Menu

Single reizen Georgië

Alleen reizen maar toch samen, dat is een single reis. Georgië ontdekken met gelijkgestemde reisgenoten waarbij je de keus hebt om er af en toe lekker alleen op uit te trekken of in het gezelschap van de groep activiteiten te ondernemen. Ga met Shoestring mee op een van onze single reizen Georgië.

Je zult het prachtige, pittoreske centrum van Tbilisi ontdekken tijdens je Georgië single reis. De belangrijkste hoogtepunten van deze stad liggen op loopafstand van elkaar, zo kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan bijvoorbeeld de zwavelbadhuizen. De muren van het Narikala Fort bieden je ’s avonds een prachtig uitzicht over de stad.

Het Grottenklooster David Gareja, dat je als alternatief voor een pelgrimstocht naar Jeruzalem drie keer moet bezoeken, vind je op de route naar de wijnregio Kakhetië. Aangekomen in Kakhetië kun je de vele kloosters en kerken bezoeken, een wijntocht doen of deelnemen aan een excursie langs de prachtige panorama’s van de Kaukasus.

De grote bergketen Kaukasus zorgt voor een gevarieerd en nog ongerepte landschap. De hoogste bergen zijn wel meer dan 5000 meter hoog in dit gebied. Prachtige wandelroutes langs uitgestrekte bloemenvelden met uitzicht op de besneeuwde bergtoppen maken dit gebergte dan ook zeer geschikt om te wandelen. Vergeet je eigen picknick spullen niet in te pakken om te lunchen met een overweldigend uitzicht.

Mtshketa, de strategisch gelegen oude hoofdstad, kent prachtige kloosters en kathedralen, waaronder het Jvariklooster en de Svetitskhovekathedraal, die opgenomen zijn in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In Gori, de geboorteplaats van Stalin, vind je veel Sovjetpropaganda. Veel Georgiërs zijn nog steeds trots op hun machtige landgenoot en bagatelliseren zijn misdaden.

In Vardzia vind je het complex van grotnederzettingen dat is uitgegroeid tot een koninklijke stad. Dit is een van de highlights van je Georgië single reis.

Ga mee op een van onze single reizen Georgië!