Reiszoeker

Single Reis Maleisië & Singapore

Reis vol contrasten

Boek v.a. € 2.513,-
GROEPSGROOTTE: 8-24 | 22 DAGEN

Single Reis Maleisië & Singapore

  1. Heb ik een visum nodig voor Maleisië?
  2. Heb ik inentingen nodig voor Maleisië?
  3. Wat is de ideale reisperiode voor reizen naar Maleisië?
  4. Hoe overnachten we in Maleisië?
  5. Hoe reizen we in Maleisië?
  6. Kan ik gebruik maken van Wifi tijdens de reis?
  7. Heb ik een wereldstekker nodig voor Maleisië?
  8. Kan ik pinnen in Maleisië?
  9. Kan er vegetarisch gegeten worden in Maleisië?
  10. Wat is handig om mee te nemen naar Maleisië?
  11. Wat zijn de kledingvoorschriften voor Maleisië?
  12. Moet ik een koffer of reistas meenemen op reis?
  13. Kan ik tijdens de ramadan goed reizen in Maleisië?
  14. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Maleisië?
  15. Moet ik een klamboe meenemen?
  16. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
  17. Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?
  18. Kan ik mijn reis verlengen?
  19. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
  20. De feiten op een rij

Heb ik een visum nodig voor Maleisië?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. 

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: visa4travel.nl/shoestring

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Praktisch’ bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Heb ik inentingen nodig voor Maleisië?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding, maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kun je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902-88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de ideale reisperiode voor reizen naar Maleisië?

In Maleisië heerst een tropisch klimaat, het is er altijd warm en vochtig. De gemiddelde temperatuur in de laaggelegen kustgebieden is 26°C, in de Cameron Highlands is de gemiddelde temperatuur 18°C.

Het klimaat wordt beheerst door noordoostelijke en zuidwestelijke moessonregens. De noordoostelijke moesson waait van oktober tot februari en zorgt in december en januari voor zware regenval en overstromingen aan de oostkust. Van oktober tot en met maart gaan we met de Groepsreis Maleisië & Singapore (reiscode: SMA) daarom niet naar Pulau Tioman. De meeste hotels, restaurantjes en duikscholen zijn er dan gesloten. In plaats daarvan bezoeken we het eveneens prachtige eiland Pulau Langkawi, aan de westkant van het land. Hier kan in die periode wel gesnorkeld en gedoken worden.

Hoe overnachten we in Maleisië?

We overnachten in middenklasse hotels, met eigen badkamer en op basis van logies en ontbijt. Het hotel in Taman Negara is vrij eenvoudig, aangezien er weinig keuze is in het natuurreservaat. Enkele van de geplande hotels hebben een zwembad; fijn om de tropische warmte van je af te spoelen!

Per reis vind je onder het tabblad ‘Praktisch’ onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. 
Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

Hoe reizen we in Maleisië?

De hele rondreis hebben we de beschikking over een goede, eigen airconditioned (mini)bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekjes in de natuur. Zo is het mogelijk om onderweg te stoppen om foto's te maken of een lokale versnapering te proberen.

Voor de Maleisië Cultuur en Strand is de boot transfers van en naar Langkawi inbegrepen. Bij de Maleisië en Singapore reis is de boot transfer naar Pulau Tioman inbegrepen van april tot september. Van oktober t/m maart wijken we vanwege de moesson uit naar Langkawi. Deze boot transfer is ook inbegrepen.  

Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Maleisië vind je onder het tabblad 'Praktisch'.

Kan ik gebruik maken van Wifi tijdens de reis?

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. De meeste geplande hotels beschikken over Wifi, soms tegen betaling, soms alleen in de lobby van het hotel. Houd er rekening mee dat de kwaliteit en snelheid van de Wifi niet overal optimaal zijn.

Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

Heb ik een wereldstekker nodig voor Maleisië?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Maleisië verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kunt zien wat je nodig hebt: www.wereldstopcontacten.nl.

Kan ik pinnen in Maleisië?

De lokale munteenheid van Maleisië is de Maleisische Ringgit (MYR). In de grotere plaatsen kun je met bankpassen met het Cirrus- of Maestrologo geld opnemen, indien het betaalprofiel van je bankpas op 'Wereld' staat.

De reisbegeleider kan je altijd vertellen waar en wanneer de volgende pingelegenheid is. Voor de zekerheid raden we echter altijd aan ook een deel van het geadviseerde zakgeldbedrag in cash euro’s meenemen, voor het geval de pinautomaat het niet doet of leeg is. Je kunt de euro's dan omwisselen naar Maleisische Ringgit.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Maleisië?

De Maleisische keuken is een mix van vele keukens. Op elke hoek van de straat kan heel smakelijk (óók vegetarisch) gegeten worden. Denk hierbij aan soep, curry's, rijstgerechten en groentesnacks.

Wat is handig om mee te nemen naar Maleisië?

Eigenlijk is het handig om vooral niet te veel mee te nemen, want in Maleisië kun je alles, en met name kleding, overal en altijd goedkoop aanschaffen. Bovendien heeft bijna elk hotel een 'laundry service' waar je onderweg je kleding kunt (laten) wassen.

Maleisië heeft een aangenaam klimaat, dus luchtige katoenen kleding is aan te raden. Neem voor het bezoek aan de Cameron Highlands een sweater of een dunne jas mee. Een regenjas/poncho kan eveneens goed van pas komen. Neem voor de reis in ieder geval een paar goed ingelopen wandelschoenen met profiel en slippers of sandalen mee en spullen om je tegen de felle zon te beschermen. Denk aan een hoed of petje, zonnebril en zonnebrand.

Wat zijn de kledingvoorschriften voor Maleisië?

Maleisië is een islamitisch land, discreet gekleed gaan wordt erg gerespecteerd. Denk aan kleding die de knieën en schouders bedekt, dit is zeker van belang wanneer je een heilige plaats bezoekt. Wanneer je je bevindt in een badplaats, kun je je kleding daar ook weer op aanpassen. Mocht je twijfelen, aarzel dan niet om de reisbegeleider om advies en tips te vragen!

Moet ik een koffer of reistas meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, maar dit is niet verplicht. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Wij raden het af om te reizen met een harde koffer gezien de vaak beperkte bagageruimte en een harde koffer veel plaats inneemt. Neem dus bij voorkeur een zachte reistas of backpack mee.

Kan ik tijdens de ramadan goed reizen in Maleisië?

Reizen tijdens de ramadan (de vastenmaand) kan een beetje lastig zijn. Er kunnen restaurants en andere eetgelegenheden dicht zijn, maar ze houden vaak rekening met toeristen. Voor toeristen wordt vaak wel gekookt. Het spreekt voor zich dat men de mensen niet de ogen moet uitsteken door vlak voor hun neus te eten. In de Chinatowns zijn de restaurants wel open. 

Hoeveel uur tijdsverschil is er in Maleisië?

Tijdens onze zomertijd is het in Maleisië 6 uur later, tijdens onze wintertijd is het in Maleisië 7 uur later.

Moet ik een klamboe meenemen?

Het is niet noodzakelijk om een klamboe mee te nemen. Sommige hotelkamers zijn voorzien van een klamboe, maar vaak is ook dat ook niet nodig.

Wél is het raadzaam om muggenspray met DEET, een insectenwerend middel, mee te nemen.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reis heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.
Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien.

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:
- Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
- Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
- Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
- Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
- Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen
  1. Heb ik een visum nodig voor Singapore?
  2. Heb ik inentingen nodig voor Singapore?
  3. Wat is de ideale reisperiode voor reizen naar Singapore?
  4. Hoe overnachten we in Singapore?
  5. Hoe reizen we in Singapore?
  6. Kan ik gebruik maken van Wifi tijdens de reis?
  7. Heb ik een wereldstekker nodig voor Singapore?
  8. Kan ik pinnen in Singapore?
  9. Kan er vegetarisch gegeten worden in Singapore?
  10. Wat is handig om mee te nemen naar Singapore?
  11. Wat zijn de kledingvoorschriften voor Singapore?
  12. Moet ik een koffer of reistas meenemen op reis?
  13. Kan ik tijdens de ramadan goed reizen in Singapore?
  14. Hoeveel uur tijdsverschil is er in Singapore?
  15. Moet ik een klamboe meenemen?
  16. Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?
  17. Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?
  18. Kan ik mijn reis verlengen?
  19. Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?
  20. De feiten op een rij

Heb ik een visum nodig voor Singapore?

Internationaal paspoort:
Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is.

Visum:
Voor deze bestemming is voor reizigers met een Nederlandse of Belgische nationaliteit geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen. 

Als je afwijkend reist van de groepsreis raden wij je aan om je goed te laten informeren over of je een visum nodig hebt. Onze partner Visa4Travel helpt je graag verder en is telefonisch bereikbaar via 085 0218180. Visa4Travel is een gespecialiseerde visumdienst voor Nederland (voor Nederlandse paspoorthouders) en België (voor Belgische paspoorthouders).

Kijk op de website van Visa4Travel voor meer informatie: visa4travel.nl/shoestring

Aanvullende informatie is ook terug te vinden onder het tabblad ‘Praktisch’ bij iedere reis.

Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen.

Reizigers met meereizende kinderen onder de 18 jaar dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

Heb ik inentingen nodig voor Singapore?

Bij veel reizen die we aanbieden zijn inentingen tegen de belangrijkste ziekten noodzakelijk. Niet het meest leuke deel van je reisvoorbereiding, maar wel onvermijdelijk. Wij zijn niet medisch geschoold en mogen daarom hierover geen advies geven.

Shoestring heeft in samenwerking met Thuisvaccinatie.nl een oplossing gevonden voor deze vaak tijdrovende klus. In plaats van dat jij naar de GGD of huisarts moet gaan, komt een huisarts bij je thuis op het moment dat het jou schikt om de benodigde inentingen te zetten.

De Belgische reizigers kunnen voor de meest correcte en up-to-date informatie terecht bij de huisarts en/of bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde. Telefonisch kun je informatie vragen via de Travelfoon op het nummer 0902-88 0 88. Je kan ook op www.itg.be (onder ‘vaccinaties en malaria-advies per land’) online per land advies opvragen. Bij het Instituut voor Tropische Geneeskunde kun je ook terecht voor je inentingen.

Wat is de ideale reisperiode voor reizen naar Singapore?

De beste reistijd voor Singapore zijn de maanden februari tot en met oktober. In juni en juli regent het vrij weinig en deze maanden zijn dus ook zeer geschikt voor een bezoek aan Singapore. Van november tot en met januari is het regenseizoen, toch zal je ook in het regenseizoen niet de hele dag regen hebben. Vaak heb je dan een korte maar hevige bui overdag en kan je 's avonds een flinke bui verwachten.

Hoe overnachten we in Singapore?

We overnachten in middenklasse hotels, met eigen badkamer en op basis van logies en ontbijt. Het zijn schone en verzorgde hotelkamers, met een eigen douche en  toilet. Het hotel in Singapore heeft een zwembad; fijn om de tropische warmte van je af te spoelen.

Per reis vind je onder het tabblad ‘Praktisch’ onder het kopje ‘Accommodatie en transport’ meer informatie over de overnachtingen. 
Onder het tabblad ‘Accommodaties’ kun je de foto’s zien van de door ons gebruikte hotels (onder voorbehoud van wijzigingen) voor deze reis.

Hoe reizen we in Singapore?

De hele rondreis hebben we de beschikking over een goede, eigen airconditioned (mini)bus, waardoor we ook kunnen stoppen op mooie plekjes in de natuur. Zo is het mogelijk om onderweg te stoppen om foto's te maken of een lokale versnapering te proberen.
 
Meer informatie over het vervoer en de reisafstanden in Singapore vind je onder het tabblad 'Praktisch'.

Kan ik gebruik maken van Wifi tijdens de reis?

Wifi is voor veel reizigers prettig om (via ‘social media’) contact met het thuisfront te houden. Draadloos internet is in grote delen van Singapore toegankelijk. Via het door de overheid geïnitieerde draadloze netwerk kun je na registratie via een customer service desk of met een lokale Simkaart gratis gebruik maken van WIFI. Daarnaast bieden veel hotels en restaurants gratis WIFI aan.

Meer informatie over Wifi in de hotels vind je onder het tabblad 'Accommodaties'.

Heb ik een wereldstekker nodig voor Singapore?

Voor het gebruik van een wereldstekker in Singapore verwijzen we je graag naar de volgende website waar je kunt zien wat je nodig hebt: www.wereldstopcontacten.nl.

Kan ik pinnen in Singapore?

Op het vliegveld van Singapore kun je 24 uur per dag geld wisselen. En anders bij banken en wisselkantoren in de stad. Je kunt bijna overal pinnen met een bankpas (zorg wel dat je deze ingesteld hebt op "Wereld" met Maestro of Cirruslogo. In de shoppingcenters en restaurants kun je terecht met je creditcard.

Kan er vegetarisch gegeten worden in Singapore?

In Singapore vind je een mix van vele keukens,denk hierbij aan de Chinese, Maleise en Indische keuken. Op elke hoek van de straat kan heel smakelijk (óók vegetarisch) gegeten worden. Denk hierbij aan soep, curry's, rijstgerechten en groentesnacks.

Wat is handig om mee te nemen naar Singapore?

Singapore heeft een aangenaam klimaat, dus gemakkelijk zittende ,luchtige katoenen kleding is aan te raden. Een regenjas of poncho kan van pas komen tijdens het regenseizoen. Pak ook een trui of vest in voor de soms koelere temperaturen in hotels, restaurants en winkelcentra (airconditioning) Hou er rekening mee dat bij het betreden van een tempel of moskee de schouders en knieën bedekt dienen te zijn. Korte broeken mouwloze shirts en hemdjes zijn dan ook niet toegestaan. Ook broeken met modieuze scheuren en gaten worden afgekeurd. Bij de meeste gebedshuizen zullen kleden en sarongs te leen zijn, maar dit is niet altijd het geval.

 

 

Wat zijn de kledingvoorschriften voor Singapore?

Bedek knieën en schouders bij een tempelbezoek. In de betere restaurants wordt verwacht dat je netjes gekleed gaat (geen korte broek)

Mocht je twijfelen, aarzel dan niet om de reisbegeleider om advies en tips te vragen!

Moet ik een koffer of reistas meenemen op reis?

Wij raden onze reizigers aan om te reizen met een zachte reistas, maar dit is niet verplicht. Dit kan een backpack zijn, maar bijvoorbeeld ook een reistas op wieltjes. Wij raden het af om te reizen met een harde koffer gezien de vaak beperkte bagageruimte en een harde koffer veel plaats inneemt. Neem dus bij voorkeur een zachte reistas of backpack mee.

Kan ik tijdens de ramadan goed reizen in Singapore?

Reizen tijdens de ramadan (de vastenmaand) kan een beetje lastig zijn. Er kunnen restaurants en andere eetgelegenheden dicht zijn, maar ze houden vaak rekening met toeristen. Voor toeristen wordt vaak wel gekookt. Het spreekt voor zich dat men de mensen niet de ogen moet uitsteken door vlak voor hun neus te eten. In de Chinatowns zijn de restaurants wel open. 

Hoeveel uur tijdsverschil is er in Singapore?

Tijdens onze zomertijd is het in Singapore 6 uur later, tijdens onze wintertijd is het in Singapore 7 uur later.

Moet ik een klamboe meenemen?

Het is niet noodzakelijk om een klamboe mee te nemen. Sommige hotelkamers zijn voorzien van een klamboe, maar vaak is dat ook niet nodig.

Wél is het raadzaam om muggenspray met DEET, een insectenwerend middel, mee te nemen.

Paspoort: wel of niet afgeven tijdens mijn reis?

Het kan zijn dat je tijdens de reis jouw internationale paspoort ter beschikking van een derde moet stellen. Met name buiten de EU is dit veelal het geval. Voor hotels geldt vaak dat zij een registratie moeten bijhouden, dit is een wettelijke verplichting, waarbij gegevens uit een identiteitsbewijs moeten worden overgenomen/ingescand.

Wanneer heeft mijn reis een gegarandeerd vertrek?

Je reis krijgt een gegarandeerd vertrek op het moment dat het minimumaantal reizigers voor de reis is behaald. Het minimumaantal reizigers om de doorgang van de reis te garanderen, kan per reis verschillen. Je vindt het minimumaantal deelnemers terug bij iedere reis. 

Wanneer andere reizigers onverhoopt annuleren, komt het voor dat een (reeds gegarandeerde) reis niet langer het minimumaantal reizigers heeft. De gegarandeerd vertrekgarantie kan dan vervallen, totdat het minimumaantal reizigers weer is behaald. Mocht dit niet het geval zijn, dan bekijken we of je reis alsnog door kan gaan. 

Vanaf 3 reizigers tonen wij de groepssamenstelling op de website.

Kan ik mijn reis verlengen?

Het is zeker mogelijk om je reis te verlengen. Wij kunnen bijvoorbeeld je vlucht op een ander moment heen of terug plannen en extra nachten in het eerste of laatste hotel van jouw reis verzorgen.

Wij zoeken op basis van jouw wensen graag uit wat de mogelijkheden zijn. Dit doen wij echter pas nadat je een boeking middels het boekingsformulier hebt gemaakt. Je kunt op de 2e pagina van boekingsformulier aangeven dat je een andere vlucht wil. Geef hierbij vervolgens in het vrije opmerkingenveld duidelijk aan wat je wensen zijn.
Wij zullen jou dan vervolgens zo snel mogelijk mailen met een voorstel. Op het moment dat je akkoord gaat met het voorstel zullen wij de boeking pas bevestigen. Mocht je niet akkoord gaan met het voorstel dan kan je alsnog de reis boeken zonder verlenging of van de boeking afzien.

Wat kan jij doen om je voetafdruk te verkleinen tijdens de reis?

Steeds meer mensen reizen en steeds vaker zijn de effecten van toerisme lokaal voelbaar. Maar je reis draagt ook op een positieve manier bij! Denk aan werkgelegenheid wat een boost geeft aan de algehele economie, bescherming van de natuur door het creëren van nationale parken of UNESCO-Werelderfgoed, bijzondere ontmoetingen met andere mensen en daardoor het waarderen en leren van andere culturen, etc.

Wij proberen de (negatieve) effecten zoveel mogelijk voor jou terug te dringen, maar wat zou je zelf kunnen doen (of laten) tijdens jouw reis? Graag geven we je wat praktische tips om ook tijdens de reis zo duurzaam mogelijk te zijn.

Bekijk hier de praktische tips

De feiten op een rij

We kunnen ons voorstellen dat je nog vragen hebt over hoe wij onze reizen organiseren. Daarom hebben wij voor de belangrijkste onderwerpen een speciale pagina samengesteld met daarop de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan vragen als:
- Wanneer gaat mijn reis gegarandeerd door?
- Hoe zit het met de betaling van mijn reis?
- Ik kan bij jullie mijn eigen vlucht kiezen. Hoe werkt dat?
- Kan ik voor vertrek een specifieke stoel in het vliegtuig reserveren?
- Hoeveel bagage kan ik meenemen?

Lees hier de veelgestelde vragen