Menu

Single reizen Egypte

Alleen reizen, maar toch samen, dat is een single reis. Egypte biedt je afwisseling tussen cultuur en strand. Door de indrukwekkend bezienswaardigheden en een schitterende kust met prachtige zee is het een boeiend land om te bereizen. De fascinerende cultuur van de piramides, moskeeën, tempels en het graf van Toetankamon en de woestijnen en oases leveren onvergetelijke plaatjes op. Kortom: iedereen zal zich vermaken tijdens een singlereis naar Egypte.

De hoofdstad van Egypte, Caïro, is een bruisende metropool van extremen. Eeuwenoude bouwwerken staan hier naast moderne wolkenkrabbers. Je kunt hier één van de enorme moskeeën bezoeken of een kijkje nemen in de middeleeuwse citadel. Wil je tijdens de single reis in Egypte shoppen? Dat kan prima in het middeleeuwse marktkwartier Khan al-Khalili. Maar een bezoek aan het Nationaal Museum zal voor de meeste reizigers het hoogtepunt van deze stad zijn.

In Luxor begeef je je in het Mekka der oudheden. Je gaat natuurlijk op zoek naar het graf van Ramses II en de tempel van Hatsjepsoet tijdens je single reis door Egypte. Bij de lichtshow in de tempels van Karnak droom je weg naar oude tijden. Breng een bezoek aan één van de vele woestijnen die Egypte rijk is. De Witte Woestijn is indrukwekkend door de aparte verzameling witte kalksteen-formaties  die in het desolate landschap wel tien meter hoog rijzen. Een bijzonder gezicht. In de Sinaï woestijn kun je, rijdend op een kameel, genieten van het prachtig gekleurde landschap van deze zandvlakte.

Maak een boottocht over een van de langste rivieren van de wereld: de Nijl. Geniet van het prachtige landschap en de verschillende steden die je voorbij vaart. Bij de Rode zee, in de Golf van Aqaba ontdek je de onderwaterwereld van prachtige koraalriffen en kleurrijke vissen. Dit maakt reizen naar Egypte ook voor water- en natuurliefhebbers een onvergetelijke ervaring. Met gelijkgestemd gezelschap op pad tijdens een singlereis. Egypte heeft zo veel te bieden!