Condors spotten in de Colca Canyon

Ik werd om 3:00 uur ‘s nachts opgehaald door een busje voor mijn hike door de Colca Canyon. Een van de eerste stops was het uitkijkpunt waar je condors kon spotten. Dit was een van de belangrijkste redenen dat ik deze hike wilde doen. We zagen er echt super veel en je zag zo ook van heel dichtbij! Het zijn echt gigantische beesten die wel een spanwijdte van 3 meter kunnen hebben. Wel indrukwekkend om te zien dus. Ik vond de Canyon zelf ook wel heel mooi. Deze is meer dan twee keer zo diep als de Grand Canyon. Het was weer een heel andere omgeving dan wat ik eerder gezien had en het was er heerlijk weer! De eerste dag was het vooral naar beneden lopen en op het laatst nog een stukje omhoog. Aan het einde van de eerste dag eindigden we lekker in een zwembad.

De tweede dag stonden we al om 4:30 uur op en was het 3 uur lang omhoog lopen. Dit was echt wel even bikkelen en viel me nog best zwaar. Maar doordat ik gewoon mijn eigen tempo ben gaan lopen, heb ik uiteindelijk toch de top bereikt en dat gaf wel een heel goed gevoel gelukkig! Met dit soort hikes en zeker op hoogte is mijn belangrijkste tip dan ook om het rustig aan en op je eigen tempo te doen. Dan geniet je er uiteindelijk het meest van! Ondanks dat het zwaar was, begeef je je wel in een geweldige omgeving met uitzicht op de omliggende vulkaantoppen. Naast condors kun je hier ook veel lama’s, alpaca’s en vincuña’s spotten.

Aan het einde van de trekking kregen we nog een lekkere beloning: de warme thermale baden vlakbij Chivay. Dat hebben je spieren na zo’n trekking wel verdiend!