Reiszoeker

Reizen naar Hongarije

Cultuur Hongarije

Hongarije is een land waarbij gastvrijheid hoog in het vaandel staat. De inwoners zijn zachtaardig, vriendelijk en ontvangen je met open armen. Een praatje beginnen met ‘hoe gaat het met je’, zoals Nederlanders en Belgen gewend zijn, is voor Hongaren een zeer persoonlijke vraag die je stelt met de intentie om iemand écht beter te leren kennen. De hoe-gaat-het-met-jou vraag moet je dus alleen stellen als je ook daadwerkelijk interesse hebt in het beter leren kennen van de persoon.

Nationaal erfgoed en tradities zijn twee belangrijke begrippen in de Hongaarse cultuur. Ze zijn dan ook terug te vinden in de nationale feestdagen, de volksmuziek en -dans. De tradities hebben hun eigen stijl en zijn door de jaren heen beïnvloed door volkeren van buitenaf. Ook de architectuur geeft een kijk in de gewoontes en tradities van de Hongaren. Zo zijn er vele openluchtmusea waar je ouderwetse Hongaarse dorpjes kunt bezoeken.

Naast de gastvrijheid staat familie altijd op nummer één. Verschillende generaties, van jonge kinderen tot grootouders, wonen samen in een huis. De grootouders hebben, doordat ze vaak nog in een huis wonen, veel invloed op de opvoeding van de kleinkinderen.