Menu

Reizen naar Marokko

Ga je rondreizen door Marokko? Dan ben je verzekerd van een onvergetelijk avontuur! Eeuwenoude koningssteden, de Sahara en het mooie Atlasgebergte zorgen voor adembenemende momenten tijdens je Marokko rondreis.

In de steden vind je overal levendige markten en straatjes die steeds een ander ambacht vertegenwoordigen; leerlooiers, sloffenmakers of koperbewerkers. Het bruisende Marrakech is een kosmopolitische en internationale stad met een overvloed aan creativiteit. Zeker een bezoek waard tijdens je rondreis door Marokko. De stadsmuren en prachtige tuinen en paleizen herinneren aan de gouden eeuw. Shoppen, ontspannen in een spa, genieten van het heerlijk gekruide eten en hip stappen; het kan allemaal in deze geweldige stad.

Je zintuigen worden volop geprikkeld tijdens een Marokko rondreis. Vooral je reuk zal overuren maken. De leerlooierijen van Fes met hun stinkende verfbaden, de kruidensouq met zijn parfums en specerijen; Marokko is een feest van luchtjes! Je ogen komen ook zeker niets te kort. De Hoge Atlas zorgt voor fraaie landschappen en vergezichten en de Erg Chebbi kent de mooiste zandduinen van Marokko. Hier zie je met helder weer vaak vallende sterren. Tijd om een wens te doen!

In Essaouira kun je heerlijk bijkomen aan het brede strand. En laat je smaak prikkelen door de meest heerlijke visgerechten die je kunt bestellen in één van de vele restaurantjes die hier te vinden zijn. Dit witte stadje is heerlijk ontspannen en mediterraan. Slenteren door de authentieke winkelstraatjes is een feest. Een grotere stad -de grootste van Marokko- welke ook aan de kust gelegen is, is Casablanca. Deze stad ligt in het meest vruchtbare gebied van Marokko en is de voornaamste bron van minerale rijkdommen. Ga je op rondreis door Marokko, dan moet je deze stad zeker bezoeken; je wordt vast verrast!

Breng je tijdens je rondreis door Marokko een bezoek aan Aït Benhaddou, dan zal je misschien een moment van herkenning hebben. Deze verstilde, landelijke omgeving die prijkt op de Werelderfgoedlijst van UNESCO heeft al vaak als decor voor verschillende films gediend, zo ook voor ‘Gladiator’.

Een rondreis naar Marokko
zitten vol afwisseling en avontuur. Reis je naar Marokko, dan reis je naar het land van 1001 nacht. Onvergetelijk!

Wil je met je familie op reis naar Marokko bezoek dan ook eens de website van onze zusterorganisatie Koning Aap: Familiereizen Marokko