Festivals in Mexico

Iets bijzonders meemaken op je reis? Boek zeker een reis met een festival! Het lijkt vaak alsof locals en reizigers een worden en je leert veel over de cultuur en gebruiken. 

Dia de los Muertos

Mexico's befaamde viering ter herdenking van de overledenen is een vrolijk, persoonlijk en aandoenlijk feest: “los dias de los muertos”. Het is een periode waarbij de levenden hun overleden voorouders herdenken, en waarin de doden de gelegenheid hebben de huizen en de families die ze hebben achtergelaten te bezoeken. Het feest is op sommige plaatsen ook spectaculair, met straatfestivals, parades, het uitdelen van cadeautjes en meer dan genoeg te eten en te drinken.

24-daagse reis - Mayaroute - vertrek 24 okt 2024
16-daagse reis - Mexico - vertrek 27 okt 2024
16-daagse reis - Mexico - vertrek 27 okt 2025

Virgen de Guadelupe

De Maagd van Guadalupe (Virgen de Guadalupe) is de beschermheilige van Mexico. Haar naamfeest vindt wereldwijd plaats op 12 december. Miljoenen pelgrims komen te paard, fietsend of zelfs letterlijk kruipend naar de Basílica de Nuestra Señora de Guadalupe in Mexico City om eer te bewijzen aan de Maagd van Guadalupe. Ook in andere plaatsen wordt het festival gevierd, zij het wat kleinschaliger.

16-daagse reis - Mexico - vertrek 6 dec 2024
16-daagse reis - Mexico - vertrek 6 dec 2025
16-daagse reis - Mexico Cultuur & Strand - vertrek 29 nov 2025