Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Indonesië: Bali & Lombok

Parels van de archipel - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 399,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Indonesië: Bali & Lombok

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Indonesië: Bali & Lombok

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Sanur

Sanur

Het centrum van Sanur telt vele winkels en restaurantjes. In de directe omgeving zijn diverse watersporten te beoefenen zoals surfen, waterskiën, duiken, zeilen en vissen. |Indonesie

Lovina

Lovina

Lokale tempels bezoeken, dolfijnen spotten of ontdek het onderwater-natuurreservaat, allemaal mogelijk in Lovina!

Ubud

Ubud

Ubud is hét culturele hart van Bali, vooral beroemd om zijn schilderkunst. De traditionele Balinese cultuur wordt hier in ere gehouden. |Indonesie

Senggigi

Senggigi

Senggigi is het belangrijkste toeristische gebied van Lombok en geliefd onder reizigers die op zoek zijn naar een fijne strandbestemming. Je vindt hier prachtige baaien en zandstranden, een helderblauwe zee en een variëteit aan barretjes, restaurants en souvenirwinkeltjes.

Gili Meno

Gili Meno

Gili Meno is het middelste en kleinste dotje van de drie Gili eilanden in de azuurblauwe zee ten noordwesten van Lombok. Op de witte zandstranden trek je je even helemaal terug en kom je tot rust om vervolgens door naar Bali óf Lombok te reizen.

Tuban

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Vertrek Amsterdam Vliegtuig
2 Bus, Vliegtuig Aankomst Sanur Sanur (Bali)
3 Sanur / Excursie Tempels en Barong-dans Sanur
4 Bus Sanur – Bratanmeer – Bedugul – Lovina Lovina
5 Lovina Lovina
6 Bus Lovina – Kintamani – Gunung Kawi – Tirta Empul – Ubud Ubud
7 Ubud / Excursie per fiets Ubud
8 Boot, Bus Ubud – Padangbai – Sengiggi (Lombok) Sengiggi
9 Sengiggi / Excursie Tetebatu Sengiggi
10 Boot, Bus Sengiggi – Gili Eilanden Gili Eilanden
11 Gili Eilanden / Snorkelexcursie Gili Eilanden
12 Gili Eilanden Gili Eilanden
13 Boot, Bus Gili Eilanden – Tuban Tuban
14 Tuban Tuban
15 Bus, Vliegtuig Tuban – Denpasar – Amsterdam Vliegtuig
16 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Amsterdam

1
16
5
10
20
28
8
3
14
12
19
1
0
9
0
0
0
2
0
186
294
274
1

Dag 1: Vertrek Amsterdam

Je vliegt vanuit Amsterdam naar het mooie eiland Bali.

Dag 2: Aankomst Sanur

Op het vliegveld van Denpasar word je afgehaald door je reisbegeleider(st)er. Je rijdt naar je hotel in het gezellige badplaatsje Sanur. Hier kun je bijkomen van je vlucht en plezier beleven aan zon, zee en strand. Geniet van een zwoele tropennacht en smul van een portie saté.

Dag 3: Sanur / Excursie Tempels en Barong-dans

Vrije dag. Je kunt slenteren op het strand door de kabbelende golfjes, even zwemmen in de verkwikkende zee en genieten van een ontspannende Balinese massage. Het centrum van Sanur telt vele winkels en restaurantjes. In de directe omgeving zijn diverse watersporten te beoefenen zoals surfen, waterskiën, duiken, zeilen en vissen.

Je kunt er voor kiezen deel te nemen aan een optionele tempeltour over het eiland. Je dag begint in dat geval met een Barong-dansvoorstelling. Daarna bezoek je de Pura Taman Ayun-tempel in Mengwi en vervolgens de bekende in zee liggende tempel Tanah Lot, waar je ook in de buurt luncht. In de loop van de middag ben je weer terug in je hotel.

* Shoestring steunt: Ibu Harnik weeshuis en stichting Tolong Flores (Java, Indonesië)

Het Ibu Harnik weeshuis zorgt voor ongeveer 42 weeskinderen. Met de bjidrage van Shoestring worden schooluniformen, schooltassen en schoenen gekocht. Ook steunen wij, in samenwerking met onze lokale agent, Tolong Flores', een stichting die door een clubje van onze reizigers is opgericht. Deze stichting zet zich in voor de verbetering van het onderwijs op scholen in Flores. Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 4: Sanur – Bratanmeer – Bedugul – Lovina

Vandaag volgt een prachtige tocht door het hart van Bali. De tocht voert je naar het op 1240 meter gelegen Bratan-meer. Je kunt de prachtige Ulan Danu-tempel op de oever van het bergmeer en de Git Git-watervallen of de botanische tuinen bij Bedugul bezoeken, waar je heerlijk kunt wandelen. Eventuele entreegelden zijn niet inbegrepen.

Je reist verder naar de minder bezochte noordkust van Bali. De komende twee nachten overnacht je in een hotel aan het strand. Het strand van Lovina bestaat uit zwart vulkanisch zand.

Dag 5: Lovina

Vrije dag. Je kunt heerlijk uitrusten aan het strand, maar ook in de vroege morgen een boottocht maken op zoek naar dolfijnen. Voor de kust ligt een koraalrif, dat je met bootjes kunt bereiken en met je eigen of gehuurde snorkeluitrusting kunt bekijken. Dit kun je desgewenst combineren met de dolfijnentocht.

Een echt mooi snorkel- en duikgebied is het schitterende onderwater-natuurreservaat bij het eiland Menjangan, ten noordwesten van Lovina. Je kunt ook met een fiets of een brommertje zelf op pad. Bezoek bijvoorbeeld de vroegere hoofdstad van Bali, Singaraja of de warmwaterbaden bij Banjar en het nabij gelegen boeddhistisch klooster. Lovina heeft een ruime keus aan restaurants waar je onder andere heerlijke verse vis kunt eten. Misschien kan je reisbegeleider een barbecue aan het strand organiseren.

Dag 6: Lovina – Kintamani – Gunung Kawi – Tirta Empul – Ubud

Via het plaatsje Kintamani, dat bekend is vanwege zijn prachtige uitzichten op de vulkaan Batur (1717 meter) en het gelijknamige meer rijd je door naar Gunung Kawi. Hier vind je de indrukwekkende Koningsgraven daterend uit de 11de eeuw. Een lange trap brengt je naar de kloof waar de uitgehouwen rotsen en een tempelcomplex kunnen worden bewonderd. Vervolgens bezoek je Tirta Empul, de bronnen waar de Balinezen een zuiverend bad nemen en water voor ceremonies wordt gehaald. Aan het eind van de middag kom je in Ubud aan. Eventuele entreegelden zijn niet inbegrepen.

Dag 7: Ubud / Excursie per fiets

Vrije dag. Je kunt naar eigen wens deze dag indelen. Je reisbegeleider zal behulpzaam zijn met het organiseren van wandelingen en excursies. Een aanrader is een fietstocht in de omgeving van Ubud.

Hoe groen kun je gaan? TIP
Tijdens de optionele fietsexcursie volg je de lokale gids over dorpswegen langs de valleien met rijstvelden en de beboste hellingen rondom Ubud. De gids zal onderweg regelmatig stoppen zodat je het planten en/of oogsten van rijst en tempeltjes onderweg kunt bekijken. Buiten de vakantieperiode kun je ook een schooltje bezoeken. Er gaat een volgauto mee, waar je gebruik van kunt maken als het te zwaar wordt. Ubud is gelegen tegen de berghelling. Er is daarom geen vlakke weg en er zitten een paar pittige klimmetjes in. De auto brengt je aan het eind van de fietsrit weer terug naar het hotel, waar je tegen de middag weer aankomt.

Je kunt in Ubud het ‘Monkey Forrest’ bezoeken. Je vindt hier naast de langstaart makaken ook een belangrijke tempel. De brutale apen zijn beruchte rovers dus laat etenswaren, brillen, oorbellen en dergelijke liever thuis!

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 8: Ubud – Padangbai – Sengiggi (Lombok)

Vandaag vervolg je je Indonesië rondreis van Bali naar Lombok. Je rijdt eerst van Ubud naar Padangbai. Vanaf Pandangbai vertrekt de fast boat naar Lombok, een oversteek van ongeveer 2 uur. Je arriveert later op de dag in de kustplaats Sengiggi. Sengiggi kent een aantal verlaten fraaie parelwitte strandjes met kristalhelder water. Het is er heerlijk zwemmen en snorkelen tussen prachtige koraalriffen.

Hoe groen kun je gaan? TIP

De liefhebber kan van april t/m november op dag 8 t/m 10 deelnemen aan een facultatieve en pittige (lees: zeer zware) 3-daagse excursie (met 2-daagse beklimming) van de Rinjani. Het is een zware tocht die niet onderschat mag worden. Je loopt per dag ongeveer 7 tot 8 uur. Je begint in het regenwoud tot je boven de boomgrens komt. Je overnacht in tentjes op de kraterrand. Hier vandaan heb je een schitterend uitzicht op de krater met het meer, vooral als de zon 's ochtends opkomt. Het verblijf/excursiemogelijkheden in Sengiggi vervallen als je kiest voor deze beklimming! Je voegt je weer bij de groep op de Gili Eilanden.

Dag 9: Sengiggi / Excursie Tetebatu

Je maakt een excursie naar Tetebatu, schitterend gelegen aan de voet van de Rinjani vulkaan (3726 meter). Je maakt onder leiding van een lokale gids een wandeling van circa 2 à 3 uur door de rijst- en tabaksvelden rondom Tetebatu, over de onderste flanken van de vulkaan. Regelmatig word je enthousiast begroet door vrolijke kinderen, terwijl je balancerend over sawadijkjes je pad vindt. Vervolgens heb je een lunch bij een lokale familie. Na de lunch wandel je naar een waterval.

Na deze excursie ga je terug naar Sengiggi. Je kunt hier lekker luieren aan het mooie witte strand.

Dag 10: Sengiggi – Gili Eilanden

Per bus rijd je naar het inschepingpunt voor de drie Gili Eilanden en vaart dan in één van de lokale bootjes naar de bounty eilandjes voor de kust van Lombok. De drie Gili's zijn Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Hier vind je koraalriffen, witte zandstranden en wuivende palmbomen. Je kunt er prima zwemmen, snorkelen of een duikexcursie maken, waarbij je soms zeeschildpadden kunt zien. Het strand loopt helemaal rond het eiland, dus je kunt hier een echte 'rond' wandeling maken. Ook zijn er leuke barretjes en gezellige restaurantjes; kortom een heerlijk stekje!

Dag 11: Gili Eilanden / Snorkelexcursie

Vrije dag. Je kunt deelnemen aan de optionele snorkelexcursie. We gaan tijdens deze excursie met een vlerkprauw naar een gebied waar de kans groot is om, al snorkelend, zeeschildpadden te zien zwemmen. Na dit avontuur brengt de prauw je naar een plek waar het mooi snorkelen is, boven een koraaltuin met vele soorten kleurrijke vissen.

Dag 12: Gili Eilanden

Nog een dagje vrij om het ultieme 'bounty' gevoel te ervaren.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 13: Gili Eilanden – Tuban

Met een snelle boot vaar je terug naar Bali. Je komt aan in het havenplaatsje Padangbai. Met busjes word je naar je hotel in het zuiden van Bali gebracht. De strandplaatsjes Kuta, Legian, Seminyak en Tuban zijn inmiddels aan elkaar vastgegroeid, het is niet duidelijk waar precies de grenzen liggen.

Dag 14: Tuban

Vrije dag. Je kunt van het strand genieten of souvenirs kopen in een van de vele winkeltjes. Je zult geen problemen hebben om je laatste rupiah's uit te geven aan houtsnijwerk, manden, sieraden, ‘antiek’, kleding, batik of schilderijen. Op het strand kun je surfen of ‘boogie boarden’. Het zuiden van Bali heeft een bruisend nachtleven.

Dag 15: Tuban – Denpasar – Amsterdam

Nog enkele laatste uren op het mooie Bali voordat je een transfer hebt naar het internationale vliegveld in Denpasar. Hier stap je op het vliegtuig nar Amsterdam. Hier kom je, vol mooie herinneringen, de volgende dag aan.

Dag 16: Aankomst Amsterdam

Aankomst, het einde van je Indonesië rondreis.

NB: Voor groepen van 2 t/m 7 deelnemers is er een aanpassing in de reis betreffende de reisbegeleiding. Tijdens de reis is er een aparte Engelssprekende lokale gids voor Bali en een aparte voor voor Lombok. Hij/zij zal niet overal in hetzelfde hotel slapen als de groep. Vanaf 8 reizigers is de reis zoals beschreven, dus met één eigen reisbegeleider voor de hele reis.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden