Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Indonesië: Soenda Eilanden

Draken en kampongs in het 'andere' Indonesië - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 799,-
GROEPSGROOTTE: 6-18 | 22 DAGEN

Groepsreis Indonesië: Soenda Eilanden

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 7 deelnemers en de koers van de Indonesische rupiah. Bij minder dan 7 deelnemers worden de kosten uiteraard hoger. Ook door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.
€ 25

Bajawa – Ngada-dorpen

Allereerst rijden we naar de Wolobobo vulkaan. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht op de omgeving, de Inerie-vulkaan en de Ebulobo vulkaan. Je maakt een korte wandeling over een oude kraterrand. Je rijdt door koffieplantages naar beneden en gaat met de bus naar traditionele dorpjes aan de voet van de Inerie-vulkaan. We bezoeken Luba en we wandelen naar Bena. In ieder dorpje zijn naast de traditionele huizen, ngadu en bhaga te zien. Dit is de behuizing van de vrouwelijke en mannelijke voorouders. De gids kan veel vertellen over leven en tradities van de bewoners in Ngada

Excursieduur circa 7 uur (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding).

Inbegrepen: vervoer, entreegeld, Engelssprekende gids, lunch
Niet inbegrepen: fooi, drankjes
€ 6

Bajawa – Soa Heetwaterbronnen

Op circa 40 minuten van Bajawa vind je de heetwaterbronnen van Soa. Een rivier met koud water en een heetwaterbron komen hier bij elkaar, en het is heerlijk poedelen in de rivier. De lokale mensen gaan volledig gekleed in bad en wassen zich hier grondig met zeep en shampoo. Je gaat bij voorkeur met een shirt over je zwemkleding.

Excursieduur 3 uur (onder voorbehoud; tijdstip in overleg met de reisbegeleiding).

Inbegrepen: vervoer, entreegeld
Niet inbegrepen: fooi, drankjes
€ 17

Gili Air – Snorkeltrip

Je gaat met een vlerkprauw naar een gebied waar de kans groot is om, al snorkelend, zeeschildpadden te zien zwemmen. Na dit avontuur brengt de prauw je naar een plek waar het mooi snorkelen is, boven een koraaltuin met vele soorten kleurrijke vissen. Na het snorkelen word je weer terug gebracht naar het hotel met de prauw.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09.30 uur: Vertrek van hotel naar de prauw
10:30 uur: Mogelijkheid tot snorkelen
14:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: boottocht, snorkelmateriaal
Niet inbegrepen: fooi
€ 6

Komodo – Wandeltocht eiland

Tijdens de wandeling over Komodo ga je, onder leiding en bescherming van rangers, op zoek naar komodovaranen in het wild. Je wandelt over heuvels en door een droge rivierbedding, aan de bomen hangen diverse soorten orchideeën. Een bijzondere ervaring is het als je oog in oog met een 2,5 meter lange varaan komt te staan. Naast varanen kun je vaak ook herten, wilde varkens, kaketoes en vele andere vogels zien. De tocht neemt ongeveer 2 à 3 uur in beslag. Belangrijk: luister goed naar de instructies van de gewapende lokale gids en blijf als groep bij elkaar.

07:00 uur: Vertrek naar vasteland
07:20 uur: Begin wandeling
09:30 uur: Terug naar de boot

Inbegrepen: wandeling met ranger(s)
Niet inbegrepen: entreegeld, fooi
€ 19

Labuhan Bajo – Massage

De stichting Ayo Mandiri helpt mensen met een handicap een volwaardig bestaan op te bouwen door te kunnen werken als masseur. Door werk verbetert hun sociale status en onafhankelijkheid en hiermee alle aspecten van het leven. Gehandicapte mensen worden bij de stichting Ayo Mandiri opgeleid door gecertificeerde en ervaren massage therapeuten. Naast het feit dat je een prima massage door een ervaren gecertificeerde therapeut krijgt, help je hiermee ook het voortbestaan van het massage centrum.
NB: Gesloten op zondag.

Inbegrepen: transport, massage
Niet inbegrepen: fooien, drankje
€ 6

Rinca – Wandeltocht eiland

Samen met rangers maak je een wandeling over het eiland Rinca. Je gaat op zoek naar de 2,5 meter lange komodovaraan. Deze leeft van de herten, buffels, wilde varkens, apen, paarden en verschillende vogelsoorten die allemaal op dit eiland voorkomen. Het is een prachtige wandeling, deels door een droge rivierbedding, en deels over de heuvels met fantastische panorama's over het savannelandschap van Rinca, de zee en de vele eilanden van het nationale park Komodo. De tocht neemt ongeveer 2 à 3 uur in beslag. Belangrijk: luister goed naar de instructies van de gewapende lokale gids en blijf als groep bij elkaar.

07:00 uur: Vertrek naar vasteland
07:10 uur: Begin wandeling
09:30 uur: Terug naar de boot

Inbegrepen: wandeling met ranger(s)
Niet inbegrepen: entreegeld, fooi
€ 41

Sanur – Tempels en Barong-dansvoorstelling

De dag begint met een Barong dansvoorstelling in Denpasar. Daarna bezoek je de Pura Taman Ayun tempel in Mengwi en vervolgens de bekende tempel Tanah Lot gelegen in de zee, waar we ook in de buurt zullen lunchen. Aan het begin de middag ben je weer terug in je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek van hotel
10:00 uur: Barong dansvoorstelling in Denpasar
11:30 uur: Bezoek Pura Taman Ayun tempel
14:00 uur: Bezoek Tanah Lot tempel
14:00 uur: Lunch
16:30 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: barong dansvoorstelling, Engelssprekende gids, entrees, lunch, vervoer
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 16

Tetebatu – Pringasela en Masbagik

Je rijdt naar het weversdorp Pringasela. Je krijgt een rondleiding door een lokale gids die je langs de wevers brengt en uitleg zal geven. Je hebt uitgebreid de tijd om dit dorpje en het hele proces van weven te bekijken. Daarna rijd je naar het pottenbakkersdorp Masbagik waar je het hele potten maken proces van klei tot pot kunt zien.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
14.00 uur: Vertrek naar weversdorp Pringasela
14.30 uur: wandeling door het dorp en bekijken van het weven
15.15 uur: Vertrek naar Masbagik.
15.30 uur: Bezoek pottenbakkersdorp Masbagik
16.15 uur: Terug naar het hotel
16.45 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: donaties, Engelssprekende gids, vervoer
Niet inbegrepen: drankjes, fooi
€ 14

Tetebatu – Wandeling

Je maakt een wandeling van circa 3 uur onder leiding van een gids. De wandeling voert over de sawadijkjes rond Tetebatu. Het laatste deel van het traject voert door een bos, tegen de helling van de Rinjani vulkaan. Je hebt hier een goede kans om zwarte apen te zien die hoog in de bomen de wandelaars in de gaten houden.
Je kunt er na circa 3 uur wandelen voor kiezen om terug te rijden met het openbaar vervoer of om in circa 1½ uur door de rijstvelden weer terug te lopen naar het hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07.00 uur: Vertrek van hotel en start wandeling
10.00 uur: Mogelijkheid om terug te keren met openbaar vervoer naar het hotel in circa 15-20 minuten.
12.00 uur: Aankomst hotel voor de wandelaars.

Inbegrepen: Engelssprekende gids, entreegeld
Niet inbegrepen: drankjes, fooi, rit per openbaar vervoer
€ 19

Ubud – Diner bij Balinese familie thuis

Voor het diner krijg je een rondleiding door het huis met erf. Je ziet dat er meer dan één gezin leeft, elk met zijn eigen slaapvertrekken. Verschillende gebouwen op het erf zijn gebouwd volgens religieuze richtlijnen. Zo wordt de richting bepaald door de locatie van Gunung Agung, de voor hindoeïstische Balinezen ‘Heilige Berg’. Op het erf is een schrijn waar geofferd wordt aan de goden. Je gastheer kan je hier meer over vertellen. Het Balinese diner kan gecombineerd worden met een bezoek aan een klein heiligdom uitgehouwen in de rotsen, dat teruggaat tot de 11de eeuw. Je leert tijdens deze excursie veel over de Balinese cultuur.

Het diner nuttig je in Balinese stijl, zittend op de vloer. Je kunt ervoor kiezen om te eten met je handen, net als de Balinezen. Je maaltijd wordt vers bereid in de keuken en bestaat meestal uit soep, groenten, sojabonen en kip. ‘Selamat makan!’ De genoemde prijs geldt bij deelname van 4 reizigers.

Inbegrepen: diner, bezoek aan tempel Candi Tebing, transfer
Niet inbegrepen: drankjes
€ 17

Ubud - Fietstocht

In de morgen stap je op je fiets. Vanaf het hotel rijd je langs de om Ubud heen liggende rijstvelden. Met een beetje geluk kun je zien hoe de rijst geplant of geoogst wordt. Je fietst langs kleine dorpstempeltjes en krijgt een leuk beeld van het dagelijks leven op het platteland. Je rijdt via de mooie sawa's in de omgeving van Ubud terug naar het hotel, waar je tegen de middag weer aankomt. Houd er wel rekening mee dat de omgeving van Ubud niet vlak is en dat er je soms stevig moet trappen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek van hotel
12:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: fiets, Engelssprekende gids
Niet inbegrepen: fooi
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden