Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Nepal

Het land van Kumari - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 099,-
GROEPSGROOTTE: 2-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Nepal

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Nepal

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Kathmandu

Kathmandu

Verspreid door de Kathmandu vind je vele tempels waarbij vaak lingams staan die bestrooid zijn met offergaven voor de god Shiva. |Nepal

Nagarkot

Nagarkot

De tocht naar Nagarkot voert door een bosrijke omgeving, over heuvels, langs rijstvelden en kleine dorpjes. |Nepal

Panauti

Panauti

Bekijk dit oude Newari-stadje waar een aantal fraaie tempels staan, waarvan de Indreshwar Mahadev de bekendste is. |Nepal

Bhaktapur

Bhaktapur

Bhaktapur is de meest pittoreske van de drie Koningssteden van Nepal. Voor het kopen van houtsnijwerk en Nepalese poppen is Bhaktapur trouwens de aangewezen plaats. |Nepal

Chitwan NP

Chitwan NP

Chitwan is vooral bekend vanwege de Aziatische neushoorn die hier leeft. De kans is dan ook vrij groot dat je deze ziet. |Nepal

Pokhara

Pokhara

Pokhara is een schilderachtige plaats aan het blauwgroene Phewa bergmeer. Aan de rand van het meer is het heerlijk bijkomen in één van de vele tuinterrassen. |Nepal

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Amsterdam – Kathmandu Vliegtuig
2 Bus Kathmandu Kathmandu
3 Kathmandu Kathmandu
4 Bus Kathmandu – Nagarkot Nagarkot
5 Bus Nagarkot – Panauti Panauti
6 Bus, Te voet Panauti – Sanga – Bhaktapur Bhaktapur
7 Bhaktapur Bhaktapur
8 Bus Bhaktapur – Chitwan Chitwan
9 Chitwan Chitwan
10 Bus Chitwan – Pokhara Pokhara
11 Pokhara Pokhara
12 Pokhara Pokhara
13 Bus Pokhara – Kathmandu Kathmandu
14 Kathmandu Kathmandu
15 Kathmandu Kathmandu
16 Bus, Vliegtuig Kathmandu – Amsterdam Aankomst Amsterdam

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
1
9
0
0
0
2
0
189
305
280
3

Dag 1: Amsterdam – Kathmandu

Vandaag stap je op de vlucht voor je groepsreis Nepal. Je komt de volgende dag aan in Kathmandu (tijdstip afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt). Je Engelssprekende reisbegeleider haalt je af van de luchthaven en brengt je naar het hotel.

Dag 2: Kathmandu

Kathmandu is een van de drie koningssteden van Nepal. De stad beleefde, net als zusjes Patan en Bhaktapur, een bloeitijd van de 16e tot 19e eeuw. De koningssteden hielden zich bezig met een wedloop, namelijk het bouwen van nog indrukwekkendere tempels dan die van de buren.

Net buiten Kathmandu ligt Swayambunath, ook wel de Apentempel genoemd vanwege de brutale aapjes die hier rondhangen.

Dag 3: Kathmandu

Vrije dag. Er is genoeg te zien en doen in Kathmandu, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om Patan te ontdekken, een van de andere koningssteden van Nepal. Patan is vergroeid aan de hoofdstad en er staan hier nog meer tempels en kloosters dan in Kathmandu. Een prettig uitstapje voor wie even aan de drukte wil ontsnappen.

‘s Avonds kun je in Kathmandu naar de wijk Thamel gaan, een ‘backpackers’ walhalla. Je kunt hier terecht voor een gezellig hapje (waarbij je naast uit de Newari cuisine ook keuze hebt uit Italiaanse, Mexicaanse, Chinese en Japanse cuisine) en een drankje.

* Shoestring steunt: Shree Pancha Kanya School (Kathmandu, Nepal)

Onze lokale agent in Nepal helpt een aantal scholen met leerkrachten, schoolbibliotheken en computers. Op de Shree Pancha Kanya middelbare school krijgen zo'n 700 kinderen in de leeftijd van 6 tot 16 jaar les. Shoestring steunt deze school door zorg te dragen voor de kozijnen en ramen. Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 4: Kathmandu – Nagarkot

Je groepsreis door Nepal vervolgt zich naar Nagarkot, aan de rand van de Kathmanduvallei. Nagarkot is een klein dorpje dat bekend staat als uitzichtpunt. Geniet in Nagarkot van vergezichten over de Kathmanduvallei en op het Himalaya massief. Berggiganten als Ganesh Himal en Manaslu torenen hoog de hemel in. De omgeving van Nagarkot leent zich uitstekend voor mooie wandelingen. De volgende ochtend kun je genieten van het uitzicht bij het eerste ochtendlicht.

Dag 5: Nagarkot – Panauti

Je vervolgt je Nepal rondreis naar Panauti. Hier heb je de dag nog tijd om dit oude Newari-stadje met zijn tempels te bekijken. De Indreshwar Mahadev Tempel is wellicht de indrukwekkendste. Er heerst een religieuze sfeer in het plaatsje.

In Panauti slaap je in een ‘homestay’, dus ‘bij mensen thuis’. De groep zal verdeeld worden over diverse families. Op deze manier ervaar je het 'echte' Nepal, het Nepal van de dorpen en het dagelijkse leven op het platteland. Mocht je een presentje voor de familie waar je verblijft mee willen nemen, dan is fruit een goede suggestie.
(Je zou ter donatie wat schoolspullen van thuis kunnen meebrengen voor de lokale school. Je reisbegeleider zal er zorg voor dragen dat de spullen goed terecht komen).

Dag 6: Panauti – Sanga – Bhaktapur

Je maakt op je Nepal rondreis een trekking van circa 10 km van Panauti naar Sanga. Deze wandeling start rond 8 uur en voert door het woongebied van de Tamang bevolking. Je loopt over een pad door de voetheuvels van de Himalaya en hebt (op heldere dagen) mooie uitzichten over de omgeving met zijn rijstvelden, akkers en besneeuwde Himalayareuzen. De Nepalezen die je in de dorpjes onderweg tegenkomt zullen met verbazing kijken als we passeren, zoveel buitenlanders zien ze hier niet. Altijd leuk voor een gesprek met handen en voeten!

NB: Je bagage wordt naar Bhaktapur gebracht zodat je er niet mee hoeft te sjouwen.

NB: De trekking naar Sanga maakt onderdeel uit van het programma. Dit traject wordt te voet afgelegd. Als je liever niet met de trektocht mee gaat kun je later deze dag met de bus (die voor het bagagevervoer zorgt) van Panauti naar Bhaktapur.

Dag 7: Bhaktapur

Vrije dag op je Nepal rondreis. Bhaktapur is de kleinste van de drie koningssteden in de Kathmanduvallei. De stad doet middeleeuws aan met zijn bakstenen huizen en de afwezigheid van druk verkeer. Door kronkelende straatjes en steegjes slenter je langs tempels en over pleinen. De inwoners van Bhaktapur staan bekend om hun prachtige houtsnijwerk, Nepalese poppen en potten. Verder hoeden de inwoners van Bhaktapur hun vee en maken na zonsondergang een gezellig praatje op het plein.

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 8: Bhaktapur – Chitwan

Vandaag vervolg je je Nepal rondreis naar het Royal Chitwan Nationaal Park. Je slaapt in de omgeving van het park.

Het natuurreservaat werd in 1973 aangelegd en is het eerste natuurreservaat van Nepal. Het park ligt in het centrale gedeelte van de Terai en beslaat een oppervlak van 93.200 ha. De flora en fauna van Chitwan behoren tot de meest gevarieerde in Azië. De vegetatie wordt gedomineerd door wilgen, die zo'n 70 procent van het landoppervlak in beslag nemen. De overige 30 procent is een mozaïek van beboste grienden, hoog grasland, meren, moerassen, rivieren en beken. Het gebied staat vooral bekend om de naar schatting 300 - 350 Indiase neushoorns en circa 70 tijgers.

Dag 9: Chitwan

Vrije dag. Je kunt lopend met een ranger, jeep of boomstamkano het natuurgebied verkennen. Naast de Indiase neushoorn en de tijger kun je hier nog meer fascinerende fauna spotten, zoals het luipaard, de viskat, de moeraskat, jakhalzen, vossen, civetkatten, marters, otters, de lippenbeer, wilde zwijnen, diverse hertensoorten en apensoorten als de langoer en het resusaapje. De moeraskrokodil, Gangesdolfijn en Gangesgaviaal voelen zich thuis in het zompige gedeeltes van het natuurreservaat. Ook vogelaars kunnen hun hart ophalen in het park. In het gebied zijn meer dan 450 vogelsoorten gesignaleerd.

Dag 10: Chitwan – Pokhara

Je vervolgt je Nepal groepsreis per bus naar Pokhara, een prachtige rit met fraaie uitzichten onderweg. Pokhara is een bergstadje in een subtropische vallei vanuit waar je, al varend in het Phewa Lake, indrukwekkend uitzicht hebt op de bergreuzen van de Himalaya. Je kunt hier zwemmen, roeien, fietsen en het gebied is ook geschikt voor lichte wandelingen langs het meer. In Pokhara tref je ontelbare souvenirwinkeltjes en restaurants.

Dag 11: Pokhara

Vrije dag. Vanuit Pokhara kun je dagwandelingen de Himalaya in maken. Begin je dag goed met een ochtendwandeling naar uitzichtpunt Sarangkot, om te zien hoe de zon zijn eerste stralen over de indrukwekkende bergketen werpt. Je ziet vanaf dit punt v.l.n.r. Annapurna South (7219 m), Annapurna I (8091 m), Mount Hiunchuli (6441 m), Macchapuchare (6993 m), Annapurna III (7555 m), Annapurna IV (7525 m), Annapurna II (7937 m) en Lamjung Himal (6983 m). Verder kun je ook de Setikloof bewonderen, die door de rivier de Seti tot een diepte van 45 meter is uitgesleten. Wandel hiervoor naar de Mahendrabrug in Pokhara-Basar. Ook een roeitochtje over het Phewa Lake behoort tot de mogelijkheden.

Dag 12: Pokhara

Vrije dag. Je hebt nog een hele vrije dag in Pokhara om naar eigen inzicht in te vullen! Wie vandaag geen zin heeft om te wandelen kan ook het Gorkha fort, paleis en tempelcomplex bekijken. Een bezoek aan de kleine Barahi-Bhawani-tempel, die op een eilandje vlakbij de oever staat, is zeker de moeite waard. Barahi is een verschijningsvorm van de hindoegodin Kali, aan wie op feestdagen in de tempel dieren worden geofferd. In Pokhara zitten ook Tibetaanse centra, die oorspronkelijk vluchtelingenkampen waren voor Tibetanen die in 1959 door de Chinezen uit hun land werden verdreven. Ook een rit per mountainbike behoort tot de mogelijkheden.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 13: Pokhara – Kathmandu

Je reist terug naar Kathmandu. Na aankomst ben je vrij om de stad verder te verkennen.

Een lekkere maaltijd haal je in het ‘backpackers’ centrum Thamel. Naast verrukkelijke rijstpannenkoekjes en momo’s kun je ook kiezen voor spannendere delicatessen uit de Newari-keuken. Waag je aan jan-la (rauwe steek), cho-chi (bloedpudding) of ti-syah (een gerecht met beenmerg).

Dag 14: Kathmandu

Vrije dag in Kathmandu. Geniet nog een dag van de bruisende hoofdstad van Nepal. Je kunt er echter ook voor kiezen om te gaan raften. Onze lokale agent regelt dan voor je dat je een tocht maakt op een rubbervlot over een wild stromende rivier. In Nepal wordt het meest geraft op de Trisuli, Sun Kosi en Kali Gandaki. Trek wel je zwemkleren aan want je kunt tijdens dit spannende avontuur nat worden. Je raft door een afwisselende omgeving met sportieve hindernissen. Je hebt geen training nodig en er gaat een instructeur met je mee het vlot in.

Dag 15: Kathmandu

Nog een laatste vrij dag in Kathmandu. Er valt genoeg te beleven in de stad en omgeving. Bodnath is een grotere stoepa, waarvan men zegt dat er een bot van Boeddha in ligt. Bij Pashupatinath nemen gelovige Nepalezen en Indiërs een bad in de heilige rivier Bagmati. Langs de oevers zitten halfnaakte saddhoes (bedelmonniken met woeste kapsels) te mediteren.

Dag 16: Kathmandu – Amsterdam

Je vertrekt (als je vliegt met Turkish Airlines) naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland, waar je de deze dag ook landt. Hiermee is je Nepal groepsreis helaas ten einde.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden