Wij delen ons favoriete recept met je...


Inmiddels zijn we allemaal wel bekend met de Piña Colada, Mai Tai en Sex on the Beach. Ben jij toe aan iets nieuws? Onze collega Véronique heeft ons helemaal enthousiast gemaakt met de cocktail gebaseerd op de nieuwste drankentrend: de Mexicaanse mezcal.

Mezcal wordt, net zoals tequila, gemaakt van de agaveplant. Waar tequila alleen van de Blue Weber-agaveplant gemaakt wordt, kan mezcal van elke agaveplant gemaakt worden. 

Net als tequila kan mezcal puur gedronken worden. Wij geven er echter de voorkeur aan om hier een heerlijke cocktail van te maken. Wij delen ons favoriete recept hieronder graag met je!

INGREDIËNTEN

  • Sap van een halve limoen
  • Sap van een halve citroen
  • 1/4 kop mangosap
  • Een snufje chilipoeder
  • Een snufje zout
  • Bruisend water
  • 45 ml tequila
  • 45 ml mezcal

BEREIDING

Strijk met een schijfje limoen langs de rand van je glas en doop je glas vervolgens in een laag zout, zodat er een zoutrand op je glas ontstaat. Meng het sap van de mango, citroen en limoen met de mezcal, de tequila en het chilipoeder in een shaker en vul deze met ijs. Schud tot alles goed gemengd is en giet de inhoud in je glas. Vul aan met bruisend water en versier je glas met een schijfje limoen. 

¡Disfruta tu cóctel!

Wil jij, net als Véronique, met Shoestring naar Mexico?

Kies voor een single- of groepsreis:

Mexico - 16 dagen
Ontdek tijdens deze rondreis de grote verscheidenheid van Mexico. Geschiedenis en cultuurschatten van de Maya's en Tolteken maken diepe indruk, koloniale steden herinneren aan de grootsheid van het Spaanse keizerrijk, indianendorpen laten een ander aspect van Mexico zien en tropische badplaatsen bieden zon en ontspanning.

Maya route - 24 dagen
Deze Mexico en Guatemala groepsreis is een grote afwisseling van landschap, cultuur en bevolking. De laaglandjungle, mangrovebossen en schilderachtige stranden zijn een lust voor het oog. Tijdens deze rondreis zie je de mooiste piramides en tempels en maak je kennis met de bewoners van deze regio. Een rondreis om nooit te vergeten!

Mexico on a Shoestring - 23 dagen
Deze afwisselende rondreis door Mexico is een groot avontuur! Slenter door sfeervolle koloniale stadjes en bezoek imposante Mayaruïnes, probeer de smakelijke keuken, knoop gesprekjes aan met de vriendelijke Mexicanen en doe de dingen die jijzelf leuk vindt. Uiteraard is er tijd voor tropische palmenstranden en gezellige uitgaansgelegenheden.