Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis India Rajasthan

Het land van de Maharadja's - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 299,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 22 DAGEN

Groepsreis India Rajasthan

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis India Rajasthan

Eventuele verlengingen van deze rondreis kun je onderaan het dagprogramma vinden.

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Delhi

Delhi

Een bezoek aan de Jama Masjid, de grote moskee is zeker de moeite waard in Delhi! |India

Shekawati

Shekawati

De Shekawati regio is een regio die bekend is omwille de talrijke havelis die hier te bewonderen zijn. Deze koopmanshuizen zijn stuk voor stuk prachtig versierd met frescos! |India

Bikaner

Bikaner

In Bikaner vindt je indrukwekkende forten, paleizen en openbare gebouwen die versierd zijn met beeldhouwwerk van rozerode zandsteen wat heel karakteristiek is voor deze omgeving. |India

Jaisalmer

Jaisalmer

Beleef het leven binnen de oude fortmuren van Jaisalmer. De ommuurde stad Jaisalmar is als geheel een bezienswaardigheid met zijn vele fraai bewerkte gevels, nauwe straatjes en intieme bazaars! |India

Jodhpur

Jodhpur

Jodhpur wordt ook wel de blauwe stad genoemd vanwege de kleur van de huizen. Een bezoek aan deze stad mag tijdens de reis niet ontbreken! |India

Udaipur

Udaipur

In het schilderachtige Udaipur vindt je een schat aan paleizen en tempels. Met haar vele meren, paleizen en tempels is Udaipur beslist één van de meest romantische plaatsen van India! |India

Pushkar

Pushkar

Het stadje Pushkar is gebouwd rond het heilige Pushkar-meer. Bij het meer vindt je priesters die je bloemen aanbieden om te offeren in het meer, dit kan je een interessante ervaring opleveren! |India

Jaipur

Jaipur

Breng een bezoek aan Jaipur, ook wel de roze stad genoemd! |India

Agra

Agra

Bewonder de Taj Mahal in Agra! De Taj is een mausoleum opgericht door Shai Jahan uit liefde voor zijn vrouw Mumtaz.|India

Varanasi

Varanasi

Varanasi, de heilige plek voor de Indiërs is een plaats die je tijdens je vakantie niet moet missen! |India

Kumbalgarh

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam – Delhi vliegtuig
2 Delhi Delhi
3 Bus Delhi – Shekhawati Shekhawati
4 Shekhawati Shekhawati
5 Bus Shekhawati – Deshnoke – Bikaner Bikaner
6 Bus Bikaner – Jaisalmer Jaisalmer
7 Jaisalmer Jaisalmer
8 Bus Jaisalmer – Jodhpur Jodhpur
9 Jodhpur Jodhpur
10 Bus Jodhpur – Kumbhalgarh Kumbhalgarh
11 Bus Kumbalgarh – Ranakpur – Udaipur Udaipur
12 Udaipur Udaipur
13 Bus Udaipur – Pushkar Pushkar
14 Bus Pushkar – Jaipur Jaipur
15 Jaipur Jaipur
16 Bus Jaipur – Keoladeo NP – Fatehpur Sikri – Agra Agra
17 Trein Agra – Varanasi Nachttrein naar Varanasi
18 Varanasi Varanasi
19 Varanasi Varanasi
20 Trein Varanasi – Delhi Nachttrein naar Delhi
21 Delhi Delhi
22 Bus, Vliegtuig Delhi – Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
1
9
0
0
0
2
0
189
305
280
3

Dag 1: Amsterdam – Delhi

Vandaag begint je India groepsreis. Je vliegt van Amsterdam naar Delhi, waar je de volgende ochtend arriveert (tijdstip afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt). Je Engelssprekende reisbegeleider brengt je naar je hotel, dat zich in een levendige marktbuurt bevindt. Je komt vast ogen te kort.

Dag 2: Delhi

Vrije dag in Delhi. Je begint de groepsreis door Rajasthan in de chaotische hoofdstad van India, Delhi. De geschiedenis van deze stad gaat minstens drieduizend jaar terug. Delhi bestaat uit twee delen, waartussen het contrast enorm is. Nieuw Delhi is weids opgezet met lange, brede, rechte straten, paviljoens en parken. Het is een stad die haast leeg aandoet vergeleken bij het oude deel. Oud Delhi is een kleurrijke, oriëntaalse mierenhoop vol steegjes, tempels en moskeeën. Hier vind je o.a. het Rode Fort en de Jama Masjid, de grootste en prachtigste moskee van het land. Rondom beide stadsdelen spreidt Delhi zich kilometers in alle richtingen uit.

Mocht je vandaag niet genoeg tijd hebben om alles te doen wat op je lijstje staat, dan is dat geen ramp, want aan het eind van de reis kom je nog in Delhi terug.

Dag 3: Delhi – Shekhawati

Vandaag gaat de rondreis door Noord-India naar Nawalgarh in Shekhawati, een plattelandsregio in het westen van Rajasthan, die bekend staat om haar prachtige met fresco's beschilderde koopmanshuizen en kleurrijke bevolking. Shekhawati was vanaf 1471 een onafhankelijk staatje tot het in 1738 bij het koninkrijk Jaipur werd gevoegd. Het gebied lag van oudsher op de karavaanroute van de havens van Gujarat en Centraal-India naar Delhi. Er heerste een levendige handel in opium, katoen en kruiden. De rijke kooplui bouwden prachtige panden voor zichzelf, ‘haveli's’ genaamd, en lieten waterreservoirs, tempels en karavanserais bouwen.

* Bijzondere duurzame projecten

Shoestring ondersteunt een tiental kleinschalige ontwikkelingsprojecten met een jaarlijkse financiële bijdrage. Deze projecten worden geselecteerd door onze lokale agenten. Zo ondersteunen wij bijvoorbeeld een school, een weeshuis en een natuurbeschermingsproject. Onze lokale agenten zorgen er voor dat onze en jullie bijdrage 100% ten goede komt aan deze projecten. Lees meer

Dag 4: Shekhawati

Vrije dag. Je kunt de dorpen en stadjes van de regio Shekhawati op eigen gelegenheid verkennen, of deelnemen aan een tour die door je reisbegeleider wordt georganiseerd. Nu Shekhawati niet meer op de handelsroute ligt wonen de oorspronkelijke eigenaren van de haveli's hier niet meer, ze zijn verhuisd naar Delhi of Mumbai. Veel haveli’s hebben een ‘bewaker’, die tegen wat kleingeld toeristen binnen laat, en zelf (met zijn gezin) één van de kamers van zo’n pand bewoont. De meeste van de haveli’s zijn bedekt met fresco's van tussen 1760 en 1920. Sommige zijn zwaar vervallen, andere verkeren nog steeds in een goede staat of zijn prachtig gerestaureerd, maar alle zonder uitzondering zeer de moeite van het bewonderen waard.

Dag 5: Shekhawati – Deshnoke – Bikaner

Je vertrekt al vroeg naar de ommuurde stad Bikaner. Onderweg stop je in het dorp Deshnoke. De plaatselijke heilige Karni Mata leefde er in de 15de eeuw. Zij wordt gezien als een incarnatie van de godin Durga. Naast de godin wordt de tempel ook bewoond door grote hoeveelheden goed doorvoede ratten (Kabas genaamd). Ook deze ratten worden aanbeden door de lokale bevolking. Je bent verplicht je schoenen bij de ingang van de Rattentempel Karni Mata te laten staan. Uiteraard hoef je niet naar binnen. :-)

Indrukwekkende forten, paleizen en openbare gebouwen zijn in Bikaner versierd met beeldhouwwerk van rozerood zandsteen, heel karakteristiek voor deze omgeving. Kamelen trekken hun karren door de smalle straten, net als eeuwen geleden. Bikaner ligt namelijk op een oude karavaanroute naar Centraal-Azië. Een lange bazaarstraat leidt nog steeds naar het imposante Junagarh Fort. De fortmuur van bijna een kilometer lengte telt maar liefst 37 bastions en twee imposante poorten. Binnen de muur liggen mooi gerestaureerde paviljoens en tempels.

Dag 6: Bikaner – Jaisalmer

Je vervolgt je India rondreis door de woestijn naar Jaisalmer, misschien wel India's mooist ommuurde stad. In Jaisalmer kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen aan de fortificaties en prachtig bewerkte 'haveli's' (koopmanshuizen), de tempels en het middeleeuwse straatleven. Natuurgenieters kunnen per landrover op avontuur gaan in de omliggende woestijn met zijn zandduinen en antilopen. Gelegen tegen de grens met Pakistan in een westelijke uithoek van Rajasthan, ligt Jaisalmer ver van alles.

Vanaf de 16e eeuw maakte de stad deel uit van het Moghulrijk en beleefde een ongekende bloeiperiode als handelsplaats. Adel en rijke kooplieden bouwden fraaie paleizen en haveli's. In de 19e eeuw werd de zeevaart steeds belangrijker en Jaisalmer raakte vergeten.

Dag 7: Jaisalmer

Vrije dag in Jaisalmer. De ommuurde stad is als geheel een bezienswaardigheid met zijn vele fraai bewerkte gevels, nauwe, slingerende straatjes en intieme bazaars. Tot de mooiste haveli's behoren de 19e eeuwse Patwan haveli, de 18e eeuwse Salim Singh haveli en Nathmal haveli, alle drie aan de voet van het fort. Het fort behoort tot de oudste en grootste van Rajasthan. Bovendien is het bewoond, wat een tocht door deze middeleeuwse buurt een beleving als in duizend-en-één-nacht maakt.

Er zijn verscheidene prachtig bewerkte 15e eeuwse jaintempels te vinden die alleen 's ochtends open zijn, en vier hindoetempels. Het fortpaleis is eveneens fraai bewerkt. Aan de zuidoostkant van de stad ligt het Gadi Sagar, het meer dat de stad van water voorziet. Zes kilometer ten noorden van de stad liggen de cenotafen, monumenten van de crematie van de maharadja's.

Dag 8: Jaisalmer – Jodhpur

Vandaag kom je aan in Jodhpur, ook wel de 'poort tot de Thar-woestijn' en de ‘blauwe stad’ genoemd. Vanaf het fort kun je duidelijk zien waarom Jodhpur de bijnaam 'blauwe stad' heeft gekregen: veel huizen zijn hier blauw geverfd. De kleur blauw betekende vroeger eigenlijk dat het huis in het bezit is van een Brahmaan, een persoon van een hogere 'kaste', oftewel klasse. Tegenwoordig mag iedereen in Jodhpur zijn huis blauw verven. De kleur blauw zou bovendien insecten afweren. Vanaf de hoge muren van het fort hoor je de geluiden vanuit Jodhpur (beneden je) op je af komen. Je hotel ligt aan de rand van de stad en heeft een ruime tuin.

Dag 9: Jodhpur

Vrije dag in Jodhpur. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn onbetwist het Meherangarh Fort en het Umaid Bhavan-paleis. Aan de voet van het fort ligt de kleurrijke Sardar Markt, die het bezoeken ook zeker waard is. Men verkoopt hier groenten, specerijen, mooie stoffen, handwerk, zilver en allerlei Indische lekkernijen. Jodhpur is een plaats bij uitstek op deze groepsreis door Noord-India om op zoek te gaan naar antiek.

Dag 10: Jodhpur – Kumbhalgarh

Je vervolgt je reis naar Kumbalgarh. Hier kun je een bezoek brengen aan het 15de eeuwse Kumbalgarh Fort, dat gebouwd werd door maharana Kumbha. De strategische ligging op zo'n 1100 meter hoogte in het Aravalli-gebergte zorgde ervoor dat het in heel zijn bestaan maar één enkele keer werd ingenomen. En nog moest keizer Akbar toen de hulp inroepen van de legers van Amber en Marwar om het karwei te klaren. De vestingwallen van het fort zijn in totaal 36 kilometer lang en het hele terrein beslaat naast diverse paleizen, tuinen en waterplaatsen maar liefst 360 tempels en 700 bunkers met kanonnen. Dankzij de hoge ligging heb je vanaf het Kumbalgarh Fort een geweldig uitzicht over de omgeving.

Dag 11: Kumbalgarh – Ranakpur – Udaipur

Je kunt (van oktober tot juni!) deelnemen aan een optionele wandeling van Kumbalgarh naar Ranakpur met picknicklunch, die zo’n vijf uur in beslag zal nemen. Onderweg geniet je van het Indiase platteland en de vriendelijke boerenbevolking. Als je niet wilt wandelen kun je met de bus.

De monumentale Chaumukh-tempel van Ranakpur is een van de mooiste jain-tempels van India. Je hebt hier de gelegenheid het zeer gedetailleerde beeldhouwwerk dat deze tempel kenmerkt goed te bekijken. Het complex dateert uit de 15de eeuw en telt maar liefst 1444 zuilen, waarvan er niet één gelijk is aan de ander. Vanaf Ranakpur is het nog een paar uur rijden naar Udaipur.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 12: Udaipur

Vrije dag in Udaipur. Deze stad is Rajasthan op zijn meest weelderig. Udaipur is gebouwd rond een aantal kunstmatige meren waaraan veel paleizen en haveli's staan. Door de overvloed aan water zijn er veel parken en tuinen. Midden op het Pichola-meer ligt het Lake Palace, een van 's werelds mooiste hotels. De stad wordt voor een deel nog door de gigantische stadsmuren omgeven, die op andere plaatsen zijn geslecht. Het oude Udaipur is een echte droomstad, waar je uren in kunt dwalen. Vandaag kun je op eigen houtje de bezienswaardigheden van deze exotische en ontspannen stad verkennen. Behalve paleizen zijn er in Udaipur ook een paar tempels te bezoeken, waarvan de Jagdish-tempel in het drukke centrum de bekendste is.

Dag 13: Udaipur – Pushkar

Vandaag reis je door naar Pushkar, een pittoresk pelgrimsplaatsje gebouwd rondom het heilige Pushkar-meer. Van oudsher gaat de legende dat Brahma een lotusbloem liet vallen waar vervolgens de bron ontstond. De Brahma-tempel is dan ook de belangrijkste tempel in Pushkar. Even buiten Pushkar ligt een heuvel met nog een andere tempel erop. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over het stadje en het meer.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Vanwege de heilige status van Pushkar mag er geen vlees en geen alcohol genuttigd worden. Ook mag er officieel geen gemotoriseerd verkeer het stadje in en gelden er strengere kledingvoorschriften. Als je over de 'ghats' loopt, de trappen die naar het wateroppervlak van het heilige meer leiden, mag je geen schoenen dragen.

Eens per jaar (in oktober of november) komen er van heinde en verre kamelenhandelaars naar Pushkar. Maar de Pushkar Fair is niet alleen aantrekkelijk voor verkooplui, want ook voor toeristen is er zat te beleven. Vuurspuwers, slangenbezweerders, koorddansers en andere artiesten voeren er hun kunsten op. Een kwart miljoen mensen genieten met je mee van de kleurrijke bedoeling.

Dag 14: Pushkar – Jaipur

's Ochtends vervolg je de India rondreis per bus naar Jaipur. Je slaapt hier twee nachten.

De 'Roze Stad' is de hoofdstad van de kleurrijke deelstaat Rajasthan. Aan de noordkant wordt de stad omgeven door heuvels vol forten en paleizen. Een van de mooiste paleizen is de Hawa Mahal, het Paleis der Winden. Ondanks het grote inwonertal is Jaipur een aangename stad, niet in de laatste plaats door het kleine aantal auto's dat zich in het ommuurde deel begeeft. Je kunt op je gemak de stad bekijken. Op straat lopen de Rajasthaanse mannen met hun enorme snorren en tulbanden, en de met sieraden behangen vrouwen in de meest felgekleurde sari's van India.

Dag 15: Jaipur

Vrije dag in Jaipur. Naast het Paleis der Winden kun je ook het City Palace, het observatorium en het indrukwekkende Nahargarh Fort bezichtigen. Vanaf dit fort heb je adembenemende vergezichten over de stad en in de avond is het verlicht. Op zo'n 11 km ten noordoosten van de stad ligt het fameuze Amber Fort op een heuvel. Voordat Jaipur gebouwd werd was Amber zes eeuwen lang de hoofdstad van het gebied. Aan de robuuste buitenkant van het fort zou je nooit afleiden dat er binnen Koninklijke vertrekken zijn met veel inlegwerk en marmer.

‘Bollywood’ is de dansstijl die bekend is door de Indiase films die geproduceerd worden in Mumbai (Bollywood). Het is eigenlijk een mix van allerlei stijlen, zoals buikdans, kathak, Indiase volksdans, moderne dans, jazz en zelfs westers. Liefhebbers kunnen deelnemen aan een ‘Bollywood Dance class’.

Dag 16: Jaipur – Keoladeo NP – Fatehpur Sikri – Agra

Je vertrekt in alle vroegte voor een bezoek aan Fatehpur Sikri (entreegelden zijn niet inbegrepen), een verlaten keizersstad, niet ver van Agra.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Daarvóór kun je (alleen in de maanden november t/m februari; de rest van het jaar is het park niet interessant) een optionele fiets(riksja)tocht maken door Keoladeo Nationaal Park, het beroemdste vogelreservaat van India met meer dan vierhonderd soorten vogels waaronder de visarend, kraanvogelsoorten en veel reiger- en eenden soorten. Ook kun je er grote blauwbokantilopen (nilgai), pythons, wilde zwijnen, hyena's en jakhalzen tegenkomen (entreegelden zijn niet inbegrepen).

Dag 17: Agra – Varanasi

Je hebt vandaag de hele dag de tijd om Agra te ontdekken. Deze stad is wereldberoemd om de Taj Mahal, die keizer Sjah Jahan liet bouwen uit liefde voor zijn overleden vrouw. Ook het Rode Fort en de bazaars verdienen een bezoek.

Hoe groen kun je gaan? TIP

's Avonds stap je op de Magadh Express nachttrein en reis je door het hart van India naar Varanasi, de heiligste stad die dit immense land kent. Tijdens de nachtelijke treinreis van circa 10 uur (uiteraard is deze tijd onder voorbehoud) heb je de beschikking over gereserveerde slaapplaatsen in een wagon met airconditioning (drie bedden boven elkaar, zes per coupé). Het is nooit zeker of er (voldoende) beddengoed aanwezig is, dus zorg dat je een lakenzak (of evt. een slaapzak) bij de hand hebt. Het is een lange rit maar je zult je niet vervelen. Een treinreis door India is een belevenis op zich. Bij elk station voeren bonte groepen verkopers, schoenpoetsers en muzikanten een show op om een paar roepies bij te verdienen.

Dag 18: Varanasi

Vrije dag in Varanasi. In een grote meander aan de oevers van de Ganges ligt de heiligste stad van India en, volgens vele overleveringen, de oudste levende stad ter wereld: Varanasi. Dit is de stad van de machtigste der hindoegoden Shiva/Viswanath. Het is ook sinds mensenheugenis de belangrijkste theologische stad.

Het centrum van Varanasi is druk, zoals elke grote Noord-Indiase stad. Het aantal buffels en heilige koeien op de straten is hier echter nog groter dan elders. Maar wanneer je achter het centrum door de smalle steegjes naar de stenen trappen (de ‘ghats’) wandelt kom je bij de ziel van India, Moeder Ganges. Duizenden mensen per dag nemen hier een bad om hun zonden af te wassen en ook het as van gestorvenen wordt verspreid over de heilige rivier.

NB: Een boottocht over de Ganges is een fascinerende ervaring! Houd er rekening mee dat door de moesson in India (met name in augustus) de waterstand van de Ganges hoog is en daarmee de stroming gevaarlijk. Om die reden is het bij de Indiase wet dan verboden om te varen op de Ganges. Deze wijziging kan per dag door de overheid in Varanasi gewijzigd worden.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 19: Varanasi

Vrije dag in Varanasi. Een wandeling langs de oever, waarover de ghats zich over een afstand van zeven kilometer uitstrekken, is een van de meest indrukwekkende ervaringen en geestelijke beproevingen tijdens deze Noord-India groepsreis. Hier kijk je je ogen uit langs de rivier de Ganges, waar hindoes zich baden en lijken verbranden. Maak bijvoorbeeld een boottocht over de rivier.

Er is geen verhaal in de Indiase mythologie, waarin Varanasi nog niet bestond en we kunnen aannemen dat hier al een stad lag toen de Ariërs de bergpassen overtrokken uit Centraal-Azië om India te veroveren. De is is dus minstens 4000 jaar oud. Bezien vanuit die ouderdom is de komst van de Boeddha naar deze stad een klein feit. Veroveraars kwamen en gingen, maar Varanasi bleef en zag telkens weer de rivier stijgen na de moessonregens en erna weer dalen.

Dag 20: Varanasi – Delhi

Je hebt nog een hele dag om Varanasi te ontdekken. Aan het einde van de dag neem je de nachttrein terug naar Delhi. Wederom slaap je in gereserveerde airconditioned couchettes. De rit duurt ongeveer 12 uur (uiteraard is deze tijd onder voorbehoud).

Dag 21: Delhi

Na aankomst met de trein ben je de rest van de dag vrij in Delhi. Mocht je aan het begin van de rondreis nog niet aan alles toegekomen zijn, dan heb je nu een tweede kans. Maar misschien wil je liever op zoek gaan naar souvenirs op de vele markten die de stad rijk is. In Delhi heb je de beschikking over een dagkamer, zodat je je spullen in het hotel kunt achterlaten en je nog kunt opfrissen voordat je weer naar Nederland reist. In de avond word je naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht naar Nederland.

Dag 22: Delhi – Amsterdam

Vlucht van New Delhi naar Amsterdam (via een Europese stad), waar je in de loop van de ochtend zult aankomen en er helaas een einde komt aan je groepsreis door India.

NB: De genoemde reisduur per dag is uiteraard bij benadering.

NB: Op de luchthavens in India moet je je vluchtschema op papier kunnen aantonen. Zorg ervoor dat je deze uitgeprint bij de hand hebt wanneer je de luchthaven gaat betreden.FESTIVALREIZEN
Op de reis met vertrekdatum 9 januari 2018 bezoek je het CAMEL FESTIVAL in Bikaner.*
Op de reis met vertrekdatum 22 januari 2018 bezoek je het DESERT FESTIVAL in Jaisalmer.
Op de reis met vertrekdatum 16 februari 2018 bezoek je het HOLI FESTIVAL in Jaipur.**
Op de reis met vertrekdatum 31 juli 2018 bezoek je het TEEJ FESTIVAL in Jaipur.
Op de reis met vertrekdatum 5 november 2018 bezoek je de PUSHKAR FAIR in Pushkar.***

NB: De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad 'Praktisch'.

* Op de reis met vertrekdatum 9 januari 2018 verblijf je één dag korter in Jodhpur en één dag extra in Bikaner, zodat je de gelegenheid het Camel festival op 14 januari in Bikaner te vieren.

** Op de reis met vertrekdatum 16 februari 2018 verblijf je één dag korter in Jodhpur en één dag extra in Jaipur, zodat je ruim de gelegenheid het kleurrijke Holi festival op 2 maart in Jaipur te vieren.

*** Op de reis met vertrekdatum 5 november 2018 verblijf je één dag korter in Jodhpur en één dag extra in Pushkar, zodat je ruim de gelegenheid hebt de bruisende Pushkar Fair te verkennen.

Verleng je reis

 • Verlenging Amritsar
  Je kunt kiezen voor een verlenging in Amritsar aan het eind van je reis.

  Geef bij boeking aan als je deze verlenging wilt. Je kunt dit aangeven door het vakje ‘Ik wens later terug te vliegen en / of een hotel arrangement bijboeken’ aan te vinken in het boekingsformulier.

  Je kunt dit Amritsar arrangement al boeken vanaf € 149 per persoon (op basis van 2 personen die samen een kamer delen). Wil je een eenpersoonskameer dan betaal je een toeslag van € 69. Mochten er meerkosten bij komen i.v.m. duurdere vluchten, dan nemen we na ontvangst van je boeking contact met je op. Wanneer je niets van ons hoort kun je er vanuit gaan dat de verlenging bevestigd is.


  Verlenging Amritsar
  Amritsar is de hoofdstad van de deelstaat Punjab. Je maakt hier kennis met de vriendelijke Sikhs met hun tulbanden, kleurrijke gewaden en kromdolken. De Gouden Tempel is dé bezienswaardigheid van de stad. Het prachtige tempelcomplex ligt in het centrum van de oude stad, waar het een drukte van jewelste is. Het eigenlijke heiligdom (Hari Mandir) is omgeven door een water genaamd Amrit Sarovar, vrij vertaald 'Poel van Nectar', waaraan de stad haar naam te danken heeft. De Hari Mandir heeft een gouden koepel, die de vorm heeft van een omgekeerde lotusbloem. De Gouden Tempel is een oase van rust. Het is heerlijk om hier een paar uur te verpozen en de rituelen die er plaatsvinden te aanschouwen. Naast de Gouden Tempel zijn er nog een aantal bezienswaardigheden in Amritsar: de oude stad, met de Durgiana-tempel en een kleine gouden tempel, een moskee en vele markten. Vrouwen die zwanger willen worden brengen een bezoek aan de Mata-tempel.

  Je logeert in Amritsar en Delhi in een hotel. Er is wifi in het hotel beschikbaar.

  Hoe ziet het arrangement Amritsar er uit?
  Dag 22: Transfer van hotel in Delhi naar treinstation, per trein van Delhi naar Amritsar, transfer van treinstation naar hotel in Amritsar. Geplande treintijd vertrek Delhi 16.30 uur, aankomst Amritsar 22.35 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen);
  Dag 23: Vrij verblijf Amritsar;
  Dag 24: Transfer van het hotel in Amritsar naar treinstation, per trein van Amritsar naar Delhi, transfer van treinstation naar hotel in Delhi. Geplande treintijd vertrek Amritsar 16.50 uur, aankomst Delhi 23.05 uur (treintijden onder voorbehoud van wijzigingen);
  Dag 25: Delhi;
  Dag 26: Terugvlucht Delhi-Amsterdam.

  Inbegrepen:

  Privé transfers met auto/bus; treinreizen Delhi-Amritsar en Amritsar-Delhi; overnachtingen in hotel
  Niet inbegrepen:

  Alle maaltijden; optionele excursies; entreegelden; fooien
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden