Alternate Text

Groepsreis Egypte Strand en Cultuur

Mummies, piramides en Rode Zee - Reis voor singles

Boek v.a.   € 699,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 9 DAGEN

Groepsreis Egypte Strand en Cultuur

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Egypte Strand en Cultuur

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Cairo

Cairo

Bezoek in bruisend Cairo het Egyptisch Museum, de piramides van Gizeh, de soek Khan-e-Khalili en de Koptische wijk

Luxor

Luxor

Luxor biedt met de Luxor tempel, Karnak, de Koningsgraven, de tempel van Hatsepsut en met een felukatocht over de Nijl veel voor iedereen

Sharm el Naga

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam – Caïro Caïro
2 Caïro Caïro
3 Trein Caïro – Luxor Nachttrein naar Luxor
4 Luxor Luxor
5 Luxor Luxor
6 Bus Luxor – Sharm el-Naga Sharm el-Naga
7 Sharm el-Naga Sharm el-Naga
8 Bus Sharm el-Naga – Caïro Caïro
9 Vliegtuig Vertrek Caïro – Aankomst Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
1
9
0
0
0
2
0
190
306
281
3

Dag 1: Amsterdam – Caïro

Je vliegt vandaag naar de Egyptische hoofdstad Caïro, waar je rond middernacht aankomt en jouw Egypte groepsreis daadwerkelijk van start gaat.

* SAFA Senior House (Caïro, Egypte)

In samenwerking met onze lokale agent steunt Shoestring het SAFA Senior House.
Lees meer

Dag 2: Caïro

Je hebt bijna twee volle dagen vrij in Caïro. Deze metropool aan de Nijl loopt over van de extremen: eeuwenoude geschiedenis en tijdloze monumenten concurreren met betonnen gebouwen en drukke verkeersstromen. Mannen met waterpijpen en door ezels getrokken karren zijn net als de metro (de eerste in Afrika) en internetcafés onlosmakelijk verbonden met het hedendaagse Caïro. Een van de absolute hoogtepunten van een bezoek aan Caïro is het Egyptisch Nationaal Museum, waar de schatten van Toetankamon en andere farao's worden tentoongesteld. Dit is één van de belangrijkste musea ter wereld. Misschien wel net zo bijzonder is het middeleeuwse Caïro, met zijn citadel, moskeeën en medressa's. Heel bijzonder zijn de kerken van de Kopten en de immense begraafplaats. Maar ook de mooiste oriëntale bazaars ter wereld wachten je op, waarvan de belangrijkste en grootste de Khan al-Khalili bazaar is.

Dag 3: Caïro – Luxor

Je kunt vandaag een optionele dagexcursie maken naar Saqqara, de piramides van Gizeh en de Sfinx. In de dodenstad Saqqara werden koningen en andere belangrijke mensen begraven. De koningsgraven bestonden uit een aantal boven op elkaar gebouwde mastaba's (constructies waarin offers werden gebracht aan de doden) waardoor een trappiramide ontstond. De beroemde trappiramide van Djoser uit de 27ste eeuw voor Christus is hiervan een goed voorbeeld.
Hierna kregen de piramides gladde wanden zoals de bij Gizeh gelegen piramides, die gelden als een van de zeven wereldwonderen. Ongeveer 4500 jaar geleden werden deze enorme piramides gebouwd en tot op de dag van vandaag hebben ze nog niets van hun grootsheid verloren. Aan de voet van deze machtige bouwwerken ligt de grote Sfinx.

's Avonds neem je de nachttrein door het Nijldal naar Luxor. De trein is voorzien van airconditioning en gereserveerde eerste klas zitplaatsen. Deze hebben veel beenruimte en de rugleuning kan ver naar achter worden versteld. De rit duurt circa negen uur.

Dag 4: Luxor

Sinds de ontdekking van het graf van Toetankamon in 1923 is dit stadje aan de Nijl wereldberoemd. De oude naam van Luxor is Thebe. De stad beschikt over tal van overblijfselen uit de oudheid, zoals de grote tempels van Luxor en Karnak, aan de oostzijde van de Nijl. Iedere farao heeft zijn stempel gedrukt op Karnak door obelisken en beelden te plaatsen en nieuwe elementen aan de bestaande tempels te bouwen. Vroeger verbond een sfinxen-allee het tempelcomplex van Karnak met de tempel van Luxor. De tempel van Luxor staat in het hart van de stad en is veel kleiner dan de Karnak tempel, die even buiten Luxor is gelegen. In de avond kun je bij Karnak genieten van een schitterende lichtshow. Ook het Museum voor Egyptische kunst in Luxor is een bezoek waard.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 5: Luxor

Aan de andere kant van de Nijl ligt de Vallei der Koningen en Koninginnen. Dit is de dodenstad waar tientallen koningsgraven verborgen liggen. De graven zijn uitgehouwen in de rotsen en prachtig gedecoreerd met schilderingen (neem een zaklamp mee). De arbeiders en architecten die deze kunstwerken maakten hadden een eigen dorp waar zij woonden; Deir el-Medina.

Dag 6: Luxor – Sharm el-Naga

Vandaag vervolg je in een uur of vier je Egypte groepsreis naar Sharm el-Naga, aan de Rode Zee. Hier verblijf je de komende twee nachten in een goed hotel aan het strand. Je kunt hier zwemmen, luieren en natuurlijk genieten van de bijzondere onderwaterwereld tijdens het snorkelen of duiken.

Dag 7: Sharm el-Naga

De kust langs de Rode Zee dankt zijn bekendheid aan de koraalriffen die zich net onder het wateroppervlak bevinden. Het is een geweldige plek voor duik- en snorkelliefhebbers! Prachtig gekleurde koralen en tropische vissen zorgen voor veel ontspanning. Je kunt vandaag deelnemen aan een duik- of snorkelexcursie. Een introductieduik voor de beginnende duiker behoort ook tot de mogelijkheden. Na de theorie van het duiken uitgelegd te hebben gekregen spring je zelf het water in, om samen met je begeleider je eerste duik te maken. Je kunt ook zelfstandig gaan snorkelen, lekker luieren op het strand of genieten van een heerlijke fruit cocktail. Vanaf het strand bij je hotel loop je zo het water in en ‘hang’ je boven het wonderlijke koraal.

Dag 8: Sharm el-Naga – Caïro

Na het ontbijt rijd je per bus terug naar Caïro (reistijd is circa 9 uur). Aankomst is daar aan het begin van de avond. De rest van de avond is vrij te besteden. Indien er voldoende tijd is kun je bijvoorbeeld nog een bezoekje brengen aan de Khan Al Khalili-markt. Je hebt een hotelkamer ter beschikking tot aan het moment (in alle vroegte van dag 9) waarop je naar de luchthaven wordt gebracht voor de nachtvlucht terug naar huis.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 9: Vertrek Caïro – Aankomst Amsterdam

Vandaag vlieg je terug naar huis en komt er helaas een einde aan jouw Egypte rondreis.

Let op, indien minder dan vier deelnemers zich hebben ingeschreven op de reis, zal per plaats een lokale vertegenwoordiger je contactpersoon zijn, in plaats van een reisbegeleider die de hele reis meegaat.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Ja ik meld me aan voor de wekelijkse nieuwsbrief

Aanmelden