Reiszoeker

Groepsreis Nepal

Het land van Kumari

Boek v.a. € 1.299,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Nepal

Kathmandu – Bergvlucht naar Mount Everest

Eén van de beste manieren om dicht bij de Himalaya en vooral de Mount Everest te komen, is het maken van een bergvlucht. Tijdens de één uur durende vlucht zul je een indrukwekkend uitzicht op de bergtoppen hebben, zoals Mount Everest – ’s werelds hoogste bergtop (8848 m) en andere Himalayatoppen als Gauri Shankar (7134 m), Nuptse (7855 m), Lhotse (8516 m), Amadablam (6812 m), Chamlang (7319 m), Makalu (8463 m) en Cho Oyu (8201 m). De vliegtuigen nemen een beperkt aantal passagiers mee zodat iedereen een raamplaats heeft.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
05.30 uur - Vertrek naar de luchthaven
07.00 uur - Mountain Flight (ongeveer een uur)
08.00 uur - Transfer terug naar het hotel

Inbegrepen: vervoer naar de luchthaven, rondvlucht
Niet inbegrepen: op het vliegveld betaal je de airport tax van 200 Nepalese rupee p.p. (bedrag onderhevig aan veranderingen)

Je kunt het genoemde bedrag voor deze excursie beschouwen als een richtbedrag. De prijs voor de bergvluchten is namelijk erg onderheving aan wijzigingen. Let op: de Europese Unie heeft alle Nepalese luchtvaartmaatschappijen op de ‘Zwarte lijst’ geplaatst. Ook de luchtvaartmaatschappij waar gebruik van wordt gemaakt voor de optionele ‘mountain flight’. We vragen je daarom een Waiver (Afstandsverklaring) te tekenen. Zonder deze verklaring is het niet mogelijk deel te nemen aan deze optionele vlucht. Je reisbegeleider zal je ter plaatse de Waiver overhandigen.

Kathmandu – Nepalese kookles

In het hart van Kathmandu volg je een kookdemonstratie in het boutique hotel ‘Traditional Comfort’, dat in Newari stijl is opgetrokken. Je leert van de ‘chef’ over de ingrediënten die gebruikt worden in de Nepalese keuken en hoe gerechten als dumplings (momo’s), ‘chicken curry’ (kukhura ko masu ko jhol), groente curry (tarkaari) of ‘kalo dal’ (linzengerecht) worden geprepareerd. Liefhebbers kunnen een handje helpen bij de bereiding. Na de demonstratie volgt een diner.

Inbegrepen: kookles, maaltijd
Niet inbegrepen: drankjes, fooi

Kathmandu – Rafting Trisuli rivier (met openbaar vervoer)

Je gaat raften op de rivier Trisuli. Een tocht op een rubberboot op een wild stromende rivier tussen de bergen is een adembenemende ervaring! De Trisuli verandert in een kolkende massa tijdens de moesson.

Deze excursie zal worden uitgevoerd op ‘join in’ basis, met openbaar vervoer. Dat betekent dat ook andere reizigers (buiten je Shoestring groepsgenoten) kunnen deelnemen. NB: de doorgang van deze optionele excursie is afhankelijk van de waterstand.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
06.30 uur - Pick-up vanaf je hotel in Kathmandu
10.30 uur - Aankomst bij het startpunt voor het raften
11.00 uur - Start van het raften (circa 2 à 3 uur)
13.00-14.00 uur - Vertrek terug naar Kathmandu
17.00-18.00 uur - Aankomst Kathmandu

Inbegrepen: openbaar vervoer, rafting
Niet inbegrepen: lunch, drankjes, fooi

Kathmandu – Rafting Trisuli rivier (met privé vervoer)

Je gaat raften op de rivier Trisuli. Een tocht op een rubberboot op een wild stromende rivier tussen de bergen is een adembenemende ervaring! De Trisuli verandert in een kolkende massa tijdens de moesson. De genoemde prijs geldt bij een minimum van 6 deelnemers; bij minder deelnemers wordt een toeslag gevraagd. NB: de doorgang van deze optionele excursie is afhankelijk van de waterstand.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
07.30 uur - Vertrek van het hotel naar Fishling
10.30 uur - Aankomst bij Fishling, het startpunt voor het raften
11.00 uur - Start van het raften (circa 2 à 3 uur)
13.00-14.00 uur - Vertrek terug naar Kathmandu
16.00-17.00 uur - Aankomst Kathmandu

Inbegrepen: privé vervoer, rafting
Niet inbegrepen: lunch, drankjes, fooi

Kathmandu – Pashupatinath, Bodnath en Swayambhunath

De stadstour door Kathmandu voert je langs de bekendste plekken van de stad. Je bezoekt Pashupatinath, waar Nepalese hindoes een bad in de heilige rivier Bagmati nemen. Langs de oevers zitten halfnaakte saddhoes (bedelmonniken met woeste kapsels) te mediteren. Bodnath is een grote stoepa, waarvan men zegt dat er een bot van Boeddha in ligt. Net buiten Kathmandu ligt op een heuvel met zicht over de stad Swayambunath. Hij wordt ook wel de Apentempel genoemd vanwege de aapjes die hier rondhangen. Toegangsprijzen zijn bij deze excursie niet inbegrepen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
09.30 uur - Vertrek vanaf het hotel in Kathmandu
16.30 uur - Einde sightseeing

Inbegrepen: vervoer en Engelstalige gids
Niet inbegrepen: entreegelden, lunch, cameratoeslagen en fooi

Pokhara – Trekking Kalabang met boottochtje Phewa Lake

Na het ontbijt ga je naar het Phewa Lake, waar je in een roeiboot naar de overzijde wordt gepeddeld. Eventueel kun je zelf de roeispanen ter hand nemen. Eenmaal aangemeerd begint een steile klim naar de op een bergtop gelegen ‘World Peace Pagoda’ waar je even kunt rondkijken. Je vervolgt de trekking naar het dorpje Kalabang. De panorama’s onderweg op de besneeuwde bergtoppen in de omgeving is onvergetelijk. In Kalabang word je verwelkomd met een lokale snack en loop je naar het uitzichtpunt over het meer en de bergen. Je geniet van een lunch in een ‘homestay’ en na een korte rustpauze daal je weer af naar Khadi Khola, van waaruit er een transfer klaar staat naar je hotel. Deze trektocht is niet al te zwaar, maar je moet wel beschikken over een goede conditie. In ongeveer 7 uur leg je 12 km af.

Inbegrepen: boottochtje, Engelssprekende gisd, lunch in Kalabang, transfer van Khadi Khola naar Pokhara
Niet inbegrepen: drankjes, fooi