Alternate Text

Groepsreis Thailand Avontuurlijk

De hoogtepunten van Siam

BOEK v.a. € 1.299,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Thailand Avontuurlijk

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de US dollar en Thaise baht. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen. Tijdens feestdagen (zoals Nieuwjaar of Songkran) kunnen de prijzen verhoogd worden.

€ 13,-

Bangkok – Ochtendwandeling in ‘Old Bangkok’

Je maakt met een Engelstalige gids een wandeling door ‘Old Bangkok’. Je loopt door steegjes, langs markten en houten huizen en ziet de voor Thai zo belangrijke ‘geestenhuisjes’. De ‘Giant Swing’, de 200 jaar oude tempel Wat Suthat Thepwararam, het Saranrom Park en het ‘Corrections Museum’ (vroeger dienstdoend als gevangenis) staan o.a. ook op je programma.

NB: Het transfer naar/van startpunt is niet inbegrepen; de prijs daarvan is afhankelijk van aantal deelnemers.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07:00 uur: Vertrek vanaf Banglampoo
10:30 uur: Terug bij Banglampoo

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegelden, Thaise snack
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 38,-

Bangkok – Op de fiets en de boot

Je tocht op de fiets begint vanuit Banglampoo en voert door de ‘achterafstraatjes’ en kronkelende steegjes van Bangkok. Je rijdt over het historische eiland Rattanakosin Island naar nederzettingen van ‘Old Bangkok’. Bij een oude Portugese bakkerij kun je een cupcake proeven voordat je enkel schitterende tempels bekijkt. Je fietstocht gaat verder, op de grens van de bebouwde kom afgewisseld met fascinerend tropisch groen. Je ontdekt op deze manier 'het andere Bangkok’: hier fiets je dwars door de natuur!

Na een ‘Thai-style’ snack ga je naar een ‘Artist’s House’, waar je (als je geluk hebt!) een voorstelling met poppen kunt bijwonen. Per longtailboot, waar ook de rijwielen ingaan, vaar je over de wirwar van klongs (kanaaltjes) en de Chao Phraya rivier. Je ziet waarom Bangkok soms ook wel het ‘Venetië van het Oosten’ wordt genoemd. Huizen op palen, vrouwen die aan de oever de was doen, plonzende kinderen…

NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Shoestring op reis zijn). Het transfer naar/van startpunt is niet inbegrepen; de prijs daarvan is afhankelijk van aantal deelnemers.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf Banglampoo
13:00 uur: Terug bij Banglampoo
of
13:30 uur: Vertrek vanaf Banglampoo
17:00 uur: Terug bij Banglampoo

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, boottransfer, entreegelden, Thaise snack
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

NB: Genoemde prijs is voor volwassenen, voor kinderen gelden speciale tarieven.
€ 63,-

Chiang Mai – Dagtocht bij Chiang Dao

Je Engelssprekende gids haalt de deelnemers op bij het hotel voor een avontuurlijke trektocht. Je wordt naar een regio ten oosten van Chiang Dao gebracht, die het leefgebied is van stammen als de Akha, Lisu, Lahu, Palong (aka Dara-ang) en Karen. Ze wonen in een landbouwgebied dat omgeven wordt door beboste bergen. Er worden verschillende producten geteeld, zoals mais, rijst, mango’s, longan en papaja.

Je stopt bij de markt van Mae Malai, waar je gids uitleg kan geven over de verschillende groenten en kruiden. Dan ga je verder naar het ‘rafting camp’, waar op de rivier de bamboevlotten (afhankelijk van het waterniveau!) al op je liggen te wachten. Je maakt met een bootsman een ontspannen rafttocht, waarbij je geniet van het landschap en de vogels.

Dan ga je verder naar Chiang Dao. Je verlaat de hoofdweg en bezoekt een dorp van de Akha-stam, waar je even kunt rondkijken. Dan wandel je naar een nabijgelegen Lisu-dorp en verder naar een Palong-dorp. Je loopt door een bos met plankwortelbomen en langs bamboebossen. Het pad gaat steeds op en neer. Er is voldoende tijd voor uitleg over de vegetatie.

Na de wandeling keer je terug naar Chiang Mai, waar je in de late namiddag aankomt.

Inbegrepen: Transfers, Engelstalige gids, lunch, raften op een bamboe vlot
Niet inbegrepen: Fooi, drankjes
€ 29,-

Chiang Mai – Kookles ‘Chiang Mai cuisine’

Een leuke ‘join in’ kookcursus onder leiding van gedreven, vriendelijke leerkrachten. Een mooie kans om Thaise gerechten leren te bereiden in een traditionele setting. Je wordt opgehaald van je hotel en naar de Baan Thai Cookery School gebracht. Voordat je daadwerkelijk de Thaise gerechten gaat maken die je tijdens je vakantie gegeten hebt (of nog gaat eten), bezoek je 's ochtends eerst samen met de ‘chef’ de lokale markt. Hier worden de nodige ingrediënten gekocht voor het maken van je eigen pittige Thaise garnalensoep of kruidige ‘noodle gerecht. Weer terug in de kookschool begin je met de les. Je bereidt in een gezellige atmosfeer je eigen Thaise lunch! Na afloop van de cursus word je weer teruggebracht naar je hotel.

NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Shoestring op reis zijn).

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige ‘join in’ kookcursus, zelfbereide lunch, kookboekje, transfers
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

€ 29,-

Chiang Mai – Op de fiets

's Ochtends trek je er op de fiets op uit voor een verkenning van de omgeving van Chiang Mai. In het begin van de tocht volg je de Ping-rivier zuidwaarts. De rit voert door een groene omgeving. Je stopt op verschillende plaatsen, zoals bij een voormalige leprakolonie uit het begin van de vorige eeuw. De weg leidt verder over landweggetjes waarbij de je de groene natuur en het landelijke Thailand kunt proeven. Als afsluiting van de fietstocht wordt er gestopt bij de tempelruïnes van het Lanna koninkrijk (1259-1588), voordat je Chiang Mai weer binnen rijdt.

NB: het minimum aantal deelnemers voor deze excursie is 2 personen. Je reisbegeleider moet tijdig weten of je mee wilt doen aan deze excursie. Hij/zij moet namelijk je lengte doorgeven, zodat je een goed formaat fiets hebt.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
8:00-8:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
11:00-11:30 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, transfers
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 53,-

Chiang Mai - Thai Elephant Care Center (opgeven bij boeking!)

Je wordt opgehaald bij het hotel en rijdt door een schilderachtig landschap naar het ‘Thai Elephant Care Center’. Deze plek is een natuurlijk thuis voor oudere olifanten. Door je bezoek aan het park steun je regionale projecten en help je mee aan het behoud van de olifant.

In het ‘Thai Elephant Care Center’ kun je olifanten observeren in hun natuurlijke leefomgeving en heb je de mogelijkheid om eten voor te bereiden en de olifanten te voeren. Dit is een van de weinige plekken in het land waar bejaarde olifanten worden opgevangen. Aanschouw de olifanten terwijl ze spelen en zichzelf wassen in de rivier. Kom dichterbij, pak een borstel en help de vriendelijke dieren bij het wassen. Als je niet van zwemmen houdt kun je de olifanten ook vanaf de oever van de rivier bewonderen. Hierna is het tijd om afscheid te nemen van de olifanten en word je terug gebracht naar het hotel in Chiang Mai.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30-12:00 uur
Of:
13:30-17:00 uur

Inbegrepen: transfers, entreegeld, lokale gids
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

De genoemde prijs is voor volwassenen. Voor kinderen t/m 11 jaar geldt een bedrag van € 32.

De dagexcursie naar het Thai Elephant Care Center in combinatie met de 2-daagse trektocht in Chiang Mai is alleen mogelijk op dag 7 in de middag. Meer weten? Kijk eens op: http://www.thaielephantcarecenter.com/
€ 96,-

Chiang Mai – Tweedaagse trektocht (opgeven bij boeking!)

Deze tweedaagse trektocht voert door een prachtig landschap en langs pittoreske dorpjes van diverse stammen. Je wandelt en vaart op een bamboe vlot. De omstandigheden zijn enigszins primitief, maar op de overnachtingplaatsen zijn bedden en muskietennetten aanwezig. Slaapzakken en rugzakken voor de tocht kunnen eventueel worden gehuurd. Bagage die je niet gedurende de trektocht nodig hebt, kan gestald worden in ons hotel in Chiang Mai. Een handdoek is wel handig. Tijdens de trektocht draag je zelf de spullen die je nodig hebt. Je hoofdbagage kan worden achtergelaten in Chiang Mai. Die zie je daar na je trektocht weer terug.

Geef bij de boeking door of je mee wilt gaan met deze trektocht. NB: Indien er slechts 1 t/m 4 deelnemers zijn voor deze optionele trektocht, dan zal deze worden uitgevoerd op ‘join in’ basis. Dat betekent dat ook andere reizigers (buiten je groepsgenoten) kunnen deelnemen aan de trektocht. Vanaf 5 deelnemers heb je een ‘eigen’ groep.

NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Chiang Mai te besteden hebt.

Eerste wandeldag Chiang Mai - Karen dorp:
Tussen 09:00 en 09:15 uur word je per pick-up truck opgehaald van je hotel. Het avontuur vangt aan, even ‘back to basic’! In het dorpje Mae Malai wordt nog even gestopt bij de lokale markt, je gids doet hier de laatste inkopen voor het avondeten. Verder naar de Mork Fah waterval, waar je even kunt zwemmen en ontspannen. In een lokaal restaurant gebruik je de lunch, om vervolgens verder te rijden naar de Pong Deuad warmwaterbronnen voor een korte stop. Hier begint de trektocht. Je wandelt gedurende circa vier uur over de beboste heuvels en langs rijstvelden. Na aankomst in een dorp van de Karen-minderheid, waar je ook overnacht, kun je op eigen gelegenheid het dorpje en zijn omgeving verkennen. Je gids houdt zich bezig met het bereiden van een smakelijk, doch eenvoudig diner. Na het avondeten is het tijd voor een gezellig samenzijn met verhalen, grapjes en dansen om het kampvuur.
Inbegrepen maaltijden zijn vandaag lunch en diner.

Tweede wandeldag Karen dorp - Chiang Mai:
Waarschijnlijk word je wakker gekraaid door de dorpshanen. Sta vroeg op en ervaar het ontwakende dorpje. Na het ontbijt neem je afscheid van je gastfamilie en vervolgt de trekking. In een dorp van de Rode Lahu-minderheid liggen op de rivier de bamboevlotten al op je te wachten (afhankelijk van het waterniveau!). Je maakt een ontspannen rafttocht van circa twee uur naar Sob Kai, een dorpje van de Shan-minderheid. Hier gebruik je de lunch voordat je per pick-up truck terug rijdt naar Chiang Mai. Rond 17:00 uur ben je terug bij je hotel.
Inbegrepen maaltijden zijn vandaag ontbijt en lunch.

NB: Deze trekking wordt op verschillende manieren gelopen. De trektocht is prima te doen voor mensen met een goede conditie. Realiseer je wel dat in geval van grote regenval het te lopen traject glibberig kan worden en daardoor een stuk zwaarder dan onder normale omstandigheden. Al naar gelang het seizoen en weersomstandigheden wordt de route soms aangepast. Het kan dus zijn dat je op jouw trektocht andere dorpjes aandoet. Je reisbegeleider bekijkt de situatie ter plaatse. Het aantal hierboven vermelde loopuren is bij benadering.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Dag 1 om 09:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
Dag 2 rond 17:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: ervaren Engelstalige gids/kok, entreegeld Huay Nam Dang Nationaal Park, 1x ontbijt, 2x lunch, 1x diner, transfers per pick-up truck, eenvoudige accommodatie, bamboe rafting (circa 2 uur)
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 50,-

Chiang Mai – Zweven door de boomtoppen

Je wordt opgehaald van je hotel en naar de jungle gebracht. Hier beleef je je ‘Treetop Eco Adventure’. Al tokkelend ontdek je op flinke hoogte op een unieke manier het maagdelijke regenwoud. Door middel van met kabels (‘ziplines’) verbonden bomen zoef je door de boomtoppen van platform naar platform. Vanuit een compleet ander perspectief bekijk je de jungle. Na afloop van dit jungleavontuur geniet je van een lunch en word je terug naar je hotel gebracht.
NB: er is geen minimum aantal deelnemers voor deze excursie. De excursie wordt als 'join in' uitgevoerd (er kunnen ook personen mee die niet met Shoestring op reis zijn). Deelnemers aan deze excursie dienen minimaal 6 jaar oud te zijn én 120 centimeter lang. Ook is er een maximumgewicht van 120 kg.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
12:30-13:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Shoestring en derden gebruiken cookies (en andere technieken) om de website te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, social media aan te kunnen bieden en u op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stemt u hiermee in. Meer lezen.