Inca Jungle trekking naar Machu Picchu

De eerste dag reden we met een groepje van 12 mensen met een busje van Cusco naar Ollantaytambo waar we nog even de laatste dingen voor de trekking konden kopen. Vervolgens reden we naar een punt in de bergen op 4300m hoogte vanaf waar we naar beneden gingen mountainbiken. Ik vond het echt heel tof om te doen! We reden door prachtig berglandschap en we moesten ook af en toe door riviertjes rijden. In de namiddag arriveerden we in onze lodge waar we een lekkere lunch voorgeschoteld kregen. Daarna was het tijd om te wildwater raften. Ik had verwacht dat het wel wat kouder zou worden, maar doordat we in het regenwoud zaten, koelde het eigenlijk helemaal niet zo erg af. Dus het was geen probleem om te raften terwijl de zon al weg was.

De volgende dag zouden we 10 uur (incl. stops) gaan hiken. De dag begon met heel veel regen. Gelukkig hadden we een goede poncho mee. Dit is wel echt aan te raden! Veel van onze groepsgenoten waren heel wat minder goed voorbereid. Veel van hen deden de trekking verrassend genoeg ook gewoon op sneakers. Maar ik was zelf erg blij dat ik bergschoenen aan had op de gladde paadjes en omdat we echt wel lang moesten lopen. Gelukkig werd het op een gegeven moment droog en liepen we een stuk op de officiële Inca Trail. Onze gids kon heel goed vertellen over wat er in de tijd van Inca’s plaats heeft gevonden in het gebied waardoor het echt ging leven. Na een lange dag hiken, werden we verwend met een bezoekje aan de Hot Springs.

Op dag 3 begonnen we met ziplinen tussen de bergen. Dit was echt heel gaaf om te doen! Ik vond het ook minder eng dan ik had verwacht. Het was allemaal heel veilig en je kreeg een duidelijke uitleg van tevoren. Het is blijkbaar ook mogelijk om in andere posities van de zipline af te roetsjen. Ineens zag ik namelijk iemand met haar benen gespreid en met haar hoofd naar beneden hangend vanaf gaan, samen met een man die daar werkte. De locals noemden deze positie de ‘Sexy Lama’. In de middag was het nog 3 uur lopen naar het plaatsje Aguas Calientes vanuit waar iedereen de Machu Picchu bezoekt.

Op de laatste dag begonnen we al om 5:00 uur in de ochtend aan onze hike naar de Machu Picchu. Dit viel ons nog wel even zwaar omdat je én in het regenwoud loopt en best steil omhoog. Dit betekende dus even maximaal zweten. Eenmaal bij de Machu Picchu was het heel mistig. Maar na een tijdje verdween deze mist gelukkig een beetje en konden we het goed zien. Echt heel bijzonder om daar in het echt te zijn! Nu kan ik ook weer zeggen dat ik inmiddels al 2 van de 7 Wereldwonderen van m’n lijst kan strepen. Ik kan je de Inca Jungle Trekking in ieder geval zeker aanraden als je een beetje sportief bent!