Reiszoeker

Groepsreis Nepal: Annapurna Circuit

Spectaculaire trektocht voor de échte liefhebbers

Boek v.a. € 1.827,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 23 DAGEN

Groepsreis Nepal: Annapurna Circuit

Kathmandu - Bergvlucht naar Mount Everest

Een van de beste manieren om dicht bij de Himalaya en vooral de Mount Everest te komen is het nemen van een bergvlucht. Tijdens de één uur durende vlucht heb je (met helder weer!) een indrukwekkend uitzicht op de bergtoppen, zoals ’s werelds hoogste bergtop Mount Everest (8848 m) en andere Himalayatoppen als Gauri Shankar (7134 m), Nuptse (7855 m), Lhotse (8516 m), Amadablam (6812 m), Chamlang (7319 m), Makalu (8463 m) en Cho Oyu (8201 m). De vliegtuigen nemen een beperkt aantal passagiers mee zodat iedereen een raamplaats heeft. Houd er rekening mee dat je bij bewolkt weer een minder goed zicht hebt op de Himalaya en dat niet alle raampjes even helder zijn.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
05.30 uur - Vertrek naar de luchthaven
07.00 uur - Mountain Flight (ongeveer een uur)
08.00 uur - Transfer terug naar het hotel

Inbegrepen: vervoer naar de luchthaven, rondvlucht
Niet inbegrepen: op het vliegveld betaal je de airport tax van 200 Nepalese rupee p.p. (bedrag onderhevig aan veranderingen)

Beschouw het genoemde bedrag als een richtprijs. De prijs van de bergvluchten is sterk onderhevig aan wijzigingen. Let op: de Europese Unie heeft alle Nepalese luchtvaartmaatschappijen op de ‘Zwarte lijst’ geplaatst. Ook de luchtvaartmaatschappij waar gebruik van wordt gemaakt voor de optionele ‘mountain flight’. We vragen je daarom een Waiver (Afstandsverklaring) te tekenen. Zonder deze verklaring is het niet mogelijk deel te nemen aan deze optionele vlucht. Je reisbegeleider zal je ter plaatse de Waiver overhandigen.

Kathmandu – Nepalese kookles

In het hart van Kathmandu volg je een kookdemonstratie in het boutique hotel ‘Traditional Comfort’, dat in Newari stijl is opgetrokken. Je leert van de ‘chef’ over de ingrediënten die gebruikt worden in de Nepalese keuken en hoe gerechten als dumplings (momo’s), ‘chicken curry’ (kukhura ko masu ko jhol), groente curry (tarkaari) of ‘kalo dal’ (linzengerecht) worden geprepareerd. Liefhebbers kunnen een handje helpen bij de bereiding. Na de demonstratie volgt een diner.

Inbegrepen: kookles, maaltijd
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Kathmandu – Tempels en stoepa’s

De stadstour door Kathmandu voert je langs de bekendste plekken van de stad. Je bezoekt Durbar Square en Pashupatinath (de heiligste plek voor de Nepalese hindoes aan de rivier Bagmati). De zusterstad van Kathmandu, Patan, ligt vergroeid aan de hoofdstad. Voor zover het mogelijk is, heeft het oude gedeelte van de stad een nog grotere dichtheid aan tempels en kloosters dan de hoofdstad. Patan (lokaal bekend onder de naam Lalitpur) is veel rustiger dan Kathmandu en een verademing na de drukte van die stad. Je bezoekt in Patan het Durbar Square met zijn vele tempels. Toegangsprijzen zijn bij deze excursie niet inbegrepen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09.30 uur - Vertrek vanaf het hotel in Kathmandu
16.30 uur - Einde sightseeing

Inbegrepen: vervoer en Engelstalige gids
Niet inbegrepen: entreegelden, lunch, cameratoeslagen en fooi

Kathmandu – Wandeling van Sanga naar Panauti (met lunch)

’s Ochtends word je opgehaald bij het hotel. Je rijdt vervolgens naar Sanga. Je wandelt langs rijst- en akkerbouwveldjes naar het historische plaatsje Panauti, waar je even de tijd hebt om dit oude Newari-stadje met zijn mooie tempels te bekijken. Ook geniet je van een lunch in een Community Homestay in Panauti.

Inbegrepen: transfers, wandelgids, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi