Reiszoeker

Groepsreis IJsland

Het land van vuur en ijs

Boek v.a. € 2.307,-
GROEPSGROOTTE: 10-24 | 8 DAGEN

Groepsreis IJsland

 1. Heb ik een visum nodig voor IJsland?
 2. Heb ik inentingen nodig voor IJsland?
 3. Wat is de ideale reisperiode voor reizen naar IJsland?
 4. Hoe overnachten we in IJsland?
 5. Hoe reizen we in IJsland?
 6. Kan ik gebruik maken van Wifi tijdens de reis?
 7. Is het verstandig om mijn bril en sieraden af te doen in de Blue Lagoon?
 8. Wat voor kleding kan ik het beste meenemen tijdens mijn IJsland rondreis?
 9. Hoeveel uur daglicht heb je per maand?
 10. Heb ik een wereldstekker nodig voor IJsland?
 11. Kan ik pinnen in IJsland?
 12. Kan er vegetarisch gegeten worden in IJsland?
 13. Moet ik een reistas, backpack of koffer meenemen?
 14. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 15. Kan er rekening worden gehouden met mijn allergieën?
 16. Kan ik voordat ik boek al zien wat de groepssamenstelling is?
 17. Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?
 18. Kan ik mijn reis verlengen?
 19. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 20. De feiten op een rij

Heb ik een visum nodig voor IJsland?

Internationaal paspoort of identiteitskaart (ID-kaart):
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort of ID-kaart dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum
Voor deze bestemming is er voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig.

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: visa4travel.nl/shoestring

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Praktisch’ bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Heb ik inentingen nodig voor IJsland?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Welk vaccinaties je voor landen en regio's nodig hebt kan je hier raadplegen: wanda.be  

 

Wat is de ideale reisperiode voor reizen naar IJsland?

De beste reistijd voor reizen naar IJsland hangt sterk af van je wensen en waarom je het land wil bezoeken. IJsland heeft een koud zeeklimaat, dat wil zeggen dat het over het gehele jaar redelijk koud is. Van december tot en met april is IJsland bedekt met een dik pak sneeuw. De zomer is de ideale periode als je alle bloemen en planten in bloei wilt zien staan. Wil je graag het Noorderlicht kunnen zien, dan kan je beter in oktober t/m maart naar IJsland reizen. 

Over het algemeen is mei tot en met september een goede, populaire periode om naar IJsland te reizen. In deze periode zijn de temperaturen het hoogst en het grootste gedeelte van het land is goed bereikbaar.

Hoe overnachten we in IJsland?

Tijdens de rondreis overnachten we in middenklasse hotels in tweepersoonskamers, met eigen badkamer. Je verblijf is op basis van logies met ontbijt. Houd er rekening mee dat veel hotels zich midden in de natuur bevinden en dus meer afgelegen kunnen liggen.

Per reis vind je onder het tabblad ‘Praktisch’ onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen.
Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

Hoe reizen we in IJsland?

De hele rondreis door het land hebben we de beschikking over een goede eigen airconditioned (mini)bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekken in de natuur. De transfers van en naar het vliegveld zijn inbegrepen en zijn per openbare Flybus.

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in IJsland vind je onder het tabblad 'Praktisch'.

Kan ik gebruik maken van Wifi tijdens de reis?

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Alle geplande hotels beschikken over Wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de internetverbinding niet overal optimaal zijn.

Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

Is het verstandig om mijn bril en sieraden af te doen in de Blue Lagoon?

Alle sieraden dien je sowieso af te doen, ze zullen anders beschadigen/verkleuren door het water. 
Daarnaast raden we aan om ook je horloge en bril af te doen. Je kan eventueel een oude bril/horloge meenemen, zodat je zeker weet dat het niet erg is als deze toch een beschadiging/verkleuring oploopt. 

Wat voor kleding kan ik het beste meenemen tijdens mijn IJsland rondreis?

Wat betreft je kleding raden we je aan om vooral praktische kleding mee te nemen, die je gemakkelijk kunt combineren of in laagjes over elkaar kunt aantrekken. In de zomer wordt het zelden warmer dan zo'n 15 graden. Het kan in de zomer heel zonnig zijn, maar neem zeker ook warme en waterdichte kleding mee. Verder zijn goed ingelopen wandelschoenen aan te raden. Voor de winter is warme (thermo) kleding vereist, in deze periode kan er sneeuw liggen. Een skibroek is dan ook geen overbodige luxe.

Hoeveel uur daglicht heb je per maand?

Het aantal uren daglicht per dag kan in IJsland heel erg verschillen. Zo is het in de maanden maart, april en oktober gelijk aan hoe het in Nederland is, maar het daglicht in de periode van mei t/m september is aanzienlijk langer. In juni en juli wordt het bijna niet donker (er is dan zo'n 20 uur daglicht). Daarentegen is het in de wintermaanden veel langer donker en moet je in december en januari rekening houden met zo'n 5 uur daglicht

Heb ik een wereldstekker nodig voor IJsland?

Voor het gebruik van een wereldstekker in IJsland verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt: www.wereldstopcontacten.nl

Kan ik pinnen in IJsland?

De munteenheid van IJsland is de IJslandse Kroon (ISK). In de grotere plaatsen kun je met Nederlandse/Belgische bankpassen met het Cirrus- of Maestrologo bij de meeste geldautomaten geld opnemen. Houd er wel rekening mee dat wanneer je buiten de eurozone pint, er voor iedere transactie extra kosten worden gerekend. Probeer het aantal transacties dus zo laag mogelijk te houden.

Daarnaast is IJsland een land waar men bijna geen gebruik meer maakt van contant geld. Je kan dan ook overal (ook gewoon bij een kleine supermarkt of bakkerij) betalen met je pinpas. 

Kan er vegetarisch gegeten worden in IJsland?

IJsland heeft minder fruit en groente dan andere landen in Europa. Dat betekent ook dat er niet veel vegetarische gerechten op het menu staan. Maar er is altijd wel een gerecht zonder vlees of vis te bestellen.

Moet ik een reistas, backpack of koffer meenemen?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, maar dit is niet verplicht. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Wij raden het af om te reizen met een harde koffer gezien de beperkte bageruimte in de bus.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort of identiteitskaart ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Kan er rekening worden gehouden met mijn allergieën?

Het is zeker mogelijk om dit door te geven aan de luchtvaartmaatschappij om bijvoorbeeld een glutenvrij, lactosevrij… maaltijden aan te vragen. Dit geef je best aan in het opmerkingenveld bij het maken van de boeking. Heb je dit niet gedaan bij het maken van de boeking kan je dit ook per mail doorgeven aan ons.

Op de bestemming zelf kunnen wij niet garanderen dat je overal glutenvrij, lactosevrij,… maaltijden kunt krijgen. We raden je aan je maaltijdvoorkeur ook ter plaatse bij de reisbegeleider kenbaar te maken, zodat deze er zoveel mogelijk rekening mee kan houden. We adviseren je zelf te zorgen voor iets te eten/snacks, mocht het voorkomen dat er niet overal rekening gehouden kan worden met je maaltijdvoorkeur. Daarnaast zou het ook een goed idee zijn om je maaltijdvoorkeuren in de lokale taal te vertalen en dit op een briefje schrijven of in je mobiel op te slaan in het geval dat de lokale bevolking geen Engels kan. 

Kan ik voordat ik boek al zien wat de groepssamenstelling is?

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen.

Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis.

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal deelnemers heeft. De vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan.

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.
Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.
Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien.

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

- Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
- Hoe zit het met de betaling van mijn reis
- Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
- Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
- Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen