Reiszoeker

Reizen naar Hongarije

Eten en drinken Hongarije

Denk je aan Hongaars eten, dan denk je waarschijnlijk direct aan goulash. Goulashsoep is internationaal hét meest bekende gerecht uit Hongarije en ook een van de meest geliefde. Goulash is een warme soep en tegelijkertijd ook een goed gevulde stoofpot. Aardappelen, vlees, groente en pittige kruiden maken de soep tot een smaakvol geheel. Een andere bekende soep is de Hongaarse vissoep Halászlé. De soep kan gemaakt worden van verschillende soorten riviervissen zoals meerval, snoek, karper of baars. Elke soep met verschillende inhoud kent zijn eigen naam en ook zijn eigen smaak. Daarnaast heeft de soep de verrassende kleur rood, dit dankzij de paprika die als hoofdingrediënt dient. De paprika is een belangrijk ingrediënt voor de Hongaarse keuken en wordt in veel gerechten verwerkt. Je kunt de gerechten met paprika herkennen aan de term Papriksás.

Andere lokale lekkernijen vind je in veelvoud op straat. Grijp tijdens je stadwandeling de kans om een lokaal gefrituurd broodje te kopen of een overheerlijke strudel. De traditionele Lángos, is gemaakt van een plat gefrituurd broodje met daarop knoflook, zure room en gegratineerde kaas. Ook kunnen er nog andere toppings aan toegevoegd worden zoals komkommer, ham, salami en champignons. Een vette hap om je vingers bij af te likken! Ben je een liefhebber van zoetigheid? Dan heeft Hongarije genoeg te bieden. Probeer de verschillende soorten Palascinta, ook wel Hongaarse crêpes.