Reiszoeker

Groepsreis IJsland

Het land van vuur en ijs

Boek v.a. € 2.425,-
GROEPSGROOTTE: 10-24 | 8 DAGEN

Groepsreis IJsland

Reykjavik - Blue Lagoon (opgeven bij boeking!)

Breng een bezoek aan de beroemde Blue Lagoon en ga lekker ontspannen.
 
Incl. transport, entree Blue Lagoon, handdoek en een drankje. 

Als je naar de Blue Lagoon wilt, vermeld dit dan op je boekingsformulier en boek zo vroeg mogelijk. De Blue Lagoon is zo populair dat als je later boekt, er grote kans is dat deze volgeboekt is. De Blue Lagoon is altijd op aanvraag en is pas definitief als je van ons de bevestiging hebt gekregen. Het niet (meer) mogelijk zijn van het bezoeken van de Blue Lagoon heeft niet tot gevolg dat de reis kostenloos geannuleerd mag worden. Deze excrusie wordt op join-in basis uitgevoerd.

NB Let op bij het dragen van sieraden en brillen tijdens je bezoek aan de Blue Lagoon. Het advies is om deze van te voren af te doen.

Kirkjubæjarklaustur - Amfibie boottocht over Jökulsárlón gletsjermeer (mei t/m oktober, opgeven bij boeking!)

Je maakt een boottocht in een amfibievoertuig. Dit voertuig kan zowel op het land als in het water. Tijdens de boottocht vaar je langs de grote ijsbergen die ronddrijven in het Jökulsárlón meer. Ook heb je de mogelijkheid om meer dan 1000 jaar oud ijs te proeven en met een beetje geluk spot je zelfs een zeehond in het water. Voor zeehonden is het Jökulsárlón meer de ideale thuisbasis.

Duur: 30-40 minuten
Inclusief: Engelssprekende gids, reddingsvest
Exclusief: warme en waterafstotende kleding, fooi, drinken en snacks

Houd er rekening mee dat het niet mogelijk is om de zodiac en de amfibie boottocht tegelijk te doen. Indien je graag aan een boottocht wilt deelnemen dien je een keuze te maken tussen een van de twee tochten.

Kirkjubæjarklaustur - IJsgrot bezoek (inclusief oktober - maart)

Voordat je aan de tocht begint maak je kennis met jouw ervaren Engelssprekende gids. Als eerst zal een korte briefing gegeven worden en worden de benodigdheden, zoals stijgijzers en een helm uitgedeeld. De gids leert je meer over het ijsgrotten van IJsland en hoe deze grotten ontstaan. Een superjeep brengt je via prachtige landschappen naar de beste grot op dat moment. Tijdens de wandeling heb je genoeg tijd om te stoppen en foto’s te maken. Het smeltende ijs, de kleur en de doorzichtigheid vanbinnen maken de gletsjer en ijsgrotten zo speciaal. De gidsen bepalen vooraf welke ijsgrot bezocht zal worden afhankelijk van welke het beste begaanbaar is.  

Inclusief: ervaren lokale Engelssprekende gids, gletsjer- en veiligheidsuitrusting
Exclusief: regenkleding, wandelschoenen, eten en drinken, fooi
Duur: totaal circa 3 tot 4 uur afhankelijk van de locatie van de grot
Moeilijkheidsgraad: voor iedereen met een goede conditie toegankelijk

NB: om deel te kunnen nemen aan deze activiteit heb je een schoenmaat van minimaal 34 nodig i.v.m. de stijgijzers. Houd er rekening mee dat veiligheid voorop staat en de tocht weersafhankelijk is. Bij slecht weer kan het voorkomen dat je excursie last-minute geannuleerd wordt.