Reiszoeker

Groepsreis Marokko Kort

Langs de koningssteden

Boek v.a. € 749,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 8 DAGEN

Groepsreis Marokko Kort

 1. Heb ik een visum nodig voor Marokko?
 2. Welke vaccinaties voor Marokko heb ik nodig?
 3. Wat is de beste reistijd voor Marokko?
 4. Waar overnachten we in Marokko?
 5. Hoe reizen we in Marokko?
 6. Kan er gereisd worden tijdens de Ramadan?
 7. Moet ik een slaapzak meenemen naar Marokko?
 8. Hoe gaat de kamelenexcursie bij Mergouza in zijn werk?
 9. Kan er rekening worden gehouden met mijn allergieën?
 10. Is er Wifi in Marokko?
 11. Heb ik een wereldstekker nodig?
 12. Wat is het tijdsverschil met Marokko?
 13. Kan ik gemakkelijk pinnen in Marokko?
 14. Welke tas moet ik voor deze reis meenemen?
 15. Welke kleding kan ik het beste meenemen naar Marokko?
 16. Welke schoenen neem ik mee naar Marokko?
 17. Welke dingen (behalve kleding) zijn handig om mee te nemen naar Marokko?
 18. Wat zijn de kledingvoorschriften in Marokko?
 19. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
 20. Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?
 21. Kan ik voordat ik boek al zien wat de groepssamenstelling is?
 22. Kan ik mijn reis verlengen?
 23. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
 24. De feiten op een rij

Heb ik een visum nodig voor Marokko?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal 6maanden geldig is. Als je naar Marokko reist moet je paspoort beschikken over tenminste 1 lege visumpagina.

Visum:
Voor deze bestemming is er voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig bij een verblijf tot maximaal 90 dagen.

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: visa4travel.nl/shoestring

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Praktisch’ bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.
 

Welke vaccinaties voor Marokko heb ik nodig?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Welk vaccinaties je voor landen en regio's nodig hebt kan je hier raadplegen: wanda.be  

Wat is de beste reistijd voor Marokko?

Marokko is het hele jaar goed te bereizen, waarbij de zomermaanden het warmst zijn. Het voor- en najaar zijn over het algemeen de meest gunstige periodes. In het voorjaar bloeien er veel bloemen en zie je de bevolking aan het werk op het land. In zomermaanden is het verstandig om het 's middags rustig aan te doen, vanwege de hitte. 's Avonds zijn er veel mensen te vinden op straat.

Waar overnachten we in Marokko?

In Marokko overnachten we in hotels in de twee- en driesterren klasse in tweepersoonskamers met (meestal) eigen badkamer. Je verblijf is op basis van logies en ontbijt. Bij de selectie van onze hotels hebben we met name gelet op de locatie, hygiëne en sfeer.

Voor de reis Marokko Zuid geldt: Op enkele plaatsen in deze reis betreft het eenvoudige onderkomens: in Merzouga overnachten we in originele nomadententen met gedeeld sanitair bij een herberg en in Essaouira zijn de kamers soms met gedeeld sanitair. In Merzouga is een 1-persoonskamer niet mogelijk. De in- en uitchecktijd in de hotels is meestal 12.00 uur.

Foto's van de hotels vind je terug onder het tabblad 'Accommodaties' bij de reis.

Hoe reizen we in Marokko?

Om optimaal te kunnen genieten van al het fraais wat er onderweg te zien is, maak je overwegend gebruik van eigen vervoer, dat wil zeggen gehuurde bussen. Daardoor is het mogelijk om onderweg stops te maken waar en wanneer we zelf willen. Afhankelijk van de groepsgrootte reizen we rond in een of twee minibusjes. De bussen beschikken meestal over airconditioning maar ervaring heeft geleerd dat men het vaak prettiger vindt om de ramen open te hebben in plaats van de airco aan. Ook zal op sommige trajecten (steile bergwegen) de airco niet aangezet kunnen worden. In de bus mag niet gerookt worden.

Kan er gereisd worden tijdens de Ramadan?

Tijdens de Ramadan kun je prima reizen in Marokko. Het zal soms wat moeilijker zijn om een restaurantje te vinden dat overdag open is, maar in de grote steden is het voor toeristen wel vaak mogelijk in een restaurantje te eten. Qua sfeer is het erg boeiend om tijdens de Ramadan in Marokko te reizen.
Eten tussen zonsopgang en zonsondergang op straat is niet raadzaam. Ook het verkrijgen van alcohol kan tijdens de Ramadan moeilijk zijn. 
In 2022 begint de Ramadan op 2 april en duurt tot 2 mei. 

Moet ik een slaapzak meenemen naar Marokko?

In de hotels is beddegoed aanwezig. Voor Mergouza is het niet noodzakelijk om een slaapzak mee te nemen. Er zijn dekens en matjes aanwezig. Wellicht is een lakenzak wel prettig om mee te nemen.


Hoe gaat de kamelenexcursie bij Mergouza in zijn werk?

Wanneer de meeste hitte weg is, kun je een optionele excursie doen waarbij je per kameel ongeveer 6 km de woestijn in trekt. De excursie kan gedaan worden bij de groepsreis Marokko Zuid (Reiscode: SMC).  
Deze tocht duurt ongeveer 1 á 2 uur. Je zit op de kameel met een zadel.

Kan er rekening worden gehouden met mijn allergieën?

Het is zeker mogelijk om dit door te geven aan de luchtvaartmaatschappij om bijvoorbeeld een glutenvrij, lactosevrij… maaltijden aan te vragen. Dit geef je best aan in het opmerkingenveld bij het maken van de boeking. Heb je dit niet gedaan bij het maken van de boeking kan je dit ook per mail doorgeven aan ons.

Op de bestemming zelf kunnen wij niet garanderen dat je overal glutenvrij, lactosevrij,… maaltijden kunt krijgen. We raden je aan je maaltijdvoorkeur ook ter plaatse bij de reisbegeleider kenbaar te maken, zodat deze er zoveel mogelijk rekening mee kan houden. We adviseren je zelf te zorgen voor iets te eten/snacks, mocht het voorkomen dat er niet overal rekening gehouden kan worden met je maaltijdvoorkeur. Daarnaast zou het ook een goed idee zijn om je maaltijdvoorkeuren in de lokale taal te vertalen en dit op een briefje schrijven of in je mobiel op te slaan in het geval dat de lokale bevolking geen Engels kan. 

Is er Wifi in Marokko?

De meeste hotels zijn voorzien van Wifi in de lobby, in sommige hotels heb je zelfs Wifi op de kamer.

Voor meer informatie over Wifi in de door ons geselecteerde hotels verwijzen we je naar het tabblad 'Accommodaties'.

Heb ik een wereldstekker nodig?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Marokko verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kan zien welke stekkers je nodig hebt http://www.wereldstopcontacten.nl/

Wat is het tijdsverschil met Marokko?

– Tijdens onze zomertijd is het in Marokko 1 uur vroeger.
– Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.

Kan ik gemakkelijk pinnen in Marokko?

In Marokko is het in alle steden mogelijk om geld (Dirham) te pinnen, ook op de luchthaven bij aankomst. Wij raden wel aan een deel (bijvoorbeeld 150 euro) van het genoemde zakgeld in contante euro's mee te nemen, voor het geval je eens niet kunt pinnen.

Welke tas moet ik voor deze reis meenemen?

We adviseren je om de bagage mee te nemen in een zachte koffer op wielen, weekendtas of in een rugzak. Een ‘hardschalen koffer’ raden we af voor onze reizen. Niet omdat je je rugzak/weekendtas nodig hebt om lange wandelingen met je bagage te maken, maar omdat een (harde) koffer vaak moeilijk op de bus te bevestigen en aan te pakken is. We raden je aan om niet meer dan tien tot vijftien kilo bagage mee te nemen.

Welke kleding kan ik het beste meenemen naar Marokko?

In de zomer en het late voorjaar is het echt warm. In het vroege voorjaar of in de winter, zijn de temperatuursverschillen erg groot. Als je je bevindt in een schaduwkant van een berg of op hoogte, dan kan dat grote temperatuursverschillen tot gevolg hebben. Daarom adviseren we, met name in voorjaar en winter, om laagjes kleding te dragen. 

Over het algemeen zijn -in totaal- 3 broeken en dan de gebruikelijke t-shirtjes, ondergoed en badkleding voldoende. Overweeg ook een hoed en een blouse met lange mouwen voor tussendoor en bij muggen en zonnebrand. Verder een warme (fleece) trui en regenjack. Neem nog iets leuks of gezelligs mee.

Welke schoenen neem ik mee naar Marokko?

Outdoorslippers of sandalen met een goed profiel zijn handig. Als je in de bergen bent, zijn over het algemeen dichte schoenen met een goed profiel prima, bergschoenen zijn niet persé nodig.

Welke dingen (behalve kleding) zijn handig om mee te nemen naar Marokko?

Een goede antimuggenlotion met een hoge DEET factor, zonnebrand (ook voor de lippen), een reisapotheek, toiletspullen, fototoestel met toebehoren (denk aan voldoende batterijen om 3 dagen te kunnen overbruggen), een stekkerdoos indien je veel oplaadbare apparaten hebt (er zijn niet overal veel stopcontacten).

Wat zijn de kledingvoorschriften in Marokko?

Omdat Marokko is een islamitisch land is, kan je je het beste conservatief kleden, 'uitdagende' kleding wordt niet op prijs gesteld. Als je geen ontblote schouders en benen laat zien, zullen mensen je eerder open en onbevangen tegemoet treden en respect tonen. Draag dus eerder een lange wijdere broek dan een korte of strakke broek en een T-shirt of blouse met korte mouwen dan een strak hemdje. Het is overigens ook ongebruikelijk om als volwassen man in een korte broek te lopen, dit is meer iets voor kleine jongens.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik voordat ik boek al zien wat de groepssamenstelling is?

De groepssamenstelling van de reis wordt zichtbaar bij de vertrekdatum zodra er in totaal 3 reizigers een optie of een boeking op de reis hebben, en/of wanneer de reis een gegarandeerd vertrek heeft. Mocht de groepssamenstelling nog niet zichtbaar zijn dan kan je altijd even contact met ons opnemen.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is mogelijk je reis te verlengen. Het wijzigen van je vlucht kost €50,- per dossier, plus eventuele meerkosten voor het ticket.

Wanneer je afwijkend van de groepsreis je reis voor- of achteraf wilt verlengen óf een voorkeur hebt voor een vliegtuigmaatschappij en/of directe vlucht, dan is dat mogelijk op aanvraag. Graag zien we je aanvraag middels het invullen van het boekingsformulier tegemoet. Dit is de enige manier om van ons een prijsopgave te krijgen.

Bij de optie "Ik wens op een andere datum te vliegen en/of een hotel arrangement bij te boeken" kun je je wensen vermelden. Je boeking komt binnen, maar zal niet direct bevestigd worden. Na het uitzoeken van je wensen, komen we per mail bij je terug met een voorstel en vernemen we graag je reactie. Kortom, het blijft een boeking onder voorbehoud. Pas wanneer jij akkoord geeft, wordt de boeking bevestigd.

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:

- Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
- Hoe zit het met de betaling van mijn reis
- Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
- Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
- Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen