Reiszoeker

Reizen naar Malediven

Geld Malediven

De munteenheid van de Malediven is de rufiyaa (Rf).Bankbiljetten zijn er van 500, 100, 50, 20 en 10 rufiyaa. Voor één euro ontvang je 16,2 rufiyaa (april 2017). Kijk voor de actuele wisselkoers op: www.wisselkoers.nl. Je hebt alleen rufiyaa nodig als je lokale winkels en theehuizen bezoekt. In het resort kun je met euro’s, dollars of creditcard betalen. Personeel kun je cash dollars fooi geven.

Geld wisselen in de Malediven

Geld wisselen kan in de aankomsthal van de internationale luchthaven en bij banken in Male. Vraag om een ontvangstbewijs indien je bij vertrek niet met rufiyaa blijft zitten. Zorg dat je ook voldoende kleingeld op zak hebt.

ATM in de Malediven

In Male zijn ATM’s die bankpassen met Maestro/Cirrus logo accepteren. Zorg dat je contante dollars achter de hand hebt voor het geval een geldautomaat defect is. Als je rufiyaa uit een ATM haalt kun je dat later niet omwisselen voor dollars of euro’s. Dat kan alleen als je een bewijs van ontvangst hebt.

Veilig pinnen in de Malediven 

Om veiligheidsredenen hebben Nederlandse en Belgische banken de bankpassen met Cirrus/Maestro-logo standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Indien je geld wilt pinnen in de Malediven dien je deze instelling tijdelijk te wijzigen naar ‘Wereld’.