Reiszoeker

Groepsreis Indonesië: Bali & Lombok

Parels van de archipel

Boek v.a. € 1.589,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Indonesië: Bali & Lombok

Gili Air - Snorkeltrip

Je gaat met een vlerkprauw naar een gebied waar de kans groot is om, al snorkelend, zeeschildpadden te zien zwemmen. Na dit avontuur brengt de prauw je naar een plek waar het mooi snorkelen is, boven een koraaltuin met vele soorten kleurrijke vissen. Na het snorkelen word je weer terug gebracht naar het hotel met de prauw.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09.30 uur: Vertrek van hotel naar de prauw
10:30 uur: Mogelijkheid tot snorkelen
14:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: boottocht, snorkelmateriaal
Niet inbegrepen: fooi

Lombok - Trekking Gunung Rinjani, ‘superior versie’

Je kunt van april t/m half december deelnemen aan een pittige (lees: zeer zware) facultatieve beklimming van de Gunung Rinjani. Je dient dit wel al bij je boeking door te geven. Van eind december tot eind maart wordt er door lokale autoriteiten geadviseerd de berg Rinjani niet te beklimmen vanwege het regenseizoen. Ook de Headquarters van het Rinjani park is gedurende deze maanden gesloten. Het minimum aantal deelnemers voor de trekking is 2 personen.

We boeken de ‘superior’ versie van de trektocht voor onze reizigers. Dat wil zeggen dat er 2 dragers en een Engelsprekende gids mee gaan, en dat je de beschikking hebt over een grotere tent en een grotere slaapzak (in vergelijk met de ‘standard’ versie). De dragers zorgen voor het vervoer van het materiaal (tent, slaapzak, klapstoeltjes, kookmateriaal, toilettent etc.) en het benodigde eten.

Je draagt zelf je eigen bagage. Zorg dus dat je een comfortabel rugzakje meebrengt voor je eigen spullen. Neem alleen datgene mee dat je nodig hebt tijdens de trektocht, je overige bagage kan gestald worden bij onze lokale partner. Mocht je een extra drager willen inhuren voor het sjouwen van je bagage, dan kan dit geregeld worden. Geef dit door bij boeking van je reis. Je betaalt voor deze extra drager ter plaatse IDR 150.000 per dag (bedrag is onderhevig aan veranderingen). 

Programma van de Gunung Rinjani Trekking
Op dag 7 verlaat je bij aankomst in Lombok de groep. De groep reist naar Senggigi en de deelnemers aan de beklimming van de Rinjani worden naar Senaru gebracht. Dit is het uitgangspunt voor de trekking. Je verblijft deze nacht in een eenvoudig hotelletje met alleen koud water. In de middag zul je een medewerker van het Rinjani Trekking Centre ontmoeten, die je verder inlicht over de trekking.

Je vertrekt op dag 8 's ochtends om circa 8.00 uur. Bij het Rinjani Trekking Centre ontmoet je je Engelstalige gids en dragers, en je krijgt een korte briefing. Daarna begint de wandeling naar de kraterrand (2634 m). Onderweg wordt er regelmatig gestopt bij shelters en natuurlijk voor een lunch. Het is een pittige klim! Een goede conditie is dan ook een vereiste evenals goede ingelopen wandelschoenen, bij voorkeur met een sluiting tot over de enkel. De totale wandeltijd is ongeveer 6-8 uur naar de kraterrand. Tegen het einde van de middag arriveer je op de kraterrand om te genieten van het prachtige uitzicht (indien niet bewolkt uiteraard) en de zonsondergang. Je lokale gids en dragers maken een vuurtje, zetten de tenten op en beginnen met het koken van je avondmaal.

De volgende ochtend (dag 9) sta je om circa 5.30 uur op, zodat je de zonsopkomst kunt meemaken. Terwijl jij daarvan geniet wordt je ontbijt klaargemaakt. Nadat de tenten zijn afgebroken begint de afdaling terug naar Senaru. Denk niet dat dit veel makkelijker en sneller gaat. Afdalen doet een behoorlijk beroep op je bovenbenen en knieën. Ook nu zul je regelmatig rusten en van een lunch genieten. Aan het eind van de middag ben je weer terug in Senaru en word je naar je hotel op Gili Air gebracht, waar je de rest van de groep kunt vertellen over je prachtige ervaringen.

Mee te nemen op de trektocht
Rugzakje voorzien van zonnebrand, hoedje/petje tegen de zon, zaklamp, reserve batterijen, fleece of trui of thermo ondergoed. Extra T-shirt en sokken, handdoek, slippers, regenjas/poncho, eventueel lakenzak voor in de slaapzak, camera. Denk ook aan een hoes voor je rugzakje als het gaat regenen, zodat niet alles nat wordt tijdens de wandeling. Eventueel een extra vuilniszak voor binnen in je rugzakje. Drinkwater wordt door de dragers meegenomen. Neem wel een eigen fles mineraal water mee, dat je onderweg kunt laten bijvullen zodat je altijd water bij de hand hebt.

Inbegrepen:
transfer van Teluk Kodek (de haven van Senggigi) naar Senaru; transfer van Senaru naar Gili Air; 2-daagse trekking; Engelssprekende gids; services van dragers; overnachting in eenvoudig hotel in Senaru (dag 7) met ontbijt; overnachting in 2-persoonstent voorzien van slaapzak en slaapmatje; maaltijden tijdens de trekking (dag 8 lunch/diner; dag 9 ontbijt/lunch) en 2 maal koffie en thee per dag tijdens trekking, entreegeld voor Rinjani Park.
Niet inbegrepen: fooi, overige drankjes

NB: Wanneer je de optionele trekking boekt, maak je geen gebruik van het standaardprogramma. Uiteraard zijn deze kosten al met de prijs van de optionele trekking verrekend. Het lopen van de trekking betekent ook dat je minder vrije tijd in Lombok te besteden hebt.

Onderweg in Indonesië altijd bereikbaar en ‘connected’! (Opgeven bij boeking)

Heerlijk in de bus je social media updaten, een selfie sturen naar je familie, of een lekker gerecht opzoeken voor de lunch? Dit kan nu in Indonesië, met onze mobiele wifi-hotspot! Je eigen persoonlijke wifi-netwerk gedurende de gehele reis, deelbaar met je partner of gezin.

Bij aankomst op de luchthaven ontvang je een mobiele wifi-hotspot met 100 GB-data te gebruiken tijdens de gehele reis. Je kunt er tot 5 apparaten tegelijkertijd mee verbinden, en het heeft een batterij! Dus bruikbaar, in de bus, onderweg of in het hotel. De meeste hotels in Indonesië hebben wifi, maar de kwaliteit verschilt, met je eigen wifi, ben je dus altijd bereikbaar, en hoef je geen lokale simkaart te kopen.

Goed om rekening mee te houden:
  • Je dient een borg van 680.000 Indonesische rupiah te betalen bij afname van het wifi-apparaat.
  • Wij gebruiken de beste provider in Indonesië, maar niet overal is het signaal even sterk, zeker in afgelegen gebieden.
  • De datalimiet is 100 GB te gebruiken gedurende maximaal 30 dagen.
  • Je kunt maximaal 5 apparaten met de wifi verbinden.

Sanur – Tempels en Barong-dansvoorstelling

De dag begint met een Barong dansvoorstelling in Denpasar. Daarna bezoek je de Pura Taman Ayun tempel in Mengwi en vervolgens de bekende tempel Tanah Lot gelegen in de zee, waar we ook in de buurt zullen lunchen. In de loop van de middag ben je weer terug in je hotel.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
08:30 uur: Vertrek van hotel
10:00 uur: Barong dansvoorstelling in Denpasar
11:30 uur: Bezoek Pura Taman Ayun tempel
14:00 uur: Bezoek Tanah Lot tempel
14:00 uur: Lunch
16:30 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: barong dansvoorstelling, Engelssprekende gids, entrees, lunch, vervoer
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Ubud – Diner bij Balinese familie thuis

Voor het diner krijg je een rondleiding door het huis met erf. Je ziet dat er meer dan één gezin leeft, elk met zijn eigen slaapvertrekken. Verschillende gebouwen op het erf zijn gebouwd volgens religieuze richtlijnen. Zo wordt de richting bepaald door de locatie van Gunung Agung, de voor hindoeïstische Balinezen ‘Heilige Berg’. Op het erf is een schrijn waar geofferd wordt aan de goden. Je gastheer kan je hier meer over vertellen. Het Balinese diner kan gecombineerd worden met een bezoek aan een klein heiligdom uitgehouwen in de rotsen, dat teruggaat tot de 11de eeuw. Je leert tijdens deze excursie veel over de Balinese cultuur.

Het diner nuttig je in Balinese stijl, zittend op de vloer. Je kunt ervoor kiezen om te eten met je handen, net als de Balinezen. Je maaltijd wordt vers bereid in de keuken en bestaat meestal uit soep, groenten, sojabonen en kip. ‘Selamat makan!’ De genoemde prijs geldt bij deelname van 4 reizigers.

Inbegrepen: diner, bezoek aan tempel Candi Tebing, transfer
Niet inbegrepen: drankjes

Ubud - Fietstocht

In de morgen stap je op je fiets. Vanaf het hotel rijd je langs de om Ubud heen liggende rijstvelden. Met een beetje geluk kun je zien hoe de rijst geplant of geoogst wordt. Je fietst langs kleine dorpstempeltjes en krijgt een leuk beeld van het dagelijks leven op het platteland. Je rijdt via de mooie sawa's in de omgeving van Ubud terug naar het hotel, waar je tegen de middag weer aankomt. Houd er wel rekening mee dat de omgeving van Ubud niet vlak is en dat er je soms stevig moet trappen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09:00 uur: Vertrek van hotel
12:00 uur: Terug in het hotel

Inbegrepen: transfer per auto/bus naar het startpunt, fiets, flesje water, Engelssprekende gids (1 gids per 5 fietsers)
Niet inbegrepen: fooi, drankjes