Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Indonesië: Java & Bali

De 'Gordel van Smaragd' - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 599,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 22 DAGEN

Groepsreis Indonesië: Java & Bali

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Indonesië: Java & Bali

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Jakarta

Jakarta

De Indonesische hoofdstad Jakarta is een miljoenenstad en een ware metropool. Toch vind je er nog herinneringen aan het voormalige Batavia, zoals een oude Hollandse ophaalbrug. |Indonesie

Bandung

Bandung

Reis naar Bandung en ontdek prachtige koloniale gebouwen en kom meer te weten over de Art-Deco architectuur. Maak zeker een uitstapje naar de theetuinen en de prachtige rijstvelden rond Bandung!

Cipanas-Garut

Pangandaran

Pangandaran

Pangandaran is een vissersdorp en je kunt er heerlijk ontspannen. Dit dorp ligt te midden van een prachtig natuurschoon en heeft mooie stranden. |Indonesie

Dieng Plateau

Dieng Plateau

Het indrukwekkende Dieng Plateau, niet te missen als je centraal Java wilt bezoeken tijdens je Indonesië reis!

Yogyakarta

Yogyakarta

Yogyakarta is het culturele hart van Java. Bezoek de vele musea en de bekende winkelstraat Jalan Malioboro. |Indonesie

Tawangmanggu

Malang

Malang

Bezoek het reizigerscentrum Malang. De stad staat bekend om de wereldwijde export van appels en heeft een koel klimaat. Hoogtepunten: traditionele dansen, koloniale huizen, kleurrijke fruitvelden en winkels.

Bromo

Bromo

De beklimming naar de top van de krater van Bromo is ongetwijfeld een hoogtepunt van je bezoek aan Java. Het uitzicht op de Tenggerkrater en de vulkanen Bromo, Batoken Semeru is fenomenaal. |Indonesie

Kalibaru

Kalibaru

Kalibaru kenmerkt zich door cacao, koffie en rubber plantages. Het bergdorpje ligt aan de voet van een vulkaan. Een bijzondere kennismaking met Java!

Lovina

Lovina

Lokale tempels bezoeken, dolfijnen spotten of ontdek het onderwater-natuurreservaat, allemaal mogelijk in Lovina!

Ubud

Ubud

Ubud is hét culturele hart van Bali, vooral beroemd om zijn schilderkunst. De traditionele Balinese cultuur wordt hier in ere gehouden. |Indonesie

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan

Nusa Lembongan maakt deel uit van een groep van drie eilanden ten zuidoosten van Bali. De andere eilanden zijn Nusa Ceningan en het grotere Nusa Penida. Nusa Lembongan wordt omringd door witte zandstranden, mangroves en palmbomen. Het binnenland is droog met ongerept bos. De eilandbewoners leven voornamelijk van de zeewierteelt.

Sanur

Sanur

Het centrum van Sanur telt vele winkels en restaurantjes. In de directe omgeving zijn diverse watersporten te beoefenen zoals surfen, waterskiën, duiken, zeilen en vissen. |Indonesie

Denpasar

Denpasar

Cultuur snuiven in Denpasar! Bezoek diverse tempels, het Bali Museum of ga shoppen. Ook een aanrader, bezoek eens de ambachtsdorpen die rondom te stad liggen.

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam – Jakarta Vliegtuig
2 Bus, Vliegtuig Jakarta – Bandung Bandung
3 Bandung Bandung
4 Bus Bandung – Leles – Cipanas / Excursie Papandayan Cipanas/Garut
5 Bus Cipanas – Naga – Pangandaran Pangandaran
6 Pangandaran Pangandaran
7 Bus Pangandaran – Wonosobo Wonosobo
8 Bus Wonosobo – Borobudur – Yogyakarta Yogyakarta
9 Yogyakarta Yogyakarta
10 Bus Yogyakarta – Prambanan – Solo – Tawangmangu Tawangmangu
11 Bus Tawangmangu – Malang Malang
12 Bus Malang – Bromo Bromo
13 Bus Bromo – Kalibaru / Wandelexcursie plantage Kalibaru
14 Bus, Ferry Kalibaru – Lovina Lovina (Bali)
15 Lovina Lovina
16 Bus Lovina – Bratan-meer – Bedugul – Ubud Ubud
17 Ubud / Fietsexcursie Ubud
18 Boot, Bus Ubud – Sanur – Nusa Lembongan Nusa Lembongan
19 Nusa Lembongan Nusa Lembongan
20 Boot Nusa Lembongan - Sanur Sanur
21 Bus, Vliegtuig Vertrek Sanur Vliegtuig
22 Vliegtuig Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
12
4
9
18
28
8
3
14
11
19
1
0
9
0
0
0
2
0
175
281
264
1

Dag 1: Amsterdam – Jakarta

Vandaag begint je groepsreis 'Indonesië: Java & Bali'. Je vliegt van Amsterdam naar Java. Je komt de volgende dag aan op de luchthaven van Jakarta.

Dag 2: Jakarta – Bandung

Na aankomst in Jakarta reis je naar Bandung, waar je in je hotel met zwembad bij kunt komen van de lange vliegreis. Bandung wordt ook wel 'het Parijs van Java' genoemd. In de koloniale tijd woonden hier vele Nederlanders, aangezien de temperatuur veel aangenamer is dan in Jakarta. Je vindt hier dan ook nog veel koloniale gebouwen, zoals rond Jalan Braga, de straat met de grootste concentratie art-deco gebouwen ter wereld. Bezoek zeker het Savoy Homann hotel, één van de mooiste voorbeelden van art-deco.

Dag 3: Bandung

Vrije dag. Je reisbegeleider organiseert een optionele sightseeing door het historische deel van Bandung. Hierbij worden Gedung Sate, ‘Museum Asia – Africa’ en een wajangpoppenmaker bezocht. ’s Middags kun je naar een voorstelling van een bamboe orkest, dat 'Angklung' wordt genoemd. Ook kun je overwegen om op eigen gelegenheid naar de vulkaankrater Tangkuban Perahu te gaan, de enige via de weg te bereiken krater op West-Java. Het is bijzonder om een werkende vulkaan met verschillende spuigaten (waar gassen uit komen) te aanschouwen. Na een uitstapje is het heerlijk een duik in het hotelzwembad te nemen.

* Shoestring steunt: Ibu Harnik weeshuis en stichting Tolong Flores (Java, Indonesië)

Het Ibu Harnik weeshuis zorgt voor ongeveer 42 weeskinderen. Met de bjidrage van Shoestring worden schooluniformen, schooltassen en schoenen gekocht. Ook steunen wij, in samenwerking met onze lokale agent, Tolong Flores', een stichting die door een clubje van onze reizigers is opgericht. Deze stichting zet zich in voor de verbetering van het onderwijs op scholen in Flores. Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 4: Bandung – Leles – Cipanas / Excursie Papandayan

Onderweg in het plaatsje Leles zal de reisbegeleider de mogelijkheid bieden om het tempeltje Candi Cankuang optioneel te bezoeken. Je kunt je hier met paard en wagen naar toe laten rijden en met een vlot het meer naar deze tempel oversteken. Kosten voor paard en wagen en vlot zijn niet inbegrepen.

Je komt rond het middaguur aan in Cipanas aan de voet van de Gunung Masigit, vlakbij Garut. Hier bevinden zich de bekende ‘hot springs’. Elk hotel is automatisch voorzien van natuurlijk heet water uit deze bronnen. Het hotel is hierdoor speciaal (maar wel eenvoudig!). We raden je aan zelf een handdoek en lakenzak mee te nemen.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Indien het niet regent, kun je in de middag optioneel een tocht naar de vulkaan Papandayan maken. Je loopt met een ‘ranger’ door de krater en overal zie je de gele zwaveldampen uit de vulkaan komen. Het kan voorkomen dat het gebied rond de Papandayan niet toegankelijk is door verhoogde activiteit van de vulkaan. De excursie komt dan te vervallen. Als het regent kan de excursie eventueel in de vroege ochtend van dag 5 worden gemaakt.

Dag 5: Cipanas – Naga – Pangandaran

Vandaag vervolg je je rondreis door Indonesië door een gebied van onovertroffen natuurschoon naar Pangandaran, een vissersdorp aan de zuidkust van Java. Onderweg bezoek je het traditionele Sundanese dorpje Naga. Tegen de avond kom je aan in je hotel met zwembad. Het is een lange en vermoeiende dag, ook omdat de weg de laatste 2 uur naar Pangandaran erg slecht is, en er vaak slechts stapvoets kan worden gereden. Morgen kun je er voor kiezen om de hele dag te luieren.

Dag 6: Pangandaran

Hoe groen kun je gaan? TIP

Pangandaran is een zeer ontspannen plaatsje aan de Indische Oceaan. Op het strand halen vissers op traditionele wijze de vis binnen. Je kunt natuurlijk heerlijk luieren aan het strand en af en toe een duik nemen in zee (er kan vaak ook gesurft worden!). Een wandeling door het prachtige Prenanjun Natuurreservaat, met weelderige tropische plantengroei en een zeer rijke wildstand mag eigenlijk niet ontbreken. Je kunt er vele soorten vogels, apen, herten en zelfs bantengs tegenkomen. Soms wordt door de Indonesische overheid besloten het reservaat enige tijd te sluiten om de flora en fauna rust te gunnen. Als dat het geval is dan kun je slechts wandelen in een beperkt gebied.

We bieden vandaag de optionele excursie in Pangandaran aan. Hierbij start je in de ochtend met een wandeling door het nationale park van ongeveer 2 uur. Vervolgens rijd je langs een paar thuisfabriekjes waar je het maken van kroepoek, palmsuiker en wajangpoppen zult zien. Daarna rijd je naar de Green Canyon, een smalle, hoge door de rivier uitgeslepen kloof. Hier word je met een kano doorheen geloodst, en uiteindelijk kun je gaan zwemmen onder weelderige vegetatie. Als de stand van de rivier te hoog is door regenval, dan zal de Green Canyon niet toegankelijk zijn.

Dag 7: Pangandaran – Wonosobo

Vandaag gaat de reis per bus naar het levendige stadje Wonosobo aan de rand van het op 2000 m hoogte gelegen Dieng Plateau. De nachten kunnen hier fris zijn dus een trui is geen overbodige luxe.

Dag 8: Wonosobo – Borobudur – Yogyakarta

Je kunt 's ochtends optioneel het schitterende Dieng Plateau en de daar gelegen oudste hindoeïstische tempels van Java bezoeken. ’s Middags kun je één van de grootste boeddhistische heiligdommen ter wereld bezoeken, de Borobudur (entreegeld is inbegrepen). Dit uit de 9de eeuw na Christus daterende pelgrimsoord is opgebouwd uit verschillende terrassen. Met maar liefst 15.000 verschillende reliëfs en 400 opengewerkte stoepa's beeldt het de weg naar het nirwana uit. Het is mogelijk om dit prachtige bouwwerk samen met een lokale gids die je er alles van kan vertellen te bekijken. Laat in de middag kom je aan in Yogyakarta, het culturele hart van Java.

Dag 9: Yogyakarta

Vrije dag. De Kraton, het paleis van de sultan van Yogya, de vele batikateliers, zilversmederijen, de wajangpoppenwerkplaatsen en leerlooierijen, de bekende winkelstraat Jalan Malioboro, de straatjes en marktjes waar je uren rond kunt struinen: Yogya is een stad die bezoekers blijft boeien. Al deze kunstuitingen maken Yogya ook de plaats bij uitstek voor het kopen van souvenirs.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Je kunt vandaag deelnemen aan de optionele stadstour. Het vervoer is tijdens deze tour per becak, de populaire fietstaxi in de stad. Bij het hotel stap je in en word je naar het sultanspaleis, de Kraton, gereden. Onder begeleiding van een gids krijg je een rondleiding. Vervolgens bezoek je een zilver- en een batikwerkplaats. Natuurlijk bekijken we ook het Waterpaleis. Daarna brengen we je naar de winkelstraat Malioboro. De becak blijft hier op je wachten.

Dag 10: Yogyakarta – Prambanan – Solo – Tawangmangu

Onderweg naar Tawangmangu bezoek je de net buiten Yogyakarta gelegen Prambanan tempel (entreegeld is inbegrepen, eventuele lokale gids is niet inbegrepen in de reissom). Dit in 850 na Christus gebouwde hindoeïstische tempelcomplex is van imposante schoonheid en geheel gewijd aan de goden Brahma, Shiva en Vishnoe.

Je volgende stop is Solo, ook wel bekend als Surakarta. Je hebt hier de gelegenheid om de plaats te bekijken, waarbij je eventueel een bezoek kunt brengen aan het paleis Mangkunegara waar je een rondleiding met een gids kunt nemen. Langs tabak- en suikerrietvelden rijd je naar de mysterieuze en exotische Sukuhtempel. Van hieruit kun je een mooie wandeling van ongeveer drie uur door het ongerepte en weinig bezochte berggebied naar Tawangmangu maken. Als er nog tijd over is kun je aan het eind van de wandeling verkoeling zoeken bij een prachtig gelegen waterval. Wie niet mee wil wandelen, kan met de bus meerijden naar ons hotel. Het hotel in de bergen is eenvoudig en is meer gericht op Indonesische vakantiegangers dan westerse. De saté wordt op je veranda geroosterd, diverse Javaanse hapjes worden op de parkeerplaats bereid.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 11: Tawangmangu – Malang

Een steile rit waarvoor we minibusjes inzetten brengt je naar het prachtig gelegen bergdorpje Sarangan op 1287 meter hoogte en met uitzicht op de Gunung Luwu. Dit is een van de mooiste routes door het binnenland van Centraal- naar Oost-Java. In de loop van de middag arriveer je in het oud-koloniale en koele Malang.

Dag 12: Malang – Bromo

’s Ochtends kun je Malang verkennen. In de vroege middag vervolg je je Indonesië groepsreis via Probolinggo naar de Bromo-vulkaan. Je verblijf in Bromo en de beklimming naar de top van de krater zijn ongetwijfeld een hoogtepunt van je reis. Je verblijft in Cemoro Lawang, gelegen op de buitenste kraterrand van de Tengger-krater.

Dag 13: Bromo – Kalibaru / Wandelexcursie plantage

's Ochtends kun je mee op een vroege optionele excursie, waarbij je om 4.00 uur opstaat voor de rit met jeeps naar een hoger gelegen uitzichtpunt over de Bromo-vulkaan. Na de zonsopkomst te hebben meegemaakt daal je weer af met de jeeps naar een horizontaal plateau dat je moet oversteken om bij de binnenste kraterrand te komen. De ruige, rotsachtige omgeving lijkt wel op een maanlandschap. Aangekomen bij de voet van de binnenste kraterrand moet je 246 treden omhoog klimmen naar de kraterrand van de Bromo. In het ochtendlicht heb je een prachtig panorama, zeker wanneer het langzaam opkomen van de zon de omgeving verlicht en in een rozerode gloed zet

Na dit avontuur ga je terug naar je hotel voor het ontbijt en rijd je door naar Kalibaru waar je overnacht in prachtig gelegen bungalowtjes nabij koffie, cacao en rubberplantages en voorzien van een zwembad. In de middag is er gelegenheid om een optionele wandelexcursie te maken onder leiding van een lokale gids door de nabijgelegen plantage waar koffie, cacao, peper en kokosnoten worden verbouwd. Tevens zie je hoe palmsuiker wordt gemaakt bij kleine thuisfabriekjes.

Dag 14: Kalibaru – Lovina

Het laatste traject op Java. Je rijdt naar Banyuwangi waar de afvaart van de veerboot naar Bali is. Kinderen (en de omstanders) vermaken zich door vanaf de hoge aanlegpalen muntjes op te duiken die de bootreizigers in het water gooien. Een korte boottocht met de lokale ferry brengt je op Bali, het eiland van Goden en Demonen. In het dagelijks leven van de Balinees is de strijd van het goed en kwaad, al dan niet symbolisch, vaak zeer nadrukkelijk aanwezig. Dit wordt dan ook in vele uitingen van de traditionele godsdienst van Bali, het Agama Hindu Bali, duidelijk gemaakt. De tegenstellingen komen echter minder zwart-wit naar voren dan wij soms denken. De Balinees beseft vaak dat het kwaad nodig is om ook het goede een kans te geven tot uiting te komen. Bali is een druk bezocht eiland, maar het grootste gedeelte is echter onbekend.

De rit vandaag eindigt in Lovina, aan de weinig bezochte noordkust van het eiland. De komende twee nachten overnacht je in een hotel met zwembad nabij het strand waar je voor een prachtige zonsondergang slechts 200 meter hoeft te lopen! Het strand van Lovina is mooi zwart van kleur. Dat komt doordat het van vulkanische oorsprong is.

Dag 15: Lovina

Vrije dag. Je kunt in Lovina heerlijk uitrusten aan het strand, maar ook in de vroege morgen een boottocht maken op zoek naar dolfijnen. Vlak voor de kust ligt een koraalrif dat je met bootjes kunt bereiken en met je eigen of gehuurde snorkeluitrusting kunt bekijken. Duiken kun je ook (mits je in het bezit bent van een duikbrevet) in het schitterende onderwater-natuurreservaat bij het eiland Menjangan, ten noordwesten van Lovina of het scheepswrak vlakbij de kust van Tulamben. Je kunt ook een brommertje huren en excursies in de omgeving maken naar bijvoorbeeld de vroegere hoofdstad van Bali, Singaraja of naar een boeddhistisch klooster. Lovina heeft een ruime keus aan restaurantjes waar je onder andere heerlijke verse vis kunt eten.

Dag 16: Lovina – Bratan-meer – Bedugul – Ubud

Vandaag volgt een prachtige tocht door het hart van Bali. De tocht voert je naar het op 1240 meter gelegen bergmeer Bratan. Je kunt onderweg de Gitgit waterval en de prachtige Ulan Danu tempel op de oever van het Bratan-meer bezoeken (entreegeld niet inbegrepen).

In de loop van de middag kom je aan in Ubud, midden op het eiland. Ubud is het culturele centrum van Bali, vooral beroemd om zijn schilderkunst. De traditionele Balinese cultuur wordt hier in ere gehouden. Er zijn dan ook vaak religieuze ceremonies, dansvoorstellingen en feesten. Vrijwel zeker kun je hier een van deze kleurrijke festiviteiten meemaken.

Dag 17: Ubud / Fietsexcursie

Vrije dag, waarop je kun je genieten van het kunstenaarsdorp met zijn prachtige tropische omgeving. Een wandeling of fietstocht door de rijstvelden en levendige dorpjes vol kindergelach, geklater van water en gesnater van eenden is heel verkwikkend. Of loop even de Monkey Forest Road af naar, de naam verraad het al, het Apenbos waar je spelende makaken zult treffen die ook nog eens uitstekende fotomodellen blijken te zijn. Ook kun je je heerlijk laten verdwalen tussen de groene rijstvelden en het typische dorpsleven proeven waar het dagelijkse leven nog vervlochten is met de traditionele geloofsbeleving. Een ander optie is om te gaan raften op de Ayun-rivier, dwars door de schitterende jungle. In de avonduren kun je, naast heerlijk eten in een van de vele knusse restaurantjes, prachtige traditionele Barong- of Kecakdansen gaan bekijken.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Je kunt vandaag deelnemen aan een optionele fietstocht door de omgeving: In de morgen stap je dan op je fiets en vanaf het hotel rijd je eerst naar een Balinese familie om te kijken hoe men daar leeft. Je wandelt een stukje door de rijstvelden en met een beetje geluk kun je zien hoe de rijst geplant of geoogst wordt. Vervolgens fiets je naar een dorpstempeltje, en rijd je tussen de mooie sawa’s in de omgeving van Ubud weer terug naar het hotel. Tegen het eind van de middag kom je daar weer aan.

Dag 18: Ubud – Sanur – Nusa Lembongan

Van Ubud rijd je naar Sanur, waar je op de boot stapt naar het eiland Lembongan. Nusa Lembongan heeft een oppervlakte van slechts 8 km² en telt zo'n 5000 bewoners die voor een groot deel leven van de zeewierteelt. Lekker slenteren op het witte strand door de kabbelende golfjes, even zwemmen in de verkwikkende zee en nog rozig van een ontspannende Balinese massage in de schaduw van een overhangende palm je boek lezen; dit zijn enkele ingrediënten voor een prima ‘luier’ dag.

Lembongan wordt vaak ‘het Bali van 40 jaar terug’ genoemd. Voor het grootste deel van de dag kun je je hier zeker in vinden (’s middags komen er gedurende een viertal uurtjes dagjestoeristen vanuit Bali om te snorkelen en duiken). De rest van de tijd voel je je op een ongerept paradijs. Wandel aan het eind van de dag naar de ruige kliffen aan de zuidkant van het eilandje, om een fruitsapje te drinken in een verlaten restaurant aan zee…

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 19: Nusa Lembongan

Vrije dag. Geen zin in uitslapen? Ga dan in de vroege ochtend naar het strand. Niet alleen is het ‘gouden uurtje’ geschikt voor het maken van fraai belichte foto’s, voor de lokale bevolking is het strand dan ook echt ‘the place to be’. Smalle vissersbootjes komen met tientallen tegelijk aan land. De vangst wordt direct na aankomst verhandeld.

Beleef ook vandaag plezier aan zon, zee en strand. Je kunt op Nusa Lembongan prima snorkelen, duiken en surfen. Ook kun je een mooie wandel- of fietstocht over de verlaten weggetjes van het eiland maken. Houd er wel rekening mee dat het binnenland niet vlak is en dat er behoorlijke klimmetjes in zitten als je het eiland oversteekt.

Dag 20: Nusa Lembongan - Sanur

Een korte boottocht brengt je terug naar de gezellige badplaats Sanur. Voor de kust ligt een grote pier die de hoge golven van zee breekt. Op het aangename langzaam aflopende strand kun je met een gerust hart zwemmen in de blauwe zee. Geniet van een zwoele tropennacht, ga je laatste souvenirs kopen of smul van een portie saté. Het centrum van het plaatsje telt vele winkels en restaurantjes. Je kunt lekker relaxen op het strand. Ook in de directe omgeving van Sanur zijn diverse watersporten te beoefenen zoals surfen, waterskiën, duiken, zeilen en vissen.

Dag 21: Vertrek Sanur

Nog enkele laatste uren op dit mooie eiland voordat je naar de luchthaven in Denpasar wordt gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. Een mooie afsluiting van deze rondreis Java en Bali.

Dag 22: Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Helaas eindigt hier deze indrukwekkende Indonesië groepsreis.

NB: Voor groepen van 2 t/m 7 deelnemers geldt dat de reisbegeleiding niet op alle overnachtingsplaatsen in hetzelfde hotel slaapt als de groep. Vanaf 8 reizigers logeert de reisbegeleider wel overal in hetzelfde hotel als de groep.

Verleng je reis

 • Verlenging Gili Eilanden
  Je kunt na afloop van de groepsreis verlengen op de Gili Eilanden. Op dag 21 heb je een transfer van Sanur (per privé bus/auto) naar Padangbai. Van daaruit vaar je naar de Gili eilanden bij Lombok. Op de Gili's kun je heerlijk wandelen, zonnen en snorkelen tussen de schitterende koraalriffen en tropische vissen. Op dag 24 ga je vanuit de Gili’s via Padangbai terug naar Sanur waar je nog een nacht overnacht. Op dag 25 vlieg je vanuit Bali (Denpasar) terug naar Amsterdam waar je op dag 26 aankomt.

  NB: Als je deze verlenging naar de Gili Eilanden wilt boeken, moet je dit opgeven bij je boeking. Je kunt dit aangeven door het vakje ‘Ik wens later terug te vliegen en / of een hotel arrangement bijboeken’ aan te vinken in het boekingsformulier.

  Je kunt dit arrangement al boeken vanaf € 275 per persoon (op basis van 2 personen die samen een kamer delen). De vluchten zijn op aanvraag
  . Wanneer je niets van ons hoort kun je er vanuit gaan dat de verlenging bevestigd is.

  Als je alleen boekt, wordt een eenpersoonskamertoeslag doorberekend als er niemand uit de groep is om een kamer mee te delen. Uiteraard kun je ook zelf kiezen voor een eenpersoonskamer, je betaalt hiervoor dan een toeslag van € 150.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden