Reiszoeker

Groepsreis Marokko Kort

Langs de koningssteden

Boek v.a. € 749,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 8 DAGEN

Groepsreis Marokko Kort

Totale beoordeling:
7,8
262 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 7,5
Prijs/kwaliteit: 7,5
Accommodatie: 6,5
Transport: 8,1
Vertrekdatum: 27/04/2024
Beoordeling: 8
Kees:
Mooie reis in een voor ons voorheen nog onbekende wereld: ervaring rijker. Marokko is bezoek dubbel en dwars waard en invulling viagroepsreis met lokale gids is ons erg goed bevallen.
Vertrekdatum: 13/04/2024
Beoordeling: 8
Tammo:
Een heerlijk weekje weg gehad. Heel gezellige groep en mooie, bijzondere dingen gezien. Ook de interactie met de Marokkanen was zeer plezierig, ontzettend vriendelijke en correcte mensen.
Vertrekdatum: 20/05/2023
Beoordeling: 7
Reiziger:
De rondreis laat je veel mooie plekken van Marokko zien. Het tempo is prima en je hebt genoeg tijd om zelf dingen te ondernemen. Zeker in Marrakech. Ook kom je op de minder toeristische plekken wat naar mijn idee echt een meerwaarde is. Onze gids was aardig, maar communicatie en meer info over het land en de cultuur ontbrak.
Vertrekdatum: 20/05/2023
Beoordeling: 8
Armando:
Overall een mooie en leuke reis gehad in Marokko! Ook erg tevreden met Shoestring en hoe zij alles verzorgd hebben. Top reisbegeleider, leuke groep, genoeg te zien en genoeg te willen! :) Ik vond de reis zo leuk, dat ik eigenlijk wat langer had willen blijven in Marokko. Ach ja, ik weet zeker dat ik voor een tweede keer ga naar Marokko en in de toekomst ook zeker weer met Shoestring reizen ga!
Vertrekdatum: 20/05/2023
Beoordeling: 7
Kelly:
Een mooie reis waarin je een goed beeld krijgt van Marokko. Door de verschillende plaatsen aan te doen zie je niet alleen de drukte van Marrakech maar ook minder populaire/ toeristische steden. Door de 2 reisdagen en 1 dag een afstand van 500 km per bus blijven er effectief maar 5 van de 8 dagen over.
Vertrekdatum: 18/02/2023
Beoordeling: 8
Raymond:
Leuke afwisselende reis waarbij je veel ziet in een week tijd. De wandeling door het Atlasgebergte in winterse omstandigheden was het hoogtepunt.
Vertrekdatum: 24/12/2022
Beoordeling: 6
Esther:
Mooie reis in een indrukwekkend land. Onze reisgids Mo was zeer behulpzaam en geïnformeerd. Alleen de hotels vielen erg tegen qua onderhoud en faciliteiten.
Vertrekdatum: 22/10/2022
Beoordeling: 7
Malou:
Het was een volle, maar mooie reis. Met name het stadje Fes was erg leuk om rond te lopen. De bergwandeling in Imlil was redelijk pittig, hier moet je wel echt goed ter been voor zijn. De accomodaties lieten te wensen over, deze waren niet allemaal heel schoon en fris. Er is weinig tot geen vrije tijd, het programma zit goed vol. In Marrakech heb je wel tijd over. Mensen zijn vriendelijk en spreken goed Engels.
Vertrekdatum: 22/10/2022
Beoordeling: 9
Nienke:
super leuke reis met een hele fijne groep. echt van genoten :)
Vertrekdatum: 22/10/2022
Beoordeling: 8
Reiziger:
Het was een super mooie reis. Wel een hoog reistempo, maar dan zie je ook veel in 8 dagen. Een echte aanrader als je verschillende steden in Marokko wilt zien en combinatie met ook de natuur door de wandeling in Imlil.
Vertrekdatum: 16/11/2019
Beoordeling: 7
Hedwich:
Mooie reis, veel gezien. Leuke reisleider. In Meknes en Fes was het erg koud. Hou hier rekening mee als je in november gaat. De kamers in een zelfde hotel verschilden nogal van elkaar qua netheid en gebreken. In sommige hotels was het gelukkig makkelijk om een andere kamer te krijgen.
Vertrekdatum: 02/11/2019
Beoordeling: 8
Orsolya:
This trip followed a nice route and we have seen a lot during the intense week we spent in Morocco. Our tour guide was not outstanding, I had higher expectations in that. But overall I could enjoy the trip and learnt a lot about the country.
Vertrekdatum: 02/11/2019
Beoordeling: 9
ilona:
Hele fijne leuke reis, alles was goed geregeld en je kan zorgeloos op vakantie!
Vertrekdatum: 02/11/2019
Beoordeling: 9
Cornelis Jan Hendrik:
Magisch Marokko; in een week reis je langs een verscheidenheid van Marokkaanse plaatsen. Moskeeen en medina's, gebergtes en gebouwen, je krijgt van alles te zien. Daarnaast zijn er veel leuke restaurantjes en veel 'rooftop' terrassen, waar ik met de gezellige groep veel goede gesprekken en veel lol heb gehad.
Vertrekdatum: 02/11/2019
Beoordeling: 6
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 19/10/2019
Beoordeling: 7
Bart:
Het is een rustige reis waarbij je aan de hand wordt genomen en alles op je af kan laten komen. Je hoeft weinig eigen initiatief te nemen, daar is ook niet veel ruimte voor. Marokko is een prachtig land en is zeker de moeite waard om te bezoeken. Hoogte punten voor mij waren de middeleeuwse binnenstad van Fes met zijn sfeervolle nauwe straatjes en het bezoek aan de bergen bij Imlil. De keerzijde van het succes is dat er heel veel toerisme is. De gidsen hebben vaak een commerciële instelling, na een rondleiding wordt je vaak naar een winkel geleid, waar ze graag willen dat je iets koopt.
Vertrekdatum: 19/10/2019
Beoordeling: 7
Job:
Leuk om binnen 1 week verschillende locaties in Marokko te zien, ook geschikt voor de minder sportieve medereiziger. Ontspannen vakantie, wat dan ook mogelijk terugkijkend ook een nadeel zou kunnen zijn geweest. Fijn reisgezelschap gehad en een goede lokale gids met passie voor zijn vak en voor lokale cultuur. De website van shoestring (Myshoestring) mag wel beter, tot op heden was die erg traag en waren er inlogstoornissen gedurende de reis.
Vertrekdatum: 19/10/2019
Beoordeling: 7
Reiziger:
Een vakantie waarin je veel ziet in korte tijd. Aanrader is het Marokkaanse stadje Volubilis en wat we ook gedaan hebben is een bezoek aan Marjorie Garden. Heerlijke, soms wel fantastische eten krijg je voorgeschoteld. Dus eten liefhebbers, ga ervoor! Wel rekening houden met reistijd.
Vertrekdatum: 17/11/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
nee
Vertrekdatum: 17/11/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een mooie reis waarop je heel veel te zien krijgt! Je bent veel onderweg maar dat is niet erg, want de omgeving is mooi! Je blijft overal eigenlijk precies lang genoeg (zo is Casablanca niet zo'n boeiende stad, maar daar ben je dan ook maar heel kort). Ik had het wel leuk gevonden om langer dan één dag naar het Atlasgebergte te gaan (die excursie naar Imlil was heel mooi en smaakte eigenlijk naar meer) en ook om de woestijn te zien, maar daarvoor ga ik nog wel een keer terug. :)
Vertrekdatum: 17/11/2018
Beoordeling: 8
Tim:
De reis langs de Marokkaanse Koningsteden heeft mij in relatief korte tijd veel nieuwe indrukken opgeleverd. Alle locaties die we aandeden waren de moeite waard: uitschieters wat mij betreft het bergdorp Imlil, de Romeinse stad Volubilis, de Hassan II Moskee en de rondleidingen in Fez en Marrakech (beide lokale gidsen waren uitstekend). De reisgroep waar ik mee op pad was zeer gevarieerd qua leeftijd, religieuze overtuigingen, opleiding etc. en bovenal heel erg gezellig. De hotelkamers waren wat mij betreft beter dan verwacht. Een van de weinige minpuntjes was dat de gids, Hassan, wat tijd nodig had om wat opener naar ons toe te worden en daardoor wat steken liet vallen qua informatievoorziening, maar zeker in de tweede helft van de reis werd ook hij een waardevolle toevoeging. Voor een korte, relatief goedkope kennismaking met een heel andere wereld kan ik deze reis zeker aanraden.
Vertrekdatum: 20/10/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
zeer mooie gevarieerde reis waar je binnen een week in grote lijnen kennis maakt met de Marokkaanse cultuur en een gedeelte van het land
Vertrekdatum: 31/03/2018
Beoordeling: 8
Lisette:
De week wordt goed benut om zoveel mogelijk moois te zien van wat Marokko te bieden heeft. Een mooie, logisch-georganiseerde reis met veel diversiteit tussen steden en een beetje natuur. Eén dag zit je wat langer in de bus (tussen Fez en Marrakech), maar door de mooie natuur waar doorheen gereden wordt, ervaarde ik dat niet als vervelend. De bergtocht vanuit Imlil is ook de moeite waard!
Vertrekdatum: 17/02/2018
Beoordeling: 8
Elise:
Mooi land met over het algemeen aardige bevolking. Veel gezien en gedaan in korte tijd. Accomodaties ook prima. Prima gids en een hele goede chauffeur!
Vertrekdatum: 10/02/2018
Beoordeling: 7
Ruud:
Leuke reis voor deze prijs, de tocht door de bergen is een meerwaarde. Marrakech valt erg tegen.
Vertrekdatum: 16/12/2017
Beoordeling: 8
Ankie:
Een prachtige reis! Marokko is een kleurrijk land. Ik heb erg genoten! De accommodaties zijn wat verouderd maar wel schoon. Prijs kwaliteit van de reis is prima. De reisdag van Fez naar Marrakech is lang maar gaat door een prachtige omgeving en heeft mij daardoor niet verveeld. De wandeling (optioneel) bij Imlil is een absolute aanrader. Mooie natuur en heerlijk rustig na al die drukke steden. De reisbegeleider was, in vergelijking met eerdere reizen die ik met shoestring gemaakt heb, matig.
Vertrekdatum: 16/12/2017
Beoordeling: 7
Marijke:
Leuke reis, je ziet veel in korte tijd. Je brengt een bezoek aan de grotere steden, het platteland en de bergen. Hierdoor erg divers. Op de reisdag veel tussenstops. Eten, lokaal en Europees, kan lang duren en is niet altijd van een goede kwaliteit. Leuke lokale restaurants met lokaal eten zoals tajine en kefta.
Vertrekdatum: 04/11/2017
Beoordeling: 7
Richard:
Mooie reis met een hele leuke groep, het tempo ligt wat hoog maar je ziet dan ook veel in maar 8 dagen!
Vertrekdatum: 21/10/2017
Beoordeling: 8
Klaas:
De 8 daagse reis naar de koningssteden van Marokko heeft mijn verwachtingen overtroffen. De steden zijn prachtig met alle oude gebouwen, mooie moskeeën en kleine straatjes in de Medina van Fez waar je urenlang kunt dwalen (en zonder gids ook zult doen). Ik heb me een week lang in de Fata Morgana van de Efteling gewaand, alles kwam voorbij aan oosterse gebruiken, maar voornamelijk de ezeltjes die ze daar nog veel gebruiken voor het vervoeren van goederen. Helaas ook de slangenbezweerders en aangeklede aapjes op het plein van Marrakech. Die arme dieren zitten daar van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat in de hitte om toeristen te vermaken. Het eten is er heerlijk, ik hou zelf niet van koriander en dat zit daar overal doorheen, maar meestal kunnen ze dat eruit laten als je daar om vraagt. Een enorme minpunt was wel hotel Nouzha in Fez. Dit hotel zit boven een bar en disco en die gaan tot 4.00 's nachts door. Die beat dreunt zelfs tot de bovenste verdieping door, dus het maakt niet uit waar je slaapt (en dus niet slaapt). En daar zit je zelfs 2 nachten en de dag daarop heb je een enorme lange reisdag van 10 uur naar Marrakech. Je mag dan hopen dat de chauffeur er niet heeft overnacht. Onze lokale gids heeft echt zijn best gedaan om ons het echte Marokko te leren kennen en het was geweldig!
Vertrekdatum: 21/10/2017
Beoordeling: 8
Jens:
Het was een enorm boeiende korte maar intense reis, je ziet veel op een redelijk strak tempo. De reisgroep was super, een mix van leeftijden en nationaliteiten. De bestemmingen en bezienswaardigheden voldeden aan mijn verwachtingen. Toch een paar punten van kritiek. Het hotel in Fes had 2 luidruchtige discotheken die doorgingen tot 3u in de ochtend, en nadien was er nog lawaai van nachtbrakers die aan het hotel nog gezellig aan het nakaarten waren . Om 6u kwam het verkeer al op gang, dus veel slaap hebben veel reisgenoten en ik niet gehad. De andere hotels waren enorm middelmatig en zelfs in staat van verval. De reisbegleiding en omkadering was zeker goed, al had ik de indruk dat de gids zich hield aan het programma en zelf niet zo veel suggesties gaf. Al bij al wel zeer tevreden over deze reis.
Vertrekdatum: 06/05/2017
Beoordeling: 9
Kristof:
Hele leuke, maar heel intense reis onder leiding van een goeie reisbegeleider. De groep was heel goed, het land is prachtig. Op een korte tijd krijg je een impressie van de belangrijkste zaken in het land. Uitstekende basis om Marokko later nog wat meer te leren kennen.
Vertrekdatum: 06/05/2017
Beoordeling: 7
Reiziger:
Mooie reis met een divers programma. Helaas geen overnachting in de Sahara, dat had er wel bij gemogen. De eerste en laatste dag zijn puur voor het reizen van en naar Marokko, jammer dat er geen tijd gespendeerd kan worden op de bestemming. Zo is de reis wel erg kort. Goed vervoer, erg goede gids.
Vertrekdatum: 06/05/2017
Beoordeling: 8
Frank:
Tijdens deze reis kreeg ik in korte tijd een mooie en eerlijke indruk over het land Marokko. De mensen waren erg vriendelijk, het eten is heerlijk en het land is erg mooi. Hoewel we vooral de grote steden aan deden, was het uitstapje naar de Atlas voor een stevige bergwandeling (neem goede wandelschoenen mee!) een welkome afwisseling die een heel ander beeld gaf van het land. Ineens zaten we op het platteland en de dorpjes in de bergen zijn toch heel anders dan de grote steden. Meknes en Fes waren erg mooi, maar Marrakech was wat mij betreft iets te toeristisch.
Vertrekdatum: 22/04/2017
Beoordeling: 7
Marilene:
We hebben veel gezien, er was veel variatie. Fes is echt indrukwekkend. De laatste dag wandelen vanuit Imlil was echt de moeite waard, heel mooi en wat een rust na de drukte van de steden! Ook leuk om met een groep te zijn en het gaf een veilig gevoel in Marokko. De reisleider was echt goed, leuk en vriendelijk. Een minder puntje: de accommodaties vind ik matig. Twee van de hotels (Meknes en Fes) zijn boven dancings, waar wij last van hadden. Het laatste hotel (Marrakech) was niet schoon en we hadden kamers zonder daglicht. (alleen uitzicht op de gang; niet alle kamers waren zo, maar de onze dus wel).
Vertrekdatum: 25/03/2017
Beoordeling: 8
jack:
kort maar krachtig, in korte tijd heel veel zien van een land op een rustig tempo in een week, voor iedereen aan te raden om Marokko beter te leren kennen,mooie keuken
Vertrekdatum: 25/03/2017
Beoordeling: 8
Saskia:
Fijne reis. Veel indrukken. Marokko is een mooi en verrassend land. Fijne reisbegeleiding. Erg genoten en met plezier gereisd.
Vertrekdatum: 18/02/2017
Beoordeling: 8
Roos:
Wat een ontzettend toffe week heb ik gehad. Veel ervaringen en indrukken in Marokko, een hele leuke groep waarin iedereen met elkaar leek te kunnen opschieten en de reisleider was super. Dit was mijn eerste groepsreis, maar ik zou het zo weer doen!
Vertrekdatum: 18/02/2017
Beoordeling: 8
judith catharina:
Een goed georganiseerde groepsreis langs de koningssteden van Marokko. Super goede reisgids! Leuke groepsleden & een prachtig land/cultuur!
Vertrekdatum: 24/12/2016
Beoordeling: 6
Monique:
Overgeorganiseerd, weinig vrije tijd en vrije keus voor bijvoorbeeld lunch. Onhandige reisroute waardoor je en vaak en lang in de bus zit.
Vertrekdatum: 19/11/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 22/10/2016
Beoordeling: 7
Reiziger:
Een niet te uitdagende reis, maar de tijd vliegt voorbij. Jammer is dat de eerste dag en laatste dag alleen bestaan uit hotel en reis.
Vertrekdatum: 22/10/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
Zeer leuke trip met leuke mensen!
Vertrekdatum: 26/03/2016
Beoordeling: 8
Marcel:
Een geweldige afwisselende reis waar je regelmatig ver terug in de tijd gaat. Ook al is het kort, door de diversiteit van de omgeving en steden heb je echt het gevoel veel van het land te zien. Ook tijdens de langere reisdagen was het nog steeds genieten vanwege het prachtige landschap.
Vertrekdatum: 26/03/2016
Beoordeling: 8
sonja:
in korte tijd veel gezien, zonder het gevoel te hebben te weinig tijd te hebben om de Koningssteden te verkennen. De excursie door Fez was het hoogtepunt van de reis. Gepassioneerde lokale gids die ons bijzondere plekjes heeft laten zien.
Vertrekdatum: 26/03/2016
Beoordeling: 8
Ivonne:
Zeker een aanrader voor een korte break, je ziet veel in een relatief korte tijd. Marokko heeft veel te bieden als land en het is een erg mooi, gemakkelijk land om door te reizen.
Vertrekdatum: 26/03/2016
Beoordeling: 8
Joris:
Ik zet hier maar even een opmerking omdat hier in de rest van de enquete geen mogelijkheid voor is. Bij vraag vijf moet je een cijfer opgeven ook al heb je geen persoonlijk contact gehad. Ik heb daar nu dus maar even een 6 ingevuld.
Vertrekdatum: 26/03/2016
Beoordeling: 8
Marjelle:
Leuke reis in ontspannen tempo. De reisdag van Fez naar Marrakech is lang, maar doordat er vaak gestopt wordt is dit niet vervelend. Is echt een aanrader voor mensen die van steden houden. Natuurliefhebbers komen minder aan hun trekken, hoewel de excursie naar Imlil (Atlas) vanuit Marrakech ook erg mooi was.
Vertrekdatum: 26/03/2016
Beoordeling: 8
Jelle:
Een mooie reis met veel indrukwekkende momenten. Marokko is een mooi en veelzijdig land met zowel veel arabische als ook echte afrikaanse sferen. De reis biedt de mogelijkheid om het land echt te leren kennen. De lokale reisgids zorgt buiten het programma voor een echte lokale ervaring.
Vertrekdatum: 26/03/2016
Beoordeling: 8
Bas:
Leuk om met een groep op pad te gaan, elkaar en het land te leren kennen. Even weg uit de dagelijkse routine deed me erg goed.
Vertrekdatum: 27/02/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Deze reis was (weer) een goede en grensverleggende ervaring. Marokko stond al lang hoog op mijn lijstje. Marokko staat hierna opnieuw op mijn lijstje, juist omdat ik het nu een beetje heb leren kennen. Het was prachtig!
Vertrekdatum: 06/02/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
Het reisschema is intensief. Veel zien, veel kilometers en heel veel indrukken. Absolute aanbeveling is de rondleiding met de lokale gids door Fes. 's Avonds kipbastilla eten bij een zeer gastvrij echtpaar (vraag er de gids naar!). Ook zeer de moeite waard is de excursie naar Imlil. Na een drukke week kom je hier in de bergen helemaal tot rust. Tijdens de wandeling krijg je een heerlijke maaltijd en kun je met elkaar napraten over de prachtige week.
Vertrekdatum: 06/02/2016
Beoordeling: 7
Marjo:
Fijne reis, veel gezien van de mooie steden van Marokko. Wel veel in de bus gezeten, vooral de woensdag de hele dag is lang. Wandeling in Imlil is een aanrader, evenals de excursies met lokale gidsen in Meknes en Fes
Vertrekdatum: 21/11/2015
Beoordeling: 7
Sander:
Erg veel gezien in korte tijd. De tocht naar Imlil aan het einde van de reis was erg mooi en rustgevend ten opzichte van de drukte in de medina's. Ook het eten was erg lekker, Pastilla met kip is zeker aan te raden!
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 8
Marijke:
korte kennismaking met het echte Marokko /ik ben zeker van plan om nog een keer terug te gaan maar dan voor een langere periode
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 8
Reiziger:
Mooie reis,leuke groep. Hotels onder de maat.
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 7
Suzanne:
Leuke, korte reis om een indruk te krijgen van Marokko.
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 7
Alfred:
Wat een intens weekje was dit. Het tempo ligt (te?) hoog en je ziet heel veel in een week, maar wat je ziet is indrukwekkend. De Romeinse ruïnes van Volubilis, de nauwe steegjes in Fes, de marktjes van Marrakech, allemaal schitterend. Gelukkig ook een leuke groep waar ik veel mee gelachen heb. Enig minpuntje wellicht is toch de verouderde accomodatie, maar al met al een aanrader.
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 8
Malou:
Fantastische reis met leuke mensen en veel gezien in een korte tijd! De ideale vakantie!
Vertrekdatum: 07/11/2015
Beoordeling: 7
Reiziger:
Leuke maar intensieve reis waar je een goede kennismaking met Marokko krijgt.
Vertrekdatum: 09/05/2015
Beoordeling: 6
Reiziger:
Prachtig land, maar ik ben teleurgesteld in de organisatie en de reisleider. Veel miscommunicatie.
Vertrekdatum: 09/05/2015
Beoordeling: 8
Simone:
Prachtige reis; in korte tijd veel gezien, heerlijk gegeten en mooie mensen ontmoet.
Vertrekdatum: 21/02/2015
Beoordeling: 9
Willem:
8 daagse reis Marokko geweldige ervaring. Vooral de opgraving in Volubilis was indrukwekkend. Deze reis laat een goed beeld zien van het prachtige landschap van Marokko en de koningssteden.
Vertrekdatum: 21/02/2015
Beoordeling: 8
catharina:
Wat een geweldige reis! Het reisgezelschap wat ontzettend leuk, wat hebben we gelachen. Deze 8 daagse reis laat alle mooie hoogtepunten zien van Marokko, met als hoogtepunt zeker de trip naar Imlil, midden in de Hoog-Atlas. De steden Fes en Marakkech zijn werkelijk betoverend. Absoluut een land om nogmaals naar toe te gaan.
Vertrekdatum: 21/02/2015
Beoordeling: 9
patricia:
Ik heb genoten van het land in alle geuren en kleuren, maar vooral ook van het reisgezelschap! Ik heb lang niet zo gelachen als in deze week! Ook de gids vond ik ontspannen en leuk.
Vertrekdatum: 14/02/2015
Beoordeling: 9
Ferdinand:
Een prachtige reis waarbij je in korte tijd een mooi beeld krijgt van de historie van de koningssteden en een deel van het landschap.
Vertrekdatum: 27/12/2014
Beoordeling: 7
Reiziger:
Mooie en afwisselende reis waarin de hoogtepunten in de koningssteden aan bod komen. De hoeveelheid reistijd viel me mee, afgezien van de rit van Fez naar Marrakech. Marokko is een prachtig land, zeker het bezoeken waard!
Vertrekdatum: 27/12/2014
Beoordeling: 7
Irene:
Mooie rondreis door Marokko. Je ziet veel in korte tijd. Het tempo ligt wel erg hoog. Veel in de bus, waaronder 1 dag de hele dag. De hotels zijn redelijk, wel vaak vieze badkamers. Het genoemde zakgeld ligt hoger dan het genoemde bedrag op de site. Ongeveer 350/400 euro.
Vertrekdatum: 27/12/2014
Beoordeling: 7
Manon:
Een hele mooie indrukwekkende reis waarin alle contrasterende aspecten van Marokko in het kort voorbij komen. Van de drukke en overvolle steden tot de groene bergachtige landschappen. De wandeling aan het eind is zeker de moeite waard! En wij hadden echt een hele leuke groep wat het nog mooier heeft gemaakt!!
Vertrekdatum: 20/12/2014
Beoordeling: 8
Deanne Machteld Corinne:
Heerlijk om Marokko op deze veelzijdige manier te leren kennen. Veel gezien in weinig tijd. Ik heb de reisleider leren kennen als een bijzonder persoon, die voor een ieder oog heeft. Zijn hartelijkheid en gastvrijheid waren hartverwarmend.
Vertrekdatum: 20/12/2014
Beoordeling: 8
Oda:
Onze lokale reisbegeleider A was werkelijk fantastisch, 71 jaar en zo vitaal. Ervaren, kundig, kon de stadsexcursies zelf verzorgen omdat hij ook gids is, rustig, flexibel, vol humor, warm, hartelijk en onvermoeibaar steeds het allerbeste voor de groep en iedereen regelen, bovendien sprak hij NL en 6 andere talen. We hadden een fijne, prettige en harmonieuze kleine groep van 10. Ik was al eerder in Marokko geweest op een prachtige wandelreis, deze Koningsstedenreis was een fijn wederzien met het land, de mensen en de cultuur. De kamer in Hotel Casablanca vond ik verschrikkelijk (klam, koud, viezig) en in hotel Nouzha in Fes hoorde ik beide nachten het gebonk van de disco tot op de vierde verdieping. Beide hotels vervangen!
Vertrekdatum: 08/11/2014
Beoordeling: 9
Lisanne:
Vond het een erg mooie reis. Marokko is een prachtig land. Mensen zijn vriendelijk. Fez is zeker de moeite waard om te bezoeken. Ik was nog nooit in Afrika geweest en volgens mij is Marokko een hele mooie eerste ervaring. Een andere wereld die je met deze reis kort kunt proeven en waarbij je in korte tijd veel ziet van het land. Wij hadden een goede reisbegeleider die veel kon vertellen over het land en de mensen.
Vertrekdatum: 08/11/2014
Beoordeling: 7
Reiziger:
Door meerdere factoren niet zo indrukwekkend als eerdere reizen met Shoestring, maar een mooie reis om een goede indruk te krijgen van de hoogtepunten van Marokko!
Vertrekdatum: 08/11/2014
Beoordeling: 8
Nick:
Een hele mooie reis die je meeneemt in de wereld van Marokko. Van deze reis is eigenlijk niks verkeerd te zeggen. De reisbegeleider was erg goed. Echte aanrader is toch wel de bergwandeling in Imlil!
Vertrekdatum: 08/11/2014
Beoordeling: 8
Yvonne:
De wandeling in Imlil is erg de moeite waard!
Vertrekdatum: 15/02/2014
Beoordeling: 7
Reiziger:
Krijg je de keuze om een bergwandeling te maken vanuit Imlil? Doen!
Vertrekdatum: 15/02/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een prachtige reis met veel afwisseling, indrukken, goede reisleider en heerlijk eten. Soms is de snelheid waarmee door de drukke zouks gelopen wordt wat hoog. De bergexcursie naar Imlil aan het eind is een aanrader. Neem in de winter/voorjaar wel een warme jas mee.
Vertrekdatum: 15/02/2014
Beoordeling: 9
Anne:
Vooral de lokale reisbegeleider was werkelijk uitmuntend. Een mooi programma waarin georganiseerde activiteiten en zelf in te vullen tijd goed in balans zijn. Goede tips en suggesties, mooie route, mooi programma. En de hele leuke groep was werkelijk de kers op de appelmoes. Doen!!
Vertrekdatum: 15/02/2014
Beoordeling: 7
Susan:
De trekking door de bergen zou ik in het standaard excursie pakket vermelden. Een mooie tocht door een geweldige omgeving; adembenemend en rustgevend. Een fantastische week met leuke mensen!
Vertrekdatum: 15/02/2014
Beoordeling: 9
Mirjam:
Net terug van een mooie reis door Marokko. Mede dankzij onze fantastische reisbegeleider heb ik enorm genoten van dit mooie land. De bevolking is vriendelijk en de natuur is verrassend mooi. Deze reis een aanradertje!