Reiszoeker

Reizen naar Wales

Geldzaken Wales

De lokale valuta in het Verenigd Koninkrijk is de Britse pond (GBP). Het pondteken is £. Kijk voor de actuele koers op www.oanda.com

Prijsniveau: De prijzen in Wales liggen over het algemeen net iets hoger dan in Nederland of België. In restaurants zijn de prijzen ongeveer gelijk, maar houd er rekening mee dat als je bijvoorbeeld geïmporteerd bier in de horeca drinkt, deze prijzen weer een stuk hoger zullen liggen. Uiteraard kan het prijsverschil in toeristische gebieden (vooral in het hoogseizoen) afwijken. De hoofdstad Cardiff is over het algemeen duurder dan de kleinere steden. 

In Wales kun je op veel plaatsen met je pinpas of creditcard betalen. In kleinere winkels en op markten kan het nog wel eens voorkomen dat je alleen met contant geld kunt betalen. Ook zijn er voldoende geldautomaten ‘’cash points’’ waar je geld op kunt nemen. 

Zakgeld: Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimumbedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen.