Reiszoeker

Reizen naar Malediven

Eten en drinken Malediven

De gerechten die je in de Malediven krijgt voorgeschoteld zijn erg beïnvloed door de Zuid-Indiase en Sri Lankaanse keuken. Het eten is vaak erg pittig en spicy.
Een traditionele maaltijd bestaat uit een viscurry met rijst en een beetje groente. Bij een uitgebreidere versie krijg je ook soep, pickles, roshi (soort van roti) of papadhu, de knapperige Indiase pappadums. Een populair ontbijt is mas huni dat bestaat uit een mix van tonijn, ui, kokosnoot, pepertjes, chapati en Indiase thee.

Snacks: 
In theehuizen kun je vele soorten snacks, ook wel ‘short eats’ of hedhikaa genoemd, krijgen. De meeste bevatten vis. Het zijn een soort tapas die je met de hand eet. Vandaar dat ze ook wel ‘finger food’ worden genoemd. Een populaire short eat is kavaabu, een gefrituurd deegballetje met tonijn, puree, peper en limoen.

Vruchten en drankjes: 
Op de Malediven vind je verschillende exotische vruchten zoals mango, kokosnoot, papaya en ananas.  Voor wat betreft de drankjes kun je kiezen uit frisdrank, thee en koffie. Op de bewoonde eilanden is alleen bier zonder alcohol verkrijgbaar. Alleen in de resorts worden alcoholische dranken geschonken.