Reiszoeker

Groepsreis Indonesië: Bali & Lombok

Parels van de archipel

Boek v.a. € 1.589,-
GROEPSGROOTTE: 6-24 | 15 DAGEN

Groepsreis Indonesië: Bali & Lombok

Totale beoordeling:
8,2
666 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 8,8
Prijs/kwaliteit: 7,7
Accommodatie: 7,3
Transport: 7,7
Vertrekdatum: 09/12/2023
Beoordeling: 9
Marie:
Hele gave reis! Goede afwisseling tussen cultuur, natuur en strand (zeker als je de trekking bijboekt). Het ritueel bij Titra Empul was een hele bijzondere ervaring. Maar de trekking was absoluut het hoogtepunt van de reis. De trekking is zwaar maar als je enigszins fit bent zeker wel te doen. Het viel mij niet tegen. Wel fijn dat je daarna kunt ontspannen op Gili (ik had namelijk wel 2 dagen last van spierpijn). Seminyak is de enige locatie in de reis waar je kunt surfen (dit kan niet in Sanur of Gili, hier zijn geen golven). De club La Favela in Seminyak is ook echt een aanrader. We hadden een erg leuke groep! De groepsgrootte van 24 vond ik ook ideaal. Extra leuk om elke dag met andere medereizigers op pad te gaan. Ik heb heel erg genoten van de reis!
Vertrekdatum: 23/09/2023
Beoordeling: 8
Reiziger:
Mooie manier om Bali en Lombok te verkennen. Wat een mooie ervaring was dit. Ik heb van elk moment genoten.
Vertrekdatum: 23/09/2023
Beoordeling: 9
Rick:
In slechts 2 weken tijd hebben mijn vriendin en ik in sneltreinvaart Bali, Lombok en Gili leren kennen. De reis werd door een lokale gids begeleid die ontzettend veel kon vertellen over het land de historie en de gebruiken. We hebben daardoor excursies op zijn aanraden gedaan zoals een alternatieve fietstocht (die vele malen rustiger was en veel minder intensief) en een ander monkey forrest. Hij gaf aan wat het verschil was en gaf de groep de keuze. Ontzettend fijn om meerdere mogelijkheden te hebben gehad. Ook het etentje bij een Balinees gezin was indrukwekkend. Samen koken en dan genieten van een goede maaltijd. Als toetje werden we ook nog getrakteerd op een dansvoorstelling die de kinderen hadden ingestudeerd, heel bijzonder! De groep bestond uit 30'ers, 40'ers, 50'ers en 60+'ers. Kortom alles door elkaar en het was een prima mix. Na een intensieve week even rustig bijkomen op de gili eilanden voordat je in de hektiek van seminyak terecht komt. Kortom je maakt ontzettend veel mee in een reis van 2 weken. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam en altijd nieuwsgierig naar waar je vandaan komt. We zijn bevriend geraakt met wat locals die we zeker nog gaan spreken en een leuke reisgroep die we nog vaker gaan spreken. Als je op zoek bent naar een reis met veel afwisseling, van natuur tot tempels en actieve excursies. In een land met heerlijk (goedkoop) eten en vriendelijke bevolking. Dan moet je deze trip zeker niet overslaan.
Vertrekdatum: 16/09/2023
Beoordeling: 9
Melissa:
Het was echt een top reis waarin wij super veel hebben gezien en gedaan maar ook voldoende tijd hadden om heerlijk te relaxen. De reisleider was heel trots en enthusiast over zijn land wat erg leuk was. Ook de groep waarmee ik gegaan ben was echt top en heel gezellig. Van avondjes lekker feesten tot spelletjes spelen tot heerlijk bij het zwembad liggen of juist een actieve wandeling maken naar een waterval dit is een reis die ik nooit ga vergeten!
Vertrekdatum: 09/09/2023
Beoordeling: 9
Monique:
Goede mix van activiteiten en vrije tijd. Niet te lange reisdagen. Wij waren met een leuk clubje van 6 en Pendhot was een geweldige gids. Ik ben blij dat ik niet alleen voor Bali heb gekozen maar ook voor Lombok en de Gili eilanden. Gili Air was de kers op de taart. Ik heb enorm genoten van deze reis.
Vertrekdatum: 09/09/2023
Beoordeling: 10
Gerard:
Een bijzonder mooie reis onder begeleiding van een zeer kundige reisbegeleider. Een zeer mooi programma en excursies. Ook goede en mooie hotels. Een aanrader!
Vertrekdatum: 28/07/2023
Beoordeling: 7
Selina:
Prachtige reis gemaakt waarin we veel hebben gezien, ik leuke mensen heb ontmoet. Het reistempo lag echter wel hoger dan ik op voorhand had ingeschat n.a.v. de beschrijving/reviews. De vrije dagen die staan beschreven waren niet echt vrije dagen; vooral niet in de 1e week. Pas vanaf Gili had ik echt een vakantie gevoel en kon ik even niks doen/genieten van zon/zee/strand.
Vertrekdatum: 28/07/2023
Beoordeling: 10
Oene:
Alles was goed geregeld. We hebben veel gedaan en gezien en ik heb genoten van de verhalen en gezelligheid van onze reisbegeleider.
Vertrekdatum: 17/06/2023
Beoordeling: 9
Anja:
Net terug van een geweldige rondreis door Indonesië samen met een hele leuke groep mensen. Indonesiërs zijn zo gastvrij en behulpzaam, bijna onvoorstelbaar. Het land biedt veel aan natuur en cultuur. De reis verliep vlekkeloos, alles was goed geregeld en de accommodaties waren ook prima. De groepsgrootte (11 deelnemers) was ook perfect. Kortom een vakantie die ik van harte aanbeveel.
Vertrekdatum: 17/06/2023
Beoordeling: 7
Paula:
Fijne reis en super reisbegeleider! De groep was heel erg leuk: niet te groot en het onderlinge contact was erg gezellig. Heel goed georganiseerd, alles op tijd, gevarieerd programma en heerlijk Indonesisch gegeten!
Vertrekdatum: 17/06/2023
Beoordeling: 9
Tamara:
Prachtige rondreis om en wij hadden een super gids Pendot. Hij maakte de reis door zijn enthousiasme. Reisafstanden waren goed te doen en ontspanning/eigen tijd ook genoeg Mede doordat Pendot een bepaalde rust over zich had en alles perfect aanvoelde. Kleine tussenstops voor het echte Bali. 2 verschillende ceremonies gezien, holy water bij een tempel aan het water in een grot waar wij gezegend werden. Sanur, Ubud, Lombok en Gili hebben mijn hart veroverd en zou de reis zo weer overdoen. De offertjes, sfeer op straat, massages, yoga, tempels, witte stranden op Gili, paardrijden, meezwemmen met schildpadden. En vooral de lieve dankbaarheid van de hardwerkende Indonesiërs. Wij mogen in Nederland er nog weleens wat van leren gedrag en hoe ga je met een ander om. Overal een warm welkom en afscheid. And we love Pendot!!!! Wat een topper.
Vertrekdatum: 17/06/2023
Beoordeling: 9
Rajesh:
Voor de 3e keer naar Bali en 1e keer naar Lombok en Gili. De reis is zeker een aanrader! Prima reistempo en toch genoeg tijd om zelf leuke dingen te ondernemen en te ontspannen. Fijn om een authentieke en kundige reisbegeleider te hebben.
Vertrekdatum: 17/06/2023
Beoordeling: 9
Reiziger:
Wat een heerlijke reis was dit!! Goede combinatie van relaxen en ondernemen, mooie hotels, afwisselende plaatsen, een enorm gezellige groep en dat alles onder begeleiding van een top gids!
Vertrekdatum: 17/06/2023
Beoordeling: 10
Marit:
Onvergetelijke ervaring! Mooie gevarieerde reis, genoeg actief en ontspanning. Bijzonder om dat met een groep ‘onbekenden’ te beleven, heerlijk 2 weken met elkaar in de Bali bubbel, ik wil terug!
Vertrekdatum: 27/05/2023
Beoordeling: 9
Reiziger:
Dit was voor mij de eerste keer om met een singlereis (of uberhaupt verre reis) op vakantie te gaan, maar wat was het geweldig! We hadden een ontzettend leuke groep en wat is Bali mooi. De eerste week zit bomvol met excursies en de tweede week zijn juist veel vrije dagen. Dat voelt wat onlogisch verdeeld, maar aan de andere kant heb je daardoor wel het idee alsof je op meerdere vakanties bent geweest en langer dan 2 weken weg was. Vooral de dagen met excursies vliegen (ondanks de lange reistijden in de bus) echt voorbij. Ik kan deze vakantie daarom echt iedereen aanraden :)
Vertrekdatum: 27/05/2023
Beoordeling: 9
Reiziger:
Wat een fantastische reis met een geweldige reisleider en een enorm leuke groep! Prachtige stranden, rijstvelden, tempels en natuur gezien en leuke dingen gedaan, waaronder de fietstocht in Ubud en snorkelen bij de Gili eilanden. Heerlijk om de laatste dagen van de reis te relaxen op de Gili's en (terug op) Bali. De reis had van mij nog wel wat langer mogen duren; echt een aanrader!
Vertrekdatum: 13/05/2023
Beoordeling: 7
Reiziger:
Nvt
Vertrekdatum: 13/05/2023
Beoordeling: 8
Michelle:
Leuke en mooie reis gehad door Bali! Vooral de Gili eilanden waren prachtig en zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 19/11/2022
Beoordeling: 8
Lars:
De reis naar Bali en Lombok is er eentje om aan te raden. De tempels, rijstvelden, stranden en bergen heeft iets wat niet in foto's samen te vatten valt. Door het schema zie je alle bezienswaardigheden die het waard zijn en ook de optionele excursies doen het goed. Ga je niet mee met de optionele excursies zijn er genoeg andere activiteiten die je zelf kunt organiseren om alsnog optimaal van de dag te genieten.
Vertrekdatum: 19/11/2022
Beoordeling: 8
Madeleine:
Ik heb een heerlijke tijd gehad tijdens deze reis! Enorm veel verschillende dingen gezien in korte tijd - het voelt dan ook alsof je veel langer weg bent dan wat het is. De gids was enthousiast, alles verliep soepeltjes en ik heb het heel gezellig gehad met de groep. Ik zou deze reis dus absoluut aanraden, maar ik heb een paar opmerkingen die denk ik nuttig zijn om in je achterhoofd te houden: - Belangrijkste tip: als het kan qua vakantiedagen/financiën, boek dan zelf je vlucht een paar dagen eerder en neem de tijd om te acclimatiseren en bij te komen van je jetlag in een lekker luxe hotel. Het is best heftig om na zo'n lange reis meteen door te knallen met alle drukke dagprogramma's. Je hebt geen tijd om bij te komen. Een paar dagen langer blijven is ook nog een idee, voor de echt enthousiaste reiziger! - Het Wifi-kastje gaat ongeveer 5 uur mee. Daarna moet je opnieuw opladen. Is niet handig met dagprogramma's van 08:30-18:00. Bovendien bleek dat een nieuw Wifi-kastje 50 euro kost (reisgenoot raakte 'm kwijt en moest 'm vergoeden). Dat is meer dan de huurprijs. Dus koop een simkaart (kost wel tijd) of gebruik mb's van je provider. - Het staat al vaak genoemd, maar de gids die de fooien beheert kost veel geld. Onze gids gaf erg veel geld voor de meest onbenullige dingen. Hij gaf weliswaar overzichten van wat hij had uitgegeven, maar je doet er weinig aan. Het is gedoe om het zelf te doen, vandaar heeft de groep het uit handen gegeven, maar het is gewoon wel relatief duur. - Bijna alle optionele excursies zijn in rupiah duurder dan aangegeven op de website. - Ik heb per week 250 euro uitgegeven inclusief de optionele excursies en de fooienpot, voor het idee van hoeveel je kwijt bent.
Vertrekdatum: 19/11/2022
Beoordeling: 10
Viktoria:
I would highly recommend this trip! It was the best one I've had so far in my life. I was a bit scared in the beginning travelling to Asia (my first time) with a group of people I don't know but they turn out to be really friendly and nice people. Moreover, I was the only international in the group and I felt well integrated. Regarding the trip itself, very organized, all trasport, visit and tour guide was on a high level. Our tour guide knew all kinds of facts and information and was really helpful with advices and assistance of all kind. Most of the hotels were neat and on a good location. The intensity of the trip was a bit more in the beginning becasue there is a lot to see in Bali and then it gets to full relaxation on the beach on Gilli Air. In conclusion, a great comnination of cultural experience and relaxing island vacation, organized, friendly people and good value for your money!
Vertrekdatum: 19/11/2022
Beoordeling: 8
Evelien:
Echt een fantastische tijd gehad met deze reis. We hadden een hele leuke groep mensen en hebben ook veel gezien en gedaan. Achteraf had ik nog wel een weekje langer willen blijven. Enorm genoten dus en een aanrader voor iedereen die graag Indonesië wil zien in 2 weken.
Vertrekdatum: 03/09/2022
Beoordeling: 8
Joke:
Deze reis: doen! De eerste week veel gezien, de 2ee week rust… top tijd gehad! Toffe groep! ik wil nog een keer gaan maar dan op mezelf… Grote tip: doe de tip box zelf en niet door de reisleider…
Vertrekdatum: 03/09/2022
Beoordeling: 7
Nannette:
Het was zeker een hele leuke en bijzonder reis. Indonesië is zeker een mooie land!! Wel heb ik zelf meer dan 150 euro per week uitgegeven. Visum moet je wel betalen voor deze reis, op de site stond dat wij niet hoefde betalen. Maar in Jakarta moesten wij dat wel! (Andere reiziger zei tegen mij dat dit eerst gratis was maar 3 maanden geleden moest je wel betalen) Schrik niet over de fooienpot (het was idd best wel veel van wat je anders gewend bent). Maar toch gedaan en later kregen wij een lijst met de uitgaven. Best wel een leuke groep!!
Vertrekdatum: 23/07/2022
Beoordeling: 9
Nicole:
Deze reis is echt een aanrader! Veel zien in een korte tijd en afsluiten met strand en relaxen!
Vertrekdatum: 23/07/2022
Beoordeling: 9
Lutien:
Ik was deel van een groep vsn 11 personen met een gemiddelde leeftijd van 35 jaar. We hebben er een mooie tijd van gemaakt. Als je van een gevarieerd "goed gevuld" programma houd, zeker doen. We hebben niet iedere avond met de hele groep gegeten. Dat geeft wat rust. Goeie bedden, mooie accommodaties. Fijne chauffeurs, water in de bus. Fijne bussen met airco, ook op de kamers airco. Weinig last van muggen gehad. Zwemkleding mee voor eerste bezoek aan tempel. Purification zeker doen. Toiletpapier altijd in de rugzak meenemen.
Vertrekdatum: 23/07/2022
Beoordeling: 9
Bart:
Hele mooie complete reis. Veel optionele excursies gaven een hele volle ervaring. Indonesië is relatief goedkoop en het eten goed; voor 5 euro goede lunch met z'n twee, (bij de lokale warungs voor 2 euro). De balans in de reis leek heel goed, op elke plek ben je precies lang genoeg en elke plek voelt anders. Lombok, hoewel ook heerlijk, voelt heel anders dan Bali en dat gaf juist Bali nog meer charme voor mij. We zijn vlak na de opening na covid gegaan (juli 2022), het was op touristische plekken nog heel erg rustig. Houd desondanks rekening met straatverkopers om je heen, ook op het terras/bij restaurants. Reis was zeker de moeite waard.
Vertrekdatum: 16/07/2022
Beoordeling: 8
Caroline:
De reis is voorbij gevlogen en wat was het een mooie reis. De groep was wat klein (5 personen) wat ik in eerste instantie jammer vond. Maar vanaf het moment dat we op bestemming waren heb ik dit niet zo ervaren, het was gezellig en knus om met ze vijven deze reis te mogen maken. Het was een leuke en afwisselende reis, met niet te lange reisdagen. Ik heb genoten van de avontuurlijke wandeling aan de voet van de Rinjani, waar we naar een prachtige waterval zijn geweest. Verder was de fietsexcursie omgeving Ubud door dorpswegen en rijstvelden erg leuk. De groep mocht zelfs meehelpen op de rijstvelden. Hoewel ik in eerste instantie liever niet naar Monkey Forrest wilde ben ik wel blij dat ik gegaan ben. We hadden 2 lieve begeleiders mee en mijn angst nam af. Een paar super leuke kiekjes als herinnering. Had het niet willen missen. Tegen het einde van de reis, relaxen op de gili eilanden, heerlijk gesnorkeld, fietstochtjes gemaakt en genoten van de zonsondergang met een drankje aan mijn zij.
Vertrekdatum: 04/06/2022
Beoordeling: 8
Youri:
Mooie reis waar ik echt van genoten heb. Het etentje bij de hits thuis, was echt super leuk.
Vertrekdatum: 04/06/2022
Beoordeling: 9
Reiziger:
Heel leuke groep gehad. De gids stond open om persoonlijke aanpassingen te maken op het progamma. Het was een goede mix tussen rust en actie. Enkel waren de reistijden soms wat lang maar dan kon je makkelijk bijslapen.
Vertrekdatum: 23/11/2019
Beoordeling: 8
Ron:
Een hele reis waar je veel ziet, maar er is ook nog veel meer te zien op dit mooie eiland.
Vertrekdatum: 23/11/2019
Beoordeling: 7
Matthijs:
Mooi en avontuurlijke reis. Veel van Bali kunnen zien. Tempels, vulkanen en mooie stranden. Balinezen zijn super vriendelijk.
Vertrekdatum: 23/11/2019
Beoordeling: 7
Reiziger:
Mooi reis, met een redelijk laag reis tempo. Qua bos/vegetatie ga je niet heel veel zien. Je krijgt wel voldoende mogelijkheid om rijstvelden te bezoeken. Snorkel en duikmogelijkheden zijn er ruim voldoende. Op de Gilli eilanden kan je het beste gaan duiken. Daarbij liet onze reisleider ook zijn eigen huis zien, wat voor ons een hele grote meerwaarde was. Zo zie je ook het echte Bali. Voor de liefhebbers van Indonesische reistafels, komen al je dromen in vervulling ;-) We raden iedereen sterk aan om zelf de pot te beheren en zelf de onderhandelingen te doen ipv de reisbegeleider. Wij waren achteraf gezien meer geld kwijt dat nodig (min 50 euro). Hotels zijn goed tot zeer goed.
Vertrekdatum: 23/11/2019
Beoordeling: 8
Frances:
fantastische reis, ik heb ontzettend genoten en overweeg in 2020 opnieuw met shoestring op pad te gaan. Het reistempo ligt hoog waardoor je meestal een namiddag/avond en een volle dag per bestemming hebt. Als je naast een excursie naar een highlight ook nog de tijd wil hebben om zelf op pad te gaan is deze reis misschien minder geschikt voor je. De accomodaties tijdens onze reis waren prima, soms wat outdated maar altijd met zwembad en redelijk in de buurt van strand of centrum. Alleen het hotel voor de rinjani trekking was te slecht voor woorden (geen handdoeken, onprofessioneel personeel, onhygienische kamers en geen eten/drinken op voorraad). Na het verblijf op Gili T in Aston Sunset (werkelijk prachtig!) viel het laatste hotel van de trip in Seminyak behoorlijk tegen waardoor een deel van de groep besloot voor weinig een villa met zwembad aan het strand te boeken. Gelukkig heb je daar alle vrijheid in, het is jouw reis. De optionele Rinjani trekking vond ik echt heel zwaar maar eenmaal op de kraterrand zo gaaf en zo’n overwinning! Het uitzicht is fantastisch richting de zee en over het kratermeer. Met ons groepje van acht liepen twee gidsen mee en acht porters voor het dragen van materieel zoals tenten, water en voedsel. Ik denk dat iedereen met een redelijke basisconditie en goede dosis doorzettingsvermogen deze trekking kan voltooien. Ik heb me verbaasd over het eten wat de porters bereiden op de berg. Gebakken banaan, nasi goreng, spaghetti, clubsandwich en frites... echt bizar hoe goed er voor je gezorgd wordt. neem goed warme kleding mee want op de kraterrand is het savonds en snachts koud (10graden en harde wind), ik had het in een lange legging, longsleeve, outdoorvest en muts nog te koud om in slaap te kunnen vallen. Ik heb erg genoten van de excursies naar tirta empul tempel, de telalang rice terraces, het dolfijnen spotten in lovina (wow!! Zeker 100), en het snorkelen op de gili’s. Ik zou rekening houden met wat meer zakgeld dan shoestring aangeeft. Lunch en dinner zijn niet onbegrepen bij de trip, er wordt verwacht dat je 1.000.000 rupiahs inlegt in de gezamenlijke fooienpot en daarnaast moeten de excursies nog afgerekend worden. Mijn reisgenoten hebben deze trip echt compleet gemaakt, hele gezellige groep waarin veel samen gedaan werd (excursies, uit eten, borrelen) maar ook ruimte was om je eigen ding of met kleine groepjes wat te ondernemen. Tips: Sanur: een wandeling maken naar het strand van sanur duurt 20 minuten en its worth it, prachtig zandstrand. Ik vond massagesalon the nest beachside heel erg goed! Ubud: ik heb een bezoek gebracht aan Yogabar voor een yogales. Echt een yoga paradijs, enorme studio met gigantisch lesaanbod en goede vibe. Lombok: Rinjani trekking (yolo!) Gili T: Pituq warung restaurant voor heerlijk (vegan) indonesisch eten Seminyak: Ku de ta (luxe beachclub, heerlijk eten) en Potatohead (beachclub)
Vertrekdatum: 19/10/2019
Beoordeling: 9
Linde:
Ik vond de route Bali, Lombok en Gili werkelijk fantastisch! Vooral het nog niet aangetaste Lombok is mooi om nog zo te zien. Ik ben op slag verliefd geworden op Indonesië! De accommodaties waren top en de reisleider was de beste die je je kunt wensen. Het is een goede combi van activiteiten en vrije tijd. De laatste dagen zijn vanwege de vrije tijd erg relaxt, aangezien een doorreis dag een beetje vermoeiend kan zijn. Ik ga zeker terug naar Indonesië en Bali want ik heb nog lang niet alles gezien.
Vertrekdatum: 19/10/2019
Beoordeling: 10
Floor:
Ik heb de reis Bali/lombok/gili gedaan. Een onwijs mooie ervaring! De eerste week veel gezien en ondernomen, de tweede week vooral ontspannen. Een mooie balans! Wij hadden onwijs mooie en goede hotels, behalve het airy hotel in Seminyak. Dit was vies en het personeel was niet zo vriendelijk. We hadden een ontzettend leuke en bijzondere groep en als klap op de vuurpijl hadden we Agus als reisleider. Hij heeft onze vakantie echt tot een feestje gemaakt. We hoefden nergens over na te denken, alles werd voor ons geregeld. Als we iets wilden of juist niet dan hoefden we het maar aan te geven en het gebeurde. We hebben 1 avond bij hem thuis mogen eten, we hadden een jarige tijdens de vakantie en zijn vrouw had als verrassing een taart gemaakt en over laten komen van Lombok naar Gili, hij regelde dat we met ons eigen groepje The Lion king konden kijken in de tuin van het hotel op groot scherm. Je kunt het zo gek niet bedenken. Dit was echt een reis om noooooit te vergeten en ik raad hem iedereen aan!
Vertrekdatum: 12/10/2019
Beoordeling: 8
Arian:
Het was een zeer leuke, goed georganiseerde reis! Heel veel gezien van Bali en de locals, meer dan verwacht! Vervoer was top geregeld en de accomodaties waren zeer goed! De reisleider was ook een hele leuke en enthousiaste man die onze reis zeker leuker heeft gemaakt!
Vertrekdatum: 12/10/2019
Beoordeling: 7
Lotte Elsbeth:
Te gekke reis! Op de dag tot dag planning staat dat er veel vrije dagen zijn maar meestal zitten ze toch heel vol met reizen, excursies, etc. Je gaat naar mooie plekken en ziet veel verschillende dingen, echt de moeite waard. Hou wel rekening met veel extra kosten ter plekke. Het was een top reis met een hele leuke groep, om nooit meer te vergeten!
Vertrekdatum: 12/10/2019
Beoordeling: 9
Michelle:
Het was een geweldige reis. Zou het zo nog een keer doen! Mooie dingen gezien en gedaan. Maar ook onze groep was super gezellig en leuk. Het was fijn om van te voren als via de site met elkaar in contact te komen. maar Ik zou het Wi-Fi apparaat voor 60 euro niet kopen. Want je kunt beter in het land zelf een simkaartje kopen. Is veel goedkoper.
Vertrekdatum: 12/10/2019
Beoordeling: 8
Femke:
Een onwijs gave reis. Heel veel gezien, nette hotels ondanks dat per hotel er een flink verschil zit in luxe en veel afwisseling tijdens de reis. Het fijne van deze reis is dat je zonder de optionele excursies ook al heel veel ziet en het dus echt je eigen keus is wanneer je een extra excursie boekt.
Vertrekdatum: 05/10/2019
Beoordeling: 8
Segryn Maria:
De Bali-Lombok reis met Shoestring was perfect. Een goede mix van leeftijdgenoten op de single reis, een super gids en goede diversiteit in de gekozen route.
Vertrekdatum: 05/10/2019
Beoordeling: 9
Mario:
Wat een fantastische reis gehad naar Bali, Lombok en de Gili eilanden. Naast het enthousiasme en de profesionalliteit van de begeleider hadden we een zeer leuke groep met een veelzijdigheid aan mensen. Het reisprogramma laat niet heel veel ruimte over voor lange stranddagen, maar heeft mij op een aangename manier kennis laten maken met het land en zijn cultuur. Daarnaast laat het programma wel ruim voldoende gelegenheid open om zelf in te kunnen invullen en daar waar je niet mee wilt doen aan excursies is ook de mogelijkheid om je eigen ding te doen. De hele reis inclusief het gezelschap heeft mij aangenaam verrast!
Vertrekdatum: 05/10/2019
Beoordeling: 9
Marjolein:
Groep en gids waren top. Reisinhoud enorm interessant en erg de moeite waard. De lokale gids heeft de reis naar een hoger niveau gebracht door zijn professionaliteit en mooie persoonlijkheid. Hij is zichtbaar trots op zijn land en cultuur. Je krijgt een goed beeld van Bali, Lombok en Gilly, cultuur en tradities.
Vertrekdatum: 05/10/2019
Beoordeling: 10
Guido:
Alles was gewoon super goed, vooral de gids, echt leuk, ook dat hij ons mee nam naar zijn fam. Hij regelde echt alles tot in de laatste puntjes en de eerlijkheid straalde van hem af. Gaf ons allen een goed gevoel, wat hebben we van hem genoten, echt veel lol met elkaar enz. Groeten Guido.
Vertrekdatum: 21/09/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een mooie Bali reis waar je veel verschillende delen van het land ziet en de cultuur kan ervaren. Jammer dat het bezoek aan Lombok erg kort is, waardoor dit een erg gehaast bezoek is. Verder een prachtige ervaring aan de reis overgehouden.
Vertrekdatum: 14/09/2019
Beoordeling: 8
Giancarlo:
Dit is een enorm fijne reis met een leuke afwisseling tussen actief reizen en relaxt genieten. Van tempeltour tot natuurwandeling en van zwembad tot spa, op de Bali en Lombok-reis is er voor iedereen wel wat te vinden. Op de excursies tijdens de transfertochten na, is het programma vrijblijvend en grotendeels door jezelf in te vullen. Daardoor heb ik met een deel van mijn reisgenoten onder andere een tripje gedaan richting Menjangan, terwijl anderen besloten zich te laten verwennen in de spa. Aan het eind van de dag hadden we dan toch weer wat leuke verhalen en foto's voor aan de eettafel. Verder heb ik het ook getroffen met de groep. Via het dashboard hebben wij namelijk vooraf al contact gezocht en dat heeft zeker bijgedragen aan de sfeer tijdens de reis. Het voelde vanaf dag één al alsof je elkaar al een tijd kende. Van ongemakkelijke aftast-gesprekken was dan ook geen sprake. Dat was erg fijn.
Vertrekdatum: 14/09/2019
Beoordeling: 9
Maaike:
Geweldige vakantie gehad! Wij hadden een hele leuke groep en de reisbegeleider was ook heel goed! Het zijn lange dagen die je maakt, maar daardoor zie je ook heel veel. Je kan ook zelf activiteiten uitzoeken en de reisbegeleider regelt dat dan voor je. De combinatie Bali, Lombok en Gili was leuk. Op Bali en Lombok vooral veel doen en Gili lekker chillen.
Vertrekdatum: 14/09/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
Kei gave reis! Je ziet enorm veel van Bali en Lombok, hierdoor is het ook wel pittig met reizen. En de trekking van de Rinjani is een echte aanrader! (Tip: zorg wel dat je fit bent. Het was zwaarder dan verwacht)
Vertrekdatum: 05/09/2019
Beoordeling: 7
Marcel:
Houdt rekening met toch wel wat langere reisdagen, zodat je soms toch wat minder vrije tijd hebt dan wat er geschetst wordt. Tip: neem waterschoenen mee, want vooral op de Gili eilanden ligt overal koraal op het strand en in de zee dus je loopt niet zomaar even de zee in!
Vertrekdatum: 25/07/2019
Beoordeling: 8
Barry:
Een superleuke tijd beleeft aan deze Bali / Lombok reis! Het was mijn eerste Azie reis en heb ervaren dat de mensen er erg vriendelijk zijn. Iedereen begroet je op straat en is geïnteresseerd in waar je vandaan komt, staat open voor een praatje. Wie van snorkelen en duiken houdt kan hier zijn hart ophalen. Vooral op Gili Trawangan wat ik het hoogtepunt van de reis vond. Maar ook de fietstocht en de trekking door de rijstvelden nabij Ubud is werkelijk betoverend.
Vertrekdatum: 25/07/2019
Beoordeling: 9
Andrea:
Ik vond de reis heel gaaf, de tien dagen waren we heel erg druk vanwege een redelijk vol programma, tenminste als je zoveel mogelijk ervaringen wil opdoen. De excursies waren wel optioneel. Het laatste hotel was teleurstellend en liever was ik geëindigd op Gili travagan, dat was echt een geweldige locatie en hotel. De excursies waren geweldig, de tourguide was ook heel fijn en deed zijn best om ons te vermaken! Op sommige dagen was het toch veel gereis, waardoor we bijv s avonds op de bestemming aankwamen vanwege de verschillende stopt of de files onderweg, liever zou ik drie dagen per locatie hebben gehad, in plaats van twee. Maar de reis overtrof desondanks mijn verwachtingen! Ik zou het zeker aanraden om deze reis te boeken als je houdt van de combinatie cultuur en strand!
Vertrekdatum: 25/07/2019
Beoordeling: 10
Maikel:
Stap over de drempel om met een single reis mee te gaan. Je krijgt er een super mooie/onvergetelijke reis voor terug. De reis naar Bali-Lombok is een geweldige reis waarin je veel onderneemt en ziet. Zo mooi en overweldigend om een ander stukje wereld van zo dichtbij te zien.
Vertrekdatum: 25/07/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 19/07/2019
Beoordeling: 8
Eline:
Wat een geweldige reis hebben wij gemaakt!! We hebben veel kunnen zien van Bali, maar helaas hebben we maar 2 dagen doorgebracht op Lombok. De eerste week van de reis worden er veel excursies aangeboden en de tweede week is het vooral lekker relaxen!! De reisbegeleider was heel behulpzaam. Hij kon veel vertellen over het land en wist de leukste/mooiste plekjes te benoemen in de verschillen plaatsen. Dit is een zeker een reis die voor herhaling vatbaar is wat mij betreft!!
Vertrekdatum: 06/07/2019
Beoordeling: 7
Sydney:
Ontzettend leuke rondreis. Er is een hoop te zien. Vooral de eerste week heeft een grote wow factor. Doe met alle excursies mee om zo een goed beeld te krijgen van het land. De 150 euro extra zakgeld voor maaltijden en entreegelden zijn wat aan de lage kant. Reken meer op 200 euro p.p. Het is jammer dat er weinig 'van de straat' of in warungs gegeten wordt. Maar gekozen voor veelal dure restaurants. Op zich leuk, maar de meeste van deze restaurants hebben niet veel meer te maken met de originele Indonesische keuken maar zijn vaak aangepast aan de europese smaak.
Vertrekdatum: 08/06/2019
Beoordeling: 9
Kelly:
Een hele mooie, veelzijdige reis. Bali, Lombok en de Gili eilanden bieden een hele fijne mix van zon/zee/strand, cultuur, natuur, heerlijk eten en drinken en vriendelijke mensen. Ik heb een hele fijne vakantie gehad!
Vertrekdatum: 08/06/2019
Beoordeling: 9
Minke:
Deze reis is mij erg goed bevallen. Het is een afwisselende reis met een mooie mix van cultuur/natuur/strand en stad. Er zijn veel bezienswaardigheden en leuke activiteiten waaraan je kunt deelnemen: o.a. tempels, waterval, mountainbiken door de rijstvelden, snorkelen naast de zeeschildpadden, dolfijnen spotten en kennismaken met de lokale bevolking. Daarnaast is er ook ruimte voor eigen invulling, bijvoorbeeld met een kookcursus in Ubud en surfen in Seminyak. Het reistempo ligt over het algemeen vrij hoog, maar aan het einde is er wat meer tijd om te relaxen. Bali & Lombok zijn erg mooi, het eten is lekker en de mensen zijn vriendelijk. De reis is goed georganiseerd, met een goede bus, fijne accomodaties en een hele leuke reisleider. De leuke groep medereizigers heeft deze reis voor mij echt compleet gemaakt. Een aanrader!
Vertrekdatum: 08/06/2019
Beoordeling: 8
Rico:
Zeer mooie reis! Goede accomodaties, beter dan ik had verwacht!
Vertrekdatum: 08/06/2019
Beoordeling: 9
Eefje:
Deze reis heeft mijn verwachtingen overtroffen. De eerste week heb ik ontzettend veel gezien, het was een mooie mix van cultuur en natuur. Voor mij waren de hoogtepunten het snorkelen met zeeschildpadden op aanraakafstand, een spontane duik in de Git Git waterval, in een klein bootje tientallen dolfijnen van dichtbij zien en het bezoek aan de lokale bevolking in het dorp van onze gids. Het zijn wel lange dagen en omdat het vroeg donker wordt, heb je in de eerste week weinig chill-tijd. Dit wordt wel meer dan goed gemaakt op Gili waar je heerlijk kan ontspannen.
Vertrekdatum: 01/09/2018
Beoordeling: 8
Maxime:
-
Vertrekdatum: 01/09/2018
Beoordeling: 8
Merlijn:
Een ideale combinatie van tempels, actieve uitjes als snorkelen en raften en strand. Dit is een perfecte reis voor de beginnende reiziger. De reistijden zijn kort en alles wordt je goed uitgelegd. Usman is een hele fijne reisleider. Hij weet veel, vertelt veel, zingt af en toe een liedje mee.
Vertrekdatum: 01/09/2018
Beoordeling: 8
Laura:
Deze reis is mij enorm goed bevallen. De alternatieve reisroute, die Shoestring na de aardbevingen in Lombok had aangeboden, bevatte dezelfde sfeer, intensiteit, inhoud en natuur als de originele reis leek te hebben. Ik heb veel van Bali gezien, en heb optimaal kunnen genieten van de omgeving. Ondanks het vele rondreizen was het reistempo zeer goed te doen. Dit laatste is ook zeker ten danken aan de tour-guide, die door het reserveren van restaurantjes en het regelen van taxi's en fooien wat zorgen uit de reizigers hun handen nam. De busreizen maakte hij leuker met informatie over het (ei)land en met het zingen van liedjes. De activiteiten waren divers. Van snorkelen, hiken en mountainbiken tot relaxen aan het zwembad en gezellig gaan eten met de groep. De actievere uitjes waren met een normale conditie prima te doen. Het grootste deel van de groep had genoeg aan de aangeraden restaurants en activiteiten, maar er was ook genoeg flexibiliteit om zelf iets te ondernemen. Over het algemeen was een periode vol belevenissen en gezelligheid. Zeker aan te raden als je van natuur en cultuur houdt, en niet afschrikt van typische Indonesische straat-geuren en een niet-Westers straatbeeld.
Vertrekdatum: 01/09/2018
Beoordeling: 8
Renée:
Een fantastische reis waarin je in 16 dagen de meest mooie plekken van Bali ziet. Er worden genoeg mogelijkheden aangeboden maar er zijn ook mogelijkheden om je eigen plan te trekken. Voor ieder wat wils! Natuurlijk cultuur (zoals de vele tempels) maar ook de natuur. Denk hierbij aan: rijstvelden, stranden,watervallen, dolfijnen spotten, snorkelen, mountainbiken door de rijstvelden, raften, hiken, surfen.. Het is allemaal mogelijk! De reisleider doet er werkelijk alles aan om het voor iedereen een onvergetelijke reiservaring te maken. Met als hoogtepunt: de bbq met bonfire aan het strand waarbij hij regelde dat er een lokaal bandje maar liefst twee uur voor muziek zorgde... Zeker een aanrader! :-)
Vertrekdatum: 01/09/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
Wat een mooie reis! Helaas moest de reis wegens de aardbevingen op Lombok aangepast worden en hebben we een mooi alternatief programma op Bali gevolgd (extra nacht in Ubud, 3 nachten Candidasa en 1 extra nacht in Kuta). Onze groep was erg gezellig en we hebben veel samen gedaan. De reisbegeleider was erg behulpzaam, deed alles voor ons en maakte de busritjes een stuk leuker met zijn zang. De reis zelf is relaxed, genoeg tijd om bij het zwembad of aan het strand te liggen terwijl je ook genoeg ziet van de natuur en cultuur van Bali. 1 van de hoogtepunten was de fietstocht door de rijstvelden!
Vertrekdatum: 01/09/2018
Beoordeling: 10
Iris:
Ik ben in september met een groepsreis op vakantie naar Bali geweest. Het was een fantastische vakantie! Ik had een super leuke groep en een geweldige reisbegeleider. Samen hebben we veel mooie bestemmingen bezocht. Ik heb ontzettend genoten en ik kijk met veel plezier terug op deze mooie reis. Voor mijn reisbegeleider en groep: nogmaals bedankt!
Vertrekdatum: 21/07/2018
Beoordeling: 9
Esther:
Een bijzondere reis, door de aardbeving en lange reisdagen op de ferry, doordat de snelboot uitviel. Usman is een fantastische gids. Indonesie is prachtig en de mensen heel vriendelijk.
Vertrekdatum: 21/07/2018
Beoordeling: 7
Martje:
Super mooie reisroute en fijne begeleiding van Usman. Bijna alle excursies meegedaan, prachtige tempels en rijstvelden gezien. Houd er rekening mee dat reisafstanden en excursies langer kunnen zijn/duren dan aangegeven of soms zelfs niet doorgaan. Ook hebben wij twee keer met een slow boat ipv fast boat gereisd en daarmee veel vrije tijd verloren.
Vertrekdatum: 21/07/2018
Beoordeling: 8
Lisa:
-
Vertrekdatum: 14/07/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
Geweldige reis! Tip, waterschoentjes voor op Gili Meno!
Vertrekdatum: 14/07/2018
Beoordeling: 8
Marcel:
Geweldig mooie reis met veel hoogtepunten. Prachtige tempels, uitgestrekte rijstvelden en zonsopkomst op zee. Dolfijnen spotten, snorkelen, bounty eilanden, feesten en relaxen. Voor elk wat wils.
Vertrekdatum: 16/06/2018
Beoordeling: 5
David:
Let erop dat de excursies de gehele dag duren en dat indonesie bij de evenaar ligt, waardoor het vroeg (rond 18.30) donker is. De Bali Lombok reis is daarom geen zonvakantie, maar echt een cultuurvakantie. Ook staat Bali bekend om haar nachtleven, dus als je daarvan houdt, is dit jouw reis.
Vertrekdatum: 16/06/2018
Beoordeling: 9
Marie-Anne:
Wat een heerlijke reis was dit. Door deze reis word je verliefd op Indonesië en de cultuur. Super vriendelijke mensen, lekker eten en fantastisch excursies. Ik kom zeker nog eens terug in Indonesië
Vertrekdatum: 16/06/2018
Beoordeling: 8
Dennis:
super leuke reis. je krijgt veel te zien van de eilanden. soms wel in een snel tempo maar ik vond het allemaal precies goed.
Vertrekdatum: 16/06/2018
Beoordeling: 8
Marieke:
Deze reis is heel afwisselend en laat je Bali, Lombok en de Gili eilanden in korte tijd ontdekken. Wij waren met een grote gezellige groep op reis. De reisleider heeft ons goed begeleid en ons thuis laten voelen in Indonesië. De reis is een absolute aanrader voor een eerste kennismaking met Indonesië!
Vertrekdatum: 12/05/2018
Beoordeling: 9
Nancy:
De reis wordt gemaakt door de begeleiding! Usman is een geweldige man die net even dat extra voor je doet. Geweldig. Voor de rest is Indonesië een mooi land en is de reis super geregeld. De afwisseling tussen veel rondreizen en wat stranddagen is goed gepland. Ik heb een geweldige vakantie gehad. Enige waar je wel rekening mee moet houden is dat je per week meer geld kwijt bent dan wordt aangegeven op de site.
Vertrekdatum: 23/12/2017
Beoordeling: 9
Linda:
Super mooie & gevarieerde reis! Zit perfect in elkaar qua opbouw van cultuur, natuur & strand! Heel erg genoten!! Echt een aanrader :-)
Vertrekdatum: 23/12/2017
Beoordeling: 8
Maaike:
Super leuke reis! Veel gezien van de cultuur van Bali, de natuur van Lombok en de rust van Gili.
Vertrekdatum: 11/11/2017
Beoordeling: 9
Janneke:
Deze reis was onvergetelijk: nooit durven dromen van zo'n leuk reisgezelschap! Reisleider Komang was te gek; hij vertelde veel en met humor over Bali en Lombok in goed Nederlands. Ik ben heel blij dat ik zowel Bali als Lombok in 1 reis heb gezien; beide eilanden hebben hun eigen karakter en dat wil je niet missen. Hoogtepunt was Gilli Air; een prachtig eiland waar je compleet tot rust komt.
Vertrekdatum: 11/11/2017
Beoordeling: 9
Frank:
Een fantastische reis gehad met een erg leuk gezelschap in de groep. Dit was mijn eerste reis op de manier maar prima bevallen! Ook de reisleider Komang is een topper! Perfecte uitleg en zeer ervaring reisleider die onze vakantie goed heeft ondersteund!
Vertrekdatum: 11/11/2017
Beoordeling: 8
Leonie:
De reis naar Bali, Lombok en Gili eilandjes was een erg mooie reis. De gids heeft ons uitstekend rondgeleid en regelde alles voor ons. Een mooie afwisseling tussen actief zijn en heerlijk rustig aan doen. Echt genoten van deze vakantie.
Vertrekdatum: 11/11/2017
Beoordeling: 9
Maarten:
Met heel veel plezier kijk ik terug op deze reis. De opzet is actief en relaxt en zo heb ik het ook ervaren. Je ziet veel van de natuur en cultuur, doet mee aan leuke excursies en op Gili Air kom je helemaal tot rust. Het vrolijke karakter van onze gids en de fantastische reisgroep maakte de mooie reis voor mij helemaal compleet.
Vertrekdatum: 11/11/2017
Beoordeling: 9
Vera:
Voor mij de eerste keer op singlesreis en ik moet eerlijk zeggen dat ik het best spannend vond. Het is mij onwijs goed bevallen, ik heb een TOPvakantie gehad, met een ontzettend leuke groep!! Heel veel gezelligheid!! Verder ontzettend mooie eilanden, ondanks de regen (november) onwijs genoten van de prachtige natuur en de grote verschillen tussen Bali en Lombok! Een goede afwisseling tussen actief en ontspanning en zeker op Gili Air was het ultieme genieten! Reisleider Komang was gezellig, sprak goed Nederlands, zelfs genoeg om mee te kunnen doen met taalgrapjes binnen de groep (die Brabanders en die ene Belg, haha!). Daarnaast wist hij erg veel te vertellen over beide eilanden, natuur en cultuur!
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 8
Nancy:
Super gave reis met veel mogelijkheden! We hebben veel gezien /gedaan en er waren veel extra toe te voegen mogelijkheden waardoor ik het gevoel heb dat we het beste uit de reis hebben gehaald!
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 8
Teun:
Heerlijk gevarieerde reis met een fantastische gids. De afwisseling en keuzes die je ook nog tijdens je reis kunt maken zijn te over. Echt genieten
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 9
Sylvia:
Goed verzorgde reis gehad naar Bali, Lombok en de Gili eilanden. De hotels/bungalows waren eenvoudig maar goed onderhouden. Op Lombok hadden we een erg mooi en luxe hotel. Het verblijf op Gili Meno was eenvoudig maar erg sfeervol. Reisleider was enorm betrokken en goed voor ons. Het was een heerlijke vakantie, zeker voor herhaling vatbaar.
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 9
Jojanneke:
Deze reis zou ik zeker aanbevelen! Ik heb hem in oktober gemaakt en zou zo terug willen! Het was voor mij mijn eerste singlereis, maar zeker geen spijt van! Het is een goede mix tussen actief en relaxen/vrije tijd! Ook de variatie tussen activiteiten met de hele groep en zelf met een kleiner groepje erop uit kunnen gaan was top! Het is sowieso een prachtig land en deze reis is een fijne manier om de high lights te kunnen zien!
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 8
Ewout:
Prachtige met veel afwisseling. Vooral de 1e week veel gezien en de 2e week kunnen ontspannen. De Rinjani was voor mij het hoogtepunt ondanks dat het zéér zwaar was. Super gezellige groep en ook onze gids Usman verdient een grote pluim voor prima begeleiding. Kortom ... aan te raden!!
Vertrekdatum: 14/10/2017
Beoordeling: 9
Matteo:
Ik heb een super vakantie gehad! We hebben veel mooie dingen onderweg gezien en mede door het enthousiasme van de reisleider ook meer dan dat vooraf was genoemd in de reisbeschrijving. Met de reisleider hebben we het echt getroffen, want hij regelt alles voor je en wil er echt voor zorgen dat je zoveel mogelijk van zijn land ziet. Daarnaast is het een prima zanger en regelt hij gerust in de avond een kampvuurtje met een aantal locals die mee komen zingen. Aanrader om zeker te gaan doen is de fietstocht in Ubud en snorkelen op de Gili's. Verder zou ik me gewoon laten onderdompelen in al het moois van het land en lekker gaan genieten.
Vertrekdatum: 30/09/2017
Beoordeling: 9
Richie:
Super reis gehad! Hele leuke groep Dat scheelt al veel! De reisleider Usman een geweldige kerel staat overal voor open denkt mee en staat klaar als er iets is! De fietstocht en snorkelen (gillis) raad ik zeker aan bij iedereen.. wat een paradijs daar. Zou het zo nog een keer doen. Maar dan zou ik er persoonlijk wat langer blijven zitten. En voor de singels die voor de eerste keer gaan. Iedereen heeft de zelfde twijfel. Gewoon doen de groep trekt naar elkaar toe omdat iedereen alleen is! Groeten Richie
Vertrekdatum: 30/09/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
---
Vertrekdatum: 30/09/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 30/09/2017
Beoordeling: 9
Wouter:
mooi land, goeie reisbegeleider. Kortom het was een top vakantie
Vertrekdatum: 02/09/2017
Beoordeling: 8
Jeroen:
Zojuist terug van de rondreis Indonesië met bezoeken aan Bali, Lombok en de Gili eilanden. De veelzijdigheid en het relaxte tempo gedurende deze reis kan ik iedereen van harte aanbevelen. Daarnaast is de lokale reisleider Usman erg goed en zorgt voor een uitermate relaxte sfeer en vakantiebeleving!
Vertrekdatum: 02/09/2017
Beoordeling: 10
Carolina:
Indonesië is een geweldig land! De omgeving is zo mooi er is 9ok zoveel te bezichtigen en te doen. Ik heb een tempeltour gedaan in Sanur met een baring voorstelling erf leuk om te zien. In lovina ben ik dolfijnen gaan sporten met de boot en gaan snorkelen. In Ubud heb je een leuke markt waar je de leukste souvenirs kan kopen. En een gave fietstocht kan maken ik deed de korte erg mooi maar moet bekennen behoorlijk zwaar. In Lombok moet je de wandeling door de rijstvelden echt niet missen! En in Gili kan je geweldig snorkelen en schildpadden zien zwemmen. In kuta 8s het leuk om de laatste souvenirs te kopen en bij sky garden kan je leuk uitgaan 's avonds. Ik kan niks anders zeggen dan dat ik nog nooit zo'n goede reisbegeleiding heb gehad. Usman is geweldig hij zorg voor alles. Als je ergens heen wilt hoef je het maar te vragen usman regelt een taxi en regelt de reservering bij de accommodatie. Ook trekt hij geweldig op met iedereen maakt grapjes zing liedjes in de bus en is ontzettend geïnteresseerd in iedereen. Hij let ook omzettend goed op de groep en is erg zorgzaam wat ik enorm in hem waardeer. Hij geeft je ook ontzettend veel informatie over wat er in welke stad te doen of te bezichtigen is waar je goed kan eten enz. Hij had voor ons allemaal een overzicht uitgeprint wat erg handig was en was continu bereikbaar voor vragen op WhatsApp. Wat ik ook leuk vind is dat hij overal voor in is voor een gek dansje of een leuk grapje en hij spreek al aardig Nederland wat ik erg knap vind. Kortom een top reisleider!
Vertrekdatum: 02/09/2017
Beoordeling: 9
Bart:
Als je twijfelt over een bezoek aan Indonesie, ga voor deze reis! De bestemming, reisleiding en de afwisseling tussen actief en relaxed waren geweldig!!
Vertrekdatum: 02/09/2017
Beoordeling: 8
Ruud:
Zeer mooie reis! Met Usman als gids werd alles tot in de puntjes voor ons verzorgd. Het reistempo is gemiddeld. De eerste week hadden we een goed gevuld programma. De tweede week was er meer tijd om te relaxen. Hoogtepunt was voor mij persoonlijk de trekking naar de Rinjani. Een pittige tocht, maar zeer de moeite waard. Daarna kun je lekker bijkomen op de Gili-eilanden. Tip: als je veel mooie vissen en koraal wilt zien ga dan snorkelen bij Menjangan. Het is daar veel mooier en je ziet daar veel dan op de Gili's. De Gili's is wel de beste plek om zeeschildpadden te zien.
Vertrekdatum: 02/09/2017
Beoordeling: 10
Janine:
Een geweldige vakantie gehad!!! Enthousiaste reisleider Ushman, wat een lieve top vent!! Regelt alles perfect en met enthousiasme. Je merkt aan alles dat dit werk zijn passie is. Vakantie heeft een goeie balans van bezichtigingen/activiteiten en rustdagen(eigen invullings dagen). Voor mij was het een ideale combinatie! Ik heb intens genoten van deze prachtige reis.
Vertrekdatum: 02/09/2017
Beoordeling: 8
Chiara:
Deze reis is mijn ontzettend goed bevallen . zoals de reis beschreven staat op de site wordt dubbel en dwars waar gemaakt .De mensen op Bali zijn vriendelijk en behulpzaam. De accommodatie waren prima. De ene wat luxer dan de andere. Wij hadden een hele leuke reisleider die zijn werk serieus nam en met passie en liefde over zijn land vertelde. Hij regelde veel voor ons. Je hoefde het maar te vragen en het werd geregeld. De grote van de groep: wij waren met zijn 24. Via mijn Shoestring had ik contact met een aantal van de groep voordat wij op vakantie gingen.
Vertrekdatum: 02/09/2017
Beoordeling: 8
Judith:
Geweldige reis gehad naar bali en lombok, de eeste week is een vrij hoog tempo met dingen bezoeken, en reisafstanden. Maar in de 2e week is het wat rustiger. Erg afwisselende reis, en wij hadden een top reisbegeleider,Usman you rock! Kampvuur op het strand op Gili Meno met gitaar en trommels, het snorkelen was te gek op Gili en Menjangan en de bevolking is zo vriendelijk!
Vertrekdatum: 29/07/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Ontzettend leuke reis. Hadden ook een leuke groep. Heel veel gedaan in 16 dagen. Veel gezien, je dagen zaten aardig vol met excursies. Je kon wel zelf kiezen of je hieraan mee gaat doen of niet. De laatste vier dagen heb je rust en kan je lekker luieren bij het zwembad of strand. De reisleider Usman was echt super! Vertelt graag over zijn land en helpt je goed. Echt een aanrader!
Vertrekdatum: 29/07/2017
Beoordeling: 9
Daphne:
Deze reis is geweldig! Vooral de reisleider Usman maakt deze reis zo leuk. Hij is enthousiast, vrolijk en heel behulpzaam. Hij weet alle leuke restaurantjes en plekjes waar je moet zijn. Daarnaast is het een entertainer. Hij zingt graag liedjes en is altijd in voor een grapje. Het reistempo is hoog en vermoeiend. Maar dat lag ook aan de gezellige avonden en laat naar bed gaan. Dit heb je natuurlijk zelf in de hand. De excursies zijn stuk voor stuk leuk. Vooral het snorkelen is geweldig! Maar ook de lokale markt is beleving op zich. Hier waren wìj de toeristische attractie. De wandeling door de rijstvelden is adembenemend. Het landschap is zo anders dan in nederland. De hotels zijn niet allemaal even goed. We hebben hotels gehad die prachtig waren (Ubud en Lombok) maar ook hotels waar er geen warm water uit de douche kwam of de douche helemaal niet werkte. Hier moet je je wel op voorbereiden. Indonesie zelf is prachtig. De mensen zijn heel respectvol en ik heb me als vrouw geen enkel moment vervelend gevoeld. Kuta is wel een uitzondering, dit is een soort Chersonissos en de mensen daar zijn veel meer gericht op toerisme. Opdringeriger dan op de andere plekken. De andere plekken zijn rustig en daar kan je ook gewoon over straat lopen.
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 9
Maaike:
Dit is echt een top reis! Het reizen zelf gaat op een heel rustig tempo waardoor je echt een goede indruk krijgt van de plek waar je bent. Alle mensen die ik heb ontmoet tijdens mijn vakantie zijn zo vriendelijk en behulpzaam. Het is een heel bijzondere ervaring geweest. Zeker als je nog nooit eerder op een groepsreis bent geweest dan is deze reis een goed idee.
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 9
Cyrille:
Leuke reis. Veel zien en doen de eerste week. Op Gili lekker bijkomen en ontspannen. Wij hebben een super tijd gehad. Ik wil weer terug!
Vertrekdatum: 15/07/2017
Beoordeling: 9
Marion:
Ik heb een erg mooie tijd gehad in Indonesië! Het reistempo is relaxed, maar ook zo dat je genoeg ziet! Er is veel afwisseling tussen ontspanning (Gili!), cultuur en natuur en onze gids maakte alles nog drie keer interessanter. Er waren geregeld vrije dagen om je eigen invulling te geven en een hoop interessante optionele activiteiten van shoestring hiervoor, waardoor niemand zich hoefde te vervelen. De accommodaties waren over het algemeen netjes, schoon, met prima bedden en lekker ontbijt. Ik heb echt het idee dat ik een goede eerste kennismaking met Indonesië gehad heb en zou graag terug gaan voor andere eilanden!
Vertrekdatum: 08/07/2017
Beoordeling: 7
Reiziger:
Deze reis geeft een goede indruk van Bali en Lombok. Het tempo van deze reis ligt laag, lekker dus als je vooral wilt relaxen. De massages die je overal kunt laten doen zijn heerlijk en vooral in Ubud goedkoop! De tempels in het water zijn erg toeristisch. De hotels zijn prima, verwacht geen overweldigende luxe, maar wel bijvoorbeeld alleen koud water op Gili Meno maar dat geeft juist de charme aan deze reis. De reisafstanden om een excursie te beginnen zijn best groot, je bent zo langer dan een uur onderweg. Leuk is dat je dan wel iets bijzonders ziet!
Vertrekdatum: 22/04/2017
Beoordeling: 9
Angelique:
Erg leuke reis je krijgt waar voor je geld. Ook erg fijn dat ze met kleine zelfstandige samenwerken en niet met grote organisatie's zo komt t geld veel beter terecht
Vertrekdatum: 15/04/2017
Beoordeling: 7
Arthur:
Een erg mooie reis, waarbij het reistempo de eerste week zeer hoog licht.
Vertrekdatum: 15/04/2017
Beoordeling: 6
Harm:
Indonesie is een geweldig mooi en gastvrij land. Ik heb mij serieus nog nooit zo veilig gevoeld in een land. (behalve dan de zwerfhonden, maar die lijken achteraf ook helemaal niks te doen). De inhoud en de reis van Shoestring is ideaal om kennis te maken met de cultuur en natuur. Ben je echter al een keer alleen op pad geweest? Dan kan strakke agenda en gekozen excursies een beetje als verstikkend en beperkend ervaren worden. Mijn advies is dus om Indonesië lekker in je eentje te ontdekken en in hostels of bij locals te overnachten. Ben je nog niet eerder alleen op pad geweest en wil je veilig en in gezelschap van anderen reizen, dan is deze groepsreis perfect voor je.
Vertrekdatum: 15/04/2017
Beoordeling: 9
Peter:
Leuke reis met uitstekende reisleider, eerste week is veel excursies en dingen zien, tweede week is wat rustiger en kan je zelf wat dingen zien/ doen. Surfen in kuta is een aanrader😀 Ook de hiking tocht naar rinjani gedaan, deze redelijk zwaar, maar zeker de moeite waard. Qua geld heb ik in de 2 weken zo rond de 500 euro opgemaakt, en daar zitten de optionele excursies bij in en souveniers.
Vertrekdatum: 15/04/2017
Beoordeling: 9
Michel:
Het was echt een hele mooie reis. Verrassend afwisselend: Bounty eilandjes, snorkelen met schildpadden, vulkaan beklimmen, tempels bekijken, watervallen, fietsen door de rijstvelden, mooi weer, lekker eten en ook nog met leuke mensen. Echt top! De Rinjani beklimmen is behoorlijk pittig maar wel goed te doen. Deze trekking gaat echter niet naar de top van de vulkaan, daarvoor zou een dag extra nodig zijn. Wel wordt je beloond met een fantastisch uitzicht over het kratermeer en de (nog smeulende) vulkaan. Op de terugweg bleken we een tussenstop te hebben in Singapore waardoor er flink wat reistijd bijkwam. Dit stond niet in de informatie die we vooraf kregen.
Vertrekdatum: 11/03/2017
Beoordeling: 8
Rosalie:
De reis is weer een mooie en onvergetelijke ervaring. Je ziet veel van het land, met name van Bali zie je diverse kanten. Wij hebben tijdens de reis veel excursies gedaan waardoor het een intensieve vakantie word. Ik zal zou niet iets hebben geschrapt van de ondernomen excursies. Dan maar bezige vakantie. Daarin tegen kan je lekker bijkomen aan het strand op Gili Meno.
Vertrekdatum: 11/03/2017
Beoordeling: 7
Jorgen:
Geweldige reis ziet veel van Bali en lombok Gili Menno viel tegen Dit alles door de reis.leider Ko Geweldige vent die ons de mooiste plekjes liet zien en natuurlijk door de supergezellig groep waar we deze reis mee maakten
Vertrekdatum: 11/03/2017
Beoordeling: 8
Caroline:
Top vakantie! Voor mij de 1e keer grote reis buiten Europa, welke uitstekend is bevallen! Met n leuke enthousiaste groep en idem reisleider kennisgemaakt met een prachtig land en bijzondere cultuur.
Vertrekdatum: 11/03/2017
Beoordeling: 9
Bart:
Ik heb een topreis gehad met Shoestring. Indonesie is echt een prachtig land met een fantastische natuur en gastvriendelijke mensen. Daarom raad ik iedereen aan om deze reis te boeken.
Vertrekdatum: 12/11/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
Leuke en afwisselende reis met zowel cultuur, natuur en een paar heerlijke dagen op de Gilli's. Het programma in de eerste week is erg druk, maar er zijn ook diverse optionele excursies waarbij je ervoor kan kiezen om niet mee te gaan. In de tweede week ben je vier dagen op de Gilli's, waarbij je weer bij kan komen van de drukte van de eerste week.
Vertrekdatum: 12/11/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
super vakantie veel variatie
Vertrekdatum: 12/11/2016
Beoordeling: 8
Dirk Jan:
Mooie combinatie van cultuur, natuur, activiteiten en uitgaansmogelijkheden naast het standaard 'zon, zee, strand'. Mocht je twijfelen over het boeken van een singlereis, gewoon doen. Iedereen heeft dezelfde twijfels en daardoor heb je juist meer contact met iedereen in de groep.
Vertrekdatum: 12/11/2016
Beoordeling: 8
Yvonne:
Reis van 2 weken Bali en Lombok. Met Usman als gids. Usman is geweldige gids, met veel kennis en persoonlijke aandacht. En op ander plaatsen eten regelen,zoals bbq op Gili-meno. Met muziek en eten gemaakt door de lokale mensen gili, ipv restaurant. Fantastische fietstocht gemaakt door de rijstvelden ,is echt een aanrader. Veel gedaan en gezien in 2 weken. Op sommige plaatsen had ik wel wat langer willen blijven. Kortom zeker een aanrader deze reis, maar als je meer tijd hebt, zou ik langer gaan.
Vertrekdatum: 12/11/2016
Beoordeling: 10
Koen:
Geweldige ervaring! Het was mijn eerste single reis en het beviel super goed! We hadden een super leuke reisleider die ons zelfs naar zijn eigen huis nam voor een lunch wat een geweldige ervaring! Het land is ook super mooi en de hotels waren dan wel primitief in sommige gevallen maar dat maakte het niet minder leuk. De excursies die onze reisleider had waren het geld dubbel en dwars waard. Nu een week later wil ik nog steeds super graag terug wat een mooie tijd was het daar. Mede mogelijk gemaakt door Komang onze top reisleider!
Vertrekdatum: 15/10/2016
Beoordeling: 9
Mark:
Het was een fantastische ervaring. Bali en Lombok zijn zo verschillend en beide mooi op hun eigen manier. Bali om zijn Tempels en cultuur, Lombok om zijn natuur en contrasten. Ik kan deze reis iedereen aanbevelen.
Vertrekdatum: 15/10/2016
Beoordeling: 8
Barbara:
Ik heb een leuke en mooie vakantie gehad in het prachtige Indonesië samen met een leuke club mensen en een super enthousiaste en lieve reisbegeleider!
Vertrekdatum: 15/10/2016
Beoordeling: 8
Shelley Louise:
Een fantastisch mooie reis door Bali en Lombok (en Gili's) mogen maken. In de eerste week erg veel gereisd en veel gezien en gedaan. De tweede week meer tijd voor mooie stranden en rust. Goede combinatie. Geweldige dingen gezien en een super goede gids gehad die met ontzettend veel enthousiasme en humor ons heeft vergezeld en geholpen waar nodig! Een aanrader om op deze manier het prachtige Indonesië te ontdekken!
Vertrekdatum: 15/10/2016
Beoordeling: 7
Reiziger:
Een mooie reis die een goede indruk geeft van Indonesië. Tijdens de reis was goed te merken dat ze op Bali veel meer gericht zijn op toerisme dan op Lombok. De sfeer was dan ook verschillend op beide eilanden. Naast een paar lange reisdagen met excursies was er voldoende ruimte in het programma om te ontspannen. Hoogtepunten voor mij waren het spotten van dolfijnen bij Lovina, het snorkelen bij de Gili eilanden en de diverse zonsopkomsten en ondergangen die ik heb mogen zien. Mocht je deze reis gaan boeken dan moet je er rekening mee houden dat de hotelkamers kwalitatief erg kunnen verschillen (wel/geen warm water, wifi, goed werkende airconditioning etc. ). Verder is het aan te raden om in plaats van de Slow Ferry naar Lombok de Fast Ferry te laten boeken, dit scheelt een hoop reistijd en is het geld waard. Op de Gili eilanden is daarnaast geen 'schoon' water om mee te douchen, er wordt gebruik gemaakt van zeewater.
Vertrekdatum: 15/10/2016
Beoordeling: 9
Marlies:
In 2 weken er echt even uit en veel variatie van 1 land willen ontdekken? Van actief tot relax dan is dit een goede 2 in 1 combinatie. Het eten is heerlijk, de mensen zijn vriendelijk en toegangkelijk en ook veel ruimte voor eigen activiteiten indien je dat wilt. Aanrader! Marlies
Vertrekdatum: 15/10/2016
Beoordeling: 8
Alexander Wessel:
Zeer gevarieerde en afwisselende reis. Uitstekende reisleiding. Mooi om de uitgesproken verschillen tussen Bali en Lombok te zien. Leuke en gevarieerde betaalbare optionele excursies. De hotels waren een paar keer van een bedenkelijke kwaliteit. Het ontbijt was over het algemeen matig. Het eten op Bali en Lombok was verder heerlijk en goedkoop. Ook hier goede tips van de reisleider. Probeer ook zeker eens een massage. De terugreis met Garuda was met een twee uur durende tussenlanding in Singapore. Dit was even een tegenvaller op de terugweg. Al met al een reis die zeer aan te bevelen is.
Vertrekdatum: 15/10/2016
Beoordeling: 8
Charl:
Afwisselende reis; veel te doen en te zien. Maar in de tweede week ook voldoende tijd voor ontspanning.
Vertrekdatum: 01/10/2016
Beoordeling: 8
Iris:
Dit was voor mij de alleeeerste single reis. Het was super!! Reistempo was niet te hoog waardoor je echt kunt genieten van de reis. Erg lekker om de laatste dagen een beetje strand te hebben! Ik heb ook de vulkaan beklommen, erg zwaar! Maar alleen de zonsopkomst is al de moeite waard en vergeet je de klim. Al met al echt een fantastische reis! Ik zou het zo weer doen.
Vertrekdatum: 01/10/2016
Beoordeling: 8
Tom:
Geweldige reis gehad! Bali is werkelijk waar een prachtig land met een geweldige sfeer! De hotels zijn soms wat primitief maar het enige waar we koud moesten douchen was op Gili Meno, maar daar had je de gehele zee om je op te warmen. Insecten had je ook nog wel eens last van in de hotels maar dat is normaal in zon vochtig land als bali. De reisleider is ook echt een geweldig persoon! Deze regelt echt alles voor je wat je maar wilt en staat zo goed als dag en nacht voor iedereen klaar. Ik kan deze reis aan iedereen aanbevelen en zou zo weer het rondje willen doen! Enige grote nadeel zijn de malaria pillen welke je moet slikken vanaf Lombok.
Vertrekdatum: 01/10/2016
Beoordeling: 9
Angela:
Wat een geweldige reis. De combinatie van cultuur en relaxen is echt helemaal perfect. Elke plaats die je bezoekt heeft zo zijn eigen sfeer en persoonlijkheid. Zo mooi om die verschillen te zien en mee te mogen maken. De lieve mensen en het mooie weer maken het helemaal af. Zeker een aanrader en ik zou het zo weer doen!
Vertrekdatum: 01/10/2016
Beoordeling: 9
Edwin:
Gezellig met een groep nieuwe mensen op een reis die goed georganiseerd is!
Vertrekdatum: 01/10/2016
Beoordeling: 9
Petra:
Echt een super leuke reis was dit! Ik zou het zo nog een keer doen. Ten eerste is de afwisseling super leuk, de eerste week ga je veel bekijken, zien en doen. In je tweede week heb je ook meer vrije tijd en zijn en wat meer relax momentjes. Deze afwisseling is super fijn. Ik vond het leuk dat je ook door de goede tips van de reisbegeleider zelf dingen kon organiseren met hulp van hem om je vrije tijd in te delen. Hij denkt erg mee hierin en is bereid alles te regelen wat je wilt. Zowel Bali, lombok en gili zijn super mooi en je krijgt ook veel mooie plekjes te zien. Omdat de reisbegeleider op lombok woont eet je gedurende je reis ook bij families en kan je genieten van t traditionele eten van Indonesië. Er is in deze reis voor ieder wat wils. Cultuur, natuur, zon, zee, strand en heerlijke eten en drinken. En je kan zelf kiezen voor een feestje op z'n tijd. De reisbegeleider maakt je reis af door zijn enthousiasme en liefde voor zijn land. Hij is lief, gezellig, vrolijk, leergierig, geïnteresseerd en staat open voor al je vragen. Ik heb veel geleerd van de reisbegeleider tijdens de reis en hij zorgt ook voor een goede groepssfeer. Echt een top vakantie heb ik gehad samen met een hele hoop leuke mensen waar een echte hechte groep uit ontstaan is!
Vertrekdatum: 03/09/2016
Beoordeling: 9
Marieke:
Met een singlereis mee naar Indonesie; spannend! Eenmaal op Schiphol alle medereizigers ontmoet, had direct het vertrouwen dat dit een leuke twee weken gingen worden. Heb twee weken lang genoten van de mooie rijstvelden, de tempels, de stranden, het snorkelen, het heerlijke eten etc. En dat allemaal te danken aan een super reisbegeleider en een hele leuke groep. Ik zou het zo weer overdoen!
Vertrekdatum: 03/09/2016
Beoordeling: 8
Eline:
Super mooie reis naar Bali & lombok. Fantastische reisleider. Het programma was best wel druk, ondanks dat er van tevoren werd vermeld dat je enkele vrije dagen zou hebben. Er was op bijna alle dagen wel wat gepland om te doen. Desondanks was het een fantastische reis. Zeker een aanrader.
Vertrekdatum: 03/09/2016
Beoordeling: 9
Josepha:
Echt geweldig, vanaf het begin tot het eind! Deze reis als single reis geboekt. We hadden echt een super leuke groep, ja ik spreek in de we-vorm, omdat we nog steeds heel veel contact hebben met elkaar. Ik heb echt zoveel gezien en iedere foto die je maakt is mooi. Ik heb wilde dolfijnen gezien, gesnorkeld en vooral de mountain bike tour naar Ubud was ook echt heel gaaf! Ja man, doen deze reis!
Vertrekdatum: 03/09/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
de reis was fantastische!! de 16 dagen vlogen voorbij helaas. de gids usman was geweldig hij maakte de reis voor iedereen echt bijzonder en leuk.
Vertrekdatum: 03/09/2016
Beoordeling: 8
Lisa:
Super leuke reis mede door de ontzettend gezellige groep met leeftijdsgenoten! Enthousiaste reisbegeleider die van alles voor je regelt. Hotels zijn erg simpel, zien er stukken beter uit op de foto's. Denk aan alleen koud water, veel insecten, niet schoongemaakt, geen handdoeken klaar, etc. Sommige hotels hadden toplocatie en kon je overal heen lopen, andere waren ver weg en moest je op de hele groep wachten op met de bus het centrum in te gaan. Door excursies en eigen ondernomen activiteiten een hele bijzondere vakantie gehad.
Vertrekdatum: 03/09/2016
Beoordeling: 8
Donja:
Ik vond het een hele gave reis, veel gezien en beleefd! De eerste week op Bali hebben we veel gezien, dat was een (relatief) druk programma. Op Lombok hebben we meer natuur gezien, en op de Gili eilanden konden we dan lekker uitrusten! Hele leuke reis, zowel voor wie wat wilt zien/doen als wie wilt ontspannen, het zit er allemaal in! :)
Vertrekdatum: 03/09/2016
Beoordeling: 8
Wim:
Erg mooie en goed verzorgde reis die ik iedereen kan aanraden. De eerste week vond ik persoonlijk wat te druk qua programma,maar dat word in de tweede week helemaal goedgemaakt door bv het verblijf op een van de Gili eilanden.
Vertrekdatum: 03/09/2016
Beoordeling: 8
Gitte:
Voor mij was het de eerste keer dat ik deelnam aan een groepsreis en dat is mij zeer goed bevallen. Onze humoristische reisbegeleider, die altijd alles tot in de puntjes geregeld had, heeft ons op allerlei vlakken kennis laten maken met de eilanden Bali, Lombok en de Gili's. Mijn interesse ging vooral uit naar de prachtige natuur, maar ook op cultureel-historisch vlak kwamen we veel te weten. Het was ook fijn dat je in de tweede week veel individuele vrijheid kreeg, die ik vooral heb gebruikt om te relaxen (maar je kon evengoed gaan surfen, duiken, snorkelen,...). Aanrader!
Vertrekdatum: 03/09/2016
Beoordeling: 10
Angela:
Het was echt een onvergetelijke reis!
Vertrekdatum: 03/09/2016
Beoordeling: 9
Sabine:
Geweldige reis, met een fantastische groep en een hele gezellige reisleider. De plekken waar je komt zijn super mooi en de fietstocht door de rijstvelden van Ubud is geweldig een echte aanrader. Het relaxen op de Gilli Meno is ook super en op stap gaan op Gilli Trawagan is ook erg leuk.
Vertrekdatum: 03/09/2016
Beoordeling: 8
Stijntje Carolien:
Afwisselende reis in een mooi en relaxt land! Veel te doen en te zien en ook veel ruimte om te ontspannen.
Vertrekdatum: 13/08/2016
Beoordeling: 9
Wilhelmus:
Bali ,Lombok een superreis voor degenen die inspanning en ontspanning willen afwisselen.Mooie plekken gezien en genoeg mogelijkheden om zelf op pad te gaan .
Vertrekdatum: 30/07/2016
Beoordeling: 8
Margriet:
Top reis! In twee weken zie en kun je een heleboel dingen doen. Prima accommodaties, soms iets minder luxe dan een andere keer, maar aangezien je er niet langer verblijft dan 1-2 nachten heb je veel variatie. Houd er rekening mee dat wanneer je de optionele activiteiten alsnog gaat doen, je meer geld kwijt bent en er weinig alternatieven zijn op dat moment.
Vertrekdatum: 23/07/2016
Beoordeling: 9
Joyce:
Ik heb een super vakantie gehad
Vertrekdatum: 23/07/2016
Beoordeling: 8
Marco:
Prachtige reis gehad over Bali en Lombok en geweldige ervaringen opgedaan. Indonesië is een prachtig land met een geweldige natuur, cultuur en bezienswaardigheden. Elk eiland kent zijn eigen (sub)cultuur. Geweldige reisleider met veel kennis, kunde, humor en enthousiasme. Deze reis heeft een laag reistempo en zolang je de Rinjani op Lombok niet beklimt, ook laag qua inspanning en activiteiten. Hoewel 2 weken vrij kort is om alles te kunnen zien op Bali en Lombok krijg je met de reis wel een mooie indruk van beide eilanden. Persoonlijk zou ik zelf kiezen voor een langere reisduur of, in mijn geval, een verlenging van de reis. Als je op de Gili eilanden verblijft op Gili Meno in de Kotiki Cottages, hou rekening met koud stromend water. Dit is in dit hotel niet aanwezig. Al met al een mooie reis met prima prijs/kwaliteit verhouding.
Vertrekdatum: 09/07/2016
Beoordeling: 8
Kristof:
Zeer diverse en aangename reis met een interessante afwisseling van geplande activiteiten en vrije tijd. Excursies bijboeken is echter wel aan te raden. Je krijgt een goed overzicht van Bali en Lombok in al zijn diversiteit.
Vertrekdatum: 28/05/2016
Beoordeling: 8
Bianca:
De rondreis Bali, Lombok ,Gili eilanden is een enorme aanrader! Het is een erg mooi land met mooie natuur en cultuur. De reis is erg afwisselend, er valt elke dag weer iets nieuws te ontdekken! Prima hotels en een erg leuke gezellige reisleider. Niet twijfelen om te boeken maar gewoon doen!!!!!
Vertrekdatum: 28/05/2016
Beoordeling: 9
Patty:
Prachtige, onvergetelijke reis gehad!!! Echt een aanrader. De gids Usman is geweldig! De afwisseling tussen inspanning en ontspanning in het reisprogramma is perfect. Hotels zijn goed en het transport is prima. De excursies zijn de moeite waard. Je komt op plekken waar je anders niet zo snel zou komen. Ontzettend mooi land met vriendelijke mensen.
Vertrekdatum: 28/05/2016
Beoordeling: 9
Björn:
De reis is absoluut de moeite waard, in alle vormen die Shoestring op de site beschrijft. De prijs/kwaliteit verhouding is goed, verwacht geen optimale luxe en 5 sterren hotels voor deze prijs. Accommodaties zijn schoon en verzorgt. Beklimming van de Rinjani is een aanrader, voor ons het letterlijke en figuurlijke hoogtepunt van onze reis. Zwaar, maar met een goede conditie en goede mindset zeker te doen en absoluut de moeite waard. De eerste week is vol en druk, maar de tweede week is lekker bijkomen, onder andere op Gili. De eerste dagen gaan snel, er is weinig tijd om bij te komen van de vlucht en de reis naar Bali. De reisbegeleider was een enthousiaste man, vol met kennis en passie over zijn land, die hij graag wilde delen. Hij heeft veel leuke dingen voor ons georganiseerd en deed zijn uiterste best om er voor ons de leukste reis van te maken. Hij heeft veel lokale kennis en weer leuke plekjes te vinden. Hij neemt de tijd om alles te regelen. Kortom: een mooie reis om kennis te maken met Bali, Lombok en Gili. In onze ogen echt een aanrader.
Vertrekdatum: 28/05/2016
Beoordeling: 9
Reiziger:
Ik vond deze reis geweldig! Het is onbeschrijfelijk hoe geweldig Indonesië is en wat ik daar allemaal heb meegemaakt. Reisleider Usman is een super leuk man die het iedereen naar zijn zin maakt en die veel kan vertellen over Indonesië en zijn schatten. Om het echt goed mee te maken moet je de reis gewoon boeken en het beleven want ik kan niet omschrijven hoe leuk deze reis is!
Vertrekdatum: 30/04/2016
Beoordeling: 7
Evelien:
De reis zelf was super! Fantastisch land, over het algemeen mooie, best luxe hotels. Veel gezien, gedaan en genoten met een hele leuke groep mensen. Het was jammer dat de reisbegeleider wat minder enthousiast was, weinig vertelde over het land en cultuur en sprak gebrekkig Engels. Ook was Gili wat minder bountyachtig als wat er in de reisbeschrijving omschreven staat, maar ondanks dat wel een heel mooi en leuk eiland! Zeker de moeite waard om te boeken! Hou er alleen wel rekening mee dat er een flink bedrag betaald moet worden voor de fooienpot van ongeveer 85 euro (dit is inclusief een aantal verplichte lunches en entreegelden)
Vertrekdatum: 23/04/2016
Beoordeling: 9
Amelia:
Eerste keer verre reis gemaakt, dit is me super goed bevallen! Hele fijne groep wat vanaf het begin klikte! Druk schema, enorm veel geleerd over de cultuur en uiteindelijk een aantal dagen rust om zelf te bepalen wat je wilt doen! Heel fijn! Onze reisbegeleider was een enorm fijne man wat zeer betrokken was bij de groep! Moeilijk te kiezen wat ik het leukste vond maar wat mij het meeste is bijgebleven is het etentje bij het balinees gezin en het snorkelen op Gili! Dit was onvergetelijk!!
Vertrekdatum: 23/04/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een prachtige reis met veel afwisseling in excursies, accomodaties en ervaringen. De lokale reisbegeleider heeft mede gezorgd voor een onvergetelijk vakantie! De beklimming van de Rinjani is top; onderschat deze trip niet! Met een goede training vooraf en de juiste kleding e.d. nog steeds erg pittig!
Vertrekdatum: 23/04/2016
Beoordeling: 7
Reiziger:
Leuke afwisselende reis. Cultuur, natuur, actief, ontspannen. Van alles wat!
Vertrekdatum: 23/04/2016
Beoordeling: 7
Johannes Adrianus:
We hebben een leuke reis gehad. Dit was zeker mede te danken aan de reisleider en de leuke groep. Wij hebben zelf al veel gereisd en zijn misschien bevooroordeeld. Ik zou deze reis zeker aanbevelen alhoewel ik hygiëne belangrijk vind weet ik dat het in deze landen wat minder is maar sommige zaken zijn niet nodig zoals ik hierboven genoemd heb.
Vertrekdatum: 02/04/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Ik heb een topvakantie gehad! Je ziet ontzettend veel van Bali en de reis is afwisselend. Er is voldoende vrije tijd ingebouwd, en op die momenten zijn er vele optionele excursies. De organsiatie en de lokale gids heeft ons veel uit handen genomen, ik had een backpack bij me maar die heb ik maar 10 minuten op mijn rug gehad! Je kunt makkelijk met een koffer reizen, een backpack is niet perse nodig. De eerste week ligt het tempo wat hoger dan de tweede week, vanaf de Gili eilanden begint de relaxvakantie! Het was mijn eerste groepsreis, ik heb alleen geboekt, en zou het zo weer doen!
Vertrekdatum: 02/04/2016
Beoordeling: 8
Danielle:
Echt een fantastische reis! Na deze reis kan je echt zeggen dat je op Bali bent geweest. Het was heel gezellig met de groep en de reisleider. Ik had verwacht dat de hike op Lombok wel mee zou vallen maar dit was niet het geval. Ik ben een ervaren wandelaar en zeer sportief maar zelfs ik had het zwaar. Ik raad de hike echt af als je niet sportief bent en/of geen goede wandelschoenen hebt. Ben je dit wel dan is het een zeer mooie uitdaging met een fenomenaal uitzicht. Je moet overigens ook stukken klimmen. Na de hike kan je heerlijk tot rust komen op Gili Meno dit was echt perfect! TIP: Achteraf had ik het excursiepakket liever niet vooraf geboekt. Je kunt je de dag voor iedere excursie nog bij je reisleider opgeven. Zo had ik de eerste dag meer zin om bij te komen op het strand vd reis i.p.v. de dansvoorstelling en de tempels bezoeken.
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Judith:
Na een nogal heftige periode was dit voor mij de perfecte vakantie. Relaxed reistempo. Mooie afwisseling van cultuur (tempels), ontspanning (zwembad en strand) en activiteiten (wandeling Tetebatu, snorkelen. Deze reis is perfect als je een ontspannen zonvakantie wilt, maar niet het zitvlees hebt om alleen op het strand te liggen ;-)
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 9
Reiziger:
Geweldige reis met een zeer enthousiaste reisleider en een prima mix van dingen doen/zien en relaxen. Vooraf leken de Gili's het hoogtepunt en die waren ook prachtig, maar stiekem stak de waanzinnige fietstocht in het binnenland rond Ubud er nog bovenuit. Daar voel je je pas echt in Indonesië...
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 7
Reiziger:
Zeker de moeite waard! Niet denken maar gewoon doen ;-)
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 8
Suzanne:
Ultiem genoten, prachtige ervaring. Wij hadden een Nederlands sprekende lokale reisleider, beter konden we het niet treffen. Tevreden over de indeling van de reis, eerste week een vol programma en laatste dagen konden we toch het vakantie gevoel meer en meer ervaren.
Vertrekdatum: 14/11/2015
Beoordeling: 9
M.:
De reis was meer nog dan ik er van had verwacht, het is een prachtige ervaring geweest en ik ben me blijven verwonderen over wat ik allemaal gezien heb in twee weken, het verschil tussen Balie en Lombok en de afsluiting op de Gili eilanden was heerlijk. Er was veel mogelijk of je nu voor ontspanning en rust kwam of tot in de vroege uurtjes wilde doorgaan een ieder kwam aan zijn trekken. Genoeg actie of ontspanning dus, al met al een mooi programma. Ga zo door!
Vertrekdatum: 17/10/2015
Beoordeling: 8
Anne-Mei:
Diversiteit, veel verschillende dingen en plaatsen gezien, maar ook ruimte om zelf dingen te doen en /of te relaxen bij zwembad of strand. Fietsen in Ubud was super en het snorkelen rond lovina en gili ook! De groep was gezellig. Reisbegeleider was prima
Vertrekdatum: 10/10/2015
Beoordeling: 8
Robert:
Leuke reis! Genoeg te beleven, en ook wat relaxmomenten! Maar er zitten toch behoorlijk wat reisuren in, simpelweg omdat alles zo langzaam gaat op de Balinese wegen. Erg fijne accomodaties en busjes!
Vertrekdatum: 10/10/2015
Beoordeling: 8
Sandra:
In korte tijd krijg je een hele goede indruk van het leven op Bali en Lombok. Echt een aanrader, vooral als je van cultuur en water houdt!
Vertrekdatum: 10/10/2015
Beoordeling: 8
Reiziger:
Een erg mooie reis en vooral lombok en de gili eilanden zijn een leuke avontuurlijke aanvulling. De excursies via shoestring zijn belachelijk duur, maar helaas geen tijd om zelf dergelijke excursies te regelen. Een paar dagen verlengen is een aanrader om bij te komen van de reis.
Vertrekdatum: 10/10/2015
Beoordeling: 8
Orlow:
mooi land, veel gezien en gedaan ondanks de grote van de groep !
Vertrekdatum: 10/10/2015
Beoordeling: 7
MPJ:
Leuke groepreis om met name Bali te beleven. De periode op Lombok is wat kort en op Gili wat te lang. Daarnaast is in de eerste week het reistempo incl, busuren best hoog.
Vertrekdatum: 05/09/2015
Beoordeling: 7
Adrie:
Leuke reis gehad met Shoestring, Veel verschillende mensen in de groep maar alles praatte leuk met elkaar 😊. In het begin zeker vond ik jet programma iets te druk. Maar als je uiteindelijk twee dagen eindigt in het Mega drukke Kuta op Bali waardeer je de rest van de reis ineens veel meer. Al het vervoer was voed geregeld altijd airco en nooit geen echt oude bussen. Ook goede reisleider.
Vertrekdatum: 05/09/2015
Beoordeling: 9
Kimberly:
Bali - Lombok was een hele mooie reis. Veel mooie dingen gezien. Zeer vriendelijke bevolking, lekker eten. Afwisseling van Cultuur, natuur en ontspanning was leuk meegenomen.
Vertrekdatum: 05/09/2015
Beoordeling: 8
Cornelis:
Het is een mooie reis waar je een goed beeld krijgt van Indonesie. Onze reisleider Artha was top net zoals de groep. Een aanrader voor als je Indonesie wilt ontdekken.
Vertrekdatum: 05/09/2015
Beoordeling: 9
nele:
Bali/Lombok/Gili/Shoestring...: van de ene waauw ervaring naar de andere : een tempel in de zee, een pirouette van dolfijnen bij de opkomende zon, een smal fietspad tussen de rijstvelden, een vulkaankrater op 2600 m na 8 uur klimmen, een heerlijke nasi goreng, zwemmen tussen de vissen, parelwitte bounty stranden, een verfrissende duik in het zwembad, baden in het heilig water, gitaarsongs van onze lokale Indonesische gids, de gemoedelijke vriendelijkheid... dank je wel, Shoestring, dank je wel, Usman (onze gids), dank je wel Bali/Lombok/Gili Zoals mijn dochter schreef : 16 dagen, 1 droom... Ik maakte deze droomreis met mijn 4 kinderen (3 volwassen zonen - waarvan 2 met hun vriendin - en 1 dochter, we waren met 7... nele, 54 jaar, België
Vertrekdatum: 11/07/2015
Beoordeling: 7
Dennis:
Kwaliteit hotels onder de maat in vergelijking met prijs. Reis eindigt in Kuta het Lloret de Mar van Indonesie een echte tegenvaller na zo'n fantastische reis.
Vertrekdatum: 11/07/2015
Beoordeling: 7
Charelle:
Mooie reis, veel gezien. Vergis je niet dat het programma best vol is, vooral de twee dagen op Gili zijn relaxen! Single-groepsreis goed bevallen, erg leuk om zo weer andere mensen te ontmoeten!
Vertrekdatum: 11/07/2015
Beoordeling: 7
Reiziger:
Een hele mooie en afwisselende reis! Bij deze reis krijg je in een korte tijd veel van het land te zien. Alles is goed geregeld. Mensen zijn overal heel vriendelijk. Accommodaties vielen bij ons helaas erg tegen. Op internet staan de hotels beter beschreven dan dat dit in werkelijkheid is. Als ik nog een keer zou mogen kiezen had ik deze reis (buiten de accommodaties) zo weer geboekt!
Vertrekdatum: 04/07/2015
Beoordeling: 9
Tom:
Het was een fantastische groepsreis met een zeer leuke gids. Een prima indeling vsn de reis door voldoende afwisseling. Echt een aanrader!
Vertrekdatum: 04/07/2015
Beoordeling: 9
Conny:
Een prachtige reis ook voor de iets meer sportievelingen. De trekking naar de vulkaan is pittige tocht en een geweldige ervaring. De route door de jungle, de kunst van ter plekke een maaltijd bereiden en het fenomenale uitzicht vanaf de vulkaan. Een aanrader dus. Evenals de fietstocht op Bali met lunch bij de lokale familie. Snorkelen en duiken op de Gili eilanden was ook geweldig. Wilde bij elke locatie het liefst een dag langer blijven om te genieten van het lokale leven.
Vertrekdatum: 04/07/2015
Beoordeling: 8
Peter:
Wij hebben een fantastische vakantie beleefd. Het reisgezelschap was heel gezellig en de reisleider heeft onze vakantie onvergetelijk gemaakt. Prima afwisseling van cultuur, natuur en ontspanning.
Vertrekdatum: 02/05/2015
Beoordeling: 10
Irene:
Heel afwisselende reis over Bali, Lombok en Gili: vriendelijke bevolking,zon, zee en strand en rijstvelden, bananenbomen, palmbomen, gekko's, groente en fruit, Hindoeïsme en islam, paradijs op Gili en party in Kuta op Bali. Andere geuren en gebruiken, een prachtige ervaring! Veel vrijheid om het programma in te vullen zoals dat voor jou goed voelt!
Vertrekdatum: 02/05/2015
Beoordeling: 9
Iris:
De reis is echt een aanrader. Dit was mijn eerste groepsreis en ik vond het een topervaring! De activiteiten zijn afwisselend en ook ideaal: de eerste week veel drukke dagen en in de tweede week kon je lekker relaxen op de gili eilanden. Voor mensen die twijfelen: gewoon doen!
Vertrekdatum: 02/05/2015
Beoordeling: 9
Gabi:
Net terug van onze reis naar Bali & Lombok en we hebben genoten van deze reis. Veel gezien, maar ook heerlijk genoten van de prachtige stranden op Bali & Lombok. Leuke gezellige groep en een prima reisleider, Ushman. Zeker een aanrader.
Vertrekdatum: 25/04/2015
Beoordeling: 9
Freek:
Prachtige reis naar Bali-Lombok gemaakt. Wat als groepsreis geboekt, werd een privé-reis. Individueel begeleid door een geweldige gids. Gevoel dat Shoestring wezenlijk zijn best heeft gedaan de reis naar de behoeften van ons gezin te regelen.
Vertrekdatum: 25/04/2015
Beoordeling: 9
Janneke:
Het was mijn mooiste reis ooit. De groep was top, de locaties erg mooi, de sfeer geweldig en de reisbegeleider was ook super!
Vertrekdatum: 25/04/2015
Beoordeling: 8
Maria:
Prima reis Goed te doen met reizen (geen lange reisafstanden) en toch ook wel eens wat tijd voor jezelf,zodat je je eigen dag kan indelen.
Vertrekdatum: 25/04/2015
Beoordeling: 8
Linda:
Een erg leuke reis. Met mooie plekken en leuke activiteiten,maar bij behoefte ook genoeg vrijheid/eigen tijd. Het programma is goed te doen qua tempo en reistijd. Het was m'n eerste single reis en zou daar zo weer voor kiezen.
Vertrekdatum: 15/11/2014
Beoordeling: 9
Judith:
Heel erg genoten van deze fantastische reis! Perfecte afwisseling van reisdagen, relaxen en actief. Super leuke bestemming!!
Vertrekdatum: 15/11/2014
Beoordeling: 8
Ali Maria:
Een leuke reis, je ziet veel. Geen strak tijdschema, genoeg tijd om plaatsen te bezichtigen.
Vertrekdatum: 15/11/2014
Beoordeling: 8
Ilona:
Een top reis! In 14 dagen tijd krijg je een goed beeld van Bali, maar ook van Lombok. De Gili's zijn toch echt wel een aanrader: Bounty eilanden op en top. Combinatie relax en activiteiten is goed in balans.
Vertrekdatum: 15/11/2014
Beoordeling: 9
Irma:
Deze reis heeft mijn verwachtingen op alle gebieden overtroffen!! Wat was het een mooie reis die organisatorisch goed in elkaar stak. We hebben in 14 dagen ontzettend veel gezien en het was heerlijk om de laatste vier dagen wat meer tijd voor je zelf te hebben en te kunnen relaxen. Het land is ontzettend mooi, de lokale mensen zijn erg behulpzaam en de samenstelling van de groep was helemaal het einde. Onze reisbegeleider Herri heeft er voor gezorgd dat alles in de puntjes was geregeld, zodat wij optimaal van onze vakantie konden genieten. Voor alle reizigers die nog twijfelen om een reis alleen te boeken, zeker doen!! Ga direct boeken. Het wordt zeker een ervaring wat je nooit maar dan ook nooit meer zult vergeten.
Vertrekdatum: 15/11/2014
Beoordeling: 8
Franky:
Shoestring was de juiste keuze voor mijn groepsreis. Leuke en mooie reis met een goede lokale ervaren nederlanstalige reisbegeleider.
Vertrekdatum: 11/10/2014
Beoordeling: 9
Anne:
Super fijne reis! We hebben heel veel gezien, maar ondanks dat was het tempo niet te hoog. De beklimming van Gunung Rinjani was letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt en het uitrusten op bounty-eiland Gili Meno een mooie afsluiter. De fijne groep maakte de ervaring compleet.
Vertrekdatum: 11/10/2014
Beoordeling: 9
Maria:
Ik vond het een geweldige reis! Ik heb een goede indruk gekregen van indonesie. Qua cultuur, religie, voeding en natuur. De reis was compleet!
Vertrekdatum: 11/10/2014
Beoordeling: 9
Tom:
Prachtige reis, veel gezien en gedaan en een mooie combinatie van cultuur en ontspanning! Ontzettend leuke groep gehad en 2 weken lang met een lach op mijn gezicht gelopen!
Vertrekdatum: 11/10/2014
Beoordeling: 10
Yasin:
It was amazing to being there. I'd like the Balinese, Lomboknese and Gilinese people. My experiences has a high appreciation. So in the future I'll go back for sure. I can talk for hours , but you have to experience it yourself. So I'll say, "just do it"!
Vertrekdatum: 11/10/2014
Beoordeling: 8
Maarten Jan:
Heerlijke reis, geweldige mensen leren kennen. Super reisleider. Mooi land met fijne mensen.
Vertrekdatum: 11/10/2014
Beoordeling: 10
Derk:
Dit was mijn eerste groepsreis. Vooraf geen idee hoe het zou bevallen, maar achteraf denk ik er met een goed gevoel aan terug. Onze groep was groot en divers maar erg hecht, geen enkel moment zijn er problemen geweest. De reis zelf is fantastisch en goed in elkaar gezet! De eerste dagen een vrij druk schema met veel excursies maar de 2e week krijg je alle tijd om lekker achterover te hangen op de fraaie Gili eilanden. Voor wie nog nooit aan een groepsreis heeft meegedaan is deze reis een mooie introductie en zeer de moeite waard!
Vertrekdatum: 11/10/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Ik heb een fantastische reis gehad. In sommige hotels is het een beetje behelpen, maar dat is ook een beetje de cultuur van Bali en Lombok snuiven. Wat voor mij de reis zo mooi maakte was de te gekke groep, goede reisleider en het schitterende land!
Vertrekdatum: 06/09/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
Een erg geslaagde vakantie gehad in een prachtig land met een hele leuke groep mensen. Mooi gevarieerd aanbod, sfeervolle acccomodatie, gezellige reisbegeleiding, comfortabel vervoer. Kortom: top vakantie! Zeker aan te raden.
Vertrekdatum: 06/09/2014
Beoordeling: 7
Reiziger:
Fijne en goedverzorgde groepsreis, met name voor degenen die nog niet of beperkt in azie zijn geweest. Voor mensen die vaker in Azie zijn geweest is het vooral een relaxt, maar tegelijkertijd wellicht wat minder verrassend. Nadeel is dat vliegreis (inclusief overstap) relatief groot deel van vakantietijd in beslag neemt.
Vertrekdatum: 06/09/2014
Beoordeling: 9
Marcel:
Een prachtige reis die je alle kanten van Bali Lombok en Gili laat zien. Zowel op land als onder water een wereld die erg veel indruk op je achter laat.
Vertrekdatum: 06/09/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
We hadden de mogelijkheid om via deze trip heel veel te zien op een heel korte tijd. Het is een prachtig land en de mensen zijn er super! Dit was een top ervaring!
Vertrekdatum: 09/08/2014
Beoordeling: 8
Hans:
Wat een heerlijke reis!! Een lekker relaxed tempo en zeer veel mooie dingen gezien. Het aangeboden excursiepakket viel zeer in de smaak en zelfs de hotels vielen erg mee! Mijn persoonlijke hoogtepunt was de wandeltocht op Lombok tussen de rijstvelden maar eigenlijk heb ik geen één mindere dag gehad.
Vertrekdatum: 19/07/2014
Beoordeling: 9
Yvonne Theodora:
Wij zijn met drie generaties op vakantie gegaan met Shoestring. Het werd een onvergetelijke ervaring. De prachtige reis door Bali, Lombok en Gili Meno was voor jong en oud een belevenis. Alles was goed geregeld, we hadden een fantastische gids en het programma bood een goede mix van cultuur, natuur, ontspanning en avontuur.
Vertrekdatum: 19/07/2014
Beoordeling: 8
Reiziger:
Superleuke reis als je het niet erg vindt dat je af en toe een dag zonder excursies hebt, waardoor je helemaal zelf kunt bepalen wat je wilt doen. Goede combinatie van natuur en cultuur, actie en ontspanning.
Vertrekdatum: 19/07/2014
Beoordeling: 7
Reiziger:
Nee