Festivals in Thailand

Iets bijzonders meemaken op je reis? Boek zeker een reis met een festival! Het lijkt vaak alsof locals en reizigers een worden en je leert veel over de cultuur en gebruiken. 

Songkran Festival

Songkran is het Thaise Nieuwjaar. Het wordt ook wel "het feest van het water" genoemd omdat gedurende de drie dagen iedereen elkaar nat mag gooien met water. Langs de weg staan hele families met emmers water, tuinslangen en waterpistolen klaar om voorbijgangers nat te gooien. Toeristen worden niet ontzien!

22-daagse reis - Thailand Anders - vertrek 2 apr 2021
22-daagse reis - Thailand Totaal -
vertrek 11 apr 2021
15-daagse reis - Thailand Avontuurlijk - vertrek 11 apr 2021

Vegetarian Festival Phuket

Het Vegetarisch Festival is een groots, 9 dagen durend festival dat in Phuket wordt gevierd door afstammelingen van Hokkien Chinezen. Elk dag van het festival heeft een ander programma, de exacte indeling wordt pas in de aanloop naar het festival bekendgemaakt. Vanaf de derde dag van het festival vinden er dagelijks optochten door Phuket plaats. Gelovigen, sommigen met enorme ijzeren pinnen en soms zelfs messen door hun wangen gestoken, gaan van tempel naar tempel. Grote hoeveelheden vuurwerk worden tijdens de processies afgestoken en op de zevende dag vindt doorgaans het vuurlopen plaats. Op de laatste dag van het festival worden grote beelden van goden door de stad vervoerd.
Alleen in het wit gekleed mag je de tempels betreden. Uiteraard wordt er tijdens het festival ook gegeten. Vegetarisch eten is verkrijgbaar bij gelegenheden die een gele vlag voeren.

15-daagse reis - Zuid-Thailand - vertrek 11 okt 2020
15-daagse reis - Zuid-Thailand - 
vertrek 10 apr 2021

Nb. Omdat de optochten op verschillende lokaties in Phuket worden uitgevoerd, zal mogelijk vervoer nodig zijn. De reisbegeleider kan hierbij helpen. 

 

Loy Krathong Festival

Mensen gaan met volle maan naar de oevers van meren, rivieren en zelfs de zee om hun met kaarsjes verlichte 'krathong' (een vaartuigje in de vorm van een lotusbloem) naar het water te brengen. Ook wordt er siervuurwerk afgestoken en papieren ballonnen met een kaars eronder opgelaten. Op het water zijn de duizenden vaartuigjes een prachtig gezicht.

22-daagse reis - Thailand Totaal - vertrek 24 okt 2020
15-daagse reis - Avontuurlijk Thailand - vertrek 25 okt 2020
22-daagse reis - Thailand Totaal - vertrek 7 en 14 nov 2021
22-daagse reis - Thailand Anders - vertrek 12 nov 2021
15-daagse reis - Avontuurlijk Thailand - vertrek 15 okt 2021

(Als je kiest voor de optionele trektocht mis je het Loy Krathong festival in Chiang Mai.)

Full Moon Party

Ze zijn bekend in heel Thailand en je zal er waarschijnlijk weleens van hebben gehoord: de Full Moon Party! Sinds jaar en dag worden op verschillende Thaise eilanden bij volle maan feesten georganiseerd, maar wist je dat het allemaal is begonnen op het strand van Hat Rin op Koh Phangan in de beginjaren ‘80? Destijds trokken de feesten nog maar een handjevol bezoekers, tegenwoordig worden de feesten door tot wel tienduizenden liefhebbers van EDM-muziek bijgewoond. Op de hieronder vermelde reizen kun je een Full Moon Party meemaken op de plek waar het allemaal begon:

22-daagse reis - Thailand Totaal - vertrek 13 februari 2021
22-daagse reis - Thailand Totaal - vertrek 13 maart 2021
22-daagse reis - Thailand Totaal - vertrek 11 april 2021


Nb. Het kan voorkomen dat de Full Moon Party niet tijdens volle maan, maar een dag eerder of later wordt gevierd. Hier heeft Shoestring helaas geen invloed op.