Reiszoeker

Groepsreis Vietnam & Cambodja

Ontdekkingsreis door Indochina

Boek v.a. € 2.099,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 21 DAGEN

Groepsreis Vietnam & Cambodja

Danang naar Ho Chi Minh City – Binnenlandse vlucht, inclusief transfers en extra hotelnacht

Je kunt ervoor kiezen om het traject tussen Danang en Ho Chi Minh City af te leggen per vliegtuig (in plaats van de nachttrein). Wij zorgen voor de transfer van het hotel in Hoi An naar de luchthaven in Danang, de vlucht van Danang naar Ho Chi Minh City en de transfer van de luchthaven in Ho Chi Minh City naar het hotel. Je slaapt een extra nacht in Ho Chi Minh City. Als je dit wilt, geef dat dan door bij de boeking van je reis.

Genoemde prijs is bij 2 personen, op indeling in een tweepersoonskamer in Ho Chi Minh City.
Heb je een eenpersoonskamer nodig voor dit arrangement, dan is dat verplicht. De meerkosten daarvoor bedragen € 29,-.

Battambang – Bamboetrein

Iets buiten Battambang ligt een smal spoorlijntje, waarover een bamboetrein (norry) rijdt. Het woord 'trein' moet je in dit geval niet al te letterlijk nemen. De bamboetrein is een soort plat vlot van bamboe. Het vlot ligt los op 2x twee metalen wielen met een as ertussen. Om vooruit te komen zit er een klein dieselmotortje op; denk aan het motortje van een Solex. De Cambodjanen gebruiken de norry zelf om (soms met hun vee) snel van A naar B te komen. Er is maar één spoor; als je elkaar tegenkomt moet het lichtst beladen voertuig van het spoor getild worden, zodat de tegenligger kan passeren. De rails is oud, mist soms een stuk en de spoordelen sluiten niet echt geweldig op elkaar aan. Je zoeft er met een vaart van zo'n 20 tot 40 kilometer per uur overheen, slechts een stukje boven de grond. De oneffenheden in de rails zorgen voor een stuiterende adrenalinekick!

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfer, rit per bamboetrein
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Battambang – Sightseeing

Je bezoekt op deze excursie verschillende plekken in Battambang en omgeving. Ideaal om het platteland optimaal te beleven. Op diverse plekken wordt in ‘thuisfabriekjes’ gewerkt. Je ziet bijvoorbeeld hoe kleefrijst wordt verkocht in bamboestengels, hoe van rijst sterke drank wordt gestookt, hoe rijstpapier wordt gemaakt en kunt heerlijke gebakken banaantjes proeven.

In het dorp Wat Kor staan verschillende traditionele, op palen gebouwde huizen, sommige huizen zijn al ruim 100 jaar oud! Je loopt door het dorp en snuift de sfeer op. Op een rotonde in Battambang staat een beeld van Ta Dumbong. Deze heerser gaf zijn naam aan Battambang en wordt nog steeds geëerd. Mensen komen regelmatig offerandes brengen bij het beeld. De tempel Wat Samrong Knong (mooi houtsnijwerk!) werd door de Rode Khmer in de 70'er jaren gebruikt als gevangenis en martelplaats. In een gedenktoren liggen de schedels en botten van meer dan 10.000 mensen die hier door de Rode Khmer zijn vermoord. Je bekijkt Ek Phnom, een oude hindoetempel, die aan alle kanten gestut moet worden. Zowel aan de buiten- als binnenzijde zijn balken aangebracht die ervoor zorgen dat het bouwwerk nog enigszins overeind blijft staan. Binnen zijn enkele mooie basreliëfs.

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, transfer
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hanoi – Stadsbezichtiging (middag)

Je wordt opgehaald bij het hotel voor een stadstour door Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Je maakt een ritje per cyclo (fietstaxi) door het ‘Old Quarter’. Na de lunch in een lokaal restaurant bezoek je het Mausoleum van Ho Chi Minh (alleen buitenzijde, ’s middags gesloten),  het huis op palen van Ho Chi Minh en de Eenzuilige pagode. Ook de Tempel van de Literatuur (Van Mieu) staat op het programma.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
12:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegelden, lunch, transfers, rit per cyclo
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Ho Chi Minh City – Kookdemonstratie en diner bij lokale familie Trinh

Wil je van het ‘toeristische pad’ af en een kookdemonstratie bijwonen met authentieke gerechten? Probeer dan ‘Trinh’s Home dinner’.  Een uitgelezen kans om in contact te komen met de Vietnamese keuken en cultuur. In een vriendelijke, warme atmosfeer leer je de geheimen van de Vietnamese keuken bij de familie Trinh. Aan het eind van de demonstratie, waarbij je uiteraard een handje meehelpt, ben je in staat enkele Vietnamese gerechten te bereiden waarmee je thuis vrienden en familie kunt verrassen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
17:00 uur: Vertrek
17:30 uur: Bezoek lokale markt
18:00 uur: Aankomst bij de familie Trinh
19:00 uur: Diner
Circa 20.00 uur: Vertrek

Inbegrepen: transfers, diner, een drankje
Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi

Ho Chi Minh City – Mekongdelta

Je wordt opgehaald bij het hotel en rijdt naar My Tho, in de Mekongdelta. Na aankomst stap je over op een boot en vaar je over de Mekong naar Ben Tre. Onderweg zie je een steenfabriekje, een lokale markt en proef je exotisch tropisch fruit in een lokale boomgaard. Je bekijkt enkele familiebedrijfjes, waar onder andere kokossnoepjes, popcorn of rijstpapier wordt gemaakt. De Vietnamese lunch wordt geserveerd in een bonsaituin.

Op de terugweg vaar je langs de scheepswerf en ervaar je het drukke leven op de machtige Mekong. Vervolgens rijd je terug naar je hotel in Ho Chi Minh City.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: transfers, genoemde boottrips, Engelstalige gids, entreegelden, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Ho Chi Minh City - Tay Ninh & Cu Chi tunnels

Tay Ninh is het centrum van de kleurrijke Cao Dai godsdienst. Cao Dai is het product van een poging de ideale godsdienst te creëren door samensmelting van verscheidene oosterse en westerse godsdiensten en filosofieën. Dit heeft een interessante en kleurrijke ideologie opgeleverd die momenteel rond de drie miljoen aanhangers heeft, voornamelijk in de Tay Ninh provincie. Om 12 uur kun je een ceremonie bijwonen in de extravagante tempel die het midden houdt tussen een Franse kerk en een Disneykasteel.

Hierna rijden we verder naar Cu Chi, het indrukwekkende ondergrondse tunnelnetwerk van waaruit de guerrilla vocht tijdens de Vietnamoorlog. Het complex werd in de jaren veertig door de Vietminh gebouwd om de Franse overheersers en de Japanse bezetters te bestrijden. Later gebruikten de guerrillastrijders van de Vietcong dit honderden kilometers lange netwerk van tunnels als basis voor verrassingsaanvallen op de Amerikanen. Nog steeds is het mogelijk om af te dalen in de tunnels en zo een beetje te ervaren hoe mensen hier geleefd, geleden en gevochten hebben.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: transfers, Engelstalige gids, entreegelden, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hoi An – Dorpservaringen en kookdemonstratie in Tra Que

In de ochtend word je opgehaald bij je hotel. Per fiets rijd je naar het dorpje Tra Que. De weg leidt je langs traditionele woningen, rijstvelden en dwars door het tijdloze platteland. Na een introductie van de geschiedenis van het dorpje waar voornamelijk groente en kruiden worden verbouwd, kun je de veldjes bekijken en de boeren helpen op het land. Afhankelijk van de tijd van het jaar help je het land bemesten met wier uit het lokale meer, harken, zaaien, onkruid wieden, oogsten, water geven of andere landbouwactiviteiten.

Na deze bezigheden is het tijd om even uit te rusten. Wie wil kan genieten van een voetenbadje voordat je begint met het middagmaal. De lunch bestaat uit diverse delicatessen, zoals ‘tam huu’ (loempia’s) of ‘banh xeo’ (traditionele pannenkoekjes uit de regio Midden-Vietnam). Je kunt eventueel de ‘chef’ helpen met koken, of toekijken hoe het eten wordt bereid.

Rond 14:00 uur neem je afscheid van de boerenfamilie voordat je terugfietst naar Hoi An. Onderweg bekijk je nog even een Japanse tombe.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
14:00 uur: Vertrek vanaf Tra Que

Inbegrepen: Engelstalige gids, sightseeing fee Tra Que, fietshuur, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hoi An – My Son

Je wordt opgehaald bij je hotel en rijdt naar de Chamtempels van My Son, die prijken op UNESCO’s Werelderfgoedlijst. De opgravingen liggen op ongeveer dertig kilometer van Hoi An. My Son was het politieke en religieuze centrum van het Chamvolk, dat van de vierde tot de dertiende eeuw heerste over Vietnam. Hoewel ook hier de oorlog haar sporen heeft nagelaten, is het nog steeds een interessante en sfeervolle plaats om te bezoeken.
Na de verkenning van My Son ga je naar Cau Lau, waar je aan boord stapt van een bootje. Je brengt een bezoekje aan het pottenbakkersdorp Thanh Ha en aan Kim Bong, een dorp bekend om zijn houtbewerking. Vervolgens keer je terug naar Hoi An.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
13:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld My Son, boottochtje, lunch
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Hué – Parfumrivier & Keizerlijke praalgraven

Rondom de stad Hué, in het golvende landschap, liggen de keizerlijke praalgraven. Je bezoekt de tombe van keizer Khai Dinh, die werd gebouwd tussen 1920 en 1931.  Dan rijd je naar de oever van de Parfumrivier, waar je aan boord stapt van een traditionele drakenboot. Je brengt een bezoek aan de tombe van keizer Minh Mang, die werd gebouwd tussen 1841 en 1843. De boottocht voert verder naar Thien Mu. De 21 meter hoge pagode ligt aan de noordelijke oever van de rivier en heeft zeven verdiepingen. Hij werd gebouwd in 1844 en was lange tijd hét symbool van Vietnam.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
13:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
18:00 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers, entreegeld, boottocht
Niet inbegrepen: fooi

Hué – ‘Royal dinner’

Je gaat op eigen gelegenheid naar het ‘Royal Park Restaurant’. Bij aankomst word je in traditionele keizerlijke kledij gehesen. Als keizer of keizerin geniet je van klassieke hofmuziek, zoals deze vroeger tijdens het diner gespeeld werd aan het hof van de Nguyenkeizers. De gerechten, die in ‘Hué Royal Style’ geserveerd worden, symboliseren de draak, feniks of pauw. Ze zijn bereid tot in de kleinste details. Je voelt je voor enkele uren een ‘royal’.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
19:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
21:30 uur: Terugkomst bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, diner, uitdossing in traditionele keizerlijke kledij
Niet inbegrepen: transfers, drankjes, fooi

Phnom Penh – Stadsbezichtiging

Na het ontbijt word je opgepikt bij het hotel voor een ‘sightseeing’ van de Cambodjaanse hoofdstad. Je excursie begint met een bezoek aan het Koninklijk Paleis, gebouwd in 1866 onder koning Norodom. De Zilveren Pagode op het complexterrein, is genoemd naar de vloer die bedekt is met circa 5000 zilveren tegels.

De volgende halte is het Nationaal Museum, waar een flink aantal artefacten uit de Angkorperiode staat uitgestald. De lunch vindt plaats in het ‘Friends Restaurant’. Kansarme straatkinderen krijgen hier de kans ervaring op te doen, en zodoende een kans op een betere toekomst. De inkomsten gaan direct naar activiteiten van hun trainingscentrum.

De namiddag is ingeruimd voor de macabere geschiedenis van Cambodja, ten tijde van Pol Pot en de Rode Khmer. Je bezoekt Choeng Ek, de locatie van de beruchte ‘Killing Fields’. Ook de Tuol Sleng-gevangenis staat op het programma. Vervolgens word je terug naar je hotel gebracht.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegelden, transfers per airconditioned minibus
Niet inbegrepen: lunch, drankjes, fooi

Siem Reap – Erfgoed van Angkor

's Morgens word je opgehaald en per minibus naar de tempels van Angkor gebracht. Op het programma staan o.a. de Zuidelijke Poort van Angkor Thom en de tempels van Bayon, Baphoun, Phimean Akas, The Royal Enclosure, het Terras van de Olifanten en de Leprakoning. Je luncht in een lokaal restaurant nabij de befaamde Angkor Wat. 

Na de lunch vervolg je je ontdekkingreis langs overgroeide tempels en bezoek je de beroemde Angkor Wat. Tegen het eind van de dag kun je vanaf Bakheng Hill genieten van een prachtige zonsondergang. Vervolgens word je teruggebracht naar je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek vanaf het hotel
18:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, lunch, transfers 
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Siem Reap – Fietsen door het land van Angkor

Je wordt al vroeg opgehaald bij het hotel en rijdt per tuktuk naar het startpunt voor een leuke fietstocht. Deze fietsrit gaat over een afstand van circa 30 km en voert over hoofdzakelijk vlakke en smalle weggetjes. Denk aan zonnebrandmiddel, zonnebril, je camera en comfortabele kleding.

De rit over een weg langs de rivier voert naar het belangrijkste tempelgebied van Angkor. Je brengt een bezoek aan Angkor Wat en volgt de ‘rondweg’. Bij Angkor Thom verlaat je de weg en rijdt verder over rustige, landelijke paden langs majestueuze bouwwerken. Je bezoekt de Bayon, befaamd om zijn serene stenen gezichten, en het Olifantenterras.

Na de lunch in ‘Viroth’s restaurant’ fiets je verder naar Tha Prom. Gigantische woudreuzen in deze tempel overgroeien de rotsblokken, tempelmuren en -daken en meterslange dikke boomwortels kronkelen er zich door de ruïnes. Over smalle paden fiets je terug naar de stad. Hier kom je in de namiddag aan.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07:15 uur: Vertrek vanaf het hotel
16:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, fietshuur, entreegeld, transfer per tuktuk 
Niet inbegrepen: drankjes, lunch, fooi

Siem Reap – Zonsondergang op het Tonle Sap-meer

Je wordt per auto/busje opgepikt bij je hotel in Siem Reap en naar het Tonle Sap-meer gebracht. Onderweg stoppen we in een dorpje, waar je een ritje per ossenkar maakt. Al hobbelend zie je de lokale bevolking bezig met hun dagelijkse beslommeringen. Je bezoekt Chong Kneas, het befaamde ‘drijvende dorp’ aan het Tonle Sap-meer, waar het leven van de bevolking al eeuwenlang doorkabbelt. Veel bewoners leven van de visvangst in het zoetwatermeer, er leven circa 300 (!) vissoorten. Ook zijn er veel watervogels op het water en in de ‘wetlands’ om het Grote Meer. Je maakt rond zonsondergang een boottochtje op het water en wordt vervolgens teruggebracht naar je hotel in Siem Reap.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
14:00 uur: Vertrek vanaf het hotel
17:00 uur: Terug bij het hotel

Inbegrepen: Engelstalige gids, entreegeld, transfer, boottocht
Niet inbegrepen: drankjes, fooi