Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Nepal Avontuurlijk

Rondreis met Himalaya trektocht - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 099,-
GROEPSGROOTTE: 2-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Nepal Avontuurlijk

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Nepal Avontuurlijk

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Kathmandu

Kathmandu

Verspreid door de Kathmandu vind je vele tempels waarbij vaak lingams staan die bestrooid zijn met offergaven voor de god Shiva. |Nepal

Pokhara

Pokhara

Pokhara is een schilderachtige plaats aan het blauwgroene Phewa bergmeer. Aan de rand van het meer is het heerlijk bijkomen in één van de vele tuinterrassen. |Nepal

Tirkhedhunga

Tirkhedhunga

Loop over de wiebelige hangbrug over de rivier en snuif de sfeer van het kleine dorp Tirkhedhunga! |Nepal

Ghorepani

Ghorepani

Het hoogtepunt van de trekking is de prachtige zonsopkomst en het spectaculaire uitzicht op het Annapurna gebergte en de Dhaulagiri toppen! |Nepal

Tadapani

Tadapani

In dit jungle gebied leven grote apenkolonies en met een beetje geluk zie je enkele grijze langstaartaapjes! |Nepal

Ghandrung

Ghandrung

Het gebied waar je doorheen wandelt is echt een prachtig gebied. De bergtoppen van de Annapurna en de Machapuchhere domineren het uitzicht en met goed weer zie je ook de Lamjung Himal en de Manaslu toppen. |Nepal

Chitwan NP

Chitwan NP

Chitwan is vooral bekend vanwege de Aziatische neushoorn die hier leeft. De kans is dan ook vrij groot dat je deze ziet. |Nepal

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam - Kathmandu Vliegtuig
2 Bus, Vliegtuig Aankomst Kathmandu Kathmandu
3 Kathmandu Kathmandu
4 Bus Kathmandu - Pokhara Pokhara
5 Te voet Pokhara - Tirkhedunga/Hille Tirkhedunga/Hille
6 Te voet Tirkhedunga/Hille - Ghorepani Ghorepani
7 Te voet Ghorepani - Poon Hill - Deorali - Tadapani Tadapani
8 Te voet Tadapani - Sayuli Bazar Sayuli Bazar
9 Te voet Sayuli Bazar - Nayapul - Pokhara Pokhara
10 Pokhara Pokhara
11 Bus Pokhara - Chitwan Chitwan
12 Chitwan Chitwan
13 Bus Chitwan - Kathmandu Kathmandu
14 Kathmandu Kathmandu
15 Kathmandu Kathmandu
16 Bus, Vliegtuig Kathmandu – Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
1
9
0
0
0
2
0
189
305
280
3

Dag 1: Amsterdam - Kathmandu

Vandaag stap je op de vlucht voor je groepsreis Nepal. Je komt de volgende dag aan in Kathmandu (tijdstip afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt). Je Engelssprekende reisbegeleider haalt je af van de luchthaven en brengt je naar het hotel.

Dag 2: Aankomst Kathmandu

De hoofdstad van Nepal Kathmandu doet middeleeuws aan met zijn woud aan fraai bewerkte tempels en kleurrijke inwoners, die hun dagelijkse routine uitvoeren in schijnbare ontkenning van de 21ste eeuw. Dat is logisch, want nog geen 50 jaar geleden reed er nog geen gemotoriseerd verkeer door de vallei. Een tiental kilometers buiten Kathmandu zijn er geen wegen en zijn ook de meeste dorpjes niet aangesloten op het elektriciteit netwerk.

Begin je reis door Nepal met een wandeling door de stad. Bezoek enkele tempels en meng je tussen de heilige saddhoes, straatventers en bedevaartgangers. Je eerste maaltijd in Nepal nuttig je in ‘backpackers walhalla’ Thamel. In deze buurt eet je de lekkerste momo’s. Durfallen wagen zich aan andere lekkernijen uit de Newarikeuken, zoals jan-la (rauwe steak) of cho-chi (bloedpudding).

Dag 3: Kathmandu

Vrije dag. Tussen de rijstvelden en bergen van de Kathmanduvallei staan de drie Koningssteden van Nepal: Kathmandu, Patan en Bhaktapur. Deze steden beleefden een bloeitijd van de 16e tot 19e eeuw. Zij waren grote concurrenten van elkaar en wilden elkaar steeds overtreffen door nog mooiere gebouwen aan te leggen dan die van de buren. De Newari’s waren bedreven vakmannen en bouwden prachtige tempels (ook in Tibet en China) waardoor Nepal een welvarend land werd. Het verdiende geld werd weer gestoken in de bouw van nieuwe tempels, waardoor er beweerd wordt dat er ooit meer godshuizen dan woonhuizen in de Kathmanduvallei stonden.

De witte stoepa Swayambunath is een heilige plek voor boeddhisten. Hij staat aan de rand van de stad en biedt een weids uitzicht over Kathmandu.

* Shoestring steunt: Shree Pancha Kanya School (Kathmandu, Nepal)

Onze lokale agent in Nepal helpt een aantal scholen met leerkrachten, schoolbibliotheken en computers. Op de Shree Pancha Kanya middelbare school krijgen zo'n 700 kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar les. Shoestring steunt deze school door zorg te dragen voor de kozijnen en ramen. Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 4: Kathmandu - Pokhara

Je vervolgt je Nepal groepsreis de spectaculaire Himalaya in naar Pokhara. Pokhara ligt in een subtropische vallei en vanuit dit plaatsje geniet je van waanzinnig uitzicht op imposante bergreuzen. De Macchupuchare is niet een van de hoogste toppen aan het firmament, maar door zijn vooruitgeschoven positie toch duidelijk zichtbaar vanuit Pokhara. De berg wordt door de Newari’s als heilig gezien. Niemand is dan ook ooit naar de top geweest, omdat de Sherpa’s (dragers) angst kregen de berg te onteren door hem te beklimmen. Vanuit het bergstadje kun je prachtige wandelingen door de omgeving maken.

NB: Wie de komende dagen liever niet de bergen in wil, kan in Pokhara blijven en daar dagwandelingen maken of gewoon lekker genieten van het meer en de zon. De overnachtingen zijn in dat geval voor eigen rekening.

Dag 5: Pokhara - Tirkhedunga/Hille

Trektocht door de Himalaya: de Ghorepani Circle. De komende vijf dagen zul je wandelen door de valleien aan de rand van het Annapurna-massief. Vanaf Poon Hill (het hoogste punt) heb je uitzicht op de toppen van het indrukwekkende Annapurna bergmassief. Je komt langs verschillende bergdorpjes (Tirkedungha, Ghorepani, Deorali en Ghandrung) en slaapt in eenvoudige accommodaties. Per twee personen is er één trekking bag voorzien, die je ter plaatse van de reisbegeleider te leen krijgt. Je mag per persoon maximaal 7 kilo aan bagage (inclusief een slaapzak) in deze tas meegeven aan de dragers. Zelf draag je je dagrugzak.
De rest van je bagage mag in het hotel in Pokhara blijven staan tot je terug bent. Voor deze trektocht heb je een normale conditie nodig, maar er zitten vermoeiende trajecten bij. Let op: neem 2 pasfoto’s mee voor het permit in de Annapurna-regio!

Vanuit Pokhara rijd je naar Nayapul, waar de wandeling begint. Je maakt een stijging door dik bamboebos naar Birethani (1080 m), Hille (1520 m) en eindigt in Tirkhedunga op 1540 m hoogte. Onderweg glimlachen de bewoners van dit gebied je vriendelijk toe.

Dag 6: Tirkhedunga/Hille - Ghorepani

Op de tweede trekkingdag maak je een behoorlijke stijging via een breed pad dat als een trap is aangelegd. Veel wandelaars ervaren dit als het zwaarste stuk van de tocht. De paden zijn breed genoeg om de passerende muilezelkaravanen en dorpelingen (Gurungs, Magars en Chettri's) langs te laten gaan. Naarmate je stijgt worden de indrukwekkende pieken van de Annapurna South en de Hiunchuli steeds beter zichtbaar. Na ongeveer een uur wandelen bereik je het dorpje Ulleri, dat op 2080 m hoogte ligt. Vanaf dit punt maak je een steile klim door een rhododendronbos naar Ghorepani. De lodge waarin je overnacht ligt iets boven het dorpje (2874 m), omdat je vanaf hier geniet van een spectaculair uitzicht op de Himalaya pieken.

Dag 7: Ghorepani - Poon Hill - Deorali - Tadapani

Het is even vroeg, maar wanneer je voor dag en dauw de 1,5 uur durende klim naar Poon Hill (3210 m) maakt, kun je genieten van onvergetelijk uitzicht op de Dhaulagiri I, Nilgiri, Annapurna I en Annapurna South. In ongeveer 1 uur maak je de daling terug naar Ghorepani, om vervolgens je trektocht voort te zetten naar Tadapani. Door het bos en over een kale bergrug (op gelijke hoogte als Poon Hill) maak je langzaamaan een stijging naar Deorali. Hier, op 2990 m hoogte, kun je eventueel lunchen. Door een vochtig rododendronwoud maak je vervolgens een daling naar Banthanti (2520 m). Het pad loopt verder omlaag langs de verticale hellingen, totdat het de bovenloop van de Bhurungdi Khola bereikt. Aan de andere kant van een houten brug volgt een korte maar steile klim naar Tadapani (2590 m) door een prachtige jungle waarin grote apenkolonies leven.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Tadapani - Sayuli Bazar

Charmant Tadapani kijkt uit over de Modi Khola vallei en de beroemde Macchapuchare. Vaak staan mensen dan ook vroeg op om te genieten van de zonsopkomst. Bij helder weer zie je de Macchapuchare en met een beetje geluk ook berggiganten Annapurna I en Annapurna South.

Na het ontbijt daal je in circa 2,5 uur af naar Gandrung (1940 m), waar je luncht. Afhankelijk van de tijd kan je hier ook een rondleiding door het dorp volgen. Je maakt vervolgens een flinke daling naar het op 1170 m hoogte gelegen Sayuli Bazar. Je laatste overnachting tijdens de trektocht is in een accommodatie aan de rivier. Hier hebben we een gezellige laatste avond om deze waanzinnige ervaring mee af te sluiten!

Dag 9: Sayuli Bazar - Nayapul - Pokhara

Chimrong (1140 m) ligt op een circa 2 uur wandelen van Sayuli Bazar. Vervolgens is het nog 20 minuten naar de weg bij Nayapul, waar vervoer klaarstaat om je in twee uur naar Pokhara te rijden. Je overnacht in hetzelfde hotel als eerder tijdens deze rondreis door Nepal.

Dag 10: Pokhara

Vrije dag in Pokhara. Je hebt nog een hele vrije dag in Pokhara om naar eigen inzicht in te vullen! Je kunt nog een dagwandeling ondernemen, bijvoorbeeld naar het uitzichtpunt sarangkot. Wie geen zin heeft om te wandelen kan ook het Gorkha fort, paleis en tempelcomplex bezoeken. Of huur een roeibootje en maak een boottochtje over het Phewameer, Al varend heb je een indrukwekkend uitzicht op de bergreuzen van de Himalaya. In Pokhara tref je ontelbare souvenirwinkeltjes en restaurants. Een bezoek aan de kleine Barahi Bhawani tempel, die op een eilandje vlakbij de oever staat, is zeker de moeite waard.

Dag 11: Pokhara - Chitwan

Je rondreis door Nepal vervolgt zich naar het Royal Chitwan Nationaal Park, verreweg het bekendste natuurreservaat van het land. Je overnacht de komende twee nachten in een eenvoudige accommodatie in de omgeving van het park. Je ontdekt het gebied per voet, kano of jeep.

Chitwan is een van de belangrijkste gebieden waar de Indiase Neushoorn standhoudt. Er lopen hier zo’n 300 – 350 rond en je zult ze dus ongetwijfeld tegen komen in het sal-woud, subtropisch regenwoud en in de grasvlakten, die voor perfecte beschutting zorgen. De machtige Indiase Neushoorn kan een schofthoogte van 1,90 m bereiken en een gewicht van bijna 2500 kg! Ook komen er in Chitwan tijgers en panters voor, maar die sluipen stilletjes weg bij de eerste signalen van menselijke aanwezigheid. De kans is groter dat je een luipaard, moeraskat, vos, lippenbeer of wild zwijn tegenkomt. In de bomen zitten naast de ruim 450 vogelsoorten ook verschillende soorten aapjes.

Dag 12: Chitwan

Vrije dag. Ook de zompige gebieden van het Royal Chitwan Naionaal Park zijn bewoond. Van de reptielen zijn de muggerkrokodillen vaak te vinden in de meren en langs de rivieren waar ook de veel grotere gaviaal voorkomt die een lange smalle snuit heeft en tot wel zes meter lang kan worden. Deze laatste krokodillensoort is schaars geworden. Monitorhagedissen van meer dan een meter zijn vaak te zien als ze zonnebaden op stenen of onverharde wegen. Van de slangen zijn vooral de python en de cobra bekend, hoewel de gewone krait, een zwarte slang van maximaal anderhalve meter vaker voorkomt en bovendien beduidend giftiger is dan de cobra. Waterschildpadden zonnen vaak op stenen of takken die boven het water uitsteken. De Gangesdolfijn voelt zich thuis in de meren van Chitwan.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Chitwan - Kathmandu

Je reist terug naar Kathmandu, waar je nog de gelegenheid hebt de stad en omgeving verder te verkennen. Facultatief kun je vandaag gaan raften, onze lokale agent zal het voor je regelen. Je maakt dan een tocht met een rubbervlot op een wild stromende rivier tussen de bergen. Er worden in Nepal vooral rafttochten gehouden op de Trisuli, Sun Kosi en Kali Gandaki. Ervaring is niet vereist en techniek leer je ter plaatse. Wel moet je beschikken over genoeg lef (en een regenjas is ook wel fijn)!

Dag 14: Kathmandu

Vrije dag. Genoeg te zien en te doen in Kathmandu en omgeving. Bij de grote stoepa in Bodnath, waarvan men zegt dat er hier een bot van Boeddha ligt, wemelt het vaak van de Tibetaanse pelgrims. In Pashupinath wordt door hindoes gebadderd in de heilige rivier Bagmati. Ook een bezoek aan de Koningsstad Patan is een leuke optie. Durfals kunnen eventueel gaan Bungee jumpen bij het Last Resort. Wil je opnieuw gaan wandelen? Onderneem dan op een van je vrije dagen een wandeling naar Namo Buddha en Dhulikel.

Dag 15: Kathmandu

Vrije tijd. Zie wat je nog wilt zien en doe wat je nog wilt doen. Je laatste dag in Kathmandu is namelijk een feit. Je kunt een optioneel bezoek brengen aan Bhaktapur, de kleinste van de drie koningssteden. Er hangt hier een middeleeuwse sfeer door de bakstenen huisjes en het ontbreken van gemotoriseerd verkeer. Naast potten bakken zijn de inwoners van Bhaktapur ook erg goed in het maken van Nepalese poppen. Misschien een leuke souvenir?

Dag 16: Kathmandu – Amsterdam

Je vertrekt (als je vliegt met Turkish Airlines) naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland, waar je de deze dag ook landt.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden