Festivals in Japan

Iets bijzonders meemaken op je reis? Boek zeker een reis met een festival! Het lijkt vaak alsof locals en reizigers een worden en je leert veel over de cultuur en gebruiken. 

Aoi Matsuri

Aoi Matsuri is een van de belangrijkste feesten van Kyoto en bestaat o.a. uit een optocht van mensen uit de keizerlijke hofhouding. Het festival gedenkt de missie van een keizerlijke boodschapper uit de 6de eeuw, die in een moeilijke periode door keizer Kinmei met z'n gevolg naar de shinto tempels gestuurd werd om via allerlei rituelen de kami weer gunstig te stemmen. De kleding die gedragen wordt dateert dan ook uit de Heian periode.

22-daagse reis - Japan 'on a Shoestring' - vertrek 4 mei 2025

Gion Matsuri

Het befaamde Gion Festival vindt plaats in Kyoto en wordt bekroond met een spectaculaire parade, de Yamaboko Junko. Op de drie avonden voor het feest zijn er talloze eetstalletjes met snoepgoed en veel culinaire hoogtepunten. Meisjes paraderen gekleed in een traditionele kimono met papieren waaiers over de straten en veel mensen stellen hun woningen open voor het publiek. Een unieke kans om een keer een traditioneel Japans huis van binnen te zien.

15-daagse reis - Japan - vertrek 7 & 14 jul 2024
22-daagse reis - Japan 'on a Shoestring' - vertrek 12 jul 2024
22-daagse reis - Japan 'on a Shoestring' - vertrek 12 jul 2025

Jidai Matsuri

Als een van de drie grote festivals in Kyoto is Jidai Matsuri ('Festival van de Tijdperken') zeer populair bij de Japanse bevolking. Ongeveer 150.000 mensen van alle leeftijden staan langs de route om de voorbij paraderende stoet te bekijken, een gigantische optocht van honderden mensen in oud Japanse kledij uit verschillende periodes uit de Japanse geschiedenis.

22-daagse reis - Japan 'on a Shoestring' - vertrek 11 okt 2024
15-daagse reis - Japan - vertrek 13 okt 2024

22-daagse reis - Japan 'on a Shoestring' - vertrek 11 okt 2025