Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Marokko Avontuurlijk

Duizend-en-één ervaringen rijker - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 099,-
GROEPSGROOTTE: 4-21 | 22 DAGEN

Groepsreis Marokko Avontuurlijk

Hieronder vind je een overzicht van ter plaatse aangeboden excursies. De vermelde prijzen zijn gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers (tenzij anders vermeld), en gebaseerd op een prijs in Marokkaanse dirhams (door koersschommelingen kan de prijs soms dus veranderen). Entreegelden zijn exclusief (tenzij expliciet genoemd). Om je een idee te geven van de kosten van deze losse excursies vermelden we hier een aantal richtbedragen gebaseerd op het prijspeil van november 2017. Tijdens feestdagen in Marokko kunnen de prijzen verhoogd worden.
€ 14

Fes - Meknes, Volubilis en Moulay Idriss

Met een eigen bus vertrek je om 8:30 uur vanaf het hotel in Fes. In een uur tijd rijd je naar Meknes, de kleinste koningsstad. De ommuurde oude medina is karakteristiek voor Marokko's noordelijke steden, die vol okergeel gekalkte huizen met groene dakpannen staan. Je kunt Heri es-Souani (opvallende graanschuren) bezoeken en het prachtige Mausoleum van sultan Moulay Ismael. Je wandelt naar de grootste poort van Marokko, Bab Mansour, die ligt aan het Place el Hedim. Op dit plein ben je enige tijd vrij. Het is er meestal een drukte van belang. Een goede plek om onder het genot van een kopje muntthee de lokale bevolking gade te slaan. Grenzend aan het plein vind je de soek met zijn kleurrijke olijven-, fruit-, kruiden- en vleesmarkten, en winkels met leren babouches (slippers), tapijten, tegels en Berberzilver.

Vervolgens rijd je naar Moulay Idriss, één van de meest heilige plaatsen van het land, een 'poor men's Mekka'. Zeven bezoeken aan het heiligdom hier staan gelijk aan één bezoek aan Mekka. Je mag deze moskee, net als de meeste andere in Marokko niet in, en zult je dus tevreden moeten stellen bij een blik van buitenaf. Je kunt naar een mooi uitzichtpunt over het stadje wandelen.

Na Moulay Idriss rijd je door naar het dichtbijgelegen Volubilis, de belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko. In de oudheid was het een belangrijke stad, waarvandaan olijfolie, graan en wilde dieren werden geëxporteerd naar Rome. Alle gebouwen van de stad zijn nog te herkennen in hun functie, maar het meest indrukwekkend zijn de vele mozaïekvloeren die je her en der aantreft tussen de grasoverwoekerde fundamenten. Je kunt de ruïnes op eigen gelegenheid bekijken, of optioneel kiezen voor een lokale gids die je over het terrein leidt.

Na afloop van de bezichtiging brengt de bus je terug naar het hotel. Rond 18:30 uur zul je daar arriveren.Inbegrepen: transfers

Niet inbegrepen: lokale gidsen, drankjes, lunch, entreegelden, fooi

€ 15

Fes - Stadsbezichtiging

Fes is de oudste stad van Marokko. Na het ontbijt word je per bus opgehaald bij het hotel. Je ziet het Koninklijke Paleis (buitenzijde) en wandelt door de joodse wijk (de Mellah), waar je de oude synagoge en de joodse begraafplaats bezoekt. De bus brengt je vervolgens naar de Borj Sud, voor een panoramisch uitzicht over Fes. Je bezoekt de pottenbakkerijen, waar de ‘zellije' (mozaïek) en het blauwe aardewerk worden gemaakt waar Fes befaamd om is.

De bus zet je af bij een van de toegangspoorten tot Fes el Bali, de oudste medina van Marokko. Te voet vind je met de gids je weg door de wirwar van schilderachtige steegjes, de medina is een heus labyrint. Onderweg wordt er regelmatig gestopt op interessante plekjes, zoals de kleurige (en geurige) leerlooierijen, de Karouine-moskee, de heilige schrijn van Moulay Idriss II, een koranschool, een zijdeweverij en op de soeks. Je kunt eventueel lunchen in de medina (niet inbegrepen). Na afloop van de bezichtiging brengt de bus je terug naar het hotel.Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers

Niet inbegrepen: drankjes, lunch, entreegelden, fooi

€ 12

Marrakech - Stadswandeling

Marrakesh wordt ook ‘de Rode Stad’ genoemd door de terracotta-achtige kleuren van de machtige muren en poorten. Eeuwenlang was de stad het handels- en ruilcentrum voor de omwonende berberstammen. Tot op de dag van vandaag is dit karakter in de oude binnenstad bewaard gebleven.

Gedurende deze wandelexcursie die een halve dag in beslag neemt bezoek je enkele interessante plaatsen. De Saadische Graven behoren tot de mooiste voorbeelden van islamitische architectuur in Marokko. De Saadische prinsen lieten hun grafmonumenten even weelderig ontwerpen als de rest van hun gebouwen. De graven dateren van het eind van de 16de tot de 18de eeuw. Je bezoekt ook het Bahia Paleis, een mooi bouwwerk met paviljoens op de begane grond. Dit omdat de toenmalige grootvizier Bou Ahmed erg dik was en geen trappen kon lopen. Het paleis is omstreeks 1900 gebouwd. Je bekijkt de Koutoubia-minaret (alleen van de buitenzijde) en het befaamde Djema el Fna. Dit plein zoemt en beweegt, je komt ogen en oren tekort. Verhalenvertellers, waarzegsters, acrobaten, muzikanten en dansers, slangenbezweerders en kwakzalvers hebben ieder een eigen plaats veroverd. Achter het plein beginnen de uitgestrekte soeks, waar alle traditionele Marokkaanse waren te koop zijn, van pantoffels tot kruiden, en van amuletten tot tapijten. Je bekijkt een deel van de enorme soek. Aangezien een flink deel van de binnenstad van Marrakesh autovrij is, wordt deze excursie te voet uitgevoerd. Je ziet op deze manier ook meer.Inbegrepen: Engelstalige gids

Niet inbegrepen: drankjes, transfers, entreegelden, fooi
€ 47

Marrakech – Workshop Marokkaans koken

Houd je van koken en van de Marokkaanse keuken? Niet ver van het plein Djema el Fna is een Nederlandse kookfanaat in een mooie riad gestart met een kookcursus. Je ontmoet haar of haar assistente om 11:00 uur op het plein en gaat samen de soek in op zoek naar de benodigde ingrediënten. Je leert de kwaliteit van de diverse producten kennen door goed te kijken, te voelen, te ruiken en... te proeven! Erg leuk om te doen, want als je zelf shoppend door de steegjes struint ervaar je het Marokkaanse stadsleven beter.
Na het winkelen is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Onder toezicht leer je minimaal drie Marokkaanse gerechten bereiden, denk hierbij aan een ‘tajine’ (een stoofpot van een groente-, vis- of vleesgerecht), couscous of een Marokkaanse salade. Gedurende het koken zijn er appetizers, die je natuurlijk zelf maakt! Om de dorst te lessen tijdens het koken zijn er muntthee en huiswijn. Uiteraard kun je na afloop met de andere deelnemers je kookresultaat nuttigen. Rond 15:30 uur is de cursus ten einde.
NB: De kookworkshop gaat door bij een minimum van 6 deelnemers en heeft een maximum van 12 deelnemers. De cursus wordt alleen gegeven op maandagen en donderdagen.

Inbegrepen: assistentie bij het koken, kookcursus, zelfbereide maaltijd en appetizers, onbeperkt mineraalwater en muntthee, 2 glazen huiswijn, lijst met recepten
Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi

€ 32

Merzouga – Kamelenbivak in de Erg Chebbi-woestijn

Bij de ‘auberge’ waar je verblijft stap je op de rug van een dromedaris (eenbultige kameel) en gaat de goudgele zandwoestijn in. Na circa anderhalf uur rijden langs prachtige zandformaties, schitterend door de wind gevormde zandpatronen en de fotogenieke kamelenkaravaan (met langgerekte kamelenschaduwen waar je zelf deel van uit maakt), kom je aan bij het kampement voor de nacht. Wie wil klimt een hoge zandduin op voor het weidse uitzicht bij ondergaande zon. Als de zon onder de horizon verdwenen is geniet je van het diner. Je kunt de nacht doorbrengen in een van de nomadententen (voor beddengoed wordt gezorgd; toch kan een lakenzak of slaapzak prettig zijn aangezien de geleverde dekens niet wekelijks worden gereinigd), of buiten in het zand op een matrasje met zicht op de maan en de ontelbare sterren. Al vroeg sta je op en geniet van de zonsopkomst over de zandduinen. Na het ontbijt bestijg je wederom je dromedaris voor de terugrit. Een ultieme woestijnervaring!

NB: Er is geen minimum aantal deelnemers vereist voor deze excursie.Inbegrepen: gids en kamelendrijvers, bivak in de zandduinen, diner, ontbijt

Niet inbegrepen: drankjes, fooi
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden