Reiszoeker

Reizen naar Chili

Bagage en kleding Chili

We adviseren je om de bagage mee te nemen in een rugzak en het totale gewicht te beperken tot vijftien kilo per persoon. Een compacte weekendtas (op wieltjes) van hetzelfde gewicht is ook mogelijk. Daarnaast is een kleine rugzak of schoudertas handig voor de dagelijkse handbagage.

Het is aan te raden warme, wind- en waterdichte kleding mee te nemen, want in de bergen kan het flink koud zijn, waarbij de temperaturen ver onder het vriespunt kunnen dalen (bijvoorbeeld een combinatie van een goede warme trui, een lange broek en een winddicht jack). In het verre zuiden is het klimaat onberekenbaar, zodat je ook met sneeuw rekening moet houden. Verschillende laagjes over elkaar helpen goed tegen de kou. Neem ook een stel luchtige katoenen kleren en evt. badkleding mee. Neem liever te weinig mee dan teveel. Een paraplu en een dun regenjack zijn wel handig, het eerste is zowel tegen de regen als tegen de felle zon. Een paar goede, ingelopen wandelschoenen met goed profiel en een paar slippers is alles wat je voeten vereisen.

Verder zijn belangrijk: zonnebril, zonnebrandmiddelen, toiletartikelen, een reisapotheek, een hoofddeksel/doek, foto- of filmapparatuur, zaklantaarn, handdoek, zakmes (tijdens de vlucht niet in je handbagage stoppen), paspoort, kopieën van paspoort en reisverzekering en een pasje van je reisverzekering met daarop het alarmnummer.