Reiszoeker

Groepsreis India Rajasthan

Het land van de Maharadja's

Boek v.a. € 1.449,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 22 DAGEN

Groepsreis India Rajasthan

Totale beoordeling:
8,4
423 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 9,3
Prijs/kwaliteit: 8,3
Accommodatie: 7,5
Transport: 8,2
Vertrekdatum: 02/02/2020
Beoordeling: 9
Hans:
Prachtige reis door vnl. Rajasthan. De natuur in Rajasthan is eentonig en saai, daarentegen zijn de forten, paleizen en tempels fantastisch. De Indiasche mensen zijn erg aardig en het eten is heerlijk en voor ons goedkoop. De Rattentempel is uniek en Varanasi een ervaring om nooit te vergeten. Wij hadden een klein groepje van 13 mensen en er werden door ons niet veel aangeboden excursies gedaan. Je kunt in de meeste gevallen prima met een tuctuc en goedkoper zelf alles bezoeken. Wij vonden de reis wel een behoorlijk pittig tempo hebben, met veel bustijd, maar er was ook genoeg vrije tijd om zelf dingen te ondernemen ( of te relaxen ). Dit omdat je vaak 2 nachten op dezelfde plek bent.
Vertrekdatum: 02/02/2020
Beoordeling: 10
pepijn:
Deze reis was fantastisch Rajahstan ia magical Heet gaat vooral over cultuur als je daae niet van houdt maak deze reis niet Pittige reis dagen soms wel 10 uur per dag Je bent geheel vrij wat je wil doen Bekijk de culture attracties zelf scheelt je de helft van je geld, georganiseerd is veel duurder Neem een indiase sim kaart Uber kan je overal nemen voor 1 euro Ideaal
Vertrekdatum: 15/12/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een prachtige rondreis door Rajasthan en omgeving. Zeker voor India-ontdekkers is het een comfortabele reis. Het programma biedt de ruimte om ook zelf dingen te ondernemen. De dagen in New Delhi, Jaisalmer en Udaipur waren het hoogtepunt. Het bezoek aan Varanasi is vrij heftig. Het kan in de winter erg koud zijn in dit deel van India, wees daarop voorbereid.
Vertrekdatum: 26/10/2019
Beoordeling: 7
Linda:
Een fantastische route maar door alle hoogtepunten wel erg zwaar. Onze hele groep was vrijwel uitgeput. Uiteraard kon je ervoor kiezen niet met alles mee te doen, wat wij ook gedaan hebben. Het land is fantastisch, de mensen, de cultuur, het eten. Onze groep was ook geweldig. Hoogtepunten waren de Taj Mahal, Nawalgarh met zn Haveli's, Jaisalmer, Udaipur én Pushkar maar dan niet het festival ( Pushkar fair). Iedereen vond dat wel tegenvallen die fair. Wat ik persoonlijk wel erg vond was de luchtvervuiling en ik twijfelde nog over een mondkapje. Een volgende keer neem ik hem mee! ( ook daar verkrijgbaar) Verdere praktische info: door vaak 1 nacht ergens te verblijven kun je echt niet vaak de was doen. Er was geen toilet in de bus maar plas pauze's . Ow en je bent echt wel meer geld kwijt dan wat Shoestring je als zakgeld aanraadt! De reis is waanzinnig, achteraf moet het echt even tot je doordringen wat je allemaal gezien hebt. Lang verhaal, hopelijk met wat duidelijkheid voor een volgende reiziger. Groetjes!
Vertrekdatum: 26/10/2019
Beoordeling: 8
Esther:
Een hele mooie reis. Veel geuren en kleuren. Prachtige forten. Te weinig tijd om alles op je in te laten werken. Druk programma maar we wilden ook niks missen!
Vertrekdatum: 26/10/2019
Beoordeling: 10
Rosa:
Twijfel niet om naar India te ook al staat het soms niet goed in het nieuws. Deze reis hebben vele vooroordelen over het land weggenomen. India is een schitterend land met overal een mooi verhaal. De mensen zijn lief en daar kom je goed en mee in contact. Voor cultuur is het een prachtige reis. Hou je meer van de natuur dan is het beter om aan te sluiten bij een andere groepsreis of na de groepsreis zelfstandig verder reizen.
Vertrekdatum: 26/10/2019
Beoordeling: 10
Annet:
We hadden een onbezorgde vakantie waar alles uitstekend was geregeld. Liepen er zaken anders dan de planning dan regelde de reisleider het wel weer.
Vertrekdatum: 22/09/2019
Beoordeling: 10
Jan:
Een uitgebalanceerde reis met een fantastische chauffeur en reisbegeleider.
Vertrekdatum: 21/07/2019
Beoordeling: 10
Floor:
Geweldige reis! Soms lange busreizen maar ik moet zeggen dat dat fijn is in een land zoals india. Even rust van alle chaos. Verder hebben we geweldige dingen gedaan, de reisleider was ook super flexibel en speelde soms ook gids dus een engelstalige reisleider is een echte aanrader.
Vertrekdatum: 14/07/2019
Beoordeling: 8
Saskia:
Voor de derde keer ben ik nu in India geweest. Dit keer naar Rajasthan met Shoestring en dat was fantastisch goed georganiseerd. Echt waar voor je geld! Prima hotels, goede balans in de route, geweldige reisbegeleider, zorgeloos op reis want alles verliep goed of werd goed opgelost. Medereizigers waren ook ok, hahaha. Heel goed gezelschap!
Vertrekdatum: 14/07/2019
Beoordeling: 9
Rik:
We hebben een hele mooie reis gehad. De groep was leuk, een goede reisleider en het prachtige land hebben hiervoor gezorgd. Deze reis is zeker aan te raden om dit deel van India te verkennen.
Vertrekdatum: 07/03/2019
Beoordeling: 8
Job:
De vallei van de koningen ligt in India... Van mega-metropool tot uitgestrekte woestijn en van gebergte tot Ganges; een heerlijke pittig avontuur!
Vertrekdatum: 07/03/2019
Beoordeling: 10
Hanneke:
een absolute aanrader !!
Vertrekdatum: 07/03/2019
Beoordeling: 9
Jenny:
Prachtige reis met een leuke groep en een prima lokale reisbegeleider die ons veel over de lokale gebruiken heeft geleerd.
Vertrekdatum: 08/01/2019
Beoordeling: 9
Myrthe:
Een unieke ervaring om samen met dochter te ondernemen. Volledig verzorgd en ontspannen door Rajasthan reizen was echt top! Busreis om de dag, af en toe wat lang, maar met onderbreking voor lunch/thee werd het weer een leuke dag. We hadden maar een klein groepje en waren enorm flexibel en snel. 24/7 iemand die er voor je is en alles verteld over de lokale gebruiken en gewoonten. Heel bijzonder.
Vertrekdatum: 18/11/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
Prachtige reis door Rajasthan met een indrukwekkende afsluiting in Agra en Varanasi. Echt de moeite waard om dit land beter te leren kennen. Dankzij de leuke groep en onze geweldige reisgids heb ik een onvergetelijke reis gemaakt door India.
Vertrekdatum: 18/11/2018
Beoordeling: 9
Kristof:
Deze reis mag je niet boeken als je nood hebt aan rust. Ik ben doodmoe thuisgekomen en had een paar dagen nodig om er terug een beetje door te komen. Is dat een slecht punt? Helemaal niet! Dit bewijst dat je heel wat indrukken te verwerken krijgt en heel wat ziet en doet tijdens deze reis. India is een heel mooi land (althans het hele kleine stukje dat we gezien hebben); je komt terecht in een wereld die niet te vergelijken valt met die van ons en dat maakt het allemaal heel interessant. November is een ideale maand om dit deel van het land te bezoeken. We hadden elke dag mooie temperaturen tot 25 - 30 graden. Samen met het lekkere eten en een fantastische reisbegeleiding, zijn dit de ingrediënten voor een ongelofelijke reiservaring die je nooit meer vergeet.
Vertrekdatum: 18/11/2018
Beoordeling: 9
Suzanne:
Wow, wat een reis! Het is lastig om te landen na deze indrukwekkende ervaring. Nederland is ineens saai, veel te geordend en kleurloos. ;-) Dit was mijn eerste reis buiten Europa. Best getwijfeld of ik dan meteen naar India zou gaan, maar wat ben ik blij dat ik mijn plan heb doorgezet. Onze sympathieke gids Keshav Shekhawat deed er alles aan om de trip zo prettig mogelijk te maken voor iedereen. De reisroute is goed uitgekiend, het tempo ligt hoog, maar ondanks dat vond ik het prima te doen. Dit is natuurlijk een cultuurreis, toch had ik best wat meer natuur willen zien. Twee nachtjes in Kumbhalgarh was dan ook fijn geweest. Verder heb ik niets op te merken. Een topreis die ik zeker een vervolg ga geven!
Vertrekdatum: 18/11/2018
Beoordeling: 9
Nathalie:
Een reis die mij nog lang zal doen nagenieten. Het perfect aantal reisdagen, gecombineerd met de ultieme Rajastan-route, de gezelligheid van een groep en het gebruik maken van een kundige locale gids zorgen voor een sprookjesachtige kennismaking met India. En dan nog die overheerlijke curry's! Dit smaakt naar meer!
Vertrekdatum: 05/11/2018
Beoordeling: 9
Wouter:
Geweldige reis! Zeker een aanrader. Het is echter geen relax vakantie, reistempo is namelijk hoog. Dit kan je van tevoren wel verwachten.
Vertrekdatum: 05/11/2018
Beoordeling: 9
Jeanine:
Wat een geweldige reis. Mijn eerste contact met Azië en groepsreizen, maar deze reis heeft me hongerig naar meer gemaakt. Ontzettend veel gezien, waarbij de reisleider veel informatie kon geven en ook veel extra's deed (zo mochten we mee naar een bruiloft van een familielid). Door de Pushkar fair was de reis iets anders ingedeeld, dit betekende wel dat de eerste week heel druk was, weinig tijd om bij te komen, steeds maar weer door. Pushkar was geweldig, net als het slapen in de woestijn onder duizenden sterren (extra geboekt, zit niet in de reis, maar zeker aan te bevelen), de Taj Mahal en Varanasi waren ook zeker hoogtepunten. Zeker een reis om aan te bevelen!
Vertrekdatum: 05/11/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een hele leuke reisleider, mooie route en een fantastische reis. Dit is een van de meest fantastische reizen tot nu toe.
Vertrekdatum: 05/11/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Wat een fantastisch land! Een mooie mengelmoes van cultuur (paleizen, kastelen en forten) en mooie mensen, echt een aanrader om te zien. Als je de kans hebt om deze reis tijdens een festival te maken zou ik dat zeker doen. Enige aandachtspunt zijn de enorm lange reistijden van de ene naar de andere stad.
Vertrekdatum: 14/10/2018
Beoordeling: 8
Toon:
Doen!
Vertrekdatum: 14/10/2018
Beoordeling: 8
Tjallie:
Had eigenlijk geboekt voor Indonesie maar daar waren te weinig aanmeldingen voor en ondanks dat ik al 3x eerder naar India ben geweest was ook dit weer een bijzondere reis. Het is en blijft een land van uitersten, mooie natuur en de smerigste steden de rijkdom van de monumenten en tempels en de armoe van het grootste gedeelte van de bevolking maar de kleuren en de vriendelijkheid blijven je bij. Daarbij komt natuurlijk de deskundigheid en behulpzaamheid van de reisbegeleider en ook dit keer weer een topper ,Kapil Raj bedankt!
Vertrekdatum: 14/10/2018
Beoordeling: 9
Jose:
Een prachtige reis en aan te.bevelen.
Vertrekdatum: 14/10/2018
Beoordeling: 8
Veronica:
In Kumbargharh prachtige nieuwe locatie met zwembad 2 nachten ipv 1 nacht. + mogelijkheid om extra wandeling te doen, Prachtige natuur, maar was er maar 1 halve dag hiervoor ingepland. Zorgt dan ook voor een rustmoment in de 3 weekse reis. Nu zijn de rustdagen pas helemaal aan het einde van de reis.
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 10
Femke:
De reisroute was heel goed uitgedokterd, één van de weinige waar Jaisalmer en Varanasi in zitten. De lokale gids was zeer beschikbaar om extra uitleg te geven over de Indiase cultuur en over Rajasthan, de staat waar hij woont. De chauffeurs van het airco-busje konden heel goed om met het Indiase verkeer. De hotels waren een rustige haven na een wandeling in de levendige steden en prijs-kwaliteit goed uitgezocht door Shoestring. Je zit vaak een groot deel van de dag op de bus, maar dan stop je genoeg bij monumenten die beslist de moeite waard zijn en die je niet zou zien als je de trein nam. Na een busdag is er een vrije dag die je zelf kan invullen en waarop je zelf op pad kan met een tuk-tuk. De reis is dus niet te schools, iets waar ik vooraf nogal huiverig voor was bij het woord 'groepsreis'. Ik koos er vooral voor omdat ik het als vrouw in India niet vertrouwde om alleen te reizen, maar de groepsreis viel geweldig mee en is eigenlijk zeer comfortabel met genoeg vrijheid om je eigen ding te doen.
Vertrekdatum: 22/07/2018
Beoordeling: 9
Elise:
Een heerlijke en indrukwekkende drieweekse reis gemaakt naar India waarbij alles door Shoestring erg goed geregeld was. De lokale reisbegeleider was een bijzonder goede informatiebron en hielp waar nodig. Na een lange en warme dag was het heerlijk om fijn bij te komen in de mooie hotelkamers. Mijn eerste keer reizen met een groep is bijzonder goed bevallen, mede ook omdat je tussendoor genoeg vrije tijd krijgt om zelf te kijken wat je wilt doen.
Vertrekdatum: 25/03/2018
Beoordeling: 8
Charlotte:
Het was een zeer indrukwekkende reis. Het is echt de moeite waard om India zelf mee te maken. Het is het land van Oosterse sprookjes, van Alladin paleizen, mysterieuze vrouwen, prachtige zonsondergangen en oorverdovende stilte in de woestijn. We hebben prachtige dingen gezien. We gingen op reisdagen ´s ochtends redelijk vroeg op pad, zodat we ´s middags nog iets konden doen op de volgende bestemming. We hebben een enorme afstand afgelegd in 3 weken tijd, je krijgt zo wel heel veel te zien van Rajasthan. Het meest magische moment was het zien van de Taj Mahal, als je net de hoek om loopt en het voor het eerst in zicht hebt.
Vertrekdatum: 25/03/2018
Beoordeling: 7
Reiziger:
Het Leuke van India is dat het heel anders is als andere landen. Dus ben ik blij dat ik nu weet hoe het is en kennis gemaakt heb. Super leuk met de lokale gids! Er is erg veel moois (gebouwen) te zien op deze reis. Landschappelijk is het wat minder interessant. Op de vrije dagen ben ik een paar dagen zelf met een tuk tuk op pad geweest en dat ging prima. Ik heb me geen moment onveilig gevoeld tijdens deze behalve in de trein. Ik lag absoluut ongemakkelijk tijdens de treinreis, bij een deur, paste niet in het bed. De trein reis geeft voor mij geen enkele meerwaarde voor de India ervaring (je ziet niks want je probeert te slapen). Beter overdag een afstand met de trein afleggen, dat zou grappig zijn. Ik zou dus voortaan zeker een binnenlandse vlucht nemen. De wegen zijn overigens prima in India, dus als je durft zelf een auto huren, maar dan mis je wel de gezellige momenten met de groepsgenoten en het delen van je ervaringen.
Vertrekdatum: 25/03/2018
Beoordeling: 8
marnix:
stap ook eens uit je comfortzone ! om de hoek is het soms mooier dan verwacht..
Vertrekdatum: 10/01/2018
Beoordeling: 10
Jolande:
een geweldige en gevarieerde reis door een kleurrijke en rijke provincie. vervoer en accommodaties zijn fantastischHet heeft mijn verwachtingen ver overtroffen. Ik heb zoveel gezien, ervaren en geproefd onder de fantastische begeleiding van onze niet te evenaren gids kesher. Als je van architectuur, markten, tempels en historische plekken houdt, je houdt van kleur en magie; aarzel niet! Het zal je verwachtingen ovetreffen en dat voor deze prijs!
Vertrekdatum: 10/01/2018
Beoordeling: 9
Josephus:
Wij waren heel tevreden over deze reis. Een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en een uistekende reisleider die veel wist te vertellen over de cultuur en religies van India. Wij hebben ervan genoten.
Vertrekdatum: 10/01/2018
Beoordeling: 9
Peter:
Vorig jaar zijn we met Shoestring naar Zuid-India geweest. In die reis zit meer afwisseling tussen cultuur en natuur. De reis door Rajastan en Varanasi is prachtig, maar Je komt in miljoenensteden, die -afgezien van de prachtige bezienswaardigheden- druk, vuil (smog) en vol herrie zijn. Daardoor is de reis door Noord-India vermoeiender. Ik ben blij dat we eerst naar Zuid-India zijn geweest, want misschien had ik India na Rajastan wel voor gezien gehouden, terwijl ik Zuid-India zeker niet had willen missen.
Vertrekdatum: 12/11/2017
Beoordeling: 7
Reiziger:
Een unieke ervaring door het grote verschil in cultuur. Mooie tempels, forten en paleizen gezien, met als hoogtepunt de Taj Mahal. Echter is het land ontzettend smerig, maar dit wisten we van tevoren al. Leuk reisgezelschap en een erg behulpzame en leuke reisleider!
Vertrekdatum: 19/10/2017
Beoordeling: 8
Linda:
Met de nodige vooroordelen en spanning (vies, druk, smerig) ging ik richting India... Maar wat heb ik genoten! Rajasthan is zo ontzettend mooi! De prachtige forten en paleizen, de mannen met tulbanden en de vrouwen in de meest kleurrijke sari's, het onwijs lekkere eten (en dat voor een lastige eter als ik ben), het mooie weer en natuurlijk de Taj Mahal. Varanasi vond ik ook zeer bijzonder, dat was voor mij ook de reden om deze reis te boeken. Wat je daar allemaal ziet en meemaakt! Je fototoestel maakt overuren :)
Vertrekdatum: 01/10/2017
Beoordeling: 9
Wilfried:
Zeer goede reis met vele hoogtepunten en een zeer toffe groep en een uitstekende reisbegeleider die alles prima voor je regelt. Zeer goede prijsverhouding en je krijgt kwaliteit wat betreft programma, hotels en transport. Het enige wat jeen beetje minder was dat in onze reis de trein naar Varanasi zodanig vertraging had dat er een vlucht moest geboekt worden die wel duur was in verhouding tot de rest. De vlucht was wel gelukkig een meerwaarde doordat we sneller en uitgeruster onze laatste dagen in Varanasi konden beleven.
Vertrekdatum: 03/09/2017
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een echte aanrader!
Vertrekdatum: 03/09/2017
Beoordeling: 9
Frank:
Was een hele mooie ervaring en een indrukwekkende reis! Ik raad het zeker aan. India was voor mij het eerste land buiten Europa, het was in het begin even veel wat op je afkomt maar dat wend wel, was een hele leuke georganiseerde reis met een leuk reis groepje van 7 personen.
Vertrekdatum: 06/08/2017
Beoordeling: 10
Eva:
De reis was in één woord adembenemend. Ik kan niet één hoogtepunt noemen, want deze reis was een aaneenschakeling van overweldigende (soms sprookjesachtige) indrukken. Het is een prachtig land met prachtige mensen. Vooraf was ik een beetje bezorgd over de vooroordelen die er over India bestaan en hoewel ze wel kloppen (veel afval, drukte, lawaai, soms stank), was dat voor mij totaal geen issue. Alle mooie en interessante dingen wegen duizend maal op tegen de eventuele nadelen. De reis is erg goed opgebouwd met voldoende rustmomenten en erg afwisselend. De reisbegeleider was fantastisch - hij regelde alles tot in de puntjes, was erg leuk gezelschap en hij gaf goede adviezen. De organisatie vanuit Shoestring was ook perfect. Kortom, een reis om nooit meer te vergeten!
Vertrekdatum: 06/08/2017
Beoordeling: 9
Ingrid:
Nee
Vertrekdatum: 06/08/2017
Beoordeling: 10
Lieke:
Een geweldige reis!
Vertrekdatum: 30/07/2017
Beoordeling: 8
Iwan Maniskoemar:
Met veel plezier kunnen we terugkijken op een zorgeloze vakantie (21-daagse rondreis in India) met een goed Engels sprekende en plezierige reisbegeleiding en in een zeer comfortabele bus.
Vertrekdatum: 30/07/2017
Beoordeling: 9
Irice:
Goede begeleider, goed advies over alles, stond dag en nacht klaar, goede kamers,
Vertrekdatum: 30/07/2017
Beoordeling: 8
Roel:
We hebben op een prachtige manier kennis gemaakt met Incredible India. Goed vervoer en chauffeurs, de perfecte reisbegeleider (native) mooie plekken en prachtige verhalen. We hebben de meest fantastische en aardige mensen ontmoet. Het is de eerste dag even wennen aan alle aandacht van de verkopers, tuktuks, riksja's, mensen, auto's en het schelle geluid TUUUUUTTTT in je oor (wat misschien wel nooit zal wennen). Het hoort allemaal bij de beleving van India. Je bewegen door deze chaos zal steeds makkelijker gaan, helemaal met behulp van de bekwame gids. De chaos verandert vanzelf in een organische beweging van mensen en vervoersmiddelen die elkaar respecteren en lijkt af en toe bijna logisch te worden. Ben je gek op eten, verschillende kruiden en smaken dan is india ook "the place to be". Heerlijke Massala Chai, Pekora, Samosa, Lassi en nog veel meer (je zal zelf ervaren wat dit allemaal is.) Let op wat je eet, waar je eet en was je handen geregeld, dan hoeft er helemaal niets mis te gaan en kan je volop genieten als al deze heerlijkheden. Ook voor de zoetekauw is er in India genoeg te vinden. Als je je buik vol hebt kan je genieten van de mensen, de straten, de kleuren en natuurlijk de koeien. De geur is soms wat anders dan we gewent zijn en af en toe lijkt de straat een openbare vuilnisbak. Het contrast met de prachtige kleding, in alle kleuren, die de vrouwen dragen, is dan ook erg groot. Je kijkt je ogen uit naar lachende spelende kinderen, oude mannen die kaartspelletjes spelen onder enorme heilige bomen en spelende apen die bijna de hoed van je hoofd stelen. Het was een hele ervaring en vind het jammer dat ik nu alweer thuis achter de computer zit om dit te typen. Ik doe dat echter wel met een enorme glimlach en een prachtige herinnering.
Vertrekdatum: 13/07/2017
Beoordeling: 10
Meyke:
Wauw! Wat een indrukwekkende reis door een indrukwekkend land! Ik heb de hele ervaring simpelweg over mij heen laten komen en een geweldige ervaring gehad!
Vertrekdatum: 13/07/2017
Beoordeling: 10
Hendrik:
Voor mij was het de ideale mix van avontuurlijk en toch veilig. Met veel excursies en toch de vrijheid om ook je eigen gang te gaan. Je ziet op korte tijd heel veel mooie zaken. En En je doet dingen die je anders misschien niet zou doen. De kooklessen, de bollywood film en de boottocht in Varranasi waren voor mij hoogtepunten. India is wel heel intens. Een sterke prikkeling van al je zintuigen.
Vertrekdatum: 13/07/2017
Beoordeling: 9
Reiziger:
Top reis! Moesson tijd is misschien niet de meest logische reistijd maar India is een van de meest indrukwekkende, kleurrijke en bijzondere bestemmingen die ik ooit heb gezien. De reisleider was geweldig en heeft gezorgd voor een supergoede sfeer in de groep, goed gevoerde deelnemers en veel bijzondere momenten tijdens deze reis.
Vertrekdatum: 27/02/2017
Beoordeling: 9
Melissa:
Een van de beste reizen die ik ooit heb gemaakt! Leuke groep, super goede reisleider! De hoogtepunten van de reis waren voor mij Holifest, eten in een oldtimer garage en clubbing in Jaipur. Ook Jodhpur, Udaipur en Nawalgarh hebben mijn hart gestolen! De Taj Mahal had ik al eerder gezien, maar ik stond nog steeds versteld.
Vertrekdatum: 27/02/2017
Beoordeling: 8
Klasina Simone:
Fantastische vakantie in rajastan gehad. De eerste week wel erg veel forten en paleizen maar vanaf jodhpur veel afwisselender. Wij hadden onze vooroordelen over India met het is allemaal 100 procent meegevallen.
Vertrekdatum: 01/02/2017
Beoordeling: 7
Marjolein:
Ga India in zonder verwachtingen. Het is een land vol contrasten: er is veel moois te zien en lekkers te proeven. Het land kent een mooie architectuur, prachtige kleuren en mensen zijn vriendelijk maar je zult ook schokkerende dingen zien zoals de hoeveelheid plastic, viezigheid, waartussen koeien, honden en kippen lopen.
Vertrekdatum: 01/02/2017
Beoordeling: 7
Antje:
Een geweldige reis naar Rajashan, India. Vriendelijke mensen en heel veel kleur. Prachtige forten en paleizen en het verkeer is een belevenis op zich. “Blow horn” en blaffende honden zorgen voor een oorverdovend lawaai waar je snel aan gewent raakt. De reisbegeleider, was erg behulpzaam en sprak goed Engels. Makkelijk toegankelijk en je mocht altijd een beroep op hem doen. Tijdens de lange reisdagen vertelde hij uitgebreid over bepaalde onderwerpen van de Indiase samenleving. Hij heeft ons kennis laten maken met het Indiase eten, snacks en snoep en alle soorten vervoermiddelen.
Vertrekdatum: 28/10/2016
Beoordeling: 8
Peter Jan:
Een schitterende en zeer afwisselende festival-rondreis gehad. Kleurige en fleurige bevolking met een heerlijke keuken. Mooie en goede hotels, prachtige tempels en forten. Zodra je Dehli uit bent val je van de eene in de andere verrassing. Varanasi en Pushkar waren wel echt de hoogte punten van de reis.
Vertrekdatum: 28/10/2016
Beoordeling: 9
Janine:
Geweldige reis die je lang zal bij blijven. Echt incredible India :-) Léon
Vertrekdatum: 28/10/2016
Beoordeling: 8
Giovanni:
Alles wat ik wil zeggen over deze reis hebben andere al gezegd. Inclusief "Incredible India". Het was gewoon indrukwekkend.
Vertrekdatum: 04/09/2016
Beoordeling: 9
Frank:
Vishu Singh was zeer goed en heeft een warme persoonlijkheid. Hij gaf veel persoonlijke aandacht aan zijn groep en wist alles uitstekend te regelen. Door zijn inzet is deze reis een fantastische ervaring geworden en de reis heeft daardoor mijn verwachtingen meer dan overtroffen. Samen met de anderen van de groep (totaal 4) zijn we van hem gaan houden en als we nogmaals naar India komen dan alleen met Vishu als reisbegeleider.
Vertrekdatum: 23/07/2016
Beoordeling: 8
Jolanda:
Prachtige reis en zeker aan te raden. Wel zeer vermoeiende reis. Kosten komen veel hoger uit dan staat gemeld. Houdt hier rekening mee. Prachtig land! Kortom zeker de moeite waard.
Vertrekdatum: 23/07/2016
Beoordeling: 9
Demi:
Prachtige reis, mooie mensen, bijzondere cultuur. De groep was super gezellig, reisleider was top. Vele mooie en minder mooie kanten van India gezien, maar allemaal even bijzonder. Hotels waren boven verwachting goed. De lokale bevolking is enorm open en vriendelijk. Al met al 3 geweldige weken gehad door dit kleurrijke deel van India. Het vliegt wel allemaal voorbij, soms wat weinig tijd om dingen te beseffen en verwerken. Maar zeker een aanrader deze Rajasthan reis!
Vertrekdatum: 23/07/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een reis die veel te bieden heeft. Mooie steden, onderweg mooie uitzichten en vriendelijke mensen. De reis had een prima tempo. Hou er rekening mee dat de steden druk zijn en je er nooit echt rust vindt. Maar India is ook meteen een cultuurshock, die je aan het denken zet over het leven.
Vertrekdatum: 17/07/2016
Beoordeling: 7
Bart:
Een geweldige reis met vele hoogte punten. Een goede opbouw. De local gids was geweldig. Helaas was dit ook nodig omdat de controle van zijde van Shoestring over locaties, faciliteiten te wensen over laat.
Reactie:
Fijn dat je genoten hebt van je reis. Op basis van de enquêtes van onze reizigers, collega's van kantoor die jaarlijks deelnemen aan onze reizen & advies van onze lokale agenten (die bijvoorbeeld de hotels uitzoeken) controleren we de kwaliteit van onze reizen. We hopen dat je bij een volgende reis meer gerust bent over onze inzet.
Vertrekdatum: 17/07/2016
Beoordeling: 8
Johannes:
In het algemeen een indrukwekkende reis en een ervaring voor het leven! We hebben heel veel geleerd over alle mooie en minder mooie kanten van het leven in India en het hindoeïsme.
Vertrekdatum: 17/07/2016
Beoordeling: 7
Pascal:
De groepsreis naar Radjastan was zwaar , confronterend maar heel leerrijk. Je komt letterlijk terecht in een andere wereld waar de drukte van de steden soms echt vermoeiend is door het lawaai en de totale chaos op de baan. Het hindoïsme bepaalt het totale leven van de bevolking waar wij westerlingen met soms wat ongeloof naar opkijken (oa verering van 20000 ratten in een rattentempel en de vele pelgrims die vele honderden kilometers stappen om het goddelijke water uit de Ganges te gaan ophalen ...) De crematie's in Varenasi van de lijken vergeet je wellicht nooit . Noord India is echt een cultuurshock maar we hebben als familie met 2 grote dochters geen spijt van deze wel zeer bijzondere reis!
Vertrekdatum: 10/03/2016
Beoordeling: 10
Sjoukje:
Wij hebben vele reizen gemaakt, waaronder groepsreizen, maar deze reisbegeleider maakte dit tot een ultieme groepsreis. Zelfs zo dat dit een relaxvakantie werd in plaats van een groepsreis met een druk bezette schema. Alleen maar lof over hoe hij zijn werk doet! Dit is echt de ultieme reisbegeleider.
Vertrekdatum: 10/03/2016
Beoordeling: 9
Nadine:
Mijn eerste bezoek aan India, en ik was er best wat huiverig voor, maar dat bleek onterecht. India is een prachtig gastvrij land met fantastische lieve mensen!
Vertrekdatum: 10/03/2016
Beoordeling: 9
Emanuel:
Prima verzorgde reis. Leuke route en afwisselende excursies. Uitstekende reisleider. En natuurlijk een mooi en bijzonder land met vriendelijke mensen.
Vertrekdatum: 10/03/2016
Beoordeling: 9
Anne:
N.v.t.
Vertrekdatum: 10/03/2016
Beoordeling: 9
Marloes:
wanneer ik anderen vraag wat India is hoor ik voornamelijk het volgende; druk, vies en iedereen wordt ziek. Zeker, als ik me alleen wil focussen op het negatieve. Voor mij is india het volgende: veelzijdig, plezierig, vrolijke mensen, mooie cultuur, afwisselend en vooral heel verrassend. Wie twijfeld zal ik graag willen overhalen om een reis naar india te boeken en het land te beleven!!!! Mij heeft het behalve mooie foto's ook veel opgebracht over het denken hoe ik in het leven sta. De denktwijze en de manier van leven is bijzonder en bijna het tegenovergestelde van nederland. Dit maakt dat het een land is om in het moment te leven en vooral te genieten van de levenswijze. Ja, in de steden was het erg druk, maar de hotels lagen veelal aan de rand van een stad, waardoor ik ook heerlijk de drukte kon ontvluchten. Kortom een fantastische reis naar een fantastisch land!!!!
Vertrekdatum: 10/03/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een indrukwekkende reis met een prettig reistempo! Fijne hotels en een perfecte reisbegeleider die ons op een hele goede, leuke en gezellige manier kennis heeft laten maken met zijn land.
Vertrekdatum: 28/02/2016
Beoordeling: 8
Rutger:
Geweldige reis gehad! Prachtig land met heerlijk eten en vriendelijke (zij het vaak erg nieuwsgierige) mensen. Uitstekend vervoer en accommodaties boven verwachting goed (verwacht alleen niet altijd een warme douche). 
Vertrekdatum: 07/02/2016
Beoordeling: 9
Fatemeh:
Jullie mogen van mij ook fragmenten uit eerdere tekstblokken gebruiken. De reis in Rajasthan vond ik uitzonderlijk! Zoals ik al eerder schreef heeft deze reis mijn ogen geopend voor de wereld waarin we leven. India heeft mij laten zien dat we veel meer onszelf mogen zijn en onze identiteit ook veel meer kunnen uitdragen dan we nu doen. De eenheidscultuur die ik ken van Nederland is niet per se de cultuur of de enige cultuur die we te delen hebben met elkaar. Er is veel meer ruimte voor originaliteit. Omgekeerd kan India ook veel van ons leren. De luchtverontreiniging is bijvoorbeeld verschrikkelijk voor dat land en de mensen. Meer dan een vakantie, was de reis in Rajasthan een levenservaring voor mij.
Vertrekdatum: 19/01/2016
Beoordeling: 10
Reiziger:
Fantastische reis! Heel veel moois gezien. Mooie steden, leuke excursies en vooral de bevolking vond ik geweldig. De hotels waren allemaal prima, boven verwachting. Ook de reisleider en het vervoer waren hartstikke goed. Ik vond het het geld zeker waard en denk niet dat je als je alles zelf regelt goedkoper uit zou zijn. India is echt een prachtig land en ik weet zeker dat ik hier nog eens terug kom. Top!
Vertrekdatum: 08/11/2015
Beoordeling: 8
alida:
Reis waar je veel ziet,maar weinig rust ,voor mensen die graag zelf even op stap willen.
Vertrekdatum: 08/11/2015
Beoordeling: 6
Reiziger:
Teveel grote steden gezien en op de reisdagen onderweg te weinig bezienswaardigheden te zien.
Vertrekdatum: 04/10/2015
Beoordeling: 9
Theo:
Groepspreis India Rajasthan: een reis die zeer de moeite waard is. We hebben zoveel gezien, zoveel beleefd, zoveel plezier gehad met gids en de medereizigers. We vonden wel dat het tempo hoog lag. Af en toe een dag rust inbouwen (dus geen programma) zou heerlijk zijn. Voor de rest geen verbeterpunten. De meeste hotels waren super m.u.v. het hotel in Jaipur dit was wat gedateerd. Het was een topvakantie waar we nog lang van zullen nagenieten. Theo en Monique
Vertrekdatum: 04/10/2015
Beoordeling: 8
Miriam:
Geweldig indrukwekkende reis. Voor mij was het de eerste keer dat ik met een groepsreis mee ging en het is me heel erg goed bevallen. De accomodaties en het vervoer was perg goed (beter dan verwacht). Voelde soms zelfs decadent maar wat heerlijk die luxe! We hadden een geweldige reisleider die zelf ook uit Rajastan kwam dus erg veel wist over de regio en cultuur. Het programma is erg vol de eerste twee weken. Dit had als gevolg dat de laatste week z'n tol ging eisen en de vermoeidheid insloeg. Al met al een onvergetelijke reis gehad die ik nooit zal vergeten.
Vertrekdatum: 04/10/2015
Beoordeling: 9
Tim:
Fijne reis met goede begeleiding en voldoende vrijheid om zelf dingen te ontdekken. Op enkele uitzonderingen na degelijke hotels. Nachttreinen vond ik persoonlijk iets minder, zeker omdat Varanasi niet echt de moeite was om 2 nachttreinen voor te nemen. De reis op zich is zwaar. Je zit meestal een dag in de bus en bent een dag ter plaatse. De afstanden zijn natuurlijk groot en de bus rijdt niet zo snel, wat gezien de Indische opvattingen van verkeersveiligheid misschien zo slecht nog niet is. (Onze chauffeur was gelukkig een uitzondering.) Maar je krijgt dus veel terug. Mooie reis. Zeker aan te raden voor een eerste kennismaking met India.
Vertrekdatum: 26/07/2015
Beoordeling: 9
Rene:
Wat een geweldige reis. Zoveel gezien en in elke stad weer nieuwe onverwachte ervaringen. De reisleider en gidsen vertelden met liefde over hun land. Ik zou iedereen aanraden om wel losse excursies te boeken. Om dit zelf uit te vinden ter plaatse is misschien een fractie goedkoper, maar kost zoveel tijd. Excursies voegden echt wat toe. Elke stad van deze reis biedt een eigen kleur. Hotels zijn afwisselend goed tot geweldig. Sommige locaties echt sprookjesachtig. Als je niet tevreden bent, vraag gerust een andere kamer er zijn nl grote verschillen (wel of niet gerenoveerd) Bedenk dat je dit (vliegreis, hotels, vervoer, chauffeur, reisleider) allemaal krijgt voor een budgetprijs. Indiërs zijn ontzettend aardig. Heb me nooit ongemakkelijk gevoeld. De hele reis was tot in de puntjes geregeld.
Vertrekdatum: 19/07/2015
Beoordeling: 9
Veronica:
Hele mooie, afwisselende reis. Goeie prijs/kwaliteitsverhouding. Mooie, vaak speciale goeie middenklassenhotels.Heel goede Indiase reisleider, goeie, aircobus met ervaren chauffeur en zeer vriendelijke, behulpzame "helper". Tijdens de soms lange busritten onderweg heel veel gezien. Deze waren dankzij luxe bus heel ontspannend
Vertrekdatum: 19/07/2015
Beoordeling: 10
Nettie:
In klein gezelschap heb ik een prachtige rondreis gemaakt door Rajasthan. De tempels, forten en paleizen zijn schitterend. De steden en de mensen in dat gebied zijn heel kleurrijk. Geweldig om er rond te lopen en te genieten.
Vertrekdatum: 19/07/2015
Beoordeling: 9
Ronald:
De Rajahstan-rondreis voldeed helemaal aan onze verwachting. Ondanks het moesson seizoen hebben wij alles kunnen doen wat er op het programma stond. De reisleider verstond zijn vak en iedereen die nog twijfelt zouden wij willen zeggen: gewoon doen! Het was geweldig.
Vertrekdatum: 05/07/2015
Beoordeling: 9
Elsy:
Ga je naar Indie, vraag Keshar als reisbegeleider, heb je een reuze vakantie
Vertrekdatum: 05/07/2015
Beoordeling: 10
Kees:
Wat een fijne reis! In een hoog tempo worden de mooiste steden van Rajasthan aangedaan. Er moet veel worden gereisd (in een comfortabele bus) maar de tijd vliegt omdat tijdens de reis veel informatie door de lokale gids wordt verstrek over het India, Rajasthan, de religies, cultuur, life style en andere achtergrond informatie. Zoveel moois gezien, zoveel leuke dingen meegemaakt....we zullen India missen en gaan zeker nog eens terug.
Vertrekdatum: 19/02/2015
Beoordeling: 8
Reiziger:
De reis was een mix van engelstalig en nederlands talige deelnemers. Voorkeur voor alle Nederlands, dit ivm het gemak van onderling communicatie
Vertrekdatum: 19/02/2015
Beoordeling: 8
Frank:
Een reis waarin je veel zal beleven en al je zintuigen geprikkeld zullen worden. En dat voor een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.
Vertrekdatum: 19/02/2015
Beoordeling: 9
Diana:
Aanrader! Het is een reis met een hoog tempo. Over het algemeen heb je één reisdag (4-6 uur, incl. stops) en één dag om de stad waar je bent te bekijken. De reisdagen zijn niet vervelend, want ook dat zijn excursies, je ziet zoveel onderweg! Je hebt tijd genoeg om alle bezienswaardigheden (forten, tempels, paleizen) rustig te bekijken en er is ruimte genoeg om te doen wat je zelf wilt. Na 3 weken was ik nog niet fort-, paleis- of tempelmoe, er was zoveel afwisseling! Ik was aangenaam verrast door de kwaliteit van de hotels, deze waren prima. Beetje onhandig dat het ontbijt niet bij de reis is inbegrepen. Meestal heb je toch geen kans om ergens anders te eten vanwege vroege vertrektijden. Holi is echter een teleurstelling. Holi kan je als toerist niet vieren op straat, omdat er teveel drank- en drugsgerelateerde incidenten zijn (vooral met vrouwen). Dit betekende dat wij Holi bij het zwembad vierden met onze eigen groep. Gezellig, maar dat was niet de manier waarop ik Holi wilde vieren! Met een eigen bus rondreizen is heel prettig en ook de treinreizen zijn prima te doen. Onze lokale reisleider was een supervent, stond open voor alle suggesties en probeerde alles voor ons te regelen. Daarbij kan een reisleider uit het land zoveel extra info verschaffen over het land en de gewoonten, dat is echt super. Al met al een aanrader dus!
Vertrekdatum: 19/02/2015
Beoordeling: 9
Arnold:
Prachtige reis met een goede impressie van Rajasthan. De forten en paleizen en de plaatselijke bevolking met al haar kleuren en eigenaardigheden zijn het bezoeken meer dan waard. De Taj Mahal moet je gezien hebben in je leven. Varanasi als hart van het hindoeisme is een drukke stad die je mee neemt naar het hart van het hindoeisme met de Ganges en haar rituelen. Hoogtepunten voor mij waren het vieren van Holi in de straten van Agra met de locals, het zelf rijden van een riksja dwars door Varanasi met gevaar voor eigen leven en het slapen in de woestijn onder de sterrenhemel. Goed geregelde reis met een reisleider die er alles aan deed.
Vertrekdatum: 19/02/2015
Beoordeling: 9
Rob:
geweldige reisleider die ons ook uitstekend heeft geholpen bij adviezen over aankopen en maaltijdreserveringen. een zeer aangename afwisselende reis, waarbij ik veel gezien heb in te korte tijd.
Vertrekdatum: 09/11/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Stedentrip, afwisselend volle dag in de bus en 1 dag in de nieuwe stad. Weinig natuur, veel gebouwen (paleizen, tempels) Afsluiting in Varanasi is prima (mensen ipv gebouwen). Treinreizen zijn een aanslag op je slaap. Weinig ruimte in de coupe's (8 persoons - 3 bedden boven elkaar). Lange reisdagen van 14-16 uur. Grote kans op grote vertragingen met de trein van Agra naar Varanassi. Let op ontbijt is niet inbegrepen, hotels vragen 200-300 roepie p.p. per ontbijt
Vertrekdatum: 09/11/2014
Beoordeling: 8
Alberdina:
Prachtige reis door India. Erg veel gezien en gedaan, wat een mooi en kleurrijk land. Hotels waren over het algemeen boven verwachting, geweldige reisleider.
Vertrekdatum: 09/11/2014
Beoordeling: 9
Cornelis Maria:
Deze stedentrip biedt een schat aan culturele en religieuze ervaringen en laat je kennismaken met India en de Indiërs.
Vertrekdatum: 09/11/2014
Beoordeling: 8
Maarten:
Deze reis valt te omschrijven als een opeenstapeling van stedenreizen binnen een reis. Kortom een overvloed aan indrukken. Hoewel elke stad zijn eigen karakter heeft en daardoor onderling moeilijk te vergelijken zijn, ervoer ik op een gegeven moment toch een teveel aan steeds maar weer hetzelfde te zien. Elke stad heeft zijn eigen Fort, een centrum deels ommuurd, tempels en bazaars! De reistijden tussen de steden zijn lang. Vooral de nachttreinen vergen veel energie en vooral geduld! Agra en Varanasi zijn het hoogte punt van de reis. Ik ben ws een van de weinige toeristen die in Varanasi vanaf een boot de Ganges in sprong. Een ervaring op zich (voor mij dan wel te verstaan). De reis biedt alle gelegenheid om er alleen op uit te gaan. De aangeboden excursies zijn handig maar kunnen ook individueel gemaakt worden tegen lagere kosten. Voor honderd Roepies pp is een boot te huur in Varanasi. Je moet dan wel onderhandelen (leuk). Voor degenen die dit niet willen/kunnen zijn de aangeboden excursies een prima alternatief. Ondanks het gegeven dat ik een prima reiservaring had en Rajasthan zeker de moeite waard is ben ik toch een beetje ambivalent v.w.b. het aanprijzen van deze reis. Als geld geen rol speelt boek dan een achtdaagse reis (Delhi, Agra en Varanasi) en plak daar achteraan de reis naar Ladakh! Zelf gedaan en de reis naar en vooral de trekking in de omgeving van Leh is werkelijk schitterend qua natuurschoon. En het is juist dit laatste wat de reis in Rajasthan ontbreekt. Toch nog positieve punten aan het eind: de prijs/kwaliteit is prima. De hotels zijn goed. Evenals het vervoer (de treinreis vanuit Agra naar Varanasi behoeft verbetering) en wij hadden een prima reisbegeleider die enthousiast en boeiend vertelde over zijn India.
Vertrekdatum: 09/11/2014
Beoordeling: 9
Luc:
Boeiende maar vermoeiende reis ! Prachtige cultuur , lekker eten ....... geweldige reisbegeleider en groep . Zeker een aanrader . Tina
Vertrekdatum: 09/11/2014
Beoordeling: 9
Shanoe Nalinie:
Iedereen zou deze reis moeten maken. Was geweldig.
Vertrekdatum: 09/11/2014
Beoordeling: 8
Ellie:
Rajasthan verrast je keer op keer door haar enorme diversiteit. Iedere stad heeft een eigen identiteit, unieke sfeer, specifieke ambachten en eigen gerechten. Probeer zeker overal de Indian sweets! Je raakt niet uitgekeken op de kleurrijke kleding en drukte op straat.
Vertrekdatum: 09/11/2014
Beoordeling: 7
Johannes Cornelis:
De reisbegeleiderwas fabtastisch. Sprak perfect Engels, was erudiet, buitengewoon open en behulpzaam. Omdat de reis lange dagen in de bus met zich meebracht sprak hij dagelijks over een bepaald onderwerp, vaak 1 uur lang of langer. Onderwerpen o.a.: Positie van de vrouw, politiek, film en filmsterren, maatschappelijke ontwikkelingen, bruidsschatsysteem en zijn gevolgen, kastensysteem. Wilde je er een-op-een verder over praten dan was hij daar helemaal voor in. Buitengewoon plezierige, extraverte, ontwikkelde persoonlijkheid met zeer natuurlijk overwicht.
Vertrekdatum: 09/11/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een fantastische ervaring om dit land en de cultuur te leren kennen.
Vertrekdatum: 09/11/2014
Beoordeling: 8
Evert:
Mooi reis waarbij we de steden van Rajasthan hebben leren kennen. Alleen helaas wordt er weinig natuur bezocht. Wel hebben we zeer prachtige bouwwerken gezien, met de Taj Mahal als hoogtepunt.
Vertrekdatum: 09/11/2014
Beoordeling: 8
Cornelis:
We hadden op deze reis Keshav als reisleider. Een geweldige reisleider met veel informatie, duidelijkheid en humor! Heeft meerwaarde gegeven aan deze reis.
Vertrekdatum: 02/11/2014
Beoordeling: 8
Ruud:
Dit was een fantastische vakantie! India is een super mooi land waar veel valt te zien en te beleven. De prijs-kwaliteit verhouding van deze reis is erg goed. Mede door onze reisbegeleider was dit een zeer geslaagde vakantie! Kortom: AANRADER!
Vertrekdatum: 05/10/2014
Beoordeling: 9
Annemiek:
Een geweldig avontuur die mij de rest van mijn leven bij zal blijven. Ik zal deze reis zeker aanbevelen bij iedereen die india wil zien en beleven.
Vertrekdatum: 05/10/2014
Beoordeling: 9
Inge:
Fantastisch! Wat een mooi land met al z'n tegenstrijdigheden. In korte tijd zoveel mooie dingen gezien, soms zou een extra dag/nacht op 1 plaats lekker zijn geweest. Had het voor geen goud willen missen. Vanaf november schijnt de zonsopgang bij de Taj Mahal voornamelijk in mist gehuld te zijn, dus was blij dat wij weinig mist hadden.
Vertrekdatum: 27/07/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
we hadden erg uitgekeken naar de bootreis over de Ganges in India. Dit kon helaas niet doorgaan ivm met moesson. Het bleek dat dit vaak zo is. Ik zou dit dan ook niet melden in de reisinformatie
Vertrekdatum: 20/07/2014
Beoordeling: 9
Ingrid:
Dankzij de goede organisatie van Shoestring hebben we een prachtige reis gehad door Rajastan. Onze verwachtingen zijn overtroffen: mooie route, prima hotels, treinreizen zonder ongedierte en een geweldige reisbegeleider (Keshav Shekhawat). Aanrader!
Vertrekdatum: 20/07/2014
Beoordeling: 8
Robert:
Super leuke vakantie veel gezien. Prijs kwaliteit is goed. Tip als je naar india gaat doe dit dan tussen november en maart wanneer er geen moesson is. wij waren in varanasi en doordat het water 3 meter hoger stond dan normaal mocht er niet op de ganges gevaren worden. Uiteindelijk is het op een andere manier opgelost. Maar als je trappen vol badende mensen wil zien moet je niet in de moesson tijd gaan want dan staan de trappen onder water.
Vertrekdatum: 17/07/2014
Beoordeling: 8
Petrus Josephus:
Mooie reis veel te zien met veel cultuur en goed verzorgd.
Vertrekdatum: 17/07/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
..
Vertrekdatum: 17/07/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Wat een fantastische reis! Van begin tot eind. Rajasthan is een heel mooie provincie met diverse landschappen en een hele fijne keuken. Onze reisleider was erg goed: hij voelde de groep goed aan, was geduldig, had humor en wist veel te vertellen. Ook vertelde hij over zichzelf als wij daarnaar vroegen. Een cultuurshock had onze groep niet echt (we waren goed voorbereid), maar vanaf Jaipur, waar het toerisme in onze reistijd (juli - aug) niet zo erg groot zou zijn, was het even slikken toen we telkens dezelfde reisgezelschappen tegenkwamen bij onze uitstapjes. Pas toen voelden wij ons echt toerist. De verkopers waren bovendien opdringeriger, en het leek allemaal ook een stukje onhygiënischer in de grote steden. Maar ook dáár waren we op voorbereid, en dat was allemaal niets vergeleken met het moois dat we allemaal hebben gezien! Wat is India prachtig en bizar, en helaas krijg je natuurlijk ook de ellendige dingen te zien. Maar ook dat is India. De Taj Mahal en Varanasi zijn logische hoogtepunten, maar de trip door Rajasthan zelf had ik voor geen goud willen missen. Tip: ga zeker naar de bioscoop om een Bollywoodfilm te bekijken. Wat een beleving!
Vertrekdatum: 17/07/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
- Hoe verantwoord Shoestring olifantenrit en riksja taxi? graag jullie antwoord op deze vragen op de revieuw....
Reactie:

Omdat excursies met dieren erg in trek zijn worden deze door de lokale bevolking aangeboden. Helaas gaat dit vaak ten koste van het welzijn van deze dieren. Shoestring wil dit niet langer ondersteunen. Wij bieden daarom geen excursies (meer) aan waar dieren de dupe van zijn. Ook wij vinden olifanten indrukwekkend en aapjes grappig, maar genieten liever op een verantwoorde manier van deze dieren!

Natuurlijk zijn wij ons ervan bewust dat excursies met dieren ter plaatse wel nog aangeboden worden. We hopen door zelf geen dieronvriendelijke excursies meer aan te bieden (zoals ritjes maken op een olifant of zwemmen met dolfijnen in gevangenschap) bij te dragen aan de afname van de vraag naar dit soort excursies.

Vertrekdatum: 06/07/2014
Beoordeling: 9
Léon:
Een fantastische reis. Goed opgebouwd: beginnend in wat minder toeristisch gebied met mooie forten, paleizen en vooral woestijn. De bevolking vriendelijk en open. Om te eindigen in Varanasi, het grootste contrast met de westerse wereld dat ik tot nu toe ervaren heb. De drukte, de chaos, de stank, het lawaai, de kleuren. Wat een belevenis! En natuurlijk ondertussen ook de Taj Mahal gezien. Een lokale gids die uitleg kan geven over gebruiken, politiek en cultuur, en leuke hotels (met natuurlijk af en toe de gebruikelijke stroomuitval) waar niet alleen westerse mensen verblijven zodat je niet teveel het idee van een resort krijgt. Al met al een onvergetelijke reis.
Vertrekdatum: 29/06/2014
Beoordeling: 6
Willem:
Redelijk zware reis door de temperatuur en soms lange reis afstanden gezien de staat van de wegen . Vaak 7 tot 8 uur onderweg of nachttreinreis van 15 uur ipv de 10 uur volgens dienstregeling.. Mooie dingen gezien. Leuke ervaringen opgedaan. Goede reisleider en chauffeur..
Vertrekdatum: 29/06/2014
Beoordeling: 7
Elisabeth:
In die 3 wkn heel veel verschillende landschappen en cultuur gezien. Waren 3 vermoeiende weken, mede door het warme weer en de zonnesteek die ik opgelopen heb. De lokale reisleider was prima. Heel enthousiast kon hij vertellen over zijn land. Wist ook veel. Lange reisdagen met de bus. Soms tussen door er even uit voor fotostop. Hectisch verkeer, veel getoeter, maar onze buschauffeur wist zich er goed door heen te maneuvreren. De wegen zijn niet overal fantastisch. De forten, paleizen e.d. zijn prachtig. Wat tegenviel was de enorme drukte, het constante getoeter in de steden, het straatvuil en gepies op straat en de overlast van opdringerige verkopers/tuktuk rijders. De hotels waren prima te doen, boven mijn verwachtingen uit. Ontbijt was slecht. Prijs-kwaliteit verhouding is prima.
Vertrekdatum: 01/06/2014
Beoordeling: 9
Jacky:
Wat een ongelooflijk mooie, eerste indruk van India! De route, het vervoer, de accommodaties en de lokale reisleider waren letterlijk fantastisch! Ik heb echt genoten van elke minuut en ga zeker terug naar India :). BEDANKT SHOESTRING!
Vertrekdatum: 01/06/2014
Beoordeling: 10
Reiziger:
Het is echt een zeer indrukwekkende en prachtige reis! Door alle dingen die je doet en beleeft lijkt het alsof je 2 maand weg bent i.p.v. 3 weken. Ik maakte me van tevoren zorgen om de hygiëne, maar de hotels en de restaurants waar ik ben geweest waren allemaal zo netjes dat dit onnodige zorgen waren! Prachtig en heerlijk land, cultuur en eten :) Een reis die zeker de moeite waard is als je flexibel bent
Vertrekdatum: 30/03/2014
Beoordeling: 9
Hans:
Fantastic experience. Keep up this standard!
Vertrekdatum: 30/03/2014
Beoordeling: 10
Har:
Net terug van een 3 weekse rondreis door India; Rajasthan... Wat een geweldige kennismaking met India! Dankzij,onze tourleider ontzettend veel gezien en door zijn verhalen veel te weten gekomen over dit prachtige land! Hij heeft er mede voor gezorgd dat India zo`n indruk heeft gemaakt!!Heel rijk teruggekomen
Vertrekdatum: 02/03/2014
Beoordeling: 8
johannes:
Ondanks de enorme mensendrukte en de chaos in het verkeer ( lucht-verontreiniging)is deze reis beslist de moeite waard voor hen, die belust zijn op architectonische hoogstandjes en interege emoties( Varanasi).
Vertrekdatum: 02/03/2014
Beoordeling: 6
Reiziger:
Erg lange reisdagen en afstanden en (te) weinig tijd eens je er bent. Shoestring vraagt ongeveer 3 tot 4 keer meer voor de excursies dan wat ze ter plekke kosten. Het einde van de reis (Varanasi, Agra) heeft enkele prachtige dingen om te zien, maar voor de eerste twee weken viel de route voor mij tegen, heel de dag in de bus zitten en weinig te zien. Hotels zijn vaak vuil en gelegen buiten het stadscentrum. Op zich was het geen slechte ervaring, maar er is veel dat beter zou kunnen.
Vertrekdatum: 08/02/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Vond de reis zeer mooi. Prachtige forten, paleizen gezien en de Taj Mahal en bedevaartplaats Varanassie waren zeer indrukwekkend. Reizen in de bus soms wat lang, daar de wegen niet overal even goed zijn, maar dat heeft ook zo zijn charme omdat India daar om bekend staat. Ik vind India moeilijk te omschrijven want je moet de chaos, lawaai, rommel, koeien enz. zelf zien en horen. Iedere dag was een belevenis. Tip,neem makkelijke kleding mee en voor s'avonds wat warms want het koelde behoorlijk af in februari.
Vertrekdatum: 12/01/2014
Beoordeling: 9
Ben:
Geweldige reis vooral omdat India eindeloos boeiend en veelzijdig is. Wat is het dan mooi als iemand uit het gebied zelf tourleader is en je dus helemaal ingewijd wordt in alle bijzondere gewoontes en geheimen die dit fascinerende land voor ons verscholen houdt. Zo heb ik in korte tijd veel kunnen leren over dit land en er dus ook veel meer van kunnen genieten. Hulde ook voor de organisatie en kwaliteit van de hotels, zeer boven mijn verwachting. Kortom, een tien met een griffel voor een ieder die deze reis mogelijk heeft gemaakt. Zo wordt zelfs india makkelijk te bereizen en is het vakantiegevoel optimaal,