Menu

Reizen naar Cuba

Wie gaat rondreizen door Cuba, zal gastvrij worden ontvangen door de vriendelijke en muzikale bevolking. Salsamuziek stroomt door hun bloed en speelt een belangrijke rol in het dagelijks leven van de bewoners van dit exotische eiland. Overal waar je komt hoor je de swingende tonen van salsa. De uitbundige Cubanen schudden hun heupen los. Geniet tijdens je rondreis door Cuba ook van de indrukwekkende historie, de karaktervolle steden, prachtige stranden en overweldigende natuur.

Al je zintuigen worden geprikkeld tijdens een rondreis door Cuba. De geur van tabak, de smaak van een heerlijke Cuba Libre, het gevoel van salsa en de prachtige kleuren van de natuur… Cuba vloeit door je hele lichaam! De bevolking is relaxed, ondanks het politieke klimaat en de invloed van Fidel Castro. Cubanen dansen het liefst de hele dag en zijn altijd goedgehumeurd. Ga je naar Cuba op reis, dan word je door hen hartelijk verwelkomd!

Cuba rondreizen gaan natuurlijk niet voorbij aan de bruisende stad Havana. Deze fantastische stad barst van de sfeervolle straten en pleinen. Je kijkt je ogen uit op de gezellige terrassen en in de knusse barretjes. Ook Santiago de Cuba bruist volop. De beroemdste muzikanten van Cuba komen uit deze stad en er zijn hier dan ook talloze muziekcafés, ook wel ‘casa de la trova’ genaamd.

Zeker ook de moeite waard tijdens een rondreis door Cuba is de oude stad Trinidad. Een waar openluchtmuseum, waar ezels wagens door de straten trekken en vogelmannen (pajareros genoemd) rondwandelen met hun vogels in kooitjes. Onvergetelijk!

Rondreizen door Cuba bieden je ook volop zon, zee en strand. In Varadero bijvoorbeeld geniet je van de prachtige groen/blauwe zee. Je kunt hier fantastisch snorkelen of heerlijk relaxen in het zand. Ook in Baracoa kom je helemaal tot rust, wanneer je onder een palmboom geniet van je kokosnoot. De veranda’s in dit plaatsje zullen je meteen opvallen; ze geven je het gevoel alsof je in een western beland bent! 

Rondreizen door Cuba is reizen door een land met een heerlijk klimaat, afwisselende natuur, oude bouwwerken in kleurrijke steden en een vrolijke bevolking. Dit swingende land zal altijd een speciale plek in je hart innemen!

Wil je met je familie op reis naar Cuba bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Cuba