Reiszoeker

Groepsreis IJsland

Het land van vuur en ijs

Boek v.a. € 2.425,-
GROEPSGROOTTE: 10-24 | 8 DAGEN

Groepsreis IJsland

Totale beoordeling:
8,4
62 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,8
Prijs/kwaliteit: 7,3
Accommodatie: 8,0
Transport: 8,0
Vertrekdatum: 19/11/2023
Beoordeling: 9
Jessie:
In november 2023 een singlereis gemaakt naar IJsland. Het was in één woord geweldig! De organisatie heeft alles tot in de puntjes geregeld. De gids was erg vriendelijk en enthousiast en de accommodaties waren schoon en netjes. Ik ben stiekem alweer aan het kijken naar de volgende singlereis!
Vertrekdatum: 19/11/2023
Beoordeling: 10
Yoni:
Het was voor mij de eerste keer om op deze manier te reizen, maar ik kan het iedereen aanraden! Je krijgt in deze week een uitstekend beeld van de prachtige natuur die op Ijsland te vinden is. Van watervallen tot gletchers, geizers, zwarte stranden en het noorderlicht. Zeker rond deze tijd (November) geeft de laagstaande zon bij helder weer extra mooie plaatjes. De gids die we hadden was echt super. Hij is zeer betrokken, spreekt perfect Engels, waakt over iedereen, probeert het maximale uit de reis te halen en gaf veel informatie. Ook de groep maakte het leuk met elkaar. Zeker in de avonden als het dagprogramma erop zat. Samen eten, een drankje doen bij de bar, spelletjes spelen, het noorderlicht zoeken... de hotelkamer heb ik alleen gezien om te douchen en te slapen.
Vertrekdatum: 05/08/2023
Beoordeling: 9
Margot:
Hele mooie reis! Vol programma met veel watervallen, lavavelden en zwarte stranden. De wandeling bij Landmannalaugar vergt sportief ietsje meer, maar is absoluut de moeite waard. Hotels waren erg luxe. Ik heb het idee dat ik nu een goed beeld heb van (zuid) IJsland.
Vertrekdatum: 23/04/2023
Beoordeling: 9
Nico:
Mijn eerste reis met Shoestring naar IJsland was erg tof. Veel van het land gezien in maar een week tijd en het leukste was dat de groep het ook leuk met elkaar maakte. Deze ervaringen zijn altijd leuker om samen te delen :)
Vertrekdatum: 23/04/2023
Beoordeling: 8
Ilona:
Na een vervelende opstart (annulering van de vlucht) is het een een onvergetelijke reis geworden. De busritten kunnen als lang worden ervaren, maar is zeker nodig om alle mooie plekken in IJsland te zien. Hotels waren prima. Goed verzorgd ontbijt. Ondanks de strakke planning maakt de reisbegeleider tijd om op extra plekken te stoppen zodat we nog meer van de natuur kunnen genieten.
Vertrekdatum: 23/04/2023
Beoordeling: 9
Pauline:
De IJsland Single Groepsreis Voor iedereen die van natuurschoon en uitzichten houdt: dit is de reis die je moet maken! Van watervallen tot vulkanen, van ijsgrotten tot gletsjer lagoons, IJsland heeft het allemaal. In april 2023 ben ik voor het eerst met een single groepsreis (25-35 jaar) meegegaan. Ik heb hier geen moment spijt van gehad. In de whatsappgroep die van tevoren was aangemaakt werden alvast outfit tips gedeeld en toen de vlucht werd geannuleerd, hebben we met z'n allen flink lopen klagen. Dat schept ook al een band. Uiteindelijk zijn we 1 dag later dan gepland toch vertrokken richting het noorden. Op het vliegveld werden we opgehaald door onze IJslandse gids en onze chauffeur. Met een prive bus zijn we vervolgens alle hoogtepunten van de westkust en zuidkust afgereden. De uitzichten waren fantastisch. Aangezien we steeds een zeer vol dagprogramma hadden, was er soms weinig tijd om zelf de omgeving te ontdekken. We kregen bij bepaalde stops 10-20 minuten de tijd om foto's te maken en weer door te gaan. Al met al hebben we wat minder gewandeld dan verwacht, maar wel veel meer kunnen zien van het eiland. Hoogtepunten: Geysir, de geiser die elke 7 minuten spuit, Gulfoss, een prachtige waterval, Glacier Lagoon, een meer vol met grote ijsschotsen en zeehonden, en een bezoek aan de ijsgrot van Katla, waar we al buikschuivend doorheen zijn gekropen. De Blue Lagoon is zeker de moeite waard, vooral aan het eind van de vakantie als relax moment met de groep. Tip: vanwege de vulkanen en geisers heeft IJsland geen gasprobleem. De hotels voelen dus ook aan als sauna's. Vergeet niet wat luchtige kleding mee te nemen voor het einde van de dag, want in een trui dineren is niet prettig. Ik ga zeker nog een keer terug naar IJsland om wat rustiger aan de omgeving te ontdekken. Ik hoef me in ieder geval niet meer druk te maken om te hoogtepunten, die hebben we allemaal af kunnen vinken deze vakantie. Pauline
Vertrekdatum: 26/02/2023
Beoordeling: 8
Reiziger:
Actieve reis gehad met veel watervallen en mooie wandelingen , genoten van de hotels op afgelegen plekken. Het Noorderlicht een aantal avonden mogen bewonderen, echt heel bijzonder.
Vertrekdatum: 20/11/2022
Beoordeling: 9
Eva:
Het was een prachtige reis! Zeker deze tijd van het jaar, als de zon laag staat, krijgt IJsland een extra magische uitstraling. We hebben 4 keer het Noorderlicht gezien, wat natuurlijk fantastisch was. Het programma zit goed vol van 9:00 tot 17:00. Zelf vond ik het fijn om de laatste vrije dag zelf naar de Blue Lagoon te gaan (regelen via www.bluelagoon.com), waardoor we in de middag nog tijd hadden in Reykjavik.
Vertrekdatum: 20/11/2022
Beoordeling: 9
Melanie:
IJsland is een mooie ervaring geweest. Het was een actieve en vol ingeplande vakantie waarin er goed gehouden moet worden aan de tijd en reisdagen. Door zuid en west te bezichtigen krijg je verschillende landschappen te zien, wat IJsland erg divers maakt. Ik zou deze reis zeker aanraden.
Vertrekdatum: 20/11/2022
Beoordeling: 9
Stephanie:
Wat een reis, wat een land ! Twee dagen extreem slecht weer maar de gids heeft ervoor gezorgd dat we toch alles hebben kunnen zien + extra’s. Door in november te gaan was het minder druk met andere toeristen en hebben we zelfs 4x het noorderlicht kunnen spotten! IJsland/ noorderlicht stonden al heel lang op mijn bucketlist en wat een magische manier om deze af te tikken!
Vertrekdatum: 16/10/2022
Beoordeling: 10
Marlies:
Het was een fantastische kennismaking met Ijsland. We hebben veel gezien en er was ook ruimte voor eigen inbreng. De gids vertelde interessante verhalen die vaak niet online beschikbaar zijn. Hotels waren comfortabel met prima ontbijt en afwisselende dinerkeuzes. De groep was prettig en men was behulpzaam bij lastige wandelingen.
Vertrekdatum: 01/05/2022
Beoordeling: 9
Lenneke:
Een hele mooie reis! Het scheelde uiteraard dat we best lekker weer hebben gehad, en dat de groep gezellig was. Het is een pittig reistempo, maar daardoor zie je wel heel veel. Soms had ik wel iets langer ergens willen blijven, maar dat betekent wel dat je iets anders moet missen. IJsland heeft een prachtige natuur, super afwisselend waardoor het niet gaat vervelen. De gids (Triggvi) was ook super, en probeerde af en toe nog extra stops toe te voegen om aan de behoefte van de groep te voldoen. Al met al een superreis, die ik zo weer zou maken.
Vertrekdatum: 01/05/2022
Beoordeling: 9
Sanne:
IJsland is een prachtig land met een geweldige natuur. We hadden een groep van 24 personen met redelijk dezelfde leeftijd. In zo'n groep heb je altijd wel een aantal mensen waar je leuk mee klikt. Met deze groep hebben we allerlei mooie natuurverschijnselen mogen ervaren, de een nog prachtiger dan de ander. Ik zou het iedere natuurliefhebber aanraden!
Vertrekdatum: 01/05/2022
Beoordeling: 9
Walinda:
Top reis, leuke groep, fantastisch land en een hele gepassioneerde reisleider. Veel natuur maar ook een aantal dagen in de stad. Soms wat veel in de bus maar met de afstanden in IJsland is anders ook niet te doen.
Vertrekdatum: 21/11/2021
Beoordeling: 9
Reiziger:
Toffe reis, waarin je in een korte tijd een aantal geweldige highlights van IJsland meepakt (denk aan de diverse watervallen, Skaftifell nationaal park en het prachtige Jokulsarlon meer).
Vertrekdatum: 21/11/2021
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een prachtige reis! Ik zou het zeker aanraden om deze reis te maken in de winter. We hebben het noorderlicht en parelmoerwolken kunnen zien, wat erg bijzonder was. De hotels zijn van goede kwaliteit en de natuur is indrukwekkend! De reisleider was fantastisch en was een wandelende IJslandse encyclopedie en heeft ons veel meer van het land laten zien, dan alleen in de reisbeschrijving stond!
Vertrekdatum: 21/11/2021
Beoordeling: 8
Andre:
Mooie reis en een aanrader. Veel gezien in een korte tijd. Goede lokale gids/chauffeur die altijd klaarstond en goede informatie gaf.
Vertrekdatum: 17/10/2021
Beoordeling: 8
Rebecca:
Mooie reis, fijne chauffeur en reisleider, leuke groep. Weer zat mee en dus het zien van het noorderlicht ook!!
Vertrekdatum: 17/10/2021
Beoordeling: 8
Gerard:
Zeer indrukwekkende natuur. Mooi om te zien. Let wel op dat IJsland zelf niet goedkoop is. Maar zeker de moeite waard.
Vertrekdatum: 17/10/2021
Beoordeling: 7
Reiziger:
De reis had langer mogen duren. Een vol en strak programma in combinatie met de ongunstige vliegtijden maken dat de reis als te kort werd ervaren.