3x wat doen in Antigua

Antigua is de voormalige hoofdstad van Guatemala. De stad is in het verleden vaak door aardbevingen getroffen, waarna de regering besloot een nieuwe hoofdstad te bouwen, Guatemala City. Antigua behoort tot een van de meest sfeervolle en koloniale plaatsen in Midden-Amerika en staat vol prachtige gekleurde koloniale gebouwen. Een aantal van deze gebouwen zijn door aardbevingen veranderd in ruïnes. Maar ook dit is heel interessant om te zien! Je kunt hier heerlijk ronddwalen. Overal waar je loopt, heb je uitzicht op de adembenemende vulkaan Agua. Even lekker uitrusten en een hapje eten is mogelijk in een van de gezellige restaurantjes of cafeetjes met prachtige binnentuinen. Toen ik bij Shoestring op kantoor zat, zag ik altijd foto’s van Antigua voorbijkomen en dan dacht ik altijd: Wauw! Daar wil ik echt eens heen! En nu ben ik er gewoon! Hieronder deel ik mijn tips voor deze geweldige stad.

1. Verdwaal in de prachtige kleurrijke straatjes
Antigua is niet heel groot en daarom is alles goed te belopen. Je ziet heel veel kleurrijke huizen en mooie gebouwen met de Agua vulkaan in de achtergrond. De straten zijn allemaal geplaveid wat er heel leuk uitziet. Ook kun je een aantal ruïnes bezoeken of een rondje over de markt lopen. Op de markt verkopen ze heel lekker eten, de mooiste souvenirs en je kunt voor heel goedkoop kleding scoren. Tijdens jouw bezoek aan de markt zul je veel vrouwen in gekleurde traditionele kledij zien. Krijg je tijdens het ronddwalen honger? Breng dan een bezoek aan Toko Baru. Dit is een restaurant van een Nederlandse eigenaar en ze verkopen hier echt de lekkerste curries en falafel. Wanneer je Nederland een klein beetje mist, kun je er ook nog eens stroopwafels krijgen! Geweldig, toch?

2. Beklim een vulkaan!
Guatemala staat bekend als het land met de vele vulkanen. Dit land telt er namelijk wel 38, waarvan er 3 nog steeds actief zijn. Het beklimmen van een vulkaan mag dan ook absoluut niet ontbreken in jouw rondreis door Guatemala. Zelf beklom ik de Acatenango vulkaan waarbij je uitzicht hebt een paar verschillende andere vulkanen. Dit was redelijk zwaar. Maar het uitzicht was onvergetelijk! Echter heb je hier wel 2 dagen voor nodig zodat je zowel de zonsondergang als de zonsopkomst kunt zien. Mocht je nou niet zoveel tijd hebben, kun je bijvoorbeeld de Pacaya vulkaan beklimmen. Dit kun je als dagtrip vanuit Antigua boeken en omdat deze vulkaan nog actief is, bestaat de kans dat je de kokende lavastromen die uit de kegel omhoog worden gestuwd ziet stromen. In ieder geval kun je de hitte in de gestolde lava nog goed voelen. Het uitzicht is bij helder weer adembenemend! 

3. Ga naar de Pool Party van Guatemala 
Hou jij wel van een technofeestje? En ben je heel toevallig op zaterdag in Antigua? Dan mag je de Pool Party niet overslaan. De naam van dit feestje is een beetje misleidend. Het is namelijk niet een Pool Party met een zwembad gevuld met water. Maar het feestje vindt plaats in een verlaten zwembad waarbij je letterlijk met zijn allen in een leeg zwembad staat te dansen. Het klinkt allemaal een beetje dodgy. Maar het is echt heel tof! Er wordt echt heel goed gedraaid en het kost je slechts 20 dollar en het is 20 minuten met de Uber vanaf Antigua.

Wil jij net als Paulien met Shoestring naar Guatemala?

Kies dan voor de 23-daagse single- of groepsreis 'Maya route'

Deze Mexico & Guatemala groepsreis is één grote afwisseling van landschap, cultuur en bevolking. De tientallen vulkanen maken het berggebied van Guatemala spectaculair, maar ook de laaglandjungle, mangrovebossen en schilderachtige stranden van Belize en Mexico zijn een lust voor het oog. De Maya's hebben tal van cultuurschatten achtergelaten in de bergen en jungles van Mexico, Guatemala, Honduras en Belize. Prachtig is de diverse bevolking: de latino's in hun elegante koloniale stadjes, de kleurrijke Maya’s met hun drukke markten en langs de kust de ontspannen creolen. Tijdens deze hotelrondreis zie je de mooiste piramides en tempels. Daarnaast maak je uitgebreid kennis met de huidige bewoners van deze regio. Een rondreis om nooit te vergeten!