Touroperator Kayleigh over de Indiase keuken

Eén van de dingen waar onze touroperator Kayleigh erg blij van wordt in India is het lekkere eten! Niet alleen van de spicy curry's wordt zij gelukkig, maar ook van de overheerlijke en mierzoete toetjes. India heeft voor ieder wat wils! Zo vind je er naast een lekkere chicken curry ook genoeg vegetarische gerechten.

Vegetarische gerechten versus vleesgerechten

Ik merk dat ik in India redelijk standaard overstap op vegetarische gerechten, omdat ik deze gerechten het lekkerst vind. Daarnaast vind je in bepaalde regio’s vooral vegetarische restaurants. In tegenstelling tot veel andere keukens is India als land een perfecte keuze voor vegetariers, nog een reden om voor India te kiezen!  Toch zijn er ook genoeg  lekekre vleesgerechten hoor! Als ik dan eens wil afwijken van een curry kies ik voor de Tandoori Chicken. Kip bereid uit de tandoori oven, waardoor er een lekkere barbeque smaak aan zit. Dit is wel een pittiger gerecht met veel spicy kruiden. Gelukkig vraagt de bediening in de restaurants altijd of ik dit gerecht ‘spicy or medium spicy’ wil. :)

Favoriete gerechten

De paneer (hele jonge kaas) die in veel gerechten gebruikt wordt vind ik erg lekker. Curry’s als Malai Kofta (een zoete curry waarin cashewnoten de basis zijn), Paneer butter masala en Aloo Gobi (een bloemkooi curry) staan bij mij bijna standaard op het menu, samen met de Butter Naan. Wat een feest elke keer weer! Alleen al om het eten kan ik terug blijven keren naar dit land.

Maar waar ik ook dol op ben, zijn de mierzoete toetjes. Het moet je ding zijn, maar ik als echte zoetekauw word erg blij wanneer ik Gulab Jamun op de dessertkaart zie staan. Deze meelballen, geweekt in een siroop van honing, suiker, rozenwater en kardamom, worden vaak in porties van twee geserveerd in bakjes. Je tanden vallen er bijna uit zo zoet, maar zo lekker!

Mijn andere favoriet is Kheer, Indiase rijstpudding. Het Kulfi ijs is ook lekker en bekend, maar wordt vaak ook bij de ijskraampjes op straat verkocht. Op straat zou ik dit niet adviseren om te proberen, wel in de restaurants! Daarnaast kent India nog veel meer zoetigheden, dit is per regio verschillend.

Kortom, het overheelijke eten alleen al is reden genoeg om dit prachtige land te bezoeken!