Reiszoeker

Reizen naar Armenië

Eten en drinken Armenië

De Armeense keuken is rijk aan verse producten en biedt ook vegetariërs een grote variatie. Eten is voor Armeniërs een belangrijk sociaal gebeuren en de maaltijd neemt meestal enige tijd in beslag. In de Armeense keuken vind je ook veel Libanese en Turkse invloeden terug. Er wordt vooral veel lams- en rundvlees gegeten en overal kun je khorovats (gebarbecued vlees of vis) bestellen. Andere Armeense specialiteiten zijn bastoerma (gedroogd rundvlees) en dolma (rijst en vlees in wijnbladeren). Vaak wordt een maaltijd geserveerd met lavash, dit is een traditioneel brood. In de dorpen wordt dit brood nog gebakken in een tonir, dit is een oven in de grond.

De nationale sterke drank in Armenië is cognac van het merk Ararat, genoemd naar de Bijbelse berg, maar ook lusten de Armeniërs graag een glas wodka. Daarnaast drinkt men sterke (Turkse) koffie. Bekende biermerken zijn: Kilikia, Kotayk en Erebuni. Jermuk is spuitwater en Noy is mineraalwater. Ook drinkt men in Armenië lokaal geproduceerde rode en witte wijn.