Menu

Reizen naar Japan

Tijdens een rondreis Japan, maak je op een verbazingwekkende manier kennis met ‘het land van de rijzende zon’. De groepsreis door Japan is een reis vol afwisseling en contrasten; van eigentijdse wereldsteden naar oude heiligdommen en overweldigende natuur. Traditie en  moderne technologie gaan perfect samen. Tokyo zit vol met deze tegenstellingen; je vindt er de dorpse wijk Nezu naast de wolkenkrabbers van Shinjuku en het trendy Harajuku, waar rebels geklede jongeren zorgen voor een wel heel apart straatbeeld!

Reis je naar Japan en breng je een bezoek aan Tokyo, dan zal het je opvallen dat de stad voornamelijk bestaat uit moderne gebouwen. Door een grote aardbeving in 1923 en bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er maar weinig oude gebouwen overgebleven. Gelukkig is het Japanse karakter zeker niet verloren gegaan. Uiteraard ga je niet alleen voor de hoofdstad Tokyo op reis naar Japan. Begrijpelijk, want rondreizen door Japan brengt je op vele andere fascinerende plekken.

In Kyoto kun je tijdens de rondreis Japan op zoek naar klassiekers zoals de Gouden Tempel en Ryoan-ji. De Gouden Tempel is een van de mooiste tempels van Kyoto. Dit prachtige tempelcomplex behaalde bijna de nieuwe lijst van wereldwonderen, maar heeft het helaas net niet gehaald. De Ryoan-ji tempel is vooral bekend vanwege zijn zen-tuin. Deze Japanse steentuin is aangelegd om de monniken een plek te geven om te mediteren. Het kijken naar de tuin zou een kalmerend effect hebben. Voor gezellige drukte bezoek je de uitgaanswijk van Kyoto; Gion. Hier ontmoet je giechelende leerling-geisha’s in hun typische kimono’s en witte gezichten.

Reizen door Japan betekent ook het bewonderen van de vele rijstvelden, riviertjes, ronde grafheuvels en interessante heiligdommen. De Kibi-vlakte laat je al deze elementen zien tijdens een geweldig mooie fietsroute door dit gebied. Een onvergetelijke ervaring! In Sandankyo is de natuur overweldigend mooi. Imposante rotsformaties en torenhoge rotswanden zorgen voor een prachtig gezicht tijdens een heerlijke wandeltocht.

De reizen naar Japan laten je kennismaken met de veelzijdige Japanse cultuur die bestaat uit zowel Europese, Noord-Amerikaanse als Aziatische elementen. Geniet van de Japanse keuken en laat je verwelkomen door de verlegen, maar ongelooflijk gastvrije bevolking. Wil je niets missen van Japan? Maak dan een rondreis Japan met Shoestring!

Wil je met je familie op reis naar Japan bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Japan