Reiszoeker

Groepsreis Nepal Avontuurlijk

Rondreis met Himalaya trektocht

Boek v.a. € 1.299,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Nepal Avontuurlijk

Totale beoordeling:
8,4
576 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 9,0
Prijs/kwaliteit: 7,9
Accommodatie: 7,4
Transport: 8,1
Vertrekdatum: 15/04/2022
Beoordeling: 9
Robert:
Deze reis is een uitstekende combi van cultuur en natuur. Voor mensen die niet alleen tempels willen bezoeken en of alleen willen hiken zit hier alles in. Een paar dagen cultuur in Kathmandu waarin je alle belangrijke culturele highlights in de omgeving kunt bezoeken, lekker chillen of actief bezig zijn in Pokhara en 5 dagen hiken in de foothills van de Himalaya met schitterende uitzichten op bergen van 6000 tot ruim 8000 meter op heldere dagen. En als klap op de vuurpijl ook nog de kans krijgen om Indische neushoorns en tijgers te spotten in Chitwan (dat ik alleen de pootafdrukken van de tijger maar niet de tijger zelf heb gespot mocht de pret niet drukken).
Vertrekdatum: 22/12/2019
Beoordeling: 9
Natasja:
Een mooie reis door een indrukwekkend land! Verschillende delen van Nepal gezien. De mensen zijn heel vriendelijk en de manier van leven is bijzonder om te zien! De trekking door de Himalaya is wel echt een hoogtepunt maar zorg dat je genoeg warme kleren bij hebt..
Vertrekdatum: 22/12/2019
Beoordeling: 9
Sjoerd:
Een prachtige reis met een zeer goede mix van cultuur, natuur en actief zijn. Tijdens de 16 dagen doe je enorm veel indrukken op met hoogtepunten als de hike met de geweldige uitzichten op het Annapurna-gebergte, stadstour, paragliden en een vlucht over de Himalaya. En dit alles onder de begeleiding van een zeer enthousiaste en kundige gids. Kan deze reis aan iedereen aanraden!
Vertrekdatum: 21/12/2019
Beoordeling: 10
Marlou:
Deze reis kan ik echt aan iedereen aanbevelen, wat is Nepal een schitterend land. De mensen zijn heel vriendelijk, de natuur is overweldigend mooi en het is daarnaast vooral een heel afwisselende reis. De trekking is fantastisch, wat een avontuur! Sommige dagen waren wat zwaar, maar de uitzichten maken alles goed. Je loopt door veel verschillende omgevingen en daardoor wordt het nooit saai. De aanblik op de himalaya is een sprookje. Ook Chitwan en Pokhara zijn hele leuke plaatsen om te bezoeken. Ga zeker paragliden, het uitzicht is geweldig! Wij hebben de laatste dag in Kathmandu opgevuld met een kookworkshop, absoluut een aanrader. Als je twijfelt, boek deze reis en ontdek met eigen ogen hoe prachtig Nepal is! Ik gun iedereen deze unieke ervaring
Vertrekdatum: 21/12/2019
Beoordeling: 8
Allan:
De rondreis Nepal Avontuurlijk is een prachtige reis waarbij je kan genieten van zowel de prachtige natuur als de indrukwekkende cultuur van Nepal. De uitzichten op het Himalaya gebergte gedurende de 5 daagse wandeltocht zijn adembenemend. In de steden kun je genieten van prachtige tempelcomplexen, marktjes bezoeken of heerlijk eten en drinken. Aanraders zijn wat mij betreft het paragliden en de Everest flight.
Vertrekdatum: 21/12/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een prachtige reis in een prachtig land met vriendelijke mensen en lekker eten. De trekking door de bergen was zeker een hoogtepunt. Fysiek was het goed te doen alhoewel we wel 2 dagen een extra uitdaging hadden met besneeuwde/ijzige paden waardoor het wel erg uitdagend/glad/uitkijken was. Af en toe moest er op de billen naar beneden gegleden worden. Let hier dus op als je rond de jaarwisseling de trip gaat maken. Snow spikes zijn dan aan te raden of gewoon sokken over je schoenen! Ook heb je rond die tijd echt wel koude avonden/nachten/ochtenden maar met laagjes ging het prima. De verveling in Kathmandu, die soms bij de reviews omschreven word, is goed in te vullen door een kookworkshop zoals wij gedaan hebben.
Vertrekdatum: 20/12/2019
Beoordeling: 8
Dorine:
- Skip de bootsafari in Chitwan. Het is te duur voor de lengte van de trip en wat je ervoor terugkrijgt.
Vertrekdatum: 20/12/2019
Beoordeling: 9
Filip:
Een reis met een mooie dosis natuur en cultuur. Nepal is een aangenaam land met vriendelijke mensen.
Vertrekdatum: 22/11/2019
Beoordeling: 10
Christian:
Door aan te geven dat voor deze trekking een basisconditie voldoende is kan men op het verkeerde been worden gezet. Zelf heb ik door mijn werk veel ervaring in fysieke inspanning en herstel en veel trajecten van de trekking zijn echt pittig als je geen goede of meer dan goede conditie hebt. Maar zoals al veel in de reviews is aangegeven: dit blijft altijd een persoonlijke ervaring uiteraard. Het is voor een ieder zelf te bepalen of de trekking in deze reis makkelijk of wat minder makkelijk te doen is. Bij een goede en wat langere sportvoorbereiding (met name hardlopen en lange wandeltochten) is deze tocht echt wel goed te doen. De uitzichten, fotomomenten en ervaringen onderweg zijn fantastisch! :-)
Vertrekdatum: 22/11/2019
Beoordeling: 9
Martine:
Dit is een prachtige reis. Zeer de moeite waard door de variatie van cultuur en natuur. De Kathmandu vallei afgewisseld met de trektocht en het nationaal park leidt tot een goed reisprogramma. De wandeltocht vond ik best pittig (zeker wanneer er alleen basisconditie nodig is zoals staat beschreven), maar was absoluut de moeite waard. De tocht door alle bergdorpjes, het overnachten in de teahouses is een geweldig leuke ervaring.
Vertrekdatum: 08/11/2019
Beoordeling: 7
Kris:
Heel afwisselende reis waarbij de trekking letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt was! Het was fysisch zwaar dus een goede conditie is aan te raden, maar we hebben genoten van de afwisselende zichten en vriendelijke mensen onderweg. We hadden een heel leuke gids die goed voor ons zorgde. Pokhara was aangenaam om te ontspannen na de trekking, leuke bars en restaurantjes daar. De extra dagen Kathmandu op het einde van de reis waren er wat te veel, we hadden dan liever een dagje meer in Pokhara doorgebracht. Als je kan ga dan voor een fantastische massage bij de Seeing Hands Clinic, waar blinden die anders geen toekomst hebben in Nepal opgeleid worden tot professioneel masseur. Een van de beste massages die we ooit kregen in Azië!
Vertrekdatum: 01/11/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Mooie reis. Trekking was tof, had wel wat intensiever gemogen. Te veel tijd in Kathmandu. Dat heb je na 2 dagen wel gezien.
Vertrekdatum: 25/10/2019
Beoordeling: 9
Annick Felicie:
Nepal was een fantastische (levens)ervaring! Het was voor mij een uiterlijke, maar ook een innerlijke reis. De steden zijn hectisch, arm, vuil, kleurrijk, overweldigend... de natuur is onbeschrijflijk mooi! De trektocht in de Himalaya was een hoogtepunt!! De mensen zijn de liefste van de hele wereld! Er is geen geweld, de mensen doen goed omwille van hun geloof, goed karma! Ben mezelf tegengekomen, heb mijn horizon sterk verbreed, ben heel heel nederig en dankbaar teruggekeerd! Namasté!
Vertrekdatum: 18/10/2019
Beoordeling: 9
Jeroen:
Het is een erg mooie volle reis waarin je Nepal van alle kanten ziet. Bergen, Jungle, steden, festivals etc. Ik zou deze reis zeker aanbevelen. De reis zelf is top geregeld en Nepal is gewoon een prachtig land!
Vertrekdatum: 18/10/2019
Beoordeling: 10
Pim:
Avontuurlijk Nepal, Een prachtige reis met veel diversiteit van cultuur en natuur. De trekking rond Poonhill was te gek de adembenemende landschappen volgen elkaar razendsnel op. Zeer goed georganiseerd allemaal, de hele reis. Erg goede reisbegeleiding, we hadden iemand die erg veel wist over het land en alles aan cultuur en natuur wat daarbij hoort. Ik vond Chitwan toch ook wel een onvergetelijke ervaring om al die schitterende flora en fauna real life te zien, vooral de Indische neushoorn, wauw!! Pokhara wat is dat een leuke stad zeg, zeer de moeite waard dat dit plaatsje in de reis is opgenomen. Hier kan je echt even bijkomen van alle activiteiten. Al met al weer een topervaring! Shoestring bedankt maar weer voor wederom een fantastisch avontuur!
Vertrekdatum: 18/10/2019
Beoordeling: 9
Gert-Jan:
Super leuke reis! Mooie afwisseling tussen natuur en cultuur. Prachtige uitzichten in de bergen en mooie dieren in de jungle. Daarnaast is Nepal een zeer vriendelijk en gastvrij land! De trekking door de bergen is echt geweldig!
Vertrekdatum: 11/10/2019
Beoordeling: 9
Sander:
Prachtige reis met een gevarieerd programma! Een geweldige 5-daagse trekking met adembenemende uitzichten op het Annapurna-gebergte gevolg door een safari in de jungle met kans op het spotten van wilde neushoorns.
Vertrekdatum: 11/10/2019
Beoordeling: 10
Iris:
Deze reis is een geweldige mix van cultuur en actief zijn. Nepal is een fantastisch land met zoveel indrukken. De hike is erg leuk, zoals je ongetwijfeld meer zal lezen de 2e dag is de zwaarste dag, maar eenmaal op je slaapplek aangekomen ben je het alweer vergeten ;) ik kan Nepal absoluut iedereen aanraden en iemand die van een beetje activiteit houdt is deze reis zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 04/10/2019
Beoordeling: 9
Ingrid:
Een fantastische reis, groep en gids!
Vertrekdatum: 04/10/2019
Beoordeling: 9
Robin:
Erg mooie, actieve en leuke reis. Van druk Kathmandu tot de rustige trekking. Een diverse reis met niet al te veel lange reisdagen (behalve de trekking, maar daar kies je zelf voor uiteraard!). Reisbegeleiding was ook prima geregeld met een gids die goed Engels spreekt en nog duidelijk enthousiast is over zijn werk en 100% klaar staat voor de groep. Topvakantie dus!
Vertrekdatum: 04/10/2019
Beoordeling: 10
Britta:
Nepal is een waanzinnig mooi land, en deze reis laat goed zien hoe divers ook. Je begint in het drukke Kathmandu, waar je ogen tekort komt. Het verschil met de 5-daagse trekking door de Annapurna Regio kan niet groter zijn. Het wandelen is pittig, maar ongelofelijk mooi. De jungle en het platteland bij Chitwan zijn vervolgens weer totaal anders. Een enorme aanrader deze reis, net als alle optionele excursies!
Vertrekdatum: 04/10/2019
Beoordeling: 9
Esmee:
Een fantastische reis die absoluut de moeite waard is! De bergtocht is pittig, maar was het hoogtepunt van de reis. Ik ben enorm verrast door dit geweldige land en raad iedereen aan om hier eens naartoe te gaan.
Vertrekdatum: 20/09/2019
Beoordeling: 9
Marianne:
Prachtige reis, boven verwachting. Geweldige indrukken opgedaan. Mooie landschappen, bergketens en vergezichten gezien. Mooie mensen ontmoet, zowel binnen als buiten de groep. Fijne gesprekken gehad en een goede indruk van het leven in Nepal gekregen, met daarbij ook wel wat vraagtekens over de openbare crematies, een meisje van zeven als godin etc.. Maar overall een prachtige belevenis. Zeker de moeite waard!!
Vertrekdatum: 20/09/2019
Beoordeling: 10
Daniëlle:
Een geweldige afwisselende reis natuur, cultuur. De begeleiding van de lokale gids en zijn team (assistenten en dragers tijdens de tracking) geven daar extra dimensie aan. Je bent onder de lokale bevolking en leert over hun cultuur.
Vertrekdatum: 20/09/2019
Beoordeling: 9
Saskia:
Een reis om nooit te vergeten. Ik heb enorm genoten van dit prachtige land met vriendelijke mensen, overweldigende natuur, de drukte in de steden, de rust in Chitwan, de vele tempels, leuke winkeltjes, het heerlijke eten. De trekking was toch wel het hoogtepunt, mede dankzij de gids, assistenten en dragers. Vooral de 2e en 3e dag zijn zwaar. Maar het is het echt waard geweest. Verder is het een drukke vakantie met een vol en gevarieerd programma. Ook op de vrije dagen waren we actief want er is zo veel moois te zien. Dus eenmaal thuis heb je veel te verwerken en moet je nog even bijkomen.
Vertrekdatum: 20/09/2019
Beoordeling: 9
Valerie:
Prachtig land door de waanzinnig mooie natuur, warme vriendelijke mensen en lekker eten. Van de drukke stad naar de rust en verre uitzichten in het Himalaya gebergte. Een land waar het Boeddhisme en Hindoeïsme voor je ogen versmelten en het verschil met onze westerse wereld je zet tot nadeken. Een reis met veel indrukken maar met een goede conditie goed te doen in 16 dagen. Ik had na de trekking graag langer in Pokhara willen blijven en dan een nacht minder in Kathmandu. Ik heb een goede indruk van Nepal gekregen, mede door een hele gezellige groep maar ook een geweldige lokale gids en zijn crew tijdens de trekking.
Vertrekdatum: 06/09/2019
Beoordeling: 8
Emi:
Mijn eerste singles reis. Nepal, avontuurlijk, 2 weken. Ik zat er al lang over na te denken en toen dacht ik: gewoon doen! En dat is ook de juiste instelling voor iedereen die interesse heeft! Het gaat je verbazen hoe snel individuen al snel 1 hechte groep worden na 2 weken op reis te zijn samen. Een lokale reisleider is het beste wat je je kunt wensen op reis. Service van Shoestring voor vertrek is top! Je kan ze alles vragen, goed bereikbaar. Ben je op zoek naar avontuur? Een reis met Shoestring brengt je dat! Gewoon doen :)!
Vertrekdatum: 06/09/2019
Beoordeling: 9
Dennis:
Na altijd alleen de wereld te hebben gezien vond ik het hoogste tijd om eens te kijken hoe het met een groep was. Vanaf het moment dat we op Schiphol elkaar voor het eerst zagen, totdat we (helaas) weer afscheid moesten nemen aan het einde van de vakantie, heeft elke dag gevoeld alsof ik met mijn vrienden die ik al jaren ken aan het reizen was. De reis, de reisleidster, de activiteiten, het land en de groep was echt ver boven verwachtingen en deze reis zit absoluut in mijn top 3 van beste vakanties die ik ooit heb mee mogen maken.
Vertrekdatum: 06/09/2019
Beoordeling: 7
Ellen:
Wat een fantastische reis! Mede dankzij super leuke reisgenoten was het een geweldige ervaring. De trektocht was een hele uitdaging, met een basis conditie redelijk goed te doen, maar houdt rekening met het feit dat je veel trappen op en af moet lopen! Helaas vanwege het einde van het regenseizoen in Nepal, hebben wij veel regen in avonden/nachten gehad en hadden wij weinig uitzicht op de bergen. Het zakgeld is naar mijn idee te weinig, vooral omdat de extra activiteiten allemaal niet in de prijs zijn inbegrepen. Je moet zeker rekening houden met 300euro per week.
Vertrekdatum: 06/09/2019
Beoordeling: 8
Monique:
Mooie reis, we hadden ook erg leuke ondernemende groep, waardoor onze reisleidster wat minder zelf hoefde te regelen. Ze was ook wel heel leuk en enthousiast. De trekking was prachtig, maar houdt er rekening mee dat je in het regenseizoen wel eens wat minder kan zien. Wel erg veel dagen in Kathmandu, het zou beter zijn als er een dag extra in bv Pokhara zou zijn.
Vertrekdatum: 06/09/2019
Beoordeling: 8
Danielle:
Amazing Nepal! A beautiful and impressive country. People are kind and thoughtful. There is enough to see, do and experience. We had the best group ever and our guide, Shruti made our Nepal experience the best! Organisation by Shoestring is good. What you see is what you get and if you are lucky the people and destination give you even more.
Vertrekdatum: 26/07/2019
Beoordeling: 9
Reiziger:
Dit was een bijzonder mooie reis. Deze reis heeft een mooie mix van natuur en cultuur. Ook in het moessonseizoen is deze reis goed te doen, alhoewel de meeste bergtoppen niet zichtbaar zijn vanwege de wolken. Het aantal busdagen was relatief beperkt (3). Daarbij was onze gids Gopal supergoed. Hij is heel vriendelijk en behulpzaam. Ik kan iedereen die van bergwandelen en cultuur houdt, deze reis aanbevelen. Houd er wel rekening mee dat de accommodaties bij de trekking heel basic zijn. Dat maakt de reis wel extra avontuurlijk.
Vertrekdatum: 26/07/2019
Beoordeling: 9
Reiziger:
Wat een droom van een reis! Een ervaring vol letterlijke én figuurlijke hoogtepunten in een land met vele facetten. De trektocht was de kroon op de reis en met een gemiddelde conditie goed te doen, al hadden wij ondanks de regentijd veel geluk met de weersomstandigheden. Twijfel je of je conditie goed genoeg is voor de trektocht, doe dan tijdens de eerste dagen in Kathmandu de optionele excursie naar de Namo Budha. Het steile stuk op het eind is een goede indicatie voor dag 2 van de trektocht. Optionele excursies als raften en everest flight zijn echte aanraders voor de laatste dagen in Kathmandu.
Vertrekdatum: 26/07/2019
Beoordeling: 9
Niels:
De reis door Nepal was fantastisch. Het programma was zeer afwisselend met cultuur in de steden en heel veel natuur tijdens de trekking. Vooraf werd aangegeven dat de reis fysiek pittig kon zijn met de vijfdaagse trekking. Dat was het ook zeker wel, maar voor iederen in onze groep prima te doen. En mede door de trekking en bijbehorende inspanning, was het groepsproces ook anders dan bij andere reizen. Super hoe iedereen met elkaar omging. Het werd mede hierdoor een hele bijzondere reis, die ik iedereen kan aanraden!
Vertrekdatum: 26/07/2019
Beoordeling: 10
Aylanie:
Nepal is een prachtig land en vooral de trektocht is echt een geweldige ervaring. Ik zou de reis zo weer opnieuw willen doen :)
Vertrekdatum: 07/06/2019
Beoordeling: 8
INGEBORG:
Heerlijke reis gehad! De trektocht was het hoogtepunt. Ondanks dat die soms vrij pittig kan zijn, zeker de moeite waard. De dagen in Pokhara, Kathmandu en Chitwan hadden iets korter gekund om meer omliggende steden/gebieden te zien, maar je hebt de vrijheid om dat zelf te doen. Het zakgeld was te weinig naar mijn mening.
Vertrekdatum: 27/04/2019
Beoordeling: 9
Chayan:
Erg leuke en gevarieerde reis voor jong en oud! Het is wel belangrijk dat je het niet erg vindt om een wandeling te maken, want je verplaatst je deze reis erg veel met de benenwagen. Erg mooi land met een leuke cultuur.
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 10
Reiziger:
Het was voor mij in het begin zwaar, wennen aan alles: warmte, hoogte. Maar met zeer goede hulp van onze reisgids Manav is het gelukt me te hervinden en was de rest van vooral de trekking goed te doen.
Vertrekdatum: 12/03/2019
Beoordeling: 10
Martha:
We hebben een geweldige reis gehad & zijn heel blij dat we de trekking hebben gedaan! De locale gids was zeker een meerwaarde. Hij wist enorm veel over Nepal te vertellen. Vooraf twijfelden we over de moeilijkheid van de trekking, gezien de leeftijd van bijna 60 en een normale conditie. Dit bleek echter 100% mee te vallen. Dag 2 en 3 zijn pittig, maar door de goede begeleiding was dit echt prima te doen. Mocht je de kans hebben, boek vooral een festivalreis. Wij waren er tijdens het holifestival en hebben ontzettend genoten van dit prachtige feest met locale mensen. Enigste tip aan Shoestring is om een dag minder in Kathmandu te verblijven en een extra dag in Pokhora in te lassen of voor een homestay onderweg te kiezen. Verder hebben we echt enorm genoten van onze avontuurlijke Nepal reis!
Vertrekdatum: 01/03/2019
Beoordeling: 8
Arthur:
De trekking naar Poon Hill is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de reis. Fantastisch uitzicht op een aantal van de werelds hoogste bergen was onze beloning na de tweede volle dag lopen. Daarna liepen we nog bijna een volle dag op stijgijzers door de sneeuw door een rodondendronbos. In combinatie met achteraf ontspannen in Pokhara en een culturele onderdompeling in Kathmandu zorgt dit voor een geweldige beleving!
Vertrekdatum: 01/03/2019
Beoordeling: 9
Carlijn:
Een echte aanrader! Wat een geweldige reis en wat is Nepal een mooi en afwisselend land! De 5-daagse trekking is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de reis! Het was mijn eerste singlereis maar zeker niet de laatste!
Vertrekdatum: 01/03/2019
Beoordeling: 8
Anna Sophie:
Het is een leuke reis, wij hadden een erg leuke groep. De trek was fantatisch, de rest van de dagen was een beetje opvulling, de reisleider deed het fantastisch
Vertrekdatum: 01/03/2019
Beoordeling: 8
Timo:
Deze reis is een heerlijke reis voor de tijd van het jaar (maart). De steden zijn nog niet erg druk, en je komt voornamelijk de lokalen tegen op straat, wat je indruk van Nepal ten goede brengt. De accommodaties zijn perfect voor deze reis. Je begint met wat goede basis hotels, als je eenmaal aan de trekking begint worden de accommodaties simpeler. Dit heeft ook wel z'n charmes. Kan je hier niet tegen dan kan je deze reis beter niet doen. Deze reis is perfect als je wil beginnen met een trekking door de bergen. Als je dit leuk vindt kan je altijd een zwaardere trekking doen. Alles in deze reis is goed gebalanceerd. En de indrukken blijven komen. Zelfs als je weer terug komt in Kathmandu. De Nepalezen zijn vriendelijke mensen en altijd bereid om je te helpen. Onze reisleider Gopal heeft er mede voor gezorgd dat dit een reis was om nooit te vergeten.
Vertrekdatum: 15/02/2019
Beoordeling: 9
Hannah:
Iedereen opgelet! Dit wordt de reis van je dromen! We begonnen lekker rustig aan in Kathmandu, even landen, en toen gingen we naar het prachtige Pokhara toe om vijf dagen, precies de juiste lengte, door de bergen te gaan wandelen. Dan wordt je wel moe en uitgedaagd, maar niet over je grenzen heen gepusht. En we hebben wel mooi de eeuwige sneeuw gezien. De bergdorpjes zijn echt de moeite waard om deze trip te kiezen, met echte lokale mensen en zo veel verschillende uitzichten, dat ik uiteindelijk zelfs gehoord heb dat de Nepal 'gewoon' groep baalde dat ze dat gemist hadden. Ik geef het graag aan jullie mee, ze baalden echt. Zelfs met slechte conditie kun je deze wandeling doen, à mijn groepsgenoten. Nepal en al zijn bergen, daar moet je toch ook bergwandelen. Voor mij voelde het als een extra bonus vakantie in de vakantie, echt waar. Als je nog twijfels hebt, neem dan de sprong in het diepe en ga eens voor deze reis!
Vertrekdatum: 15/02/2019
Beoordeling: 9
Tessa:
Dit was echt een topreis! Vooral de hike tocht door de bergen was geweldig. Het was soms heel zwaar, maar de uitzichten maakten het meer dan de moeite waard. Na de hike tocht hebben we een aantal dagen in het heerlijk rustige Pokhara doorgebracht. Dit was perfect om bij te komen. Vervolgens hebben we wilde dieren gespot in het rustige Chitwan. Ook dit zal ik nooit meer vergeten. De laatste drie dagen hebben we doorgebracht in Kathmandu. Dit had wat mij betreft korter gemogen, want we waren de eerste dagen ook al in Kathmandu geweest. Hierdoor hadden we veel al gezien en het is toch wel een vermoeiende stad door alle drukte. Maar over het algemeen was ik zeer tevreden over de reisplanning. Waar ik ook heel erg blij mee was, was onze reisbegeleider. Hij heeft de reis extra speciaal gemaakt en daar ben ik hem heel erg dankbaar voor. Hij had alles heel goed onder controle, was heel erg vriendelijk en behulpzaam en wist heel veel over de cultuur en het land. Ik heb mij door hem geen moment zorgen gemaakt en daardoor ultiem van mijn vakantie kunnen genieten! Echt top!
Vertrekdatum: 23/12/2018
Beoordeling: 10
Yvonne:
Met een reis naar Nepal stap je in een andere wereld. Er zijn veel activiteiten in 2 weken gepland, zodat je het gevoel hebt veel langer weg te zijn. Je krijgt een goed beeld van de verschillende gezichten van Nepal. De reisleiding was geweldig, het ontbrak ons aan niks. De optionele extra activiteiten als paragliden en de Everest Flight waren een geweldige ervaring. De hike was intensief maar goed te doen. Reisleidster Kalpana is top! Onvermoeibaar, vrolijk, superlieve en enthousiaste meid die alles onder controle heeft, meer dan haar best doet om het voor iedereen naar de zin te maken, geen moeite is haar teveel (soms had het zelfs wat minder gekund;). Ze weet veel te vertellen over Nepal en met het stappen kun je haar er heel goed bij hebben:) Top dat Shoestring activiteiten met dieren mijdt, dat mag een groot compliment krijgen!!!!
Vertrekdatum: 23/11/2018
Beoordeling: 8
Martijn:
M.i. is een goede (lichamelijke) conditie nodig. Mn. 2e en 3e dag zijn erg zwaar. Een flexibele instelling, zoals genoemd op de site, is handig.
Vertrekdatum: 23/11/2018
Beoordeling: 8
Ramona:
Een onvergetelijke reis vol mooie natuur. Er wordt geschreven dat een basis conditie voldoende is voor de 5-daagse trek, maar dat is wel wat optimistisch. Een deel van onze groep heeft het behoorlijk zwaar gehad. Echter hebben we ons er samen doorheen gesleept en was het uiteindelijk alle inspanningen meer dan waard! Bereid je voor op erg basic faciliteiten tijdens de trek. Douches zijn lang niet altijd warm en daar ben je na een lange dag wandelen wel aan toe. De bedden zijn prima, maar de muren erg dun, als je buurvrouw zich omdraait, hoor je dat luid en duidelijk. Chitwan is erg indrukwekkend, de prachtige authentieke dorpsbewoners en kindjes die naar je zwaaien als je langskomt. Tijdens de jeepsafari hebben we meerdere neushoorns gespot. In Kathmandu is het behoorlijk stoffig, iedere dag staan de bewoners hun straatje te vegen en ramen te zemen, maar de dag er na kunnen ze weer aan de slag. Tegenover de supermarkt zit een heerlijk bakkertje, waar we meerdere keren hebben ontbeten en lunch hebben gehaald. De apentempel is zeker de moeite waard, maar wel toeristisch met alle kraampjes rondom de stupa. We hebben ook Durbar Square bezocht, maar daar is het echt heel druk met mensen, ligt op een doorgaande route, en hier is nog goed te zien dat de gebouwen hebben geleden onder de aardbeving. Al met al een indrukwekkende reis in een prachtig land, maar wees voorbereid op af en toe een beetje afzien :)
Vertrekdatum: 02/11/2018
Beoordeling: 8
Tinus:
De 5 daagse wandeltocht bij de Gorephani Cirkle is een echte aanrader!! Vooral bij een opkomende zon of bij zonsondergang heb je de meest fantastische uitzichten op de Himalaya toppen. De jeepsafari in Chitwan (4 uren) was naar mijn beleving wat te lang, voornamelijk omdat je continu door elkaar wordt geschut tijdens het rijden. Niet heel veel wildlife gezien. Maar wel 3 neushoorns:-) Qua zakgeld mag je zeker op 800 a 900 euro rekenen voor deze reis. Wat op de website wordt aangegeven is niet realistisch!
Vertrekdatum: 02/11/2018
Beoordeling: 9
Marin:
Dit was mijn eerste single reis en was gelukkig gezegend met een fantastische groep en net zo mooi weer. Naar Nepal gaan en niet een vorm van een hike doen zou ik niet aanraden, doe absoluut een hike! De 5 dagen lijken lang maar dag 1 en 5 zijn peanut, het valt reuze mee. De hike is het absolute hoogtepunt van de reis en is onvergetelijk. De hele reis en bevolking heeft een bizarre indruk op me achter gelaten en is absoluut een aanrader om een keer te doen. Heb je veel last van je luchtwegen met stof en smog dan zou ik wel een mondkapje meenemen ;)
Vertrekdatum: 26/10/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 18/10/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Positief over de reisbegeleider en assistent begeleider en de dragers. Laatste dagen in Kathmandu waren lang, liever langer in de bergen of Pokhara
Vertrekdatum: 18/10/2018
Beoordeling: 9
Carla:
Wat een mooie reis!! veel afwisseling met de 5 daagse trekking als hoogtepunt! Wel is dag 2 erg pittig. Maar dit vergeet je snel als je van de omgeving geniet! Niet te vergeten onze reisleider Asis. Wat een lieve vriendelijke en behulpzame reisleider!! Ook de dragers en assistent guide hebben ons een onvergetelijke reis bezorgt! Voor ieder die sportief is en van de natuur wil genietenen comfort op de tweede plek kan zetten, kan ik deze reis zeker aanbevelen!
Vertrekdatum: 18/10/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
xx
Vertrekdatum: 18/10/2018
Beoordeling: 9
Bas:
Voor mij was het de eerste keer dat ik met een single groepsreis op vakantie ging, dus ik wist niet helemaal wat ik kon verwachten. Hierbij mijn ervaringen (groepsgrote was 9 personen): Bij aankomst werd ik door onze reisbegeleider Asish opgewacht op het vliegveld en werden we als groep afgezet bij het hotel waar ons avontuur begon. Eerst een paar dagen Kathmandu en vervolgens naar Pokhara waarna we 5 dagen de bergen in gingen. Dit was echt geweldig en zeker een van de "Hoogte punten" van de reis. Ik wil dan ook echt even onze assistant guide bedanken (Sandip) en onze dragers (Bhuwan, Binod en Nishan) zonder hun was de tocht door de bergen nooit zo leuk geweest! De laatste dag in de bergen hebben we echt lol gehad samen rond het kampvuur :) De safari in Chitwan was top en vervolgens weer terug naar Kathmandu om de vakantie af te sluiten. Het was jammer om weer weg te gaan, want de groep voelde aan het einde een beetje aan als familie. In het kort was de reis geweldig en heel veel beter dan ik had verwacht en ik zou hem zo weer opnieuw willen doen! Een echte aanrader dus!
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 10
Sylvia:
Ga naar Nepal en blijf zo lang mogelijk in de bergen!
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 9
Tom:
Deze reis was een onvergetelijke ervaring. De 5 daagse wandeltocht is goed pittig en een goede conditie en flexibele instelling is wel vereist. We werden goed verzorgd door de reisbegeleiding en de porters. Veel kunnen zien van Kathmandu en Pokhara en het eten in de restaurants van Thamel en Pokhara was zeer goed verzorgd.
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 9
Martin:
Erg gave reis met een mooie wandeling door de Nepalese bergen. Hier en daar wat zware stukken, maar zeker de moeite waard! Erg goed behandeld door de reisbegeleiders, de dragers en de lokale bevolking! Zeker een aanrader.
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Superleuke en afwisselende reis, mede ook door de leuke groep en fantastische reisleider Ashish. Trekking is goed te doen bij normale conditie. Begin oktober is geen thermokleding nodig, dunne handschoentjes voor de zonsopgang op poon hill wel aan te raden. Bereid je voor op vele 'sta'-toiletten en koude douches (laatste mn tijdens de trekking). Pokhara is een superfijne stad, goede terrasjes, massages, wandeling naar tempel op de top en goed souvenirs shoppen. Hier hadden we best een dag langer willen zitten. Kathmandu is erg chaotisch en stoffig, het is lekker om een dag de stad uit te gaan en de hike naar Namo Buda te maken. Chitwan is leuk om het platteland te zien, tijdens de safari zagen we lang weinig dieren (op 2 herten na), daarna wel 1 neushoorn. Hadden we misschien iets meer van verwacht. Al met al aanrader deze afwisselende reis
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Ik zal iedereen die houd van wat beweging en natuur deze reis aanbevelen. Het is een ideale combinatie van een trekking/hiking vakantie in combinatie met een aantal dagen cultuur en sightseeing. Tevens zijn de mensen allemaal zeer behulpzaam en wordt overal ook Engels gesproken. Ook heb ik gedurende mijn reis geen vorm van criminaliteit kunnen ontdekken en kan ik zeggen dat het een veilig land is om op vakantie te gaan.
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 8
Joris:
Geweldige reis!
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 9
Remco:
Een leuke reis met een afwisselend karakter. Na het bezoek aan Kathmandu ga je al snel de bergen in voor de Hike. Hoewel dag 2 en 3 op sommige momenten best pittig zijn is dit voor iedereen in normale conditie op eigen tempo prima te doen. Het eten en de acccomodaties in de bergen zijn prima, je komt echt niets tekort. Pokhara is een fijne stad met een goede sfeer waar je kunt bijkomen van de hike. Hier zou je nog wel langer willen verblijven. Chitwan en de bijhorende safari is leuk maar je hebt uiteraard geen garanties op het zien van wildlife. Voor mensen die Nepal willen leren kennen en/of Hiken willen uitproberen zou ik deze reis zeker aanraden.
Vertrekdatum: 10/08/2018
Beoordeling: 9
Sieta:
Dit is een fantastische reis met veel afwisseling. Stad en Natuur. Er zit een trekking in die goed te doen is qua moeilijkheid en duur.
Vertrekdatum: 10/08/2018
Beoordeling: 9
Suzanne:
Nepal is een land vol tegenstellingen. Oud naast nieuw, rijk naast arm, modern naast ouderwets. In deze reis door Nepal zie je alle facetten voorbijkomen. Beleef het, proef het, voel het, ervaar het. Het is een geweldig land.
Vertrekdatum: 27/07/2018
Beoordeling: 7
Sam:
De 5-daagse trekking was het absolute hoogtepunt van onze reis! We hebben genoten van de prachtige natuur, het buitenleven en de eenvoud. Je bent er echt volledig uit. We hebben helaas door de mist (regenseizoen) noch de besneeuwde bergtoppen, noch de zonsopgang kunnen zien. We moeten dus nog eens terug! :-) Ook de safari en het verblijf in Chitwan waren de moeite. De groep en onze gids waren heel fijne mensen. Het enige dat we zouden veranderen is het aantal dagen in Kathmandu. Dit waren er echt te veel.
Vertrekdatum: 27/07/2018
Beoordeling: 8
Rene:
Nepal: Het land van religie, karma en dankbaarheid en grote contrasten met Europa. Daarnaast heeft het buiten de steden een prachtige natuur zeker wanneer men de trek gaat lopen!
Vertrekdatum: 25/05/2018
Beoordeling: 9
Valesca:
De reis naar Nepal was een onvergetelijke reis boven verwachting. Onze goede reisbegeleider, de assistent reisbegeleider en onze porters tijdens de trektocht waren daarbij onmisbaar, ze verdienen allemaal een extra compliment. De hoogtepunten tijdens de reis waren de Poon Hill trek en de excursies in Chitwan (vooral de jeep safari). Alleen het aantal dagen in Kathmandu was te lang. Het is geen fijne stad om lang in rond te lopen ivm alle stof en smog. Beter zou bijv zijn een extra dag in Pokhara en een dag in Bakhtapur.
Vertrekdatum: 25/05/2018
Beoordeling: 9
Rene:
Top reis met zeer afwisselend programma. In de bergen in de natuur elke dag weer anders! Die tocht van 5 dagen is goed te doen, maar je moet wel een goede basis conditie hebben. Tevens is het lekker om wat wandel KM vooraf te maken in Nederland of wat in de bergen in de ons omringende landen. Verder zijn Pokhara en Chitwan prima plaatsen om te zijn en daar is veel te zien en te doen. Kathmandu zelf is wel wat druk en stoffig, maar leuk om geweest te zijn.
Vertrekdatum: 22/04/2018
Beoordeling: 8
Kim:
Het is een mooie reis. Je ziet veel van het prachtige land met hele vriendelijke mensen. De hike in de bergen is een hele mooie ervaring. Eten en Accommodaties zijn goed! Zelf vond ik de hoeveelheid dagen in Kathmandu teveel, het is een vieze stad met veel afval en smog, een dag langer op een van de andere locaties zou mooier zijn.
Vertrekdatum: 22/04/2018
Beoordeling: 10
Mathijs:
De reis Nepal avontuurlijk is een aanrader; actief, informatief je krijgt een goed beeld van de cultuur, mooie hike, goed en ruim voldoende eten. accomodatie`s ruim voldoende voor dit land. en in mijn geval prettige reisgenoten. Groet Mathijs
Vertrekdatum: 22/04/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Mooie reis. Je ziet veel van een prachtig land met een bijzonder vriendelijke bevolking en overweldigende natuur. De reisdagen met de bus waren verrassend aangenaam door de comfortabele bus en de goede chauffeur. De 5-daagse trekking is heel goed te doen. De eerste dag is een halve wandeldag, de laatste dag is een kleine 2 uur teruglopen naar de bus. Ik had liever 5 volle hike-dagen gehad. Mooiste van deze reis vond ik de bergen en het verblijf in Chitwan.
Vertrekdatum: 22/04/2018
Beoordeling: 9
Arina:
Fantastische reis. Mooie mensen die Nepalezen. Gids was heel gepassioneerd en betrouwbaar. Trekking was bijzonder en goed te doen, had wel langer gemogen. 3 dagen Kathmandu beetje teveel. Pokhara en Chitwan mooi. Excursies zijn vr Nepaleze prijzen duur, je betaalt ruim 20 euro vr wandeling met eigen gids. Verder wel echt aanrader.
Vertrekdatum: 23/03/2018
Beoordeling: 9
Erik:
Een hele mooie reis, ruim de mogelijkheid om de lokale cultuur te gaan bekijken. De trektocht is goed te doen zelfs als je niet echt een fantastische conditie heb. (Wandelstok wel aan te raden) Er zijn een hoop leuke restaurantjes en winkeltjes. Ook zijn er leuke activiteiten te doen. (Raften, paragliden, Mount Everest rondvlucht) Ik heb me in ieder geval 2 weken zeer goed vermaakt met een leuke groep.
Vertrekdatum: 23/03/2018
Beoordeling: 7
Mark:
Prachtige introductie in verschillende indrukwekkende landschappen, van het vlakke zuiden van Nepal tot het hooggebergte van de Himalaya.
Vertrekdatum: 16/02/2018
Beoordeling: 8
Thea:
Deze reis is de perfecte combinatie tussen natuur, cultuur en stad. De hoogtepunten van de reis waren voor mij de zonsopkomst bij Poon Hill en het Holi Festival. De mensen in Nepal zijn vriendelijk en behulpzaam. Het aangegeven adviesbedrag voor zakgeld is haalbaar als je geen extra excursies boekt, thee drinkt en Nepalese gerechten eet. Wanneer je extra excursies wilt doen, fooien meetelt, wilt eten waar je zin in hebt en souvenirs wilt kopen, ga dan uit van het dubbele per week.
Vertrekdatum: 16/02/2018
Beoordeling: 9
Marieke:
Deze rondreis naar Nepal is heel divers. Je kunt genieten van zowel de cultuur, de natuur als de stad. Persoonlijk vond ik de trekking het hoogtepunt van deze reis. De vele trappen lopen op dag 2 is het uitzicht dubbel en dwars waard. Wat ik fijn vind aan deze reis is dat je zelf veel keuzevrijheid hebt om te kijken en te doen waar je op die dag zin in hebt. Zo had ik bijvoorbeeld ook lekker de tijd om zelf een heerlijke massage te boeken in Pokhara en een yoga lesje te volgen bij een yoga studio in Kathmandu.
Vertrekdatum: 24/12/2017
Beoordeling: 8
Peter:
Mooie reis, zeker de 5 daagse hike is een aanrader.
Vertrekdatum: 22/12/2017
Beoordeling: 8
Joke:
Deze reis is een zeer gevarieerde kennismaking met Nepal. Goed te doen voor iedereen met een gemiddelde conditie. Voor mij was de vijfdaagse trekking het abslute hoogtepunt. Maar ook de lokale reisleider heeft een zeer positieve stempel op deze reis gezet!
Vertrekdatum: 22/12/2017
Beoordeling: 9
Lotte Eline:
Super reis!!! De trekking was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt. Poonhill was adembenemend mooi! Het tempo en de zwaarte van de trekking was voor iedereen goed te doen. De gidsen passen dit goed aan op alle deelnemers. De Chitwan safari was voor ons een speciaal moment, want hier stonden we oog-in-oog met twee tijgers. Katmandu was stoffig, (door de werkzaamheden) maar tevens mooie bezienswaardigheden bezocht. Ga ook zeker een drankje drinken in The Bar With No Name. De laatste dag heerlijk genoten van de optionele excursie canyoning in The Last Resort. Echt een heerlijke ontspannen dag gehad. Overall een top reis dus!!
Vertrekdatum: 22/12/2017
Beoordeling: 8
Henk:
Perfect in December Schitterende natuur. Uiterst geschikte en sympathieke reisbegeleider. Een aanrader.
Vertrekdatum: 22/12/2017
Beoordeling: 8
Oi Wah:
I joined this tour during the 2017 Christmas holidays. Although I skipped the trekking part, I did have a fabulous time in Nepal. It's a great country that has a lot to offer in terms of cultural sightseeing, food, nature, relaxation, activities as well as retail therapy. The excursions during the tour were well organized, all with very knowledgeable guides. I am especially grateful for all the efforts by our local tour leader Mr. Bharat Bhandari, who has gone above and beyond to make the trip as pleasant as possible for all of us. I also appreciate that he stayed with us the entire night when we went to party on New Year's Eve, ensuring that everyone came back to the hotel safely. I have traveled to 46 countries around the world by now and encountered quite a few tour leaders so far. And Bharat is really one of the most considerate, who genuinely cares about the well-being of his travelers. Thumb up! Areas for improvements for Shoestring are accommodations, which are just too basic to my liking and transportation. The rides from Kathmandu to Pokhara and vice versa were true roller coaster rides of 7+ hours. I believe that Shoestring could improve in this regard and maybe consider offering options for their customers to upgrade their accommodations and take domestic flights at extra costs. Other than the above, I would definitely recommend this tour to anyone looking for a versatile experience in Nepal!
Vertrekdatum: 22/12/2017
Beoordeling: 9
Saskia:
Avontuurlijk Nepal heb ik ervaren als een heerlijke reis. Er zit een hoop variëteit in het programma. De trekking was het absolute hoogtepunt!
Vertrekdatum: 22/12/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 16/11/2017
Beoordeling: 10
Rhodé Margriet:
Ik was nog nooit op met groepsreis weggeweest maar het heeft mijn verwachtingen enorm overtroffen! De groep was fantastisch en het land, Nepal, bleef me fascineren: de positieve, aardige nepalezen, de uitdagende wandelingen, de goede verzorging en de prachtige natuur maakte het allemaal tot een super leuke ervaring!
Vertrekdatum: 16/11/2017
Beoordeling: 8
Lei:
De trektocht is het absolute hoogtepunt van deze reis. Dit moet naar mijn mening de doorslag geven om deze reis te boeken. Wegens de zeer slechte toestand van de wegen in Nepal, is het goed dat er niet teveel lange reisdagen in deze reis zitten. Nepalezen zijn erg vriendelijk, en in Nepal is het eten heerlijk. De steden zijn, buiten het toeristische gedeelte, erg vervuild en zeer stoffig.
Vertrekdatum: 16/11/2017
Beoordeling: 9
Kristian:
Deze reis biedt een perfecte kennismaking met Nepal. Je maakt kennis met de cultuur, natuur, bergen en inwoners van dit schitterende land. Accomodaties zijn basic maar doorgaans prima te doen (zeker als je tegen een koude douche kunt). Het Nepalese eten gedurende de hele reis is heerlijk. Wat voor ons de reis van een erg goede tot een fantastische reis heeft gemaakt, is de lokale reisbegeleidster die tot het uiterste is gegaan om de reis voor iedereen uit onze groep onvergetelijk te maken. Hoogtepunt voor ons was de hike naar Poon Hill (erg vroeg opstaan) voor een magische zonsopgang.
Vertrekdatum: 16/11/2017
Beoordeling: 10
Micha:
Het was een heerlijke reis. Onze reisbegeleiding was super en we hebben overal heerlijk kunnen eten. De uitzichten die we tijdens de trekking zagen waren onvergetelijk, en ik geloof nog steeds niet dat ik dat heb kunnen zien. De groep was zeer gezellig (een stapel nederlanders en een vlaamse belg), en we hebben ons rot gelachen met elkaar. Let wel op, het wordt redelijk koud op de berg, dus zorg dat je een beetje tegen de kou kan en wat warme kleding mee neemt (o.a. thermo-kleding). Zelfs een warme douche helpt niet echt, want zodra je er onderuit stapt heb je het kouder dan voordat je erin ging. Maar je kiest deze reis natuurlijk niet om verwend te worden.
Vertrekdatum: 09/11/2017
Beoordeling: 9
Henk:
Geweldige reis! De steden Kathmandu, Patan en Baktapur zijn geweldig, met prachtige oude paleizen en tempels. De trekking door de Himalaya is het hoogte punt van de reis. Wandelend langs de besneeuwde bergtoppen is adembenemend. In Chitwan op safari naar de neushoorn is een waar avontuur.
Vertrekdatum: 26/10/2017
Beoordeling: 8
Koen:
De avontuurlijke Nepal reis heeft van alles een beetje. Hou je van actief zijn tijdens je vakantie, doe dan zeker de hike. 1 dag is 1000 meter omhoog lopen op trappen, dit is fysiek zwaar, maar met pauzes prima te doen. De rest van de dagen stellen relatief weinig voor als je hike ervaring hebt (of lekker sportief bent). Dus twijfel je hier over? 1 dag best doorbikkelen, maar het is het absoluut waard. Food en accomodations tijdens de tocht zijn basic maar prima! Rest van de reis is ook erg mooi en leuk, maar de hike maakt het extraatje.
Vertrekdatum: 20/10/2017
Beoordeling: 8
Eline:
Ik ben heel erg positief over de inhoud van deze reis! De hotels waren verzorgd en netjes op wat rustigere locatie's dicht bij de places to be. Onze guide was voor mij een echte toevoeging aan onze reis en was altijd helder over hoe lang we bv een dag onderweg zouden zijn. We hadden ook veel vrije tijd waar je kon kiezen om of je eigen pad te volgen of mee te doen aan een groepsactiviteit. Daarnaast was de trekking echt prachtig en een geweldige ervaring!
Vertrekdatum: 20/10/2017
Beoordeling: 8
Matthijs:
Nepal Avontuurlijk is een veelzijdige reis, waarbij je veel facetten van Nepal kunt zien. De hike is soms stevig, maar zeker de moeite waard, je loopt door een mooie omgeving, waarbij je op dag 3 op 3210m zult staan en een mooi overzicht over de bergtoppen hebt (bij goed weer natuurlijk). Verder wandel je vooral door een mooi bosrijk gebied. De reisdagen (Kathmandu naar Pokhara en Pokhara Chitwan en weer terug) zijn lang over Nepalese wegen, maar de bestemmingen zijn het waard.
Vertrekdatum: 06/10/2017
Beoordeling: 9
Gabriella:
Hele mooie en afwisselende reis. Actief bezig zijn en de cultuur van Nepal ontdekken. De trekking is te doen, zeker als je wandelervaring hebt. Oktober is een goede maand voor deze reis. Een enkele bui maar, wel warm (thermisch ondergoed kan thuis blijven) maar de Himalaya toppen zijn wel zichtbaar.
Vertrekdatum: 08/09/2017
Beoordeling: 9
Mark:
Nepal is een erg bijzonder en enorm divers land. De singlegroepsreis was erg gaaf!
Vertrekdatum: 11/08/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
De trekking is gaaf, maar uitdagend. Neem kussensloop en lakenzak mee, want het is niet overal even schoon... Nepal is overweldigend, een ervaring die je meegemaakt wilt hebben! Ik was er in het regenseizoen. Dat is best te doen; het regent namelijk niet constant. Neem wel een goed regenpak, poncho, paraplu en goede zin mee. (maar verwacht geen uitzicht; de bergen hangen meestal in de mist)
Vertrekdatum: 11/08/2017
Beoordeling: 8
Iris:
Super leuke reis! Wat voor mij deze reis geweldig heeft gemaakt was de reisbegeleider. Een local die overal wat van af wist en dat super leuk kon overbrengen. Maar ook dat we maar met een klein groepje medereizigers waren heeft het voor mij erg aangenaam gemaakt.
Vertrekdatum: 28/07/2017
Beoordeling: 9
Kristy:
Mooie reis! Diverse dingen te doen en te zien. De trektocht is goed te doen voor iedere gezonde Hollandse jongen. Elke dag is anders op deze reis, van de stad naar de bergen, naar een wat rustigere stad, door naar Chitwan, waar het voor ons voelde alsof we terug in de tijd reisden. Nepal is een vriendelijk, mooi en divers land! Aanrader!
Vertrekdatum: 28/07/2017
Beoordeling: 6
Heico:
Nepal is een fantastisch land met fantastische mensen. De cultuur is rijk en gevarieerd. De wandeltocht is echter niet voor mensen met een normale, maar voor mensen met een goede conditie. Hij is behoorlijk pittig en je moet van traplopen houden. Het is alleen maar klimmen en dalen over aangelegde trappen. Lokale begeleiding is goed en leuk. Zo kom je in contact met het echte Nepal. Het reizen in een bus valt behoorlijk en zeker in de moessontijd tegen. Kies liever voor het voorjaar en doe deze reis bij voorkeur niet in de zomer. Te warm, te nat en te benauwd.
Vertrekdatum: 14/07/2017
Beoordeling: 9
Annemiek:
Ik heb met mijn kinderen van 14 en 17 een fantastische reis door Nepal gehad. De hele beleving was boven verwachting. Prachtige natuur, cultuur, leuke activiteiten, nightlife en natuurlijk de trekking van 5 dagen. In 1 woord geweldig. Onze reisleider Raj was professioneel en betrokken. We zouden nog best een keer terug willen. Klein minpuntje was Chitwan: de busreis was lang vermoeiend. Bij aankomst bleek dat we door de enorme hoeveelheid vogels de neushoorns niet konden zien. Dat vonden we toch wel jammer.
Vertrekdatum: 14/07/2017
Beoordeling: 9
Patrick:
Dit is een super reis. De 5-daagse trek door de Ghorepani-circle icm met het leven in de bergen, de fysieke inspanning, de tochten door eeuwenoude wouden, langs watervallen, touwbruggen en de snelstromende rivier in een wereld van groen en uiteindelijk boven de boomgrens is adembenemend. Je bent 5 dagen in de Himalayas met je groep en dat is gewoon heel erg vet. Raj, onze reisgids, was super. Behulpzaam en sociaal wist hij alles over Nepal te vertellen. Zijn Engels was van een hoog niveau (zeg ik als docent Engels) en hij stond altijd voor ons klaar. In de bergen werd hij bijgestaan door Sandiep, de andere gids en ook Sandiep was erg vriendelijk, relaxed en vrolijk. De excursies bij de reis zijn de krenten in de toch al dikke pap. Ik heb de vliegtuigtrip langs Mount Everest en zijn broertjes gedaan en dit was heel indrukwekkend. Ook het raften is fantastisch, de gids hierbij was hilarisch en de rivier ontzagwekkend. Bij de lunch heb ik op een strandje met wat locals die zwaar afgelegen woonden een balletje getrapt. Supercool. Ook het paragliden was erg gaaf. Er hing weinig warme lucht dus de vlucht was een stuk korter dan vooraf aangekondigd door het bureautje maar na wat afdingen kregen we korting op de prijs. De 2 dagen dat je in de bus zit naar en van Chitwan zijn lang maar dit geeft wel een helder beeld van Nepal. Het is een prachtig land, met een enorme toeristische potentie waarvan ik hoop dat de mensen deze gaan benutten want je ziet behoorlijk wat armoede in de grote steden en langs deze 'snel'weg. De Nepalezen zelf zijn vriendelijk, niet opdringerig bij winkeltjes en kraampjes en vooral erg leuk. Nepal staat ergens in een lijstje met landen die de hoogste 'revisit'-value hebben en dat geloof ik graag. De meesten van onze groep zouden graag nog een keer terugkomen om een langere trek door de bergen te maken, bijvoorbeeld de ABC-trek (Annapurna BaseCamp) of Mount Everest BC trek. Dit geldt voor mij ook, met name de ABC-trek lonkt. Het was voor mij de eerste keer dat ik een single groepsreis deed en het is mij, icm de reis zelf, enorm bevallen. De groep was super en we hebben veel lol gehad met elkaar. Wat betreft deze reis: deze heeft mijn verwachtingen overtroffen.
Vertrekdatum: 14/07/2017
Beoordeling: 9
Fenneke:
Een prachtige reis! Een mooie afwisseling tussen natuur en cultuur in een prachtig land en met een hele gezellige groep!
Vertrekdatum: 14/07/2017
Beoordeling: 9
Lea:
De reis was fantastisch, het heeft mijn verwachtingen zeker overtroffen! Onze reisleider was geweldig, de accommodaties prima en de trek was uitdagend en prachtig. Het was zeker een avontuurlijke reis, zoals beloofd. Ik zou zeker weer met Shoestring meegaan!
Vertrekdatum: 14/07/2017
Beoordeling: 9
giorgio:
Super toffe, avontuurlijke maar toch goed geregelde reis. Door onze geweldige reisleider Raj werd het nog 10 keer leuker, hij was super betrokken bij de groep en wist overal antwoord op te geven. Het feit dat ik in het regenseizoen reisde deed niets af aan het plezier. Het was nog net zo mooi, alleen soms regen dus. Het trekken was redelijk zwaar maar de mooie uitzichten, watervallen en jungles zijn het zeker waard!
Vertrekdatum: 26/05/2017
Beoordeling: 9
Eveline:
Avontuurlijk Nepal is een geweldig leuke reis , goede afwisseling tussen inspanning en ontspanning. Veel afwisselende natuur en cultuur. Zeker een aanrader!!
Vertrekdatum: 26/05/2017
Beoordeling: 8
Marc:
Mooie actieve reis waarin je zowel de natuur als cultuur van Nepal uitstekend kan ervaren.
Vertrekdatum: 26/05/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Leuke reis met relatief veel 'vrije dagen' en een geweldige trekking!
Vertrekdatum: 26/05/2017
Beoordeling: 9
Jan:
Monnickendam 13-06-17 Hierbij een korte reiservaring van onze 15-daagse vakantie “Avontuurlijk Nepal”. Op 26 mei vertrokken wij naar Nepal. We hadden een klein beetje gemengde gevoelens vanwege het feit dat we een groepsreis hadden geboekt maar uiteindelijk maar met z’n tweeën vertrokken. De reis verliep voorspoedig en op het vliegveld werden wij door onze gids Asish opgewacht. Eenmaal in het hotel heeft Asish ons geholpen met het e.e.a. en de briefing gehouden. In het kort het is een reis met heel veel verschillende facetten, van cultuur, musea, tempels, stoepa etc. dan de bergwandeling die ontzettend mooi is. Tijdens die wandeling kwamen wij tot het besef dat het alleen maar voordelen had dat we maar met z’n tweeën waren. We hadden het heel gezellig met onze gids Asish en de porter Picash. Ze deden alles voor ons en vertelden ook een hoop. We zaten gezellig met elkaar en toch gaven ze ons ook de ruimte voor wat privacy. Het is een ontzettend mooie rondwandeling met heel veel mooie fotomomenten. Daarna terug naar Pokhara. Pokhara is een gezellige stad en Asish had ons wat tips gegeven van dingen zoals het Mountain museum, tibetaans refugecentrum, enz. Het is ook een hele leuke ervaring om met het openbaar vervoer te reizen. De Nepalezen zijn ook zo vriendelijk. We hebben de laatste avond dat onze porter Picash ons vergezelde gezellig samen ergens gegeten en afscheid van hem genomen. Het was een enorm vriendelijke jongen die alles voor ons deed, geen moeite was hem te veel. Spreekt ook goed Engels. Daarna hebben wij onze reis vervolgd naar Chitwan. Daar werden wij warm onthaald door de lokale bevolking met een bloemenkrans en zang. Daar hebben we een fietstocht gemaakt en een wandeling om het dorp, natuurlijk de safari waar we wel 5 neushoorns gespot hebben en ’s avonds nog traditionele dans van de bevolking. Toen weer terug naar Kathmandu, daar een flight boven de Mount Everest, was ook iets om nooit meer te vergeten. Mooie foto’s geschoten. In Paunotti de woonplaats van Asish en Picas was een festival gedurende 2 dagen. Asish had ons uitgenodigd om bij hem en zijn familie te komen {een nachtje logeren) en het festival te beleven. Daar zagen wij Picas ook weer en zij hebben ons (in hun eigen tijd) de stad laten zien, er waren mooie tempels enz. Wij werden zeer gastvrij ontvangen door de fam.van Asish, maar ook de familie van Picas. Ze hebben ons geleerd hoe je MoMo;s maakt. Het was ontzettend gezellig en interessant om de mensen in hun eigen omgeving mee te maken. Het festival was ook zeer bijzonder het was ontzettend druk in de stad. Ook een ervaring om nooit te vergeten. Daarna weer terug voor de laatste paar uur naar Kathmandu. Het is een ontzettend mooie reis waarin je zoveel verschillende dingen meemaakt en heel veel vriendelijke mensen spreekt. De reis was compleet door onze voortreffelijke gids Asish die ons heel veel geleerd heeft en laten zien en meemaken, de porter Picas, die meer dan zijn best voor ons gedaan heeft en ook de chauffeur (Santos) die ons veilig overal naar toe gebracht heeft. Een reis waar we nog lang over zullen praten. Jan en Truus Piels Monnickendam
Vertrekdatum: 21/04/2017
Beoordeling: 7
Viorica:
Helaas was de weg naar chitwan erg slecht en de reis naar toe heeft 8 uur geduurd ipv 5. uur .Voor 1 dag in chitawan 16 uur heen en terug rijden is te veel .nepal is een prachtig land misschien 2 dagen chitawan of juist langer in de bergen en geen reis naar chitawan had een beter optie geweest.
Vertrekdatum: 14/04/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Nepal is een geweldig land! Ik wil er zeker weer naartoe! Onze reisleider was super en heeft bijgedragen aan een memorabele reis. Tip voor mensen die nog gaan: ga niet uit van de informatie van Shoestring op de site of wanneer je belt, aangezien deze incorrect is en per dag verschilt (verschilt per medewerker). Het is beter om andere sites na te lezen of simpelweg te googlen. Verder moet je rekenen op een bedrag van 250 euro per week aan zakgeld (minimaal). Mocht je naar Chitwan gaan, houd dan rekening met een langere reistijd en veel gehobbel, aangezien er een stuk snelweg uitligt. Deze snelweg is tevens elke dag gesloten van 10.00 tot 16.00. Verder wens ik je heel veel plezier in dit schitterende land!
Vertrekdatum: 14/04/2017
Beoordeling: 8
Marc:
Een absolute aanrader deze reis, met centraal een indrukwekkende trekking. De reis toont Nepal in al haar facetten: natuurpracht, majestueuze vergezichten, armoe, stoffigheid, stank en een met geloofsrituelen doordrenkte cultuur. Door de zeer slechte infrastructuur in Nepal zit je helaas wel erg lang in de bus: drie van de 13 dagen in Nepal gemiddeld 9 uur, om op zo'n dag slechts 200 km af te leggen. Ben je goed getraind, dan kun je de trekking makkelijk aan. Ben je minder getraind, hou er dan rekening mee dat je het best lastig kunt krijgen. Onderneem de dag na terugkomst in Pokhara de wandeling naar de stupa op de top van de plaatselijke heuvel. Prachtig uitzicht over de Himalaya bij helder weer. Kies ook als afsluiting van de reis op de laatste dag in Kathmandu voor de optionele hike van 5 a 6 uur buiten Kathmandu onder begeleiding van de gids. Heerlijk om die laatste dag weer weg te zijn uit het stof van de stad, en over de heuvelruggen langs karakteristieke boerendorpjes te trekken, met ook nog eens een prachtig Boeddhistisch klooster.
Vertrekdatum: 14/04/2017
Beoordeling: 7
Reiziger:
De reis was erg leuk. We hadden een hele goede reisleider en met de trekking hadden we een hele goede (Engels sprekende gids). De trekking was mooi, het niveau was goed aangegeven. Helaas was het vaak bewolkt, we hebben niet veel besneeuwde bergtoppen gezien. We waren onaangenaam verrast door alle bijkomende kosten. Het ontbijt was ook voor eigen kosten, dat heb ik nog nooit tijdens een georganiseerde reis gehad. Als het eten tijdens de trekking en het verblijf in Chitwan bij de prijs was inbegrepen, zou de reis een leuker zijn geweest: Ik had aangenomen dat het eten tijdens de trekking bij de prijs was inbegrepen (omdat we in de lodge zouden eten), maar dat was ook niet zo. Ook in Chitwan hadden we geen keus in restaurants, alleen in het park was een restaurant. In Chitwan waren de kosten voor alle excursies niet bij de prijs inbegrepen. Als we niet mee gingen, was er niets anders te doen, dus die kosten maakte je eigenlijk sowieso.
Vertrekdatum: 17/03/2017
Beoordeling: 9
Saartje:
Een fantastische reis met een zeer leuke, enthousiaste reisbegeleidster. Mede dankzij haar was deze reis onvergetelijk. Het bedrag wat Shoestring geeft voor fooien klopt niet, Deze zijn in werkelijkheid meer (nu ware onze reisbegeleidster/ chauffeur/ dragers en gids zo ontzettend goed dat wij met liefde het juiste bedrag gegeven hebben).
Vertrekdatum: 17/03/2017
Beoordeling: 8
Anneke:
Een fantastische reis waar je in 2 weken tijd zoveel verschillende kanten van Nepal ziet. Onze reisbegeleidster Kalpana was top. Ze stond altijd voor ons klaar en wist alles over het land te vertellen. De trekking is goed te doen en op bepaalde punten wel pittig. Maar als iedereen zijn eigen tempo aanhoudt is het met een basis conditie te doen. Het uizicht wat je ervoor terugkrijgt is het in iedergeval helemaal waard! De accommodaties in de bergen zijn erg basic. Daarnaast waren de andere accommodaties goed behalve hotel Raraa in Pokhara. Een erg smerig hotel. Hou er rekening mee dat het zakgeld en de fooi die Shoestring op de website aangeeft te weinig is. Je bent per week zo €350 kwijt. En qua fooi verwachten de sherpas en de gids tijdens de trekking ook meer.
Vertrekdatum: 17/02/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Prachtige reis! Trekking is zeker de moeite waard en heel goed te doen voor iedereen met een beetje basisconditie. Accommodaties basic, maar prima. Behalve vervoer, trekking en verblijf nagenoeg kale reis, dus nog veel zelf in te vullen.
Vertrekdatum: 06/01/2017
Beoordeling: 8
Natascha:
Geweldige reis gehad. Het anapurna traject is wat deze reis zo onvergetelijk maakt!
Vertrekdatum: 06/01/2017
Beoordeling: 9
Karin:
Een avontuurlijk Nepal is een prachtige reis on te boeken , geen dag is hetzelfde en avonturen beleef je !
Vertrekdatum: 06/01/2017
Beoordeling: 8
Angelo:
Ik vond het een geweldige reis! Precies wat ik er van had verwacht. Elke plaats waar je heen gaat is een beleving op zich. De begeleiding was geweldig. Ik had de reis ook zelfstandig kunnen doen, maar dan was ik niet op de plekken geweest waar ik nu ben geweest.
Vertrekdatum: 25/12/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
Sorry, geen inspiratie voor een goed verhaal.
Vertrekdatum: 25/12/2016
Beoordeling: 8
Laura:
Nepal is een prachtig land. Soms druk, maar met aan de andere kant adembenemende rust... echt een levenservaring. De wandeling is met tijden pittig, maar als ieder op zijn eigen tempo omhoop loopt en op zijn tijd even wacht is het echt prima te doen met een normale conditie. Het meeste van je bagage wordt de berg opgehuppeld door de ijzersterke sherpa's. Neem in de winter wel even genoeg laagjes mee want het de temperatuur wisselt met het uur, afhankelijk waar je loopt. Al met al een echte aanrader voor iemand die wel zin heeft in een stukje hiken. Mocht je twijfelen of je toch niet liever naar Annapurna/Everest basecamp gaat..? Veel zwaarder dan dit zal het niet zijn, enkel van langere duur. Moet je maar net tijd en zin in hebben ;) Oh, en ik was (inclusief souveniers) wel zo'n 350 p/w kwijt.
Vertrekdatum: 25/12/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Liever niet
Vertrekdatum: 20/11/2016
Beoordeling: 8
Carolina Petronella:
Mooie reis in een prachtig maar ook erg vervuild land. De aardbeving van 2015 heeft duidelijk zijn sporen achtergelaten, veel tempels staan in de steigers. Meerdere mensen van onze groep hebben darminfecties opgelopen. De Nepalese mensen zijn bijzonder vriendelijk en kleurrijk!
Vertrekdatum: 20/11/2016
Beoordeling: 8
Roza:
Als oudste (64 jarige vrouw) van de ontzettende leuke groep mensen vond ik de trekking best zwaar, maar wel te doen. De beloning voor het afzien is dat je je bevind in een overweldigende natuur. Nepal is een bijzonder, maar erg arm land, waar de gevolgen van de aardbeving nog overal te zien zijn. De mensen zijn uiterst vriendelijk en de tempels zijn zeer de moeite waard om te bekijken. Steun dit land door er naar toe te gaan. Je krijgt er geen spijt van en beseft regelmatig hoe goed wij het in Nederland hebben.
Vertrekdatum: 20/11/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 06/11/2016
Beoordeling: 9
Jan:
Een heel mooi reisprogamma was heel goed. De natuur was geweldig. Goede accomodaties. De reisbegeleiding was perfect.
Vertrekdatum: 30/10/2016
Beoordeling: 5
Wim:
mijn ervaring bij deze reis is, als je voor de flora en fauna gaat met deze reis, moet je hem niet maken. wij hebben geen vogels gezien, dit was een van de belangrijkste onderdelen van onze reis. hier werd totaal geen aandacht aan geschonken. alleen aan neushoorns en krokodillen. dit vonden wij ontzettend jammer.
Vertrekdatum: 30/10/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Compacte reis waarbij toch de verscheidenheid van Nepal aan bod komt: bezoek aan de drukke steden van de Kathmandu vallei, een prachtige trekking door regenwouden langs watervallen met continu uitzicht over de 7000-ers van de Himalaya en vervolgens de indruk in Afrika te zijn beland tijdens het verblijf in Tharu huisjes in het Chitwan park. Ik heb de reis in november gedaan waarbij het erg goed weer was (25 graden en zon, geen druppel regen gehad en vrijwel geen wolken; in de bergen uiteraard kouder). Dit is niet altijd het geval tijdens de monsoon, zoals onze gids ook aangaf. Houd er rekening mee dat maaltijden en de meeste activiteiten niet in de reissom zijn inbegrepen en dat je met het aangegeven zakgeld (E250/week) alleen eten (geen alcohol) en fooien kunt betalen, maar verder geen enkele facultatieve activiteit. Desalniettemin is de reissom prima voor het vervoer en de accomodaties die van hoge kwaliteit waren.
Vertrekdatum: 30/10/2016
Beoordeling: 8
Jasper:
Veel afwisseling: van adembenemende berguitzichten tot stoffige steden. Het extra zakgeld heb je nodig, meer nog als je de prijzige excursies wil doen, maar de reis is het waard!
Vertrekdatum: 22/10/2016
Beoordeling: 8
Wasini:
Nepal avontuurlijk is een geweldige reis met een gevarieerd programma vol cultuur, natuur en actieve trekking. Aanvullend kun je nog avontuurlijkere activiteiten boeken zoals rafting, bunjee jumping en paragliding. In de steden kun je ook aanvullende tours boeken of er gewoon zelf (met een groepje) op uit gaan. Tijdens de trekking zijn de accomodaties eenvoudig, dus is een flexibele instelling vereist. De overige accomodaties zijn prima in orde naar westerse maatstaven. De mensen in Nepal zijn vriendelijk, het verkeer is lekker chaotisch en het eten is heerlijk. Mocht je daar behoefte aan hebben, dan is er zelf overal westers eten beschikbaar. Ik heb een geweldige vakantie gehad en een hele mooie herinnering aan mijn verblijf in Nepal.
Vertrekdatum: 22/10/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
Ondanks de schade die de aardbeving in 2015 aangericht heeft is Nepal nog steeds een prachtig land dat zeker het bezoeken waard is. De reis biedt een perfecte combinatie van natuur en cultuur, inspanning en ontspanning.
Vertrekdatum: 22/10/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
Sommigen van ons sloegen de safari in Chitwan National Park over voor wat dagen extra in Pokhara. Dat had ik achteraf gezien beter ook kunnen doen, een lekkere poos yoga en terrasjes ipv een flinke busrit naar een park waar je uiteindelijk niet zo gek veel dieren ziet. Maar zo was het wel een erg afwisselende en al bij al GEWELDIGE reis! De trekking is best pittig: eerst thuis wat trainen en dan komt t zeker in orde.
Vertrekdatum: 22/10/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Wat heb ik een fantastische reis gehad! Met name de diversiteit in omgevingen/landschappen (bergen, jungle en stad) en het aantal vrije dagen binnen de reis, die je naar eigen inzicht kon invullen, spraken me erg aan. Wat kun je een hoop zien en doen in "slechts" 15 dagen! Helaas kon de reisleidster minder goed overweg met de groepsgrootte. Nog een hoop te leren! Ik kon in NL geen NPR krijgen, maar heb in Kathmandu geld gepind. Tip: neem eurobiljetten mee om in Kathmandu te wisselen, voor het geval je pas niet werkt op de ATM's.
Vertrekdatum: 22/10/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Leuke reis, goed gevuld en keuze mogelijkheden genoeg. Wel een grote groep wat een minpuntje is maar dat zal zowat het enige zijn. Super vriendelijk en gastvrij land met een eigen cultuur die je best opsnuift door deel te nemen en te respecteren!! Goed om de reis smaak te pakken te krijgen. Ik ga zeker nog eens terug op mn eentje om alles nog intenser te beleven!
Vertrekdatum: 15/10/2016
Beoordeling: 8
Mathias:
Onze Nepalreis met de 5-daagse trekking was een heel bijzondere ervaring in een voor ons onbekend deel van de Aziatische wereld!
Vertrekdatum: 15/10/2016
Beoordeling: 9
Soleil:
Het was een prachtige reis. De reisleider was top! De groep was gezellig en lekker klein. Toch spannend als je alleen boekt. Alles was goed geregeld en er was ook genoeg ruimte voor eigen invulling. De trekking was super van de reis, maar de homestay in Chitwan, Pokhara waren allemaal hoogtepunten.
Vertrekdatum: 08/10/2016
Beoordeling: 9
Sanne:
De Nepal avontuurlijk reis was een van mijn mooiste vakanties ooit. De trekking is een fantastische ervaring en goed vol te houden als je een redelijke conditie hebt. Nepal is een land vol prachtige natuur, cultuur en de mensen zijn erg gemoedelijk. Een land waar ieder zich thuis zal voelen en een reis om nooit meer te vergeten.
Vertrekdatum: 08/10/2016
Beoordeling: 9
Timon:
Deze reis is een must do wanneer je van natuur, sport en een bijzondere reislocaties houdt. De trekking is echt het hoogte punt van de reis en is goed te doen, anders dan de reisbeschrijving zei heb ik juist de derde dag als zwaarste bestempeld. Het afgegeven zeisgeld budget klopt echter niet, wil je meedoen aan merendeel van de excursies incl rondvlucht houdt dan rekening met €400 per week
Vertrekdatum: 08/10/2016
Beoordeling: 8
Marlies:
Fantastische reis naar Nepal gehad met een leuke groep en enthousiaste locale reisleider die een persoonlijk tintje geeft aan de reis!
Vertrekdatum: 08/10/2016
Beoordeling: 8
Timmy:
Geweldige ervaring met zeer enthousiaste gids en leuke groep. De trekking was het hoogtepunt van de reis!
Vertrekdatum: 30/07/2016
Beoordeling: 8
Igo:
De trektocht van vijf dagen was fantastisch! Prachtige omgeving! Het vooraf opgegeven bedrag voor zakgeld is te laag. Met € 150,- per week kom je niet rond. € 250,- tot € 300,- is een realistischer richtbedrag.
Reactie:
Fijn dat je genoten hebt van je reis. We houden de andere enquêtes in de gaten om te kijken of we het richtbedrag voor het zakgeld moeten aanpassen. Dank voor je melding.
Vertrekdatum: 30/07/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
nvt
Vertrekdatum: 05/06/2016
Beoordeling: 8
De:
Wat een mooi land! De trekking was fenomenaal. Hard werken (klimmen) werd beloond met bijzondere plaatsen, fascinerende bevolking en prachtige uitzichten en landschappen. De steden zijn ook geweldig, met hun verkeerschaos, fantastische shopjes en de vele koeien op straat. Tip 1: ga op een vrije dag in Kathmandu naar 'Old Town': je kijkt je ogen uit. Tip 2: Gin is goedkoper dan bier! ;-)
Vertrekdatum: 01/05/2016
Beoordeling: 9
Mirte:
Geweldige reis! Zeer goede reisbegeleider en heel bijzonder land. De trekking was goed te doen, het was een prachtige ervaring.
Vertrekdatum: 01/05/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Entom goede enthousiaste reisleider. Weet wat een groep wil, flexibel en meedenkend!
Vertrekdatum: 01/05/2016
Beoordeling: 9
Emile:
Ik kan deze reis van harte aanbevelen aan iedereen die een gezonde mix van activiteiten (trekking, raften, paragliding) wil combineren met cultuur (verschillende volkeren in Nepal, zowel in de stad als platteland, ieder ook met verschillende geloofsstromingen, boeddhistisch en hindoeïstisch). Ik ben van dit land gaan houden.
Vertrekdatum: 19/03/2016
Beoordeling: 9
Steven:
Deze reis bevat alles voor de liefhebber van zowel fauna, flora, thrills als cultuur! De lokale reisbegeleider is zeker een pluspunt, want deze gidst je letterlijk zo door het leven en de cultuur van Nepal. Hou evenwel rekening met een iets groter minimumbudget per week, 250€ is realistischer!
Vertrekdatum: 19/03/2016
Beoordeling: 9
Lieve:
Onze reis door Nepal was wonderlijk, overweldigend en schokkend. Het zet je met beide benen op de grond als je ziet dat er nog steeds mensen in geïmproviseerde tenten leven na de aardbevingen van vorig jaar. Nepal heeft toerisme nodig!
Vertrekdatum: 19/03/2016
Beoordeling: 9
Kees:
Wij hebben een leuke reis gehad. Met een prima reisleider (Madhu). Ook heeft hier aan mee geholpen dat we een erg leuke groep hadden Dit is zeker een reis die aan te raden is.
Vertrekdatum: 19/03/2016
Beoordeling: 10
daniel:
Vooral doen en ervaren. Deze staat bij mij boven aan de lijst. Wat een ervaring.
Vertrekdatum: 19/03/2016
Beoordeling: 8
Merle:
Super toffe reis met een druk maar afwisselend schema. Als je ooit de Himalaya wilt zien, is dit de kans. De trekking bestaat vooral uit klimmen en dalen en je hebt dan ook enige conditie nodig om dit goed te doen. Maar je wordt tijdens deze tocht verwend met mooie plaatjes van vergezichten, natuur en dieren. Echt fantastisch. Kathmandu, Bhaktapur en Chitwan zijn een mooie aanvulling op deze trekkingtocht. De gevolgen van de aardbeving van 2015 zijn vooral zichtbaar in Bhaktapur, maar heeft verder geen gevolgen gehad voor de reis.
Vertrekdatum: 19/03/2016
Beoordeling: 9
Koen:
Deze reis is een echte aanrader voor iedereen die op zoek is naar iets meer avontuur. Her comfort is misschien iets lager tijdens de trektocht maar laat dit je zeker niet tegenhouden, de teahouses zijn een ervaring op zich. Het samen doorstaan van de trektocht zorgt ook voor een extra groepsgevoel. De lokale reisbegeleider was enorm ervaren en deed er alles aan om onze reis zo vlot mogelijk te laten verlopen.
Vertrekdatum: 05/03/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een geweldige reis! De reisbegeleiding en de bevolking in Nepal zijn super! Het hoogtepunt was de trekking, maar de andere activiteiten zoals het raften en paragliden waren ook geweldig. Houdt er wel rekening mee dat je nog aardig wat geld uitgeeft voor deze extra activiteiten. Totaal was ik zo'n 250 euro per week kwijt. Maar ze zijn zeker de moeite waard. De trekking is niet zwaar als je een goede/redelijke conditie hebt, alleen de tweede dag is wat pittiger.
Vertrekdatum: 20/12/2015
Beoordeling: 9
Niels:
Deze reis is een absolute aanrader! Er is zoveel moois te zien in Nepal en met deze reis kan je alle hoogtepunten bezoeken. De trekking is een onvergetelijke ervaring!
Vertrekdatum: 10/10/2015
Beoordeling: 8
Tessa:
Geweldig mooie reis! Zo veel nieuwe indrukken en ervaringen dat ik een week nodig heb gehad om weer aan Nederland te wennen :). Vooral de trekking is erg bijzonder.
Vertrekdatum: 10/10/2015
Beoordeling: 8
Susanne:
Het was een geweldige vakantie met een leuke groep! De trektocht was inspannend, maar een perfecte manier om Nepal te leren kennen. De overige dagen waren vrij vol, maar gaven wel de gelegenheid om ook de andere kanten van Nepal te leren kennen. Ik zou iedereen willen aanraden naar Nepal te gaan, ondanks dat de gevolgen van de aardbeving nog zichtbaar zijn. Er is nog steeds genoeg moois van van te genieten.
Vertrekdatum: 02/08/2015
Beoordeling: 10
Jos:
De Nepal avontuurlijke reis was super. Er was veel diversiteit in activiteiten en locaties. In de zomer is de moesson niet erg, maar dit zorgt wel voor wolken die de hoge bergen verhullen. Aanrader daarom is om in de winterperiode te gaan.
Vertrekdatum: 02/08/2015
Beoordeling: 7
Marije:
Toen wij aankwamen in Kathmandu kregen wij toch wel een heuse cultuurshock. Taxi's reden door elkaar heen, met de brommers en voetgangers door elkaar en de voorrangsregels waren ons niet altijd even duidelijk, dit bleef de hele reis zo. Wij zijn de eerste dagen naar Patan, de apentempel en de bodnath stupa geweest. Dit waren de culturele hoogtepunten van de reis. Er waren veel verschillen tussen deze culturele bezienswaardigheden. Dit maakt het extra interessant en erg afwisselend. Wij vonden het knap dat de Nepalese bevolking in Kathmandu toch weer zoveel heeft weten op te bouwen zodat er genoeg te zien is na de aardbeving. Er staat echt nog heel veel overeind. De trekking ging iets anders dan beschreven werd. Normaal wordt er in de regenperiode gekozen voor een trekking door de Kathmandu vallei. Echter door de aardbeving kon dit niet doorgaan en liepen wij de Ghorepani trekking. Dit was een groot avontuur aangezien alle paden nat waren en de wegen soms slecht begaanbaar. Daarnaast zagen we pas op de laatste dag kleine stukjes van de berg en hadden we tijdens de trekking last van bloedzuigers. Chitwan Nationaal park hebben wij als hoogtepunt van de reis ervaren. De homestay waar wij verbleven was zag er erg mooi uit en de mensen waren erg vriendelijk. Wij zijn vogel liefhebbers en hebben veel verschillende soorten vogels gezien. Ook al is dit niet de ideale periode om vogels te spotten. Ook hebben we tijdens de jungle walk afdrukken van een tijgerpoot gezien, deze had hier 3 uur van te voren gelopen. Dit maakte deze wandeling erg spannend. Wij hebben grote avonturen beleefd in een mooi land.
Vertrekdatum: 02/08/2015
Beoordeling: 9
Kees:
De trektocht naar poonhill is een mooie tocht door rijstveldjes en dampige vochtige bossen wat komt door de regentijd, allen is het jammer dat je door de bewolking de bergen niet kunt zien, dat was dus ook geen poonhill. Chitwan was ook mooi, alleen de pech dat er een tijger rondliep, dus daardoor geen andere dieren gezien, behalve een paar herten.
Vertrekdatum: 05/04/2015
Beoordeling: 8
Karen:
Een geweldige reis waarin natuur en cultuur goed afgewisseld zijn! Iedere dag leek een aparte reis...
Vertrekdatum: 05/04/2015
Beoordeling: 8
Anne:
Wát een prachtige reis was dit! Nepal heeft onze harten gestolen. De lieve, vriendelijke mensen zijn ook nog eens fotogeniek en vinden het leuk om contact te maken. Deze reis bevat van alles: cultuur, natuur en natuurlijk prachtige uitzichten. Je camera draait overuren! Onverwachte bonus was dat wij tijdens het Nepalees nieuwjaar in Pokhara waren, en hier een leuk festival mee konden maken. De trekking is echt heel mooi en brengt je naar plekken met een spectaculair uitzicht. Je hoeft geen geoefende bergwandelaar te zijn, maar moet je wel instellen op een wandeling die af en toe pittig kan zijn. Als je echter de juiste instelling hebt, kan je deze trekking zeker aan. Al met al is dit zeker een reis die ik iedereen zou aanraden!
Vertrekdatum: 05/04/2015
Beoordeling: 9
Jos:
Zeer afwisselende reis van zowel cultuur als natuur, zeer mooie trekking in Annapurna-gebergte, pak eens een lokale bus of siksja (is bijzondere ervaring) en ga beslist naar de lijkverbrandingen in Kathmandur en naar Baktapur. Bij safari in Chitwan moet je geluk hebben als je de neushoorns ziet (door veel hoge begroeiing en weinig open vlaktes), wij hebben er echter 3 (van dichtbij) gezien. Vrijwel overal lekker gegeten (ook tijdens de trekking).
Vertrekdatum: 22/02/2015
Beoordeling: 8
willemijntje adriana:
Een geweldige mooie reis gehad, de tocht naar poon Hill was goed te doen al hadden we terug een dag regen en was het wat glad. Verder hebben we in het Nationale Park en een jeep drive gemaakt en hebben onderweg een soort beer gezien en en tijdens de 4 uur durende tocht ook nog 6 neushoorns... maar dat was meer dan wat ze er meestal zien. Ze noemden ons: The lucky people.
Vertrekdatum: 21/12/2014
Beoordeling: 9
Danny:
Avontuur, cultuur en vooral natuur! Kennismaken met de hectiek in Kathmandu, de rust in Chitwan en de fantastische trekking ( Ghorepani circle) naar Poon Hill. Het hoog(s)tepunt van deze reis! Dit alles onder zeer goede begeleiding van reisleider Madhu Kadel. Thank you Madhu!
Vertrekdatum: 21/12/2014
Beoordeling: 8
Irene:
super gave reis! boven verwachting. super mooie bergen, erg intensieve dagen maar echt de moeite waard! van de chaos van kathmandu tot de prachtige bergtoppen van de himalayaa. zeker een aanrader als je van avontuur houdt!
Vertrekdatum: 26/10/2014
Beoordeling: 8
Renee:
De groep maakt de reis, mijn groep was top en de reis ook! De trekking was intensief, maar super mooi. Alles goed geregeld, zou het zo weer doen.
Vertrekdatum: 26/10/2014
Beoordeling: 8
Emmy:
Geweldige reis! De 5-daagse trekking en de olifantensafari waren voor mij ongetwijfeld de hoogtepunten. Kathmandu is erg druk en hectisch en dit vond ik persoonlijk minder fijn, maar de twee andere koningssteden Baktapur en Patan waren zeker ook de moeite waard. De hotels zijn niet zo luxe en de verblijven tijdens de trekking zijn basic, maar ik had hier ook niet veel meer van verwacht. Het weer in deze tijd van het jaar was erg aangenaam (altijd 20-25°C). Het eten is goed. Voor mij als vegetariër was er keuze genoeg. De groep was gezellig en de gids prima, ook al vertelde hij niet zo veel uit zichzelf. Zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 12/10/2014
Beoordeling: 9
Ingrid:
Fantastische ervaring. Ik sta weer met beide benen op de grond. Wat hebben wij het toch getroffen dat we in Europa wonen.
Vertrekdatum: 12/10/2014
Beoordeling: 9
Judith:
Ontzettend mooie, avontuurlijke en gezellige vakantie gehad!
Vertrekdatum: 21/09/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Wat een prachtig land is Nepal, volop genieten tijdens deze afwisselende reis. Kathmandu is een drukke stad,waar veel te zien is, maar waar je mijn inziens niet perse langer hoeft te blijven. Maar het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van deze reis is toch wel de trekking, er zitten zware trajecten tussen maar je wordt volop beloond met fantastische uitzichten. In Chitwan is het dan vervolgens bijkomen in de warmte. het zakgeldadvies is aan de lage kant.
Vertrekdatum: 21/09/2014
Beoordeling: 9
Anne-Marie:
De hele reis is super goed bevallen. De afwisseling van steden, natuurpark en een actieve hike maakt deze reis speciaal. De 5-daagse hike stak er met kop en schouders bovenuit. In Chitwan was alles gericht op het zien van groot wild. Maar ook de kleine dingen zijn de moeite waard. Helaas had de gids ter plekke daar geen oog voor en wilde hij ons alleen het grote wild laten zien. Wij hadden pech dat er juist in die week heel veel chinezen waren. Volgens mij had china een nationale vakantie. Ze waren dan ook met velen aanwezig, gekleed in felle kleuren en erg luidruchtig. Kortom ... groot wild hebben we niet gezien. Onze gids Suman was echt in één woord GEWELDIG. Zijn kennis en kunde als gids is prima, zowel in de steden als tijdens de trektocht. Maar daarnaast heeft hij alles gedaan om deze toch al mooie reis extra speciaal gemaakt. We hebben zelfs Momo's leren maken. Suman ... BEDANKT!!
Vertrekdatum: 21/09/2014
Beoordeling: 8
Conny:
Ik ben van 21 september tot 4 oktober naar Nepal geweest onder het kopje : "Avontuurlijk Nepal" De reis heeft aan al mijn verwachtingen voldaan en zelfs nog meer dan dat. Nepal is een land wat je alleen maar met je gevoel kan omschrijven en het reisschema is helemaal top. Het enigste wat niet klopt was het zakgeld advies voor de rest totaal geen minpunten.
Vertrekdatum: 21/09/2014
Beoordeling: 9
Davy:
Zeer afwisselende reis met mooie/diepe contrasten tussen stad en natuur. De trektocht en mogelijkheid tot avontuurlijke activiteiten maken deze reis een absolute aanrader. Het land zelf slaagt er op een of andere manier ook in om je dieper te raken dan enkel rust en avontuur - zelf beleven is de enige manier om dit gevoel te kunnen ervaren.
Vertrekdatum: 20/07/2014
Beoordeling: 8
Angelico:
Het land is verrassend groen en een echte must voor vlinderliefhebbers. Dat maakt de driedaagse wandeling in de Kathmandu vallei meer dan de moeite waard. Het Chitwan National park was leuk en spannend. Een loslopende neushoorn van dichtbij zien is een echte belevenis. Tijdens het regenseizoen kan men wel minder wild zien omdat men het Chitwan park niet ver in mag. Desondanks zagen we toch olifanten, herten, apen, krokodillen, maraboes, reigers, ooievaars, ijsvogels, hagedissen, ... Het regenseizoen zorgt er ook voor dat de lage bewolking het zicht op de Himalaya ontneemt maar met wat geluk hebben wij toch een glimp kunnen opvangen. Het verblijf bij de lokale bevolking was leuk en interessant om bij te leren over de plaatselijke gewoonten en rituelen. In de drie koningssteden in de Kathmandu vallei zijn heel wat mooie tempels te bewonderen. Bootje varen én zwemmen in Pokhara was mooi en verkwikkend.
Vertrekdatum: 20/07/2014
Beoordeling: 8
Thijs IJde Willem:
Wat een fantastische reis! Nepal heeft een fascinerende cultuur, prachtige natuur en een vriendelijke bevolking. Deze reis is wat ons betreft een aanrader. Houd er wel rekening mee dat de reis in het regenseizoen (jun-sept) aanzienlijk anders is dan de rest van het jaar. Chitwan park is minder toegankelijk, wolken ontnemen grotendeels het zicht op de Himalaya en de trekking is korter. Houd hier rekening mee, maar laat het je niet afschrikken, er is genoeg te zien en te beleven!
Vertrekdatum: 06/07/2014
Beoordeling: 8
Christian:
Prachtige reis met veel natuur en cultuur. Goede reisbegeleiding met een aangenaam tempo. Accommodatie is over het algemeen goed te noemen. Vervoer uitstekend hoewel er gemiddeld maar 30-40km/uur gereden kan worden. Reisprogramma in de maanden Juli/Augustus is wel degelijk afwijkend aan de geadverteerde reis en een andere trekking. Mocht je echt voor de trekking willen gaan dan kun je beter niet in de moesson periode (Jul/Aug) reizen. Al met al een dikke aanrader en ook voor de maanden Jul/Aug een dikke 8!
Vertrekdatum: 11/05/2014
Beoordeling: 9
Robbert:
Super leuke reis, een mooie combinatie van natuur en clutuur. De trekking is echt een unieke ervaring!
Vertrekdatum: 11/05/2014
Beoordeling: 9
danielle:
Dankzij Shoestring ben ik een ervaring rijker. met een geweldige groep mensen heb ik Nepal in 2 weken een beetje leren kennen. het programma voldeed volledig aan mijn verwachtingen en de gids overtrof ze. Met verwondering heb ik de nepalese cultuur en de natuur in mijn hart gesloten. Ik raad deze reis iedereen aan!
Vertrekdatum: 11/05/2014
Beoordeling: 9
Dennis:
Onze Nepal groepsreis, was een van de mooiste ervaringen tot nu toe op het gebied van reizen. Wat een prachtig land is Nepal toch. Deze ervaring werd mede mogelijk gemaakt, door het goede programma, dat druk is, maar wel alles biedt wat je verwacht van een 2-weekse rondreis door Nepal. Van de prachtige koningssteden rondom Kathmandu, tot het vakantieoord Pokhara, om uiteindelijk te eindigen tussen de neushoorns en olifanten in Chitwan. Maar ook de hoogste bergen van de wereld en een pittige 5-daagse trektocht hebben ervoor gezorgd dat dit een onvergetelijke reis is geworden. Natuurlijk was dit allemaal niet zo een speciale ervaring geworden, als onze lokale gids niet zo uitmuntend was geweest.
Vertrekdatum: 11/05/2014
Beoordeling: 9
Cuno:
Wij hebben twee geweldige weken in Nepal gehad! De afwisseling van de drukte en de cultuur in de Kathmandu met de rust en de intensieve inspanningen in de bergen (en op de rivier) en de warmte maar prachtige natuur van Chitwan maakt deze reis heel bijzonder. De trektocht was erg mooi maar veel zwaarder dan wij van te voren hadden ingeschat. Dit in combinatie met de warmte maakte de trektocht erg pittig. Maar als je dan eenmaal boven staat is dat snel vergeten. Houdt er wel rekening mee dat als je alles wilt doen wat op je programma staat, het genoemde richtbedrag voor zakgeld te weinig is.
Vertrekdatum: 11/05/2014
Beoordeling: 9
Erwin:
Mooie balans tussen cultuur en natuur. Goede lokale gids om ter plekke activitieiten verder in te vullen. Het alleenreizenden (single) concept, iedereen komt alleen en doet zijn best er een mooie ervaring van te maken. En dat is erg goed gelukt!
Vertrekdatum: 11/05/2014
Beoordeling: 7
Wieger:
Mooie reis, goede afwisseling tussen cultuur, natuur en avontuur. Goede reisbegeleider. Kathmandu is een grote smerige, drukke stad maar de bergtocht door de Himalaya en de vlucht eroverheen was erg bijzonder.
Vertrekdatum: 11/05/2014
Beoordeling: 9
Job:
Een zeer afwisselende reis, waarbij je begint in de redelijk drukke stad Kathmandu, wat een beleving op zich is. Vervolgens trek je 4,5 dag door prachtige natuur. Wanneer je een redelijke conditie hebt is het goed te doen. Je legt ongeveer 10km per dag af, maar dan wel met een gemiddeld stijgingspercentage van 13,5%, met uitschieters boven de 60%! Per dag ben je ongeveer 6 a 7 uur onderweg inclusief pauzes. De accommodaties tijdens de trekking zijn niet luxe, maar voldoen. Vervolgens ga je naar Chitwan, waar krokodillen, neushoorns etc te zien zijn (helaas geen tijger gezien). Tot slot eindig je weer in Kathmandu waar weer allerlei uitstapjes op het programma staan. De mountain flight (mount everest) is ook een aanrader op een heldere dag. Voor de rest wonen er prettige mensen, niet opdringerig, is het eten prima, zijn er leuke excursies en ja, de douches zijn meestal lauw/koud en de elektriciteit doet het ook niet altijd, maar het land zelf maakt het meer dan goed!
Vertrekdatum: 11/05/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Zeer genoten van deze reis! Goed en gevarieerd reisprogramma (natuur en stad), ervaren reisbegeleider, goed vervoer, vlucht en prima simpele accommodatie. Wandeling door de bergen was ronduit geweldig. Let alleen op winkels waar locale reisbegeleiding je mee naar toe neemt; er worden onevenredig hoge bedragen betaald waar ongetwijfeld commissie over opgestreken wordt en op een ander moment alleen 'winkelen' kan grote bedragen schelen.
Vertrekdatum: 30/03/2014
Beoordeling: 8
Merte:
Zeer leuke reis en een goed begin voor de onervaren wandelaar. Goede lokale reisbegeleiding. Het landschap is prachtig en uniek, al moet het weer wel meewerken, bij slecht weer geen uitzicht op de bergtoppen.
Vertrekdatum: 30/03/2014
Beoordeling: 8
Sylvia:
een leuke afwisselende reis die prima te doen is met een goede fysieke conditie. gelukkig hadden wij ook een prima connectie in onze vlucht. luxe is het natuurlijk niet. die warme slaapzak was toch wel heerlijk tijdens de trekking. zoek zelf ook de lokale bevolking op en blijf niet te veel aan de gids plakken.
Vertrekdatum: 09/03/2014
Beoordeling: 9
Tanneke:
Bijzonder mooie reis! Vooral door de hiking heb ik het mooiste deel van Nepal ervaren. Het is echt de moeite waard, dit had ik niet willen missen! Alles was goed georganiseerd. Wat ik ook prettig vond is het tempo. Niet teveel reizen en onderweg zijn. De rust en natuur ervaren tijdens het hiken. Echt adembenemend! Accommodaties zijn prima! De bevolking is erg gastvrij. Fijne mensen, ik heb me overal erg welkom gevoeld!
Vertrekdatum: 09/03/2014
Beoordeling: 9
Marieke:
Deze avontuurlijk Nepal reis is echt geweldig. We hebben een super leuke tijd gehad en de trekking was echt heel mooi! Het was zwaar, maar dat vergeet je heel snel als je boven bent! Ik zou de reis zo weer maken. Nepal is een geweldig land, met super leuke mensen!
Vertrekdatum: 09/03/2014
Beoordeling: 10
Reiziger:
Bedankt voor een goed georganiseerde reis! Onvergetelijke ervaring, uniek land, prachtige landschappen en bijzondere cultuur
Vertrekdatum: 16/02/2014
Beoordeling: 8
Bas:
Deze reis is zeker een aanrader. De 5 daagse trekking is me zeer goed bevallen. Zeker omdat er nog op sommige stukken sneeuw lag. Dat zorgde voor wat extra lachwekkende en spannende ervaringen. In Kathmandu is het toch wel eventjes wennen door de grote drukte. Daardoor is het in Pokhara ineens een stuk rustiger en een heel andere sfeer. Ook in Chitwan was het goed te doen. Was een stuk warmer als ik Kathmandu en Pokhara. Verder mag de reisbeschrijving wel een keer geupdate worden. In deze reis kan niet gebungeejumpt of geraft worden. Verder was Madhu een top reisleider hij is zeer flexibel en weet de goede plekken en restaurantjes wel te vinden.