco is het nationale drankje van Peru en onder andere in deze regio wordt het geproduceerd. Pisco zelf is heel erg sterk. Maar hiermee worden de welbekende Pisco sour cocktails gemaakt die wel heel lekker zijn! Tijdens deze tour kun je verschillende soorten Pisco en wijn proeven. Zo kom je erachter dat Peruanen dol zijn op zoete wijn! Wat voor hen droge wijn is, is voor ons zoet.

Tip 3 - Geniet van de zonsondergang

Een mooiere zonsondergang dan in Huacachina ga je nergens andere vinden. Het kost je wel een hele klim door de zandduinen. Maar eenmaal boven op het duin, ben je blij dat je het gedaan hebt. Het is aan te raden om rond 17:00 omhoog te klimmen. Zo weet je zeker dat je op tijd bent om van de zonsondergang te genieten.

Tip 4 - Feesten tot in de late uurtjes

Een andere reden waarom mensen graag in Huacachina komen is om te feesten. Je hebt hier onder andere een Wildrover hostel. Deze hostelketen staat bekend om de goede feesten. Er worden hier gratis shots uitgedeeld en er gaat hier geen avond voorbij dat er niet op de bar gedanst wordt. Wanneer deze bar dichtgaat zijn er nog genoeg clubs om de hoek waar je terecht kunt om door te feesten tot in de late uurtjes.

Er is dus genoeg te doen! Maar blijf hier niet langer hangen dan 2 of 3 dagen. Dan heb je het denk ik ook wel weer gezien.