Reiszoeker

Groepsreis Guatemala

Maya’s, vulkanen en jungle

Boek v.a. € 2.045,-
GROEPSGROOTTE: 8-18 | 16 DAGEN

Groepsreis Guatemala

Antigua – Beklimming Pacaya

De top van de actieve vulkaan Pacaya is 2552 meter hoog. De wandeling is in totaal 3½ km en de échte klim naar de top zo'n 700 meter. Uiteraard gaat er een lokale gids mee. Afhankelijk van de activiteit van de vulkaan wordt door de lokale gids je looproute bepaald, en hoe hoog je kunt gaan. Een redelijke conditie is vereist, sommige delen gaan over gravel en dit maakt het lopen zwaar. Goede wandelschoenen zijn een must.

Duur: halve dag (zeer vertrek vroeg in de ochtend en tegen 13.00 terug in Antigua)

Inbegrepen: vervoer van en naar de Pacaya, lokale gids (toegang nationaal park is exclusief). Met meer deelnemers wordt de excursie goedkoper en andersom.
Niet inbegrepen: maaltijden, drankjes en fooi

Flores – Crater Azul

In de lagune Crater Azul kun je zwemmen in het kristalheldere water. Zo helder dat de vegetatie op de bodem zichtbaar is! Crater Azul heeft een diepte van ongeveer 5 tot 7 meter in het midden, afhankelijk van de tijd van het jaar. De naam komt van de kratervorm die de lagune heeft en de intens blauwe kleur van het water.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07:45 Vertrek vanuit Flores.
09:15 Aankomst. Daarna een boottransfer vanr 15-20 minuten. Dan is het tijd om te ontspannen en eventueel te lunchen.
14:00 Terug naar Flores.
De genoemde prijs is bij een deelname van minimaal 8 personen.

Inbegrepen: vervoer, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: maaltijden, drankjes en fooi

Tip: Neem je snorkel mee en gebruik vanwege de flora en fauna geen insecten werende middelen of zonnebrandmiddelen als je het water in gaat.

Flores – Yaxha

Het Mayacomplex Yaxha is met 500 bouwwerken niet alleen enorm groot, het is door de ligging aan het meer Laguna Yaxha ook nog eens een van de mooiste plekken in Guatemala. Slechts een handvol tempels is zichtbaar, de meeste liggen nog steeds verstopt onder de jungle. Als je op de top van de hoogste tempel staat heb je een fantastisch uitzicht op het nabijgelegen woud en de lagunes. Yaxha ligt op circa anderhalf uur rijden (73 km) vanaf Flores.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
12:45 Vertrek vanuit Flores.
14:15 Aankomst Yaxha. Je bezoekt het park met een Engelssprekende gids. De tour eindigt met het uitzicht op de zonsondergang (indien het weer dit toelaat) vanaf de hoogste piramide.
18:00 Vertrek vanuit Yaxha.
De genoemde prijs is bij een deelname van minimaal 11 personen.

Inbegrepen: vervoer, Engelstalige gids
Niet inbegrepen: maaltijden, drankjes en fooi

Río Dulce – Lívingston

Je vaart de Río Dulce af, naar de Caribische kust. Je boot navigeert door ongerepte natuur tussen hoge rotskliffen die begroeid zijn met tropische woudreuzen. Het is het woongebied van de Kekchi-indianen die hier leven van visvangst en vogeljacht. Bij de monding wordt gestopt in Lívingston, een Creools vissersplaatsje, waar de Garifuna's wonen, afstammelingen van tot slaaf gemaakte Afrikanen. Je waant je opeens in de Cariben!

De boottocht duurt circa 3 uur. Onderweg vaar je langs een Spaans-koloniaal fort, Castillo de San Felipe, en zie je diverse watervogels. Na aankomst in Lívingston heb je de tijd om door het dorp te wandelen voordat je terug naar je hotel vaart.

Inbegrepen: bootvervoer
Niet inbegrepen: maaltijden, drankjes en fooi