Festivals in Thailand

Iets bijzonders meemaken op je reis? Boek zeker een reis met een festival! Het lijkt vaak alsof locals en reizigers een worden en je leert veel over de cultuur en gebruiken. 

Songkran Festival

Songkran is het Thaise Nieuwjaar. Het wordt ook wel "het feest van het water" genoemd omdat gedurende de drie dagen iedereen elkaar nat mag gooien met water. Langs de weg staan hele families met emmers water, tuinslangen en waterpistolen klaar om voorbijgangers nat te gooien. Toeristen worden niet ontzien!

22-daagse reis - Thailand Totaal - vertrek 11 apr 2023
15-daagse reis - Thailand Avontuurlijk - vertrek 11 apr 2023

Vegetarian Festival

Het Vegetarisch Festival is een groots, 9 dagen durend festival dat in Phuket wordt gevierd door afstammelingen van Hokkien Chinezen. Elk dag van het festival heeft een ander programma, de exacte indeling wordt pas in de aanloop naar het festival bekendgemaakt. Vanaf de derde dag van het festival vinden er dagelijks optochten door Phuket plaats. Gelovigen, sommigen met enorme ijzeren pinnen en soms zelfs messen door hun wangen gestoken, gaan van tempel naar tempel. Grote hoeveelheden vuurwerk worden tijdens de processies afgestoken en op de zevende dag vindt doorgaans het vuurlopen plaats. Op de laatste dag van het festival worden grote beelden van goden door de stad vervoerd. Alleen in het wit gekleed mag je de tempels betreden. Uiteraard wordt er tijdens het festival ook gegeten. Vegetarisch eten is verkrijgbaar bij gelegenheden die een gele vlag voeren.

15-daagse reis - Zuid-Thailand - vertrek  15 okt 2023

Nb. Omdat de optochten op verschillende lokaties in Phuket worden uitgevoerd, zal mogelijk vervoer nodig zijn. De reisbegeleider kan hierbij helpen.

Loy Krathong Festival

Mensen gaan met volle maan naar de oevers van meren, rivieren en zelfs de zee om hun met kaarsjes verlichte 'krathong' (een vaartuigje in de vorm van een lotusbloem) naar het water te brengen. Ook wordt er siervuurwerk afgestoken en papieren ballonnen met een kaars eronder opgelaten. Op het water zijn de duizenden vaartuigjes een prachtig gezicht.

22-daagse reis - Thailand Totaal - vertrek 22 nov 2023
15-daagse reis - Avontuurlijk Thailand - vertrek 23 nov 2023

(Als je kiest voor de optionele trektocht mis je het Loy Krathong festival in Chiang Mai.)