Reiszoeker

Groepsreis Nepal: Annapurna Circuit

Spectaculaire trektocht voor de échte liefhebbers

Boek v.a. € 1.589,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 23 DAGEN

Groepsreis Nepal: Annapurna Circuit

Totale beoordeling:
8,7
223 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 9,1
Prijs/kwaliteit: 8,2
Accommodatie: 7,4
Transport: 7,8
Vertrekdatum: 10/11/2023
Beoordeling: 9
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 10/11/2023
Beoordeling: 8
Maj:
Fantastische reis! Prachtig en indrukwekkend om meegemaakt te hebben. Het niveau is behoorlijk zwaar. Grote klimaat verschillen door de grote hoogte wisselingen. Ijle lucht op grote hoogte is niet te onderschatten al wordt er heel nadrukkelijk aan gewerkt dat je langzaamaan gewend raakt. Kortom een ervaring om nooit meer te vergeten.
Vertrekdatum: 10/11/2023
Beoordeling: 9
Willem:
Geweldige reis. Reisbegeleiding (Ananda) is werkelijk perfect. Goede afstemming tussen lopen en rusten. Veel kennis over de omgeving wordt gecommuniceerd. En misschien wel het belangrijkst. Hij creëert een zeer veilige en prettige sfeer. Het was mijn eerste bergervaring, en ik heb mij geen moment onveilig gevoeld. Heerlijke tocht. Vergt wel een goede conditie.
Vertrekdatum: 10/11/2023
Beoordeling: 10
Marjon:
Wat een geweldige reis hebben we gemaakt, één groot avontuur. Zwaar, maar zo mooi. Een prachtig land met enorm lieve mensen. Mede door onze fantastische gidsen en dragers is het een reis geworden om nooit te vergeten. Zal zeker terugkeren naar dit mooie land.
Vertrekdatum: 27/10/2023
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een prachtige wandelreis die je eens in je leven gedaan moet hebben en daarna ook nooit meer! Ik vond iedere hike prachtig en elke hike was weer anders. Dan liep je weer met schitterende panorama's met uitzicht op de hoogste bergen ter wereld, dan weer door loofbos en naaldbos, dan weer langs prachtige beekjes en substropisch bos, dan weer door kale bergvlakten....Dat al onder goede en kundige leiding van de gids Bharat en zijn assistent Soroj en niet te vergeten de porters, die op moeilijke stukken bij stonden met een helpende hand. Toch doe ik de reis nooit meer (once a lifetime experience): om al het moois te zien moet je wel gebruik maken van zeer basic lodges. Dat betekent vaak: toilet buiten de deur, met je eigen toiletrol de kou in, koud water als je wilt douchen, ijskoude, ongezellige slaaplodges zodra de zon onder gaat, geen electriciteit, geen ruimte om je even terug te trekken op je kamer door de koude en daardoor alles met de groep -hoe gezellig ook- de hele tijd moet doen. Ik ben geen kampeertype maar als je daar wel van houdt, zal je helemaal de tijd van je leven hebben :) Ik vond het in ieder geval allemaal te basic, maar alternatieven zijn er ook niet hoor. De overweldigende natuur hield mij op de been en te genieten van de reis. Natuurlijk moet je wel over een goede basis conditie beschikken. Maar een marathonloper en echt sporttype hoef je niet te zijn hoor. Weet dat het zelden voorkomt dat iemand de tocht niet voltooid (tenzij je geveld wordt door hoogteziekte maar daar is moeilijk op te trainen). Er zaten pittige wandelingen bij (upper Pisang, tharong la pas, Poon Hill-Nayapul etc) maar gelukkig heb je dan steun aan groepsgenoten en je eigen conditie;). Kortom, wil je een once in a lifetime experience, doe dan deze reis! Je zult er geen spijt van hebben. Oh ja, door landslides is de route tussen Muktinath en Jomson grotendeels langs een stoffige autoweg. Dat kan makkelijk per jeep volbracht worden als je dat wilt en weet ook dat er tussen Pokhara en Kathmandu gevlogen kan worden. Dat bespaart je een busreis van 12 uur over hobbelige weg! Kortom, je kunt de reis zelf wat comfortabeler maken en minder basic;)
Vertrekdatum: 10/11/2022
Beoordeling: 8
Annebel:
Deze reis heb ik halverwege november gemaakt en was prachtig. Ik heb genoten van de mooie uitzichten die je tijdens het wandelen beleefd. Ook waren onze gidsen en porters hele fijne en lieve mensen. Ze willen alles voor je doen en willen alles over deze omgeving vertellen. De dag van de pas is zwaar. Persoonlijk vond ik het omhoog klimmen niet het zwaarste, maar vooral de lange afdaling die voor die dag gepland staat. Het is dan moeilijk om na het vroege opstaan nog urenlang in de middag je focus te behouden. Zorg dat je die dag veel eten bij je hebt, in vergelijking met de andere wandeldagen is het deze dag moeilijker om goed te kunnen lunchen ergens. Probeer ook trekkingspullen in Kathmandu te kopen. In elke straat, vooral het toeristische gebied, zijn er meerdere trekkingwinkels. Zelf heb ik hier nog een hoofdlampje en waterzuiveringstabletten gekocht. Maar alles wat je nodig hebt kan je hier vinden. Twijfel je of je deze reis conditioneel aan kan? ik zeg doen! oefen met lange wandeldagen en zorg dat je het doorzettingsvermogen hebt!
Vertrekdatum: 28/10/2022
Beoordeling: 8
Sijtine:
wij reisden van 28 oktober tot 18 november met shoestring naar Nepal om te wandelen rond het Annapurna gebergte het was een prachtige reis al moet ik zeggen dat je wel over enige conditie moet beschikken. Want het zijn soms pittige wandelingen omhoog .Maar voor je op bij de Thorung-la-pas ben heb je de hoogte mooi opgebouwd af en toe een rustdag om te acclimatiseren. Onze gidsen zorgden goed voor ons en onze dragers waren ook steeds bij ons in de buurt om onderweg te helpen met soms pittige dalingen . Het eten is prima je hebt genoeg keus op de menukaart. Ik heb een prachtige reis gehad in Nepal en wie weet ga ik nog een keer
Vertrekdatum: 28/10/2022
Beoordeling: 9
Patrick:
Geweldige reis, mooie hike rond het Annapurna gebergte in het mooiste land van de wereld. Helaas is op een groot deel van de route een weg aangelegd waardoor je een aantal dagen op een stoffige weg loopt met langs stormde jeeps. Top reisleider. Hij was reisleider, gids, drager, kok, motivator,…in ėėn!
Vertrekdatum: 28/10/2022
Beoordeling: 10
Peter:
Deze intensieve en wonderschone reis overtrof al mijn verwachtingen!
Vertrekdatum: 13/10/2022
Beoordeling: 8
Anne:
Adembenemende reis die uiteraard draait om de prachtige views op de hoge bergen van de Himalaya. Ik kijk terug op een hele unieke trip met veel gezelligheid in de groep en super begeleiding. Sommige dagen zijn lang, maar het tempo is gemiddeld en er wordt genoeg gestopt. De accomodaties zijn over het algemeen eenvoudig maar daar wen je aan. Ik ben in oktober geweest en had elke dag mooi korte broeken weer. Als je van de actieve vakanties bent dan krijg je hier geen spijt van.
Vertrekdatum: 13/10/2022
Beoordeling: 10
Walinda:
Echt een fantastische reis. Ik las het al eens eerder in een review van iemand anders, maar ik sluit mij erbij aan: als ik morgen weer kom ging ik direct! De zwaarte, vond ik, meevallen als een relatief onsportieve dame. De afstanden waren prima te doen, alleen de hoogte speelt soms een rol in je fysieke gesteldheid. Daar kun je je op voorbereiden met hoogteziekte pillen. Het is overal prachtig! De lodges zijn erg basis, vaak alleen koud water, toilet is een gat in de grond. Niet altijd even comfortabel. Het is een hele goede afwisseling met lopen/rustdagen/na de trekking vrije dagen. Het was allemaal goed georganiseerd, reisleider was fantastisch (Raj). Niet twijfelen maar direct boeken!!! Ook de mensen daar kunnen het gebruiken als toerisme weer aansterkt daar! Het was nu erg rustig (terwijl de beste maand om te gaan, oktober), kwamen weinig andere mensen tegen. Dus wat support kunnen de Nepalese wel gebruiken!
Vertrekdatum: 25/03/2022
Beoordeling: 10
Joop:
Wat een fantastische reis. De trekking was prachtig. Hoewel er pittige / lange dagen tussen zaten goed te doen voor iedereen met een goede basis conditie. Verwacht niet teveel van de accommodaties tijdens de trekking. Deze zijn erg basis maar dit versterkt alleen maar de beleving. WIFI is vaak (tegen betaling) wel beschikbaar, een warme douche niet op alle lokaties. Er is eigenlijk op alle lokaties dezelfde (uitgebreide) menukaart en het eten is relatief goed! Het team van reisbegeleiders en dragers was goud!! Ik raad iedereen aan deze reis te maken!
Vertrekdatum: 25/03/2022
Beoordeling: 9
Jurre:
Het was een geweldige ervaring! Prachtige dingen gezien en ervaren samen met een fantastisch leuke groep onder begeleiding van een uitstekende gids. Ik zou volgende week weer gaan als ik kon.
Vertrekdatum: 25/03/2022
Beoordeling: 10
Emilia:
Geweldige ervaring en een onvergetelijke reis.
Vertrekdatum: 11/03/2022
Beoordeling: 9
Peter:
Indrukwekkende reis. Opbouw inspanningen naar hoogtepunt bij passeren bergpas. Overweldigende landschappen en mooie hindoistische en boedistische cultuur.
Vertrekdatum: 11/03/2022
Beoordeling: 9
Dennis:
Prachtige reis! Stel je in op eenvoudige slaapplaatsen met nog meer eenvoudig sanitair. dan komt het goed. Bharat is een hele goede een vriendelijke gids. De natuur is prachtig. Heel divers en adembenemend. Heerlijk eten en een mooie cultuur. Vergeet niet dat je na de pas nog een behoorlijk stuk moet wandelen. En dat de dagen daarna ook nog erg mooi zijn! Vooral veel genieten veel plezier!
Vertrekdatum: 11/03/2022
Beoordeling: 9
Sven:
De trek langs het Annapurna massief is onbeschrijfelijk mooi. Je overnacht in eenvoudige guesthouses maar dit draagt bij aan de ervaring. Qua zwaarte valt het erg mee. Ben je goed ter been, lichamelijk gezond en sport je zo af en toe, dan is dit prima te doen. Wij hebben deze reis in Maart 2022 gedaan en qua prijzen zou ik rekening houden met 35 a 40 euro per persoon per dag. Dit is inclusief fooien. Wij hadden stokken mee maar niet gebruikt maar dit zal persoonlijk zijn. Heb je geen stokken, voor 8 euro koop je een set in Kathmandu. Wij hebben een slaapzak gehuurd in een van de shops in Kathmandu maar houd er rekening mee dat nagenoeg alles nep is en kwalitatief dus ook niet vergelijkbaar is met het origineel. Voorbeeld, de slaapzak die wij gehuurd hadden was geschikt voor temperaturen tot -20 maar dat valt te betwijfelen. Toch was het prima te doen met de extra dekens die de guesthouses ter beschikking stellen.
Vertrekdatum: 15/11/2019
Beoordeling: 9
Rosalie:
Fantastische reis! Nepal is een heel mooi land. De uitzichten op de bergen zijn adembenemend en tijdens de wandeldagen heb je elke keer weer een ander schitterend panorama. Gereisd van half nov-begin dec. Het weer was super. Bijna alle dagen strakblauwe lucht, zonnetje, geen neerslag gehad. Neem veel laagjes mee, winddicht jack. De dag naar de Torung La Pass is echt koud. En ik vond die dag ook wel echt zwaar, hoogte was goed voelbaar. Goede conditie is wel prettig! Ik maakte de meeste dagen gebruik van wandelstokken, vond dit erg prettig met klimmen en dalen. Onderweg kom je door allemaal dorpjes waar je snacks kan kopen, maar handigste is om in Kathmandu al genoeg snacks te kopen, is goedkoop en veel keuze. In Kathmandu is trouwens echt alles te koop wat je nodig hebt voor de trek, wel nepmerken, maar prima kwaliteit en super goedkoop en je stimuleert de economie. Ik heb mijn slaapzak daar gehuurd, was prima. Wel eigen lakenzak meenemen! Extra dekens zijn beschikbaar in elke accomodatie (voor deze koukleum erg fijn!) Eten in de accomodaties is overal goed. Als je op andere plekken eet (in de steden) wel even de gids vragen, waar dit kan of op tripadvisor o.i.d. Voedselvergiftiging ligt echt op de loer! Neem ook een waterfilter mee of tabletten. En neem voldoende ORS mee. Ik nam standaard 1 zakje in 1 liter water per dag in de bergen (was advies van de ggd). Daar hebben ze ook ors, maar is veel sterker en minder lekker en dus moeilijk weg te krijgen als je beroerd bent. Nepal is een erg arm land. Stel je hier wel op in.
Vertrekdatum: 15/11/2019
Beoordeling: 8
Annemieke:
3 weken waarin ik 4 seizoenen en ontelbare waanzinnige uitzichten beleefde. Het Annapurna Circuit is een absolute aanrader als je een hiker bent!
Vertrekdatum: 01/11/2019
Beoordeling: 10
Marit:
Geweldige reis met fenomenale trekking in het Annapurna gebergte. Wat een prachtige natuur, elke dag loop je in een andere omgeving waardoor de 15-daagse trekking geen dag verveeld. Het is erg leuk om deze ervaring te delen in een groep, soms kan het namelijk best even doorbijten zijn wat betreft hoogte, kou en fysieke vermoeidheid. Daarnaast hadden we een ontzettend leuke nepalese gids, die uitstekend Engels sprak en ons van alles geleerd heeft over Nepal. Het was mijn eerste bezoek aan Nepal, maar ik weet wel zeker dat ik later weer eens terug zal komen om meer te kunnen zien van het land en weer een andere trekking te lopen.
Vertrekdatum: 01/11/2019
Beoordeling: 9
Reiziger:
Wat een onvergetelijke reis! Een beetje afzien zo nu en dan, maar mede door de leuke groep en fijne gidsen was het een geweldig avontuur. Prachtig land met de mooiste landschappen en een enorm vriendelijke bevolking. Een goede conditie is mooi meegenomen en houd rekening met vrij extreme temperaturen en basic voorzieningen.
Vertrekdatum: 01/11/2019
Beoordeling: 10
Fedor:
Het Annapurna Circuit is terecht een van de meest mooie wandelingen ter wereld: elke dag vergaap je je aan de bergmassieven en gevarieerde flora en fauna. De kleurrijke dorpjes met de gastvrije 'tea houses' maken het een aangename tocht, iets dat eveneens gezegd kan worden van de lokale bevolking: Nepalezen zijn bijzonder vriendelijk en het eten dat ze maken is vaak heerlijk. Tegelijk ga je flink de hoogte in en is het niet moeilijk om zo je sportieve uitdaging te vinden. Elke dag wandelen maakt je hoofd leeg en brengt jezelf terug tot de basis van het leven: bewegen, eten, uitrusten. En tussendoor natuurlijk paar gezellige kaartspelletjes en wat lezen voor het slapengaan. De reisbegeleiding met twee geweldige gidsen - en drie 'porters' voor je bagage - was daarnaast uitstekend en ik had geluk een fijne groep reisgenoten te hebben getroffen. Dhanyavad! Ten slotte eindig je de wandeling in het mooi gelegen Pokhara dat anders dan het drukke en stoffige Kathmandu - ook niet zonder zijn kwaliteiten - een mooie afsluiter vormt. Paragliden is daar echt een aanrader!
Vertrekdatum: 01/11/2019
Beoordeling: 9
Reiziger:
Geweldige reis! Twijfel vooral niet over je conditie. Alles wat je nodig hebt, kun je in de bergen wel krijgen (warme douche, wi-fi, oplaadcapaciteit, extra dekens, etc.). Super gezellige en attente reisbegeleiding. Al met al een aanrader!
Vertrekdatum: 18/10/2019
Beoordeling: 10
Anita:
We hebben een geweldige ervaring gehad! Voor ons is het wandelen in een ander land en andere cultuur de ideale manier van vakantie vieren gebleken. Ook de uitdaging van het lopen naar 4516 meter hoogte. Dit was letterlijk het hoogtepunt van onze reis. Onze reisleider had alles heel goed geregeld, van het afhalen bij het vliegveld, alle lodges, de informatie over de natuur en de bergen en de cultuur tot het regelen van het vervoer. Ook de duidelijke briefing elke avond van tevoren was heel fijn, je wist wat je te wachten stond. De lodges waren erg basic maar dat was onderdeel van het onderdompelen in de Nepalese levensstijl. Het eten was verrassend goed en ook de keus! Zelfs op meer dan 3000 meter hoogte. ( vaak een grotere kaart dan bij een gemiddelde Oostenrijkse berghut) De clean-water-stations zijn een uitkomst. De hele reis geen waterzuiveringstablet gebruikt en ook geen flessen water gekocht. Het is wel verstandig om voor deze reis een redelijk goede conditie op te bouwen. Ten eerste kun je zelf meer genieten van de omgeving, maar je houdt ook je medereizigers niet op. Wat ervaring in bergwandelen is zeer aan te bevelen. Dan is de reis, zoals onze reisleider zei: easy peasy Nepaleasy.
Vertrekdatum: 20/09/2019
Beoordeling: 9
Ward:
Hele mooie reis welke door prachtige en diverse landschappen voert. Naast het wandelen zijn er genoeg rustmomenten tijdens de reis. In de rustplekken zelf is weinig te doen, dus zorg wel dat je jezelf of met je groep prima kunt vermaken! Tevens is het belangrijk dat je fysiek in goede conditie verkeert, want er zitten enkele pittige dagen tussen.
Vertrekdatum: 19/04/2019
Beoordeling: 9
Timo:
Een top reis! Iedereen met een klein beetje conditie kan dit doen, de gidsen houden je goed in de gaten en passen het tempo aan jouw snelheid aan, indien dat nodig is. Als je sneller loopt dan de groep is dat ook geen probleem, dus als je twijfelt of je het aan kan gewoon doen. Accomodatie zijn top en het eten overal prima met voldoende keus. De enige opmerking die ik nog heb is hoe we vooraf zijn ingelicht over de hoeveelheid fooi. Op de website staat dat de gids 1 tot 2 euro fooi krijgt, wat ik niet meer dan normaal vindt. Let alleen op dat er ook nog een aantal dragers mee gaan en een assistent guide die ook fooi krijgen. Dit betekent dat ik in totaal ongeveer 100 euro aan fooi kwijt was. Dit is het volledig waard, maar houdt hier rekening mee. Verder was de reis echt geweldig en de gidsen en dragers doen alles voor je en zijn er altijd voor je als er iets is.
Vertrekdatum: 19/04/2019
Beoordeling: 10
Jasmijn:
Super mooie reis! Ik ben 18 jaar en heb diabetes type 1, door goed ingesteld te zijn en met veel voorbereiding is het ook mij gelukt! Het is een super mooie reis met een aantal pittige stukken maar zeker de moeite waard! Ik ben heel blij dat ik deze reis heb meegemaakt!
Reactie:
Dank voor je enquête! Knap dat je ondanks je diabetes de reis hebt kunnen maken en genoten hebt.
Vertrekdatum: 08/03/2019
Beoordeling: 9
Tamara:
Wat een indrukwekkende reis! Lekker de hele dag in de buitenlucht in een fantastische omgeving. Zo veel diversiteit: sneeuw en bergen, geweldige uitzichten, prachtige rododendron bossen, apen in de bomen en een bijzondere cultuur met stupa's en tempels. Altijd en overal wat te zien!
Vertrekdatum: 08/03/2019
Beoordeling: 9
Heleen:
De mooiste reis van mijn leven gemaakt! Met een fantastische groep mensen het Annapurna Circuit Nepal gelopen. Op het dak van de wereld gestaan! Met dank aan Bharat, onze gids. Een reis om nooit te vergeten!
Vertrekdatum: 02/11/2018
Beoordeling: 10
Simone Anouk:
Deze reis is echt geweldig, de natuur is echt heel indrukwekkend. Het voelt alsof je elke dag in een ander land loopt en doordat deze trekking rond om het annapurna gebergte loopt, loop je nooit twee keer het zelfde stuk. Kwa cultuur heeft Nepal heel veel te bieden elk boederijtje, dorp of stadje heeft zo zijn eigen charmes. Door de gids leer je niet alleen de natuur maar ook de cultuur beter kennen met alle festivals en gebruiken ook helpt hij met do's and don't boven de 3000 meter. Qua dragers hadden we van te voren gedacht dat het gek zou voelen om iemand anders met je spullen te laten sjouwen maar dit gevoel is snel weg. Zij lopen er zo makkelijk mee weg en door dat je een tas van het bedrijf zelf krijgt om te vullen neem je niet te veel spullen mee. De zwaarte van de trekking viel ons erg mee er zitten natuurlijk wel zware dagen tussen (De dag van de Thorong la pass en de dag van Poonhill). We hebben verder niet heel erg getraind van te voren maar zijn dan wel twee keer per week sportende mensen van 26-28 jaar. Misschien help het met het inschatten als je door de zwaarte van de reis twijfelt. Maar de reis is echt meer dan de moeite waard!
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 9
Timothy:
Echt een fantastische reis! Mijn eerste wandelvakantie, met een goede conditie prima te doen. Ik vind het heel tof dat je echt als een groep optrekt omdat je tijdens het wandelen met zijn allen samen eet (en niet dat verschillende groepjes elk ergens anders gaan eten). Altijd iemand om mee te kletsen tijdens het wandelen en zo veel mensen te leren kennen! Samen toeleven naar de 'top', en dan als het zwaarste er op zit samen feestjes bouwen, volleyballen, yoga, onder waterval staan, in twee warmwaterbronnen chillen!! Praktische tips in aanvulling op andere berichtjes: Koop geen dure donzen slaapzak voor 800 euro in Nederland, in Nepal kosten ze omgerekend maar 80 euro. Mijn thuisvaccinatie had niets gezegd over hoogteziektepillen, ik kwam er een week voor vertrek achter dat die bestonden, alleen op recept bij apotheek te krijgen (GGD?), en fijn gevoel om ze zelf bij je te hebben (maar anders heeft iemand anders ze ook wel). Op 'de grote dag' naar de top kan het 's ochtends heel koud zijn, dan doen je batterijen van je fototoestel het niet en kun je geen foto's maken, bewaar die tegen je lichaam aan. Hygiëne handgel is fijn om je handen schoon te maken na toilet. Vitamine bruistabletten fijn omdat je bijna geen groente of fruit kan eten en wel wat vitaminen kan gebruiken. Het was veel dagen echt heel warm (zweten), neem ook gewoon hardloop t-shirts mee, en niet alleen t-shirts van merino wol en geen katoen. Chloordruppels in water vind ik echt vies, je kunt ook filters kopen bij de Bever, ik heb het maar 1 dag gebruikt en de rest bij de waterpunten of flesjes gekocht. Nepal heeft meerdere stekkertypes maar waar stopcontacten zijn (ongeveer drie kwart van de overnachtingen?) kun je gewoon je nederlandse stekker kwijt. Fijn om 'normale' kleren mee te nemen en achter te laten in Kathmandu, fijn om niet meer je wandelkleren/schoenen aan te hoeven als je klaar bent met de wandelroute en terug komt. Heel veel plezier op je reis, maak er iets moois van!!
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 9
Willem:
De 23 daagse single reis Annapurna-circuit gemaakt. Wat een fan-tas-tische ervaring! De reisleider en porters zal ik nooit vergeten. De groep was heel divers en gezellig. Daarnaast genoeg ruimte om alleen te zijn. Nepal is echt een prachtig land. Zeker een aanrader. Ook zonder reiservaring, zoals ik. Groetjes!
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 9
Hilga:
Rondreis Annapurna circuit gemaakt; wat een fantastische reis!! Indien je de kans krijgt om deze reis te maken, meteen doen!! De loopdagen zijn prima te doen; er zitten zelfs dagen tussen dat je maar 4 uurtjes loopt. De accomodaties zijn prima; her en der geen of een koude douche, maar dit hoort er wel een beetje bij :). De begeleiding vanuit Shoestring was prima, de gidsen zijn aardig en behulpzaam. Kleine tip; neem genoeg boeken en spelletjes mee om jezelf ook te kunnen vermaken wanneer je een niet zo’n lange loopdag hebt.
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 9
Marileen:
Een prachtige reis door een prachtig land. Heerlijk om te wandelen, goede begeleiding, aardige mensen en toffe reisgenootjes. De reis vraagt wel om een flexibele houding. De accommodaties en het eten zijn simpel, maar echt prima te doen. De natuur is ontzettend mooi en de wandeling over de pas voelde echt als een gezamenlijke prestatie!
Vertrekdatum: 05/10/2018
Beoordeling: 8
Eelco:
Allesbehalve een relaxte luilekker vakantie, maar wel een fantastische (wandel)reis door het land van machtige bergen, yaks en dal bhat. Deze reis brengt je langs adembenemende landschappen en fenomenale uitzichtpunten. Een goeie mix tussen actief bezig zijn, natuur en cultuur. Eerlijk is eerlijk, ook een paar minpuntjes: bereid je voor op noodles/spaghetti/purschuimappelpannenkoeken als ontbijt, teveel dal bhat lunches, ranzige voetstaptoiletten en meer dan eens een ijskoude douche.. maar dat kon de pret allemaal niet drukken.
Vertrekdatum: 21/09/2018
Beoordeling: 8
Gerard:
Op meer dan 5400 meter in je eentje op een grote moraine naar de toppen van de Dhaulagiri en Annapurna turen heeft mij meer geraakt dan ieder ander hoogtepunt op welke reis dan ook. Adembenenemd, letterlijk en figuurlijk.
Vertrekdatum: 20/04/2018
Beoordeling: 9
Bente:
Wat een ontzettend gave reis! Het Annapurna Circuit is juist heel afwisselend, in tegenstelling tot het alleen omhoog en weer terug lopen naar de basecamps loopt je bij het Circuit om het Annapurna gebergte heen. Je komt hele diverse natuur tegen, van bossen en 'jungle' tot droogvlaktes en sneewtoppen. Een pittige reis maar zo de moeite waard! Praktische tips: ik ben erg fit en dacht dat ik geen wandelstokken nodig had; wel dus. Maar koop deze samen met een donsjasje en andere kleding in Kathmandu, goed spul voor een veel lagere prijs (wandelstokken waren daar 8 euro, in nederland 80 euro) huur ook plaatselijk bij je gids een slaapzak, goede slaapzakken en veel makkelijker dan er een meenemen. Neem fijne oordoppen, goede diarreeremmers, ORS en genoeg paracetamol mee. Wat ook makkelijk is dat je spullen die in een tas van Shoestring gaan je ook appart in een eigen tas doet zodat je spullen niet in de mix gaan met die van je medereiziger. Pin meer dan genoeg voor je de berg op gaat. Verder heeel veel plezier maken!
Vertrekdatum: 20/04/2018
Beoordeling: 9
Bart:
Super leuk reis, heel afwisselend qwa natuur en cultuur. Dikke aanrader.
Vertrekdatum: 20/04/2018
Beoordeling: 9
Erwin:
Wandelen in Nepal is allemaal net een beetje langer, verder en meer op en neer dan elders. Waar een normale berg stopt gaan ze nog gewoon nog even een kilometertje of wat hoger. Ruim twee weken op pad rond Annapurna zorgt voor een ritme dat je niet alleen letterlijk ver van Nederland en alledag brengt. Het bijna meditatieve door berg en Buddha gevormde landschap zorgen dat je tegelijk doodmoe en geheel tot rust kan zijn. Afsluitend bijkomen in de Nepaleese Riviera van Pokhara zorgt er gelukkig voor dat ook de lichamelijke vermoeidheid snel wordt vergeten.
Vertrekdatum: 20/04/2018
Beoordeling: 10
Denise:
Het Anna Purna Circuit... Mijn eerste trektocht en eerste keer Nepal. En ik ben meteen verliefd geworden op dit prachtige land! <3 Wat heb ik intens genoten van deze reis! Het land, de mensen, diverse natuur, de fantastische bergtoppen, de basic guesthouses, de dorpjes en het eindeloos lang wandelen.. Onze gids en assistent gidsen waren ontzettend behulpzaam. Ik vond het een waanzinnig mooie ervaring. Be aware!! Als je eenmaal in Nepal bent geweest, smaakt het wat mij betreft zeker naar meer!
Vertrekdatum: 20/04/2018
Beoordeling: 9
Lonneke:
De groep en de mix van wandelen, natuur, cultuur, religie, stad, dorpjes waren heel tof. Het lopen van de vele hoogtemeters en kilometers viel erg mee. Alleen de dag naar thorang la pas viel fysiek en mentaal erg tegen, maar achteraf erg tevreden met de prestatie.
Vertrekdatum: 09/03/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
Prachtige wandeling met fenomenale uitzichten op diverse landschappen, geweldige gids, prima slaapplekken met heerlijk eten!
Vertrekdatum: 03/11/2017
Beoordeling: 8
Helma:
De Annapurna Circuit... mijn eerste echt lange trektocht en mijn eerste keer Nepal. Wat heb ik intens genoten van deze reis! Het land, de prachtige mensen, de diverse natuur, de fantastische bergtoppen, de basic guesthouses, de dorpjes, het eindeloos lang wandelen en een heuse Dal Bhat competitie; ik vond het een waanzinnig mooie ervaring. Zo gaaf dat ik mijn plannen voor de rest van mijn reis een beetje heb omgegooid; in maart komend jaar hoop ik terug te komen voor nog een trekking! Be aware, als je eenmaal in Nepal bent geweest, smaakt het wat mij betreft zeker naar meer :)
Vertrekdatum: 06/10/2017
Beoordeling: 9
Jacqueline:
Een geweldige reis, de Himalaya is immens indrukwekkend. De wandeling is goed te doen, er zitten kortere dagen bij van ca. 4-5 uur maar ook dagen 10 uur. Onze gids Barat was zorgzaam, probleemoplossend en regelde alles als er iets gedaan moest worden. En we hadden het geluk dat we een groep hadden (22 personen) die allemaal 1 voor 1 super leuk waren, ik heb nog nooit zoveel gelachen als op deze vakantie. De reis is een echte aanrader, ik ga zeker terug naar Nepal om nog eens een trekking te doen.
Vertrekdatum: 06/10/2017
Beoordeling: 10
Reiziger:
Fantastische reis en zeker doen!!
Vertrekdatum: 06/10/2017
Beoordeling: 10
Pierre:
Annapurna circuit in Nepal is voor mij de ultieme hike geworden uit mijn leven. De landschappen waar je door heen wandelt zijn adembenemend. Uiteindelijk klim je naar 5416 meter, waarvan de laatste uren van de klim het ademhalen al moeilijker wordt, waardoor je nog heel traag loopt, maar om dan uiteindelijk het doel te bereiken is fantastisch. De medereizigers, gidsen en dragers waren allemaal heel leuke mensen en ook zeer behulpzaam, maw een geweldige ervaring
Vertrekdatum: 06/10/2017
Beoordeling: 10
Daniël:
Deze trek verdient niet minder dan een dikke tien. In minder dan twee weken trekken bevindt je jezelf op een letterlijke hoogtepunt in je leven. Tijdens de trek loop je via paden en de weg (tot Manang) op naar de hoogte van 5416 meter. Langzaam zie je het landschap veranderen van een groen naaldbos tot een dorre maanlandschap. Via verschillende overnachtingsplaatsen, één meer basic dan de andere, trek je de cirkel rond (neem WC papier mee ;). Je passeert vaak de woest stromende rivier (deze stroomt van de bergen naar uiteindelijk Kathmandu) over stalen hangbruggen die lekker heen en weer wiggen. En om het extra spectaculair te maken staan de locals/gidsen soms aan de brug te sjorren om de ervaring nog wat intensiever te maken. Elke dag is weer anders omdat je steeds hoger komt. De omgeving wordt nooit saai en als je in de verte kijkt zie je een paar van hoogste pieken van de Himalaya's, 8000m plus pieken zoals de Annapurna I, II, III en IV (wij hebben van de Annapurna II een lawine naar beneden zien razen , echt een top ervaring) en meer. En als je denkt dat je bij Poon Hill wel alles gezien hebt dan komt er nog een leuke verrassing aan. De trap naar beneden is een echte killer. Drie dagen later voelde ik nog steeds mijn kuiten. Heb je een fantastische conditie voor deze ervaring nodig? Het helpt zeker om een goede conditie te hebben. De trek kan zeker uitdagend zijn. Maar deze trek is ook te doen als je net als ik (goede conditie) voor de eerste keer een trek doe. De trek wordt wel aangenamer met een betere conditie. Maak veel kilometers , pak het liefst wat heuvels mee. Ik heb rondt Groesbeek veel gelopen. Zoveel mogelijk heuvels meegenomen. Wat heb je nodig voor deze trek: Lees je goed in op internet er staan voldoende paklijsten en tips online. Kijk wel goed naar de periode waarin je gaat. Oktober is heel anders dan bijvoorbeeld April. Het belangrijkste is: - Neem goede wandelschoenen mee. Rond de B categorie is prima. Ik heb ook mensen op trailrunners gezien. En de locals lopen gewoon op slippers en gympjes. Maar als je net als ik nooit een trekking (op die hoogte) heb gedaan trek wandelschoenen aan. Je enkels zullen je dankbaar zijn. En voor 's Avonds slippers of iets dergelijks in de douchejes wil je niet met je blote voeten staan. En je wandelschoenen uit voor een avond is lekker. Kunnen je voeten even luchten. -Neem een daypack mee. Je bagage gaat uiteindelijk in Shoestring duffelbags. Je grote tas zie je pas weer aan het einde van je trek. - Neem genoeg lagen kleding mee, maar niet te veel. Hou het zo minimaal mogelijk (let op de gewichtslimiet). In de bergen kijken ze toch niet naar hoe je eruit ziet. Neem wel kleding mee voor 's Avonds in de lodges en evt kleding voor in de stad. Probeer je kleding te combineren. Zodat het ook goed staat in de stad. En neem zwemkleding mee, je komt warmwaterbronnen tegen. Heerlijk is dat naar een paar dagen lopen. In oktober is de kans op sneeuw erg laag. Dus een dikke sneeuwbroek is niet echt nodig. Neem wel thermo's mee voor de 'pas dag'. - Waterzuivering is ook belangrijk, ze hebben op de route ook safe water points. Waar je vanaf ca. 50 roepies een liter gezuiverd water kan halen. Hoe hoger hoe duurder dat wordt. Kijk voor de rest online voor goede paklijsten. Ik heb de volgende lijst vooral gevolgd (voor oktober): http://wanderingsasquatch.com/annapurna-circuit-packing-list/ Neem vooral een ,can do attitude, mee. Stoor je niet aan de Nepalese hygiëne en dan kom je erg ver. Daarnaast moet je nog gewoon even van 1300 meter naar 5416 meter lopen. Peace of cake ;). Mocht je deze fantastische reis gaan doen, heel veel succes en vooral heel veel plezier toegewenst.
Vertrekdatum: 22/09/2017
Beoordeling: 8
Marieke:
Prachtige reis! De afstanden variëren van 7-30 km lopen per dag, wat goed te doen is. Elke dag een andere omgeving, prachtig! Gemiddelde zakgeld is wel wat meer dan aangegeven. Ga uit van 200 pw (zonder extra's/ alcohol)
Vertrekdatum: 22/09/2017
Beoordeling: 10
Theodorus:
Bijzonder mooie reis. Soms pittig, maar goed te doen. Bijzonder mooie natuur, bovenmenselijk soms. Gids en porters waren ontzettend behulpzaam. Deden meer dan je mocht verwachten. Hopelijk wordt het niet te druk op deze route.
Vertrekdatum: 24/03/2017
Beoordeling: 8
Frank:
Nepal. Geen enkele beschrijving kan tippen aan je eigen ervaring. Toch een poging. Machtige bergen. Verkeerschaos en smog in Kathmandu. Ontmoetingen met reizigers van over de ganse wereld. Een bevolking die vecht om te overleven. Een land waar godsdienst en afkomst bepalend zijn voor je status. Kinderarbeid. Een volledige lichaamsmassage en een scheerbeurt voor een prikje. De euforie en kameraadschap die je ervaart als je de Thorung La pas (5416 m) bedwingt. Wie dit meemaakt neemt een rugzak vol herinneringen en stof tot nadenken mee naar de heimat . Onvergetelijk. 
Vertrekdatum: 10/03/2017
Beoordeling: 9
Jacqueline:
Het was een indrukwekkend avontuur in de mooie natuur van Nepal De reis was zwaar, niet alleen door de lange afstanden die gelopen moest worden, maar ook door de zware omstandigheden (veel sneeuw waardoor het lopen bemoeilijkt werd, de kou en primitieve voorzieningen). Een goede conditie en doorzettingsvermogen zijn belangrijk. De gids en de dragers waren vriendelijk en behulpzaam. De groep(sfeer) was goed De bevolking is vriendelijk
Vertrekdatum: 10/03/2017
Beoordeling: 9
Lennert:
Fantastische wandeltocht door de besneeuwde Himalaya. Een ervaring die ik nooit zal vergeten!
Vertrekdatum: 10/03/2017
Beoordeling: 10
Sander:
Voor wie op zoek is naar een fysieke uitdaging waarbij je omgeven wordt door 's werelds mooiste bergen en vergezichten is deze trektocht echt een must do!
Vertrekdatum: 21/10/2016
Beoordeling: 7
Paul:
Geen probleem met plaatsing van deze enquete. Paul
Vertrekdatum: 07/10/2016
Beoordeling: 9
roland:
Zware reis met veel variatie in landschap en vriendelijk mensen Een bijzondere ervaring
Vertrekdatum: 20/03/2016
Beoordeling: 8
Werner:
Top reis, goed georganiseerd en voor een volgende reis zal ik Shoestring zeker weer overwegen. Prima prijs/kwaliteit verhouding in vergelijking met soortgelijke aanbieders van reizen.
Vertrekdatum: 06/11/2015
Beoordeling: 9
Hendrika:
Ga vooral weer op reis naar Nepal! Het land heeft het toerisme erg hard nodig. Grote delen van Nepal zijn prima te bereizen en als je echt iets heel moois en bijzonders wil zien, doe dan de Annapurna Circuit Trekking. Wat een belevenis! Mooier dan ik ooit had gedacht. Natuurlijk ook zwaar maar altijd te doen. Een goede conditie is wel handig trouwens. Ik vond het een onvergetelijke ervaring!!!!
Vertrekdatum: 06/11/2015
Beoordeling: 9
Maarten:
Voor de derde maal deze trekking gedaan. Het blijft een breathtaking en een geweldige ervaring om de pas te overwinnen. De aanpassing die onze reisbegeleider op deze trekking voorstelde om slechts 1 nacht in Maktinath te verblijven ipv 2, met een extra overnachting op de laatste wandeldag waardoor de laatste, voorheen lange en vermoeiende dag deels werd verkleind, is mij prima bevallen. Kort om: mooie trekking in een afwisselend landschap. Doen!
Vertrekdatum: 06/11/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Wij hebben drie weken lang mogen genieten van het schitterende Nepal; van de drukte en prachtige tempels in Kathmandu en de rust en de prachtige natuur tijdens de 15 daagse trekking.
Vertrekdatum: 02/10/2014
Beoordeling: 9
rens:
Een geweldige ervaring die ik zonder na te denken nog een keer zou doen en waar je de prachtige Himalaya elke dag prima ziet en kan ervaren hoe het is om op grote hoogte te leven!
Vertrekdatum: 02/10/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 02/10/2014
Beoordeling: 9
Nienke:
Prachtige en mooie reis door een heel mooi land! Hele mooie combi van cultuur en natuur, prachtige route door het Annapurna circuit Heel veel gezien en gedaan, echt een onvergetelijk mooie reis!
Vertrekdatum: 02/10/2014
Beoordeling: 10
Edwin:
Een alles-in-een tocht, verrassende uitzichten, dagelijks anders, in 1 blik toppen tot 8000m en valleien met watervallen die zich duizenden meters lager neerstorten, prachtige mensen die je elke middag en avond met een bord Dal Bhat en glimlach verwelkomen :-)
Vertrekdatum: 26/09/2014
Beoordeling: 9
Liesbeth:
Deze reis was echt een geweldige ervaring! Een lang gekoesterde droom kwam uit. Sommige delen van de reis vond ik wel pittig, maar dat hoort erbij.
Vertrekdatum: 10/04/2014
Beoordeling: 8
Maarten:
Ja het is waar dat er in de afgelopen jaren veel verandert is binnen het circuit. Er zijn nu "wegen" aangelegd en mogelijk over een paar jaar kan je met de bus naar Manang en of verder zodat je alleen een dag de pas lopend oversteekt. Vooruitgang wordt dit genoemd. Toch blijft er gelukkig genoeg over om van te genieten dus laat je niet afschrikken over aangelegde wegen etc. De trekking is prima te doen. Er zitten eigenlijk maar twee zwaardere stukken in. De dag dat de pas wordt overgestoken en de laatste loopdag. Ook trap af lopen kan vermoeiend zijn:). Beide dagen zijn lang. De accommodaties onderweg zijn wisselend te noemen maar over het algemeen goed. De locale reisbegeider is een pre! Houd rekening met het gegeven dat de bagage verdeeld moet worden: bagage voor twee personen gaat in een rugzak! Omdat er voldoende ruimte wordt gegeven voor eigen initiatief het volgende: mocht je opzien tegen de lange reis van Pokhara terug naar Kathmandu, neem dan een binnenlandse vlucht. Deze vlucht duurt nog geen 25 minuten en je hebt een fantastisch uitzicht op de Himalaya. Wel even onderhandelen! Richtprijs is ruim genomen 60 Euro.