Menu

Single reizen Armenië

Alleen reizen maar toch samen, dat is een single reis. Armenië ontdekken met gelijkgestemde reisgenoten waarbij je de keus hebt om er af en toe lekker alleen op uit te trekken of in het gezelschap van de groep activiteiten te ondernemen.  Ga met Shoestring mee op een van onze single reizen Armenië. Je komt prachtige kloosters en oude dorpjes tegen tijdens je single reis Armenië. Khatchkar duiken overal op: deze tableaus van steen met versierde kruisen kom je zeker tegen!

Het Dilizhan kuuroord is een must-see tijdens je Armenië single reis. Dit oord in het Aghstevdal is ook bekend als ‘klein Zwitserland’. Het nabijgelegen Dilijan Nationaal Park beschikt over het prachtig gelegen, door groen omringde Parzmeer. Omringd door kleurrijke bloemvelden en vogels vind je de goed bewaarde Selim Karavanserai uit de 14de eeuw. De kuuroorden en het heilzame water van Jermuk kennen in Armenië een grote bekendheid. De in een groene kloof gelegen grottenstad Khndzoresk kun je vanaf een uitzichtpunt goed bekijken.

De échte kloosters van Armenië liggen vaak op onmogelijke plaatsen, zoals het Novarank klooster dat op een rotsplateau in een nauwe kloof ligt. Je komt langs de berg Ararat, waar de ark van Noach volgens de overlevering gestrand is. Het Armeense UNESCO Werelderfgoed Zvartnots, een ruïne van een koepelkathedraal die in de negende eeuw is ingestort, kun je bezoeken tijdens je Armenië single reis tijdens een dagtrip vanuit hoofdstad Yerevan.

Ga met Shoestring mee op een van onze single reizen Armenië.