Reiszoeker

Groepsreis Nepal

Het land van Kumari

Boek v.a. € 1.299,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Nepal

Totale beoordeling:
8,3
494 respondenten

Door reizigers beoordeeld

Reisbegeleiding: 9,0
Prijs/kwaliteit: 7,9
Accommodatie: 7,3
Transport: 8,2
Vertrekdatum: 15/04/2022
Beoordeling: 8
Merel:
Fantastische reis. Veel mooie plekken gezien, super fijne reisleider en leuke groep. Het aantal reisuren in de bus is wel veel meer dan staat aangegeven, ook het geadviseerde zakgeld is geen €200 per week, maar ongeveer €500 (zonder alle vrijwillige uitjes). We eten namelijk vaak in groepsverband en dit zijn de duurdere plekken. Verder zou ik deze reis niet in april aanraden want we hebben geen berg gezien, om de bergen en kunnen zien moet je (blijkt achteraf) in september/oktober reizen.
Vertrekdatum: 15/04/2022
Beoordeling: 9
Daphne:
Na 2,5 jaar niet te kunnen reizen was het een verademing om weer op pad te kunnen. Deze keer bewust gekozen voor een georganiseerde groepsreis zodat alles al geregeld zou zijn. Het is me goed bevallen. Ik zou deze reis zeker aanbevelen! Wat tips voor toekomstige reizigers: Kies je periode van reizen naar Nepal bewust; wij hebben alleen met een vliegtuig (kost 200 euro per vlucht) de bergen kunnen zien vanwege het mistige weer in april. Schijnbaar is okt/nov een betere periode vanwege helder weer. Neem meer zakgeld mee voor de reis, denk aan 350 euro per week, dat is excl. alcoholische dranken en souvenirs. Neem zelf een bidon of fles mee die je kan vullen met water want in de bus staat een grote fles met tap waaruit je gratis water kan bijvullen. Scheelt een hoop plastic flessen kopen ;)
Vertrekdatum: 15/04/2022
Beoordeling: 9
Meggie:
Een hele mooi reis! Ter info: ontbijt is niet inclusief. Tijdens mijn reis in april-mei was er veel mist, waarbij we de bergen nauwelijks hebben gezien.
Vertrekdatum: 15/04/2022
Beoordeling: 7
Randy:
Nepal is een land voor ieder wat wils. Cultuur? Dan ben je helemaal aan het juiste adres in Kathmandu, Bhaktapur en Patan. Hier zal je kunnen genieten van alles wat met het Boeddhisme en Hindoeïsme te maken heeft. Het is wel erg druk en chaotisch en misschien blijf je iets te lang in deze regio hangen. Gelukkig kun je hierna genieten van het eten van de lokale bevolking en zien hoe ze leven in Panauti. Dit is een ervaring die ik niet heb willen missen. De omgeving is mooi en het is jammer dat je hier maar 1 dag blijft. Daarna begint de hike van 10km die je door de heuvels van Panauti en Sangra voert. Heel mooi gebied en zeker de moeite waard. De hike is niet heel zwaar. Voor de dierenliefhebbers heb je in Chitwan National Park genoeg te beleven. De weg ernaartoe is lang, maar eenmaal aangekomen kom je terecht in een heerlijke omgeving waar je met een jungle safari allerlei dieren kan tegenkomen. Helaas geen tijger gezien, maar wel genoeg neushoorns! Het is wel erg warm (rond de 38 graden) dus zorg dat je genoeg drinkt. Na Chitwan rijdt je door naar Pokhara waar je compleet tot rust kan komen bij het supermooie meer en kan genieten van het avondleven in deze bruisende stad. Het is hier een stuk relaxter dan in Kathmandu en het is jammer dat je hier niet nog 1 extra dag kan blijven. Genoeg te beleven hier! Al met al is deze reis zeker een aanrader. Echter zou ik als kanttekening erbij zetten dat de maand april niet de beste maand is om te reizen. Het heeft al heel lang niet geregend dus hangt er veel smog en mist. veel bergen zal je niet zien. Daarnaast staan de rivieren heel laag en kan je niet raften. Mijn advies is om oktober/november naar Nepal te gaan, na het regenseizoen, zodat je echt alles kan beleven wat Nepal te bieden heeft.
Vertrekdatum: 15/04/2022
Beoordeling: 9
Mandy:
Ik vond de groeps single reis naar nepal erg leuk. Houd wel rekening met een zakgeld bedrag van rond de 1000€ ipv 200. Alle activiteiten, en de 3 maaltijden per dag komen er namelijk nog bovenop. En dan heb je nog geen souverniers geshopt. De beste tijd voor nepal is in het najaar. Wij hadden 2weken lang geen zicht op bergen door smog, en luchtvervuiling. Onze reistijd was april.
Vertrekdatum: 28/02/2020
Beoordeling: 9
Pedro:
Nepal is een land van tegenstellingen: rijke mensen in grote villa's en arme mensen in golfplaten hutjes, een prachtig en afwisselend landschap wat wordt vervuild door alle soorten afval, heerlijk en goedkoop eten en een pilsje wat duurder is dan het hoofdgerecht, Nepalezen die je fooi terug willen geven en Nepalezen die een slaatje willen slaan uit de toerist, mooie, drukke of juist rustige steden en massa's zwerfhonden die je 's nachts uit je slaap houden (oordopjes meenemen!), tegenstellingen, maar dus ook: afwisseling. Je gaat het allemaal zien en beleven. Nog nooit hebben wij een rondreis gemaakt waar we zo dicht bij de lokale bevolking kwamen als bij deze reis. Niet alleen bij de homestay (waar wij behoorlijk tegenop zagen, maar het was fantastisch), maar ook bij de wandeltochten, de excursies, enz. Nepal: een absolute aanrader! Pinnen is niet altijd even gemakkelijk (en vrij duur), dus wat contanten meenemen is wel handig. Als je rond wilt komen van het richtbedrag van Shoestring, dan moet je wel een paar keer per week op pad als bedelmonnik. Zeker als je liefhebber van cappuccino en alcohol bent. De gids (Madu, een dijk van een gids) nam ons mee naar de meeste chique restaurants, maar daar is het eten net zo duur (of zeg goedkoop: een luxe hoofdgerecht voor ongeveer 5 euro) als bij kleinere restaurants en het eten is vers, goed bereid en je raakt er niet van aan de r... . Een absolute afrader is Gorkana House: heel slecht eten voor een belachelijk hoge prijs. Niet heengaan dus. Verder kunnen we Nepal aan iedereen aanbevelen en de gastvrije mensen zijn blij met je komst! Veel plezier in Nepal! Groetjes, Pedro Bardoel
Vertrekdatum: 28/02/2020
Beoordeling: 10
Diny (E.A.):
De wandeling van 10 km. in de bergen was tamelijk zwaar, de eerste uren alleen maar omhoog. Toch hebben we al met al een onvergetelijke reis gemaakt. Zeer zeker de moeite waard.
Vertrekdatum: 28/02/2020
Beoordeling: 9
Monique:
Hele leuke, compacte reis. Mooie kennismaking met dit prachtige land. De hotels zijn goed, we hadden een fijne chauffeur waar ik me, in het chaotische verkeer erg veilig bij voelde. De reisbegeleider was helemaal top, die erg zijn best deed om ons kennis te laten maken met zijn land. Kortom; een aanrader!
Vertrekdatum: 28/02/2020
Beoordeling: 8
Mart:
De reis was fantastisch, mooi land, met een erg leuke groep, veel humor en goede reisbegeleiding. Ook de mensen daar zijn erg aardig, zeker in de home stay was een aparte ervaring. Het verblijf in Kathmandu is aan de lange kant in verhouding met de duur van de reis. Liever nog langer in de natuur of Pokhara. Wel zou ik met een hoger budget rekening houden dan wat als 'zakgeld' wordt aanbevolen. Maar al met al een geweldige trip! Een aanrader.
Vertrekdatum: 21/12/2019
Beoordeling: 8
Lieke:
Prachtig land! Echte aanrader!
Vertrekdatum: 21/12/2019
Beoordeling: 8
Piet:
Super reis, Nepal is een mooi land met vriendelijke mensen, lekker eten en een mooie cultuur! Onze reisleider BK was fantastisch!! Let op ga je in de winter neem dikke kleren mee!! Geen centrale verwarming kan erg koud zijn in de avonden!!
Vertrekdatum: 21/12/2019
Beoordeling: 8
Nathalie:
Wat een heerlijke reis! Nepal is prachtig, de mensen zijn zo lief en kleurrijk. Ik heb genoten van de wandelingen in de bergen, maar ook van de cultuur in de steden. Met heel veel dank aan mijn reisgenoten én de geweldige lokale reisbegeleider. Ga je in de winter? Let dan op dat het na zonsondergang flink afkoelt en dat er nergens verwarming is, op af en toe een kampvuur na. Neem dus veel warme kleren mee! Daar staan als voordeel tegenover: er zijn geen insecten of andere vervelende beestjes en je komt nauwelijks andere toeristen tegen. Tip voor Shoestring: voeg een groep 35-55 jaar toe. Die ontbreekt echt.
Vertrekdatum: 21/12/2019
Beoordeling: 9
Wynonna:
Wat is Nepal een fantastisch land. Dit was een geweldige reis met de perfecte verhouding stad/natuur en actief/relax tijd. De hikes en zijn magisch met zicht op de Himalaya! Je krijgt genoeg vrije tijd om zelf op pad te gaan, maar er zijn ook genoeg mogelijkheden om activiteiten te boeken en uit te voeren. Je krijgt de vele gezichten van Nepal te zien en ik had deze reis voor geen goud willen missen!
Vertrekdatum: 22/11/2019
Beoordeling: 8
Robert:
Ik heb erg genoten van de reis naar Nepal, veel van het land gezien en geleerd. Vooral de cultuur en natuur van Nepal heeft mij doen verassen in positieve zin. Deze reis was voor mij wel te kort (16 dagen) er is nog zoveel te zien van Nepal...
Vertrekdatum: 22/11/2019
Beoordeling: 7
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 22/11/2019
Beoordeling: 7
Danique:
Wat een geweldige reis is dit! Een hele mooie beleving om niet meer te vergeten. Het is een actieve vakantie. Doe alles wat Shoestring of de reisleider aanbiedt, want dat is zeker de moeite waard. Wil je een rustige vakantie, bijkomen en warmte, ga dan niet naar Nepal. Je bent namelijk elke dag wel bezig, hebt weinig vrije tijd en pak je koffer is met wat warme kleding, die heb je zeker nodig. Qua cultuur, de mensen zijn fantastisch. Lief en zorgzaam. Worden graag op de foto gezet en delen hun leven. Hou je van fotograferen, ga dan naar Nepal.
Vertrekdatum: 22/11/2019
Beoordeling: 8
Tim:
Ik zou de Nepal bij Shoestring ter harte aanbevelen! Het reisprogramma is divers, het land zelf is een fascinerende kruisbestuiving van verschillende culturen aan weerszijden van de Himalaya en het hebben van een lokale gids (Jamuna in ons geval) voegt veel toe aan de ervaring. Absolute aanrader.
Vertrekdatum: 22/11/2019
Beoordeling: 7
Nelleke:
Het is een mooie reis om kennis te maken met Nepal, echter vind ik de dagen in Katmandu teveel. Met 2 dagen ben je wel klaar in deze te drukke, vieze stad. Ik vond het reistempo prima, paar dagen lang in de bus maar dat hoort er nu eenmaal bij!
Vertrekdatum: 01/11/2019
Beoordeling: 9
Benjamin:
De ideale ontsnapping aan het dagelijks leven. De chaos, de cultuur, het eten, de bezienswaardigheden, memorabel!
Vertrekdatum: 18/10/2019
Beoordeling: 9
Rayshri:
DEZE REIS IS DE MOEITE WAARD. ONZE GIDS BEHANDELDE ONS ALS FAMILIE EN KWAM ZELF MET IDEEËN EN TIPS VOOR ACTIVITEITEN. ZIJN ERVARING EN LIEFDE VOOR HET (ZIJN) LAND KOMEN ZO GOED NAAR VOREN EN DAT WIL HIJ OOK DELEN MET ANDEREN. ALS JE NOG TWIJFELS HEBT OVER DEZE REIS, DAN ZAL IK ZEGGEN: DOEN!!!!! HOUD ER WEL REKENING MEE DAT JE (ALTHANS MET MIJN GROEP EN GIDS) VEEL LOOPT. DE ENE HIKE DIE IN REISOMSCHRIJVING STAAT IS NIET DE ENIGE HIKE. WIJ HEBBEN MEERDERE DAGEN KORTE EN LANGE HIKES GEMAAKT. DIT IS OVERIGENS EEN VRIJE KEUZE EN GEEN VERPLICHTING.
Vertrekdatum: 11/10/2019
Beoordeling: 9
Laurent:
Deze reis is ver boven verwachting verlopen. Was mijn eerste singlereis en de eerste keer dat ik de touwtjes moest los laten, maar het is me super goed bevallen. Super mooi land en erg leuke activiteiten om te doen. Denk aan het raften en paragliden die zeker de moeite waard zijn. De hike door de bergen van zo'n 10km is ook zeker prima te doen en geeft een super mooi uitzicht. Zeker een aanrader!!
Vertrekdatum: 11/10/2019
Beoordeling: 8
Monique:
Ik heb een prachtige vakantie in Nepal gehad. We hebben geprobeerd om er zoveel mogelijk uit te halen en volgens mij is dat gelukt. De steden zaten vol met straatjes en steegjes waar je vaak weer iets bijzonders tegenkwam. Er is nog wel goed te zien dat de aardbeving van 2015 veel schade heeft toegericht aan de tempels. Er wordt gewerkt aan opbouw, maar er is nog veel te doen. Buiten de steden om waren ook genoeg mooie ervaringen. Een aanrader ga raften, paragliden en de safari waren fantastische activiteiten waarmee je kan genieten van de prachtige natuur. Door deze ervaringen, leuke groep en mooie bevolking heb ik een fantastische vakantie gehad. Ik zou Nepal en deze reis aanraden aan iedereen die iets moois wil ontdekken. Onze reisleider Raj was helemaal top!!
Vertrekdatum: 11/10/2019
Beoordeling: 9
Mitchell:
Geweldige reis. Op iedere straathoek is er wel wat te beleven! Daarnaast is Nepal een land waar je je niet onveilig hoeft te voelen als je alleen rondloopt. Leuke afwisseling tussen natuur, cultuur en avontuurlijke activiteiten. -Kathmandu heeft van alles wat: tempels, winkels en leuke restaurants. -Nagarkot heeft geweldig mooie uitzichten te bieden, mits het niet mistig is. Zelf jammer genoeg hier geen bergen gezien. -In Panauti het echte locale leven meegemaakt. Superleuk om met de locals te mee te doen. -De wandeling naar Sanga komt door supermooie natuur en kleine bergdorpjes. Trek je goeie schoenen aan! -Bhaktapur een geweldig mooie stad met een indrukwekkende oude binnenstad. -Junglesafari in Chitwan zeker een aanrader. Met de jeep de meeste kans om een hoop dieren te zien. Tijgers helaas niet gezien, maar wel tot twee keer toe de neushoorn! -Pokhara een erg relaxte stad om bij te komen van de afgelopen dagen. Leuk om een bootje te nemen naar de Peace Pagoda om daar de klim naar boven te maken, Al met al een zeer diverse reis. Zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 04/10/2019
Beoordeling: 8
Jacquelijne:
Leuke afwisselende trip. Goede prijs-kwaliteitsverhouding. Indeling in leeftijdscategorie voor mij een pré.
Vertrekdatum: 04/10/2019
Beoordeling: 8
Madeleine:
Hele fijne rondreis met afwisselende bestemmingen, een deskundige gids, een goede sfeer en hotels in verhouding tot de prijs van de reis. Ik heb enorm genoten en de reis voldeed aan mijn verwachtingen. Excursies nu en dan te prijzig. Reken qua zakgeld tenminste op 300 euro per week. Madeleine
Vertrekdatum: 20/09/2019
Beoordeling: 9
Michelle:
Het was een super mooie reis! Veel afwisseling tussen cultuur, natuur en dieren. Ik heb heel veel mooie dingen van het land gezien. De groep en de reisleider die we hadden hebben mijn vakantie echt afgemaakt! We hebben op en top genoten! Voor mij was het hoogte punt dat ik de Himalaya zag en de Mount Everest. De bergvlucht is zeker aan te raden! Je krijgt hele mooie uitzichten te zien. De jeepsafari in Chitwan en het Paragliden in Pokhara zijn ook zeker de moeite waard. Verder heb je ook genoeg vrije tijd om zelf lekker rond te lopen. Ook de tempels en Stoepa's blijven mooi om te zien. Al met al ik heb genoten van alles en kijk terug op een fantastische reis.
Vertrekdatum: 13/09/2019
Beoordeling: 9
Pierre:
Uiterst bijzondere reis die ons geweldige ervaringen en menselijke contacten heeft opgeleverd!
Vertrekdatum: 09/08/2019
Beoordeling: 9
Hanna:
Mooi veelzijdige reis die veel van Nepal laat zien
Vertrekdatum: 09/08/2019
Beoordeling: 8
Nick:
Voor de eerste keer met shoestring op reis - Bestemming: Nepal- en waarschijnlijk niet de laatste keer! Een onvergetelijke ervaring die ik met een leuke groep van gelijkgestemden heb mogen delen. Het programma bevatte een prettige balans tussen actieve en culturele activiteiten. Bovendien was er genoeg ruimte om zelf of met een kleiner groepje zelfstandig activiteiten te ondernemen, of juist een dagje rustig aan te doen. De begeleider had een goede kennis van de omgeving en wist altijd wel een goed restaurantje of een leuke wandelroute aan te bevelen mocht daar behoefte aan zijn. Al met al een zeer geslaagde reis.
Vertrekdatum: 09/08/2019
Beoordeling: 9
Reiziger:
Top! Fantastische reis gehad met een goede reisleider! Weet wat je kunt doen, maakt een planning. Kunt veel zien van het land en de cultuur. Goede combi tussen steden en lokaal. Home-stay is een mooie ervaring! Mocht je twijfelen om in augustus te gaan, gewoon gaan! Nauwelijks last gehad van het moesson-seizoen.
Vertrekdatum: 09/08/2019
Beoordeling: 9
Reiziger:
Mooie reis met naast cultuur ook actieve excursies. Zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 26/07/2019
Beoordeling: 9
Janthe:
De rondreis door Nepal was een fantastische ervaring. Onze gids heeft zijn liefde voor zijn land met ons gedeeld. Onvergetelijk. De mooie cultuur, de prachtige natuur en de lieve mensen. De enorme afwisseling maken deze reis bijzonder.
Vertrekdatum: 26/07/2019
Beoordeling: 8
Tsarina:
Mooi reis. Je moet wel door het vuil en de drukte van de brommers heen kunnen kijken. Voorzie wel reispilletjes voor tijdens het transport, want de wegen zijn een ramp. Je leert appreciëren wat wij allemaal hebben en kunnen.
Vertrekdatum: 12/07/2019
Beoordeling: 6
Johan:
Deze reis geeft een goed beeld van de cultuur van Nepal. Tijdens de moesson periode zijn activiteiten zoals hiken of zonsopkomst in de bergen helemaal niet of maar deels mogelijk is. Ben er ook op voorbereid dat je voor de extra excursies toeristen prijzen (met name voor het vervoer) betaald. Het kan soms goedkoper maar ook zeker leuker zijn om zelf een taxi of tuk tuk te nemen.
Vertrekdatum: 12/07/2019
Beoordeling: 9
Lonneke:
Een onvergetelijk avontuur door een divers en vriendelijk land! De reisbegeleidster en de groep was geweldig, ook dat heeft de reis gemaakt!
Vertrekdatum: 12/07/2019
Beoordeling: 8
Rick:
Een prachtige reis met veel bezienswaardigheden. Nepal is een fantastisch land en de lokale gids bracht de reis naar een nog hoger level. Nepal blijft je verbazen en is dan ook een heel mooi maar ook een heel indrukwekkend land. Ik reisde in juli maar heb vrijwel geen last gehad van regen. Een top reis en een hele ervaring rijker. Wel is het zo dat vele activiteiten los erbij te boeken zijn. Let dus op met je zakgeld waar je wel minstens 600 euro nodig hebt wanneer je ook van een biertje houdt. Deze zijn namelijk net zo duur als je avondeten maar smaken dan ook heel goed!
Vertrekdatum: 12/07/2019
Beoordeling: 9
Ellen:
Een geweldige reis. Leuke groep, geweldige gids en prachtig land. De reis was goed te doen in twee weken en je ziet veel mooi plekken van Nepal. De homestay was een super ervaring evenals het paragliden met de Himalaya op de achtergrond. Shoestring biedt de groep verschillende opties en keuzes tijdens de reis. Dit heb ik als prettig ervaren! Kortom een top reis..!!
Vertrekdatum: 26/04/2019
Beoordeling: 9
Sandra:
Super mooie reis. De hele dag in een kleurrijke film lopen. Onze gids Eric was super en heeft bijgedragen aan een onvergetelijke mooie reis.
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 8
Reiziger:
x
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 9
Corinne:
Fantastische reis door een heel mooi land met prachtige natuur en een intrigerende cultuur. Geweldige reisleider Buddhi! Echt een aanrader!
Vertrekdatum: 20/04/2019
Beoordeling: 8
Annelieke:
Bijzondere fantastische mooie reis naar Nepal. De culturele bezienswaardigheden waren prachtig om te zien, de hikings door de natuur waren fijn en de vriendelijke mensen die je daarbij tegenkomt. Het verblijf in de homestay's bij de mensen thuis was erg bijzonder. Voor de mensen daar levert dit inkomsten op, waarbij de vrouwen die dit bestieren Engels leren. De zonsopkomst boven de Himalaya zien, was heel bijzonder. Het was een supermooie intensieve vakantie mede dankzij een heel fijne reisbegeleider en een leuke groep medereizigers.
Vertrekdatum: 19/04/2019
Beoordeling: 9
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 12/03/2019
Beoordeling: 7
Emmelien:
Nepal is prachtig. De Himalaya reuzen zijn indrukwekkend en ontzagwekkend. De steden stoffig. De mensen aardig. Minder tot geen rituele offeringen van dieren zou zorgen dat ik terugga.
Vertrekdatum: 12/03/2019
Beoordeling: 8
Els:
Els: Mijn vierde reis met Shoestring was wederom een mooie gezellige groepsreis (van maar 4 pers waarvan 2 happy getrouwde singles) langs alle hotspots van Nepal. Ook dit keer met een fantastische reisleider (niets was hem te veel), een geweldige chauffeur, een fijn busje en prettige schone accomodaties. Overal goede WiFi. Het overnachten twee keer bij een home stay was een geweldige en bijzondere ervaring. Tip: Wel een rondvlucht doen bij Kathmandu om de “reuzen” beter te kunnen bekijken. Het zou wel fijn zijn om 1 dag langer in Pokhara te blijven ipv nog 2 volle dagen in Kathmandu voordat je naar huis vliegt. Ivm de spanningen tussen India/Pakistan en vertraging misten we de aansluiting in Istanbul. Shoestring had ons al per mail gewaarschuwd en geïnformeerd wat we dan moesten doen. Door Turkisch Airlines kregen we een goed hotel met diner en ontbijt aangeboden. Wel moesten we voor deze ene gedwongen nacht in Istanbul nog een Turks visum van €25,00 kopen.
Vertrekdatum: 15/02/2019
Beoordeling: 9
Neeke:
Wat een geweldige reis. Ik denk dat ik nog nooit zo'n gevarieerd land heb gezien qua natuur en cultuur. Ik heb vooral genoten van de uitzichten op de Himalaya (o.a. bij Pokhara en Nagarkot), maar ook van de homestays in Panauti en Chitwan, en van de tempels in Bhaktapur. Deze reis heeft laten zien dat er duidelijk reden is om vaker naar Nepal terug te gaan.
Vertrekdatum: 15/02/2019
Beoordeling: 9
Marnix:
In februari 2019 heb ik de rondreis door Nepal ondernomen. Helaas was ik erg laat met het boeken van mijn reis waardoor ik alleen het landarrangement heb gekozen. Ik heb zelf mijn vliegtickets geboekt, wat erg goed te doen was en zelfs nog wat goedkoper in mijn geval. Nepal is een geweldig land met een unieke cultuur, als Nederlander zul je je verbazen over de complete verkeerschaos met toeterende scooters en koeien die gewoon op straat lopen. Eenmaal uit Kathmandu leer je het prachtige land met al haar flora en fauna pas echt kennen. Ook de mensen zijn ontzettend vriendelijk en behulpzaam. De klik in de groep was vanaf het eerste moment heel goed. De lokale reisbegeleider was de gehele reis onderdeel van de groep en kon heel veel vertellen over zijn mooie land. Kortom: Echt een aanrader.
Vertrekdatum: 15/02/2019
Beoordeling: 9
Thomas:
Topreis, leuke groep, topgids, leuke locaties, het enigste waar je op moet letten is dat je alle excursies en eten ontbijt lunch diner, zelf moet betalen naast de reissom, maar de kosten in nepal vallen erg mee dus dat is allemaal goed te overzien
Vertrekdatum: 21/12/2018
Beoordeling: 10
Karin:
Super land en reis, een van de mooiere ervaringen wat ons betreft. Tip opgevolgd van reisgenoten van een andere trip en zij hebben niet gelogen. Goede gids, veel gezien, heel afwisselend, lekker eten, wat wil je nog meer! Zeker een aanrader!
Vertrekdatum: 20/12/2018
Beoordeling: 8
Johan:
Nepal was geweldig met een enthousiaste lokale reisbegeleider. Een erg afwisselende reis! Twijfel je? Gewoon doen, onvergetelijk.
Vertrekdatum: 20/12/2018
Beoordeling: 9
Iris Heini:
In 16 dagen hebben wij het prachtige Nepal leren kennen. Een reis die ik iedereen zou aanraden die houdt van adembenemende landschappen, bergwandelingen, authentieke steden, vriendelijke mensen en heerlijk eten. (ik kan nog even door gaan met deze opsomming) Zoals onze gids (Gopal) aangaf: We zijn gekomen als bezoekers, maar vertrekken als vrienden.
Vertrekdatum: 23/11/2018
Beoordeling: 8
Tessa:
Mooie rondreis die voor iedereen goed te doen is. Je leert het land zo echt goed kennen, zeker ook door de lokale gids die je alles kan vragen. Goede combi tussen programma en vrije tijd op de verschillende plekken.
Vertrekdatum: 23/11/2018
Beoordeling: 8
Thomas:
Leuke en veelzijdige reis met aardige medereizigers in een mooi land. Kathmandu zelf is redelijk druk en vervuild.
Vertrekdatum: 23/11/2018
Beoordeling: 10
Marie-Louise:
Ik heb een topvakantie gehad, het is een mooie reis. We hebben veel gezien en gedaan! Waar wacht je nog op? Gewoon boeken!
Vertrekdatum: 23/11/2018
Beoordeling: 8
Marrie:
Mijn single reis naar Nepal was geweldig, een verrassend mooi land vriendelijke mensen heerlijk eten en voldoende gelegenheid om leuke activiteiten te doen naast het programma dat door Shoestring is aangeboden . Samen met de groep en de reis begeleidster (heel belangrijk!) helemaal TOP, Marrie
Vertrekdatum: 16/11/2018
Beoordeling: 8
Robert:
Fantastische reis. We hebben eerst overwogen om op eigen houtje naar Nepal te reizen, maar gezien onze beperkte tijd (2 weken) kozen we voor de groepsreis. Geen moment spijt van gehad; zoveel gezien en beleefd! Wat een land, wat een cultuur(shock), wat een live en mooie mensen en die bergen!
Vertrekdatum: 08/11/2018
Beoordeling: 8
Hendrikus:
geweldige reis ,ook nog na eerdere vergelijkbare reizen. Er viel nog veel te ontdekken zelfs na eerdere reizen. soms even zoeken, maar goede en gezellige restaurants en gezellige barretjes. Aanrader voor een volgend bezoek,zeer vriendelijke bevolking.
Vertrekdatum: 08/11/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 18/10/2018
Beoordeling: 8
Bharetcharan:
De rondreis 16 dagen Nepal is een heel bijzondere ervaring. Onze reisleider heeft ons heel veel informatie verstrekt en stond voor ons klaar met een onverwoestbaar humeur. Veel van het land gezien en ervaren, een intensieve beleving. Bereid je wel mentaal voor op slechte wegen en roekeloos verkeer én in de steden smog en stof, waarbij je echt een mondkapje is aan te raden. Veel plezier alvast!
Vertrekdatum: 12/10/2018
Beoordeling: 9
Simonia:
Super reis , alleen jammer dat de jeepsafari alleen zin heeft in de maanden dat het gras niet te hoog staat. Als je oktober/november gaat heeft de jeepsafari echt geen zin, zonde van tijd en geld.
Vertrekdatum: 12/10/2018
Beoordeling: 7
Suzanne:
De overnachting in Panauti, bij een lokale family homestay, was een hoogtepunt van deze reis! De familie heeft zijn uiterste best gedaan om ons mee te nemen in het lokale leven in Panauti. De 'mama's' van de families kookten uitgebreid en heerlijke lokale maaltijden voor ons, we zijn in saree's gehesen en hebben een avond in het dorpshuis gedanst op Nepalese én Nederlandse muziek. Een avond om nooit te vergeten!
Vertrekdatum: 12/10/2018
Beoordeling: 9
Timothy:
Wat is Nepal een geweldig land, heel mooi om deze reis met een fantastische groep mensen te hebben mogen maken! We hadden het geluk om tijdens het Dashain festival de reis te maken en vielen wat dat betreft met onze neus in de boter! Het was ook heerlijk verfrissend om mee te maken hoe lief en aardig de Nepalezen zijn, hier kunnen wij Nederlanders nog wat van leren.. De reisbegeleider wil ik ook zeker niet onvermeld laten, voor haar was niets te veel en haar kennis van het land en de gebruiken was onovertroffen. Het was ook geweldig dat zij bij het eten of drinken in een bar niet de reisbegeleidster, maar vaak 'onderdeel' van de groep was! Hoogtepunten waren het verblijf bij de locals in de homestay, de uitnodiging om aan te schuiven en mee te eten met de locals terwijl zij Dashain vierden en de hike van Panauti naar Sanga. Aanrader!
Vertrekdatum: 12/10/2018
Beoordeling: 8
Chantal:
Deze reis door Nepal is prachtig en heel afwisselend. Van drukke grote steden, tot prachtige berggebieden. De Nepalezen zijn enorm vriendelijk, behulpzaam en trots op hun land. Wat ervoor zorgt dat bijvoorbeeld de nacht in de homestay echt een prachtige ervaring is. Honger zul je tijdens deze reis niet hebben, het eten is er heerlijk en het hoort bij de cultuur om ervoor te zorgen dat je niet tekort komt. Ook qua cultureel erfgoed kijk je hier je ogen uit. Volg bijvoorbeeld een route door de straatjes in Kathmandu, waarbij op elke hoek wel een stupa te vinden is of een prachtig beeld. Er zijn veel verschillende excursies mogelijk, maar deze zorgen wel voor een ruimer budget dan de 250 euro per week die Shoestring aanhoudt. Een visum kun je beter zelf regelen, dit gaat heel makkelijk.
Vertrekdatum: 12/10/2018
Beoordeling: 9
Laura:
Erg leuke reis met een goed gevuld programma en een goede reisbegeleidster!
Vertrekdatum: 12/10/2018
Beoordeling: 9
Bram:
De reis naar Nepal was een onvergetelijke ervaring! De combinatie tussen het land, de reisgenoten en de reisleidster, hebben ervoor gezorgd dat ik het enorm naar mijn zin heb gehad en dat ik er een paar nieuwe vrienden bij heb.
Vertrekdatum: 21/09/2018
Beoordeling: 7
Jeroen:
Een van mijn mooie hoogtepunten in Nepal was onze Home Stay. 'Geweldige hartverwarmende' mensen waarmee we tot in de late uurtjes spelletjes mee hebben gedaan en drankjes zaten te drinken.
Vertrekdatum: 21/09/2018
Beoordeling: 6
Reiziger:
De volgende keer ga ik liever weer backpacken, een georganiseerde reis is niet echt mijn ding, ik heb liever meer vrijheid.
Vertrekdatum: 14/09/2018
Beoordeling: 10
Jolien:
De 2 weken in Nepal waren echt fantastisch. Vooraf had ik mijn twijfels of je in twee weken wel echt een land kan beleven, of je genoeg ziet en meemaakt om te kunnen zeggen dat je echt het land hebt gezien. Bij deze reis was dat zeker het geval, na 14 dagen was ik zo vol van alles, er kon niks meer bij. Nepal is zo mooi, het eten is heerlijk en de mensen zijn heel aardig. Ik voelde me heel welkom, de reis was fantastisch dus ik zou het zeker aanraden.
Vertrekdatum: 07/09/2018
Beoordeling: 10
Stefan:
De reis geeft een goed beeld van Nepal. De drukte en chaos van de stad met zijn oude Unesco plaatsen, de uitgestrekte rijstvelden in het zuiden en het imposante van de Himalaya. Goede dagelijkse invulling met duidelijke uitleg van de reisleider wat je kan verwachten, maar ook genoeg tijd om zelf op onderzoek uit te gaan/dag in te vullen. De reisdagen waren prima te doen. Dit was mijn eerste keer met een groepsreis, maar zeker door de fantastische groep zou ik het zo weer doen. Heb 16 dagen genoten.
Vertrekdatum: 07/09/2018
Beoordeling: 9
Laura:
Rondreis Nepal was top! Wat een mooi authentiek en ongerept land. Leuke afwisseling tussen cultuur, natuur, actief en ontspanning. De 10km trekking was echt prima te doen, ook op mijn sneakers. Verblijf in de home stay was ook een leuke ervaring. In Chitwan nog neushoorns gespot en leuk fietstochtje gemaakt langs de dorpjes. Zonsopgang bij Pokhara was fantastisch, erg indrukwekkend die bergketens en hoge toppen. De mensen zijn heel aardig en ik heb er heerlijk gegeten. We hadden een geweldige reisbegeleider.
Vertrekdatum: 07/09/2018
Beoordeling: 9
Romy Larissa:
Genieten, genieten en nog is genieten! Nepal wat ben je prachtig!
Vertrekdatum: 07/09/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Deze rondreis door Nepal was super. Het is weer een heel ander land, bevolking en beleving dan andere landen in Azië. Onze reisleider was super, veel gezien van Nepal, veel verschillende activiteiten gedaan. De verhouding tussen reizen, geplande activiteiten en vrije tijd was voor mij prima. Accomodaties op één na waren goed geregeld en sommige echt wel luxe voor Aziatische begrippen. Het lokale eten is mij goed bevallen, de chicken momo's en dal bhat mis ik al. Ik zou deze reis zo weer boeken.
Vertrekdatum: 13/07/2018
Beoordeling: 10
Arjan:
Het was een gevarieerde reis waarbij je ontzettend veel van Nepal te zien krijgt, van zowel cultuur als natuur en leuke activiteiten is er meer dan genoeg te beleven!
Vertrekdatum: 13/07/2018
Beoordeling: 8
Maarten:
Heel bijzondere reis, bereid je voor op een cultuurshock, want het verkeer en de cultuur in Nepal is compleet anders als in Europa. Maar zeer zeker de moeite waard, veel gezien van het Hinduisme, Boeddhisme en de mooie natuur in het berglandschap en de vallei. Ook het Nationaal Park Chitwan is de moeite waard. Moesson seizoen is alles meegevallen, weinig regen gehad, en ook lekkere rustige periode om te reizen, geen last van hordes backpackers!
Vertrekdatum: 13/07/2018
Beoordeling: 9
Raymond:
Ik heb een fantastische tijd gehad in Nepal met een kleine (7 personen) en superleuke groep. De reis is een mooie afwisseling van cultuur en natuur. In tegenstelling tot andere rondreizen die ik gemaakt heb, is er bij deze reis relatief veel vrije tijd waardoor je geen gehaast gevoel krijgt. Dit is erg prettig! Je hebt echt de tijd om verschillende activiteiten te ondernemen. Het reizen in de moessonperiode viel erg mee. Een enkele plensbui aan het einde van de middag. De meeste regen valt ’s nachts. Bijkomend voordeel is dat de natuur mooi groen is in deze periode van het jaar. Laat je dus niet afschrikken om in de zomermaanden te boeken. De homestay was een bijzondere ervaring en geeft een mooi inkijkje in hoe de mensen echt leven. Paragliden in Pokhara is een echte aanrader! Tot slot nog alle lof voor onze reisleider Raj Poudyal. Hij heeft het fantastisch gedaan, was goed geïnformeerd en voelde goed aan wat wij als groep wilde. Als liefhebber van pittig eten en de lokale keuken, was op initiatief van Raj het eten in een lokaal Newari-restaurant een topervaring. Ik ga de Dal-bhat missen.
Vertrekdatum: 13/07/2018
Beoordeling: 10
Jinke:
Prachtige afwisselende reis. We reisden in juli (regenseizoen) maar hebben weinig regen gehad. Wanneer het regende was dit een korte verkoelende bui. Je krijgt een goed beeld van Nepal Door de vele verschillende plekken waar de reis langsgaat. Het slapen bij de bewoners thuis is een hele mooie Bijzondere ervaring.
Vertrekdatum: 25/05/2018
Beoordeling: 9
Elisabeth:
Els geweldige reis gemaakt, leuke groep, prima reisleidster, veel gezien, mooie afwisseling van cultuur en natuur
Vertrekdatum: 25/05/2018
Beoordeling: 9
Paul:
Een enerverende en bijzondere reis. Heel veel gezien, nog meer beleefd. Mooi land met aardige mensen.
Vertrekdatum: 25/05/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
De reis was fantastisch. Echter de bijkomende kosten waren aanzienlijk hoger dan was ingeschat.
Vertrekdatum: 29/04/2018
Beoordeling: 7
Reiziger:
Als je van cultuur houdt is deze reis voor jou weggelegd! Je komt intens in aanraking met het Hindoeïsme. Wij waren hier tijdens het festival van de geboorte van Boeddha, waardoor we een nog beter beeld kregen van de lokale bevolking. De natuur tijdens deze reis is beperkt. In het Chitwan nationaal park kan je kiezen tussen een kano en jeepsafari. De kanotocht stelt niet zo heel veel voor, dus als je moet kiezen vanwege budget, zou ik zeker voor de jeepsafari gaan. Wij hadden geluk en hebben 11 neushoorns gezien. Het zakgeld voor deze reis klopt niet. Dat zou ongeveer 200 - 220 euro per week moeten zijn. Er wordt voor bijna alles fooi gevraagd, maar dat regelde bij ons de reisbegeleider in een grote pot. Prima, maar het lijkt bijna niet meer vrijblijvend te zijn en het voelde soms als een verplichting om fooi te geven.
Vertrekdatum: 29/04/2018
Beoordeling: 8
Rolf:
Mooie en afwisselende reis in een land met lekker eten , fantastische uitzichten, mooie cultuur en fijne mensen. de stad Kathmandu is me erg meegevallen. Leuke wijk waar het hotel ligt, veel gezelligs te doen. Interessante dingen te zien in Kathmandu. Maar op hte einde nog een paar dagen vind ik zelf wat te veel. Ik vond Bakthapur erg mooi, het hotel lag ook fijn op loopafstand van al het moois. De homestay was allerhartelijkst en gezellig. De Hike vanaf daar is goed te doen en Panauti is een leuk stadje met een mooie oude wijk. Pokhara is een leuke relaxte toeristenplaats. Het parasailen was een fantastisch mooie ervaring en bij mooi weer is het uitzicht op de Himalaya adembenemend mooi. ga vooral bij helder weer naar de zonsopkomst. Sprookjesachtig mooi. Ik vond het erg leuk dat er overal in Nepal vaak echt leuke restaurantjes en rooftop barretjes en restaurants zijn , waar je echt gezellig kunt eten, zitten. Ik vond het eten er echt heerlijk.
Vertrekdatum: 29/04/2018
Beoordeling: 9
Margreeth:
Erg mooie gevarieerde reis, geluk met kleine & erg gezellige groep. Verder weer zo leuk om met lokale gids te reizen en zo veel meer te weten komen over het land en de gewoonten en op plekken die je anders niet snel zal zien. Homestay zijn erg leuk en mooi aanbod van excursies & genoeg eigen ruimte om zelf wat te ondernemen.
Vertrekdatum: 22/04/2018
Beoordeling: 8
Reiziger:
Nepal is een prachtig land. Op deze reis leer je door de lokale gids (die echt super is) veel van de lokale cultuur. Je ziet veel tempels, Stupa’s en ziet het echte Nepalese leven tijdens de homestay (een super ervaring). Ietwat beurs van lange busritten (die soms maar 120 kilometer beslaan en er toch 6 uur over doen) kom je op fantastische plekken met super uitzichten (op de stad of op de Himalaya). Alles gaat net even anders in Nepal. Dat is erg leuk en spannend. Maar ook even balen toen bleek dat mijn de bagage, zonder dat ik het vooraf wist, op het dak van de bus zonder goede bescherming werd vervoerd (resultaat: mijn nieuwe koffertas beschadigd). De reis heeft een leuke mix van cultuur en natuur. De bevolking is super aardig. De reis is goed verzorgd. De gids goed geïnformeerd en flexibel. Het gebruik van lokale initiatieven en lokale gidsen is super. Ik kom zeker nog een keer terug in Nepal voor een mooie trekking.
Vertrekdatum: 22/04/2018
Beoordeling: 8
Mieke:
Dit is een mooie, gevarieerde reis die je langs alle hoogtepunten van Nepal meeneemt. Het reistempo is goed te doen, met 3 lange reisdagen en een aantal kortere. Houd er wel rekening mee dat de wegen in Nepal erg slecht zijn: 'bumpy rides' gegarandeerd. Het verblijf in de homestay is een bijzondere ervaring en de hike de dag erna is zeker de moeite waard (prima te doen op sportschoenen). Al met al een indrukwekkende trip die je niet wilt missen!
Vertrekdatum: 23/03/2018
Beoordeling: 9
Ingrid:
Een goede manier om Nepal te leren kennen. Veel geleerd over de cultuur. De persoonlijke kennismaking met Nepalezen in de Homestay was voor mij echt een hoogtepunt.
Vertrekdatum: 23/03/2018
Beoordeling: 9
Reiziger:
Fantastische reis door Nepal. Voldoende afwisseling tussen geplande activiteiten en vrije dagen. Vooral het verblijf in de community stays hebben veel indruk gemaakt. Zeer goede lokale reisbegeleider!
Vertrekdatum: 23/03/2018
Beoordeling: 8
Arno:
prima reis om Nepal te leren kennen. De schoonheid van de natuur. De vriendelijke bevolking. Maar ook de armoede zoals het slecht wegen net, de mileu vragen t.a.v. afval en riool.
Vertrekdatum: 24/12/2017
Beoordeling: 8
Kavita Aartie:
Een bijzonder land met prachtige en vriendelijke mensen. Het was een reis met cultuur, natuur, activiteiten en rust, alles in één. De homestay in Panauti was een geweldige ervaring, ondanks dat ik er in het begin tegenop zag, wat dus helemaal niet nodig bleek. Achteraf had ik een dag korter in Kathmandu willen verblijven en dan liever een dag langer in Pokhara omdat je daar niet lang genoeg kan zijn, er valt daar zoveel te doen en te zien. Onze reisbegeleider, Raj, was de beste en de kers op de taart. Ik ga zeker een keer terug!
Vertrekdatum: 22/12/2017
Beoordeling: 8
Johan:
Deze reis is de perfecte manier om dit fantastische land en zijn leuke inwoners te leren kennen. Door het bezoeken van verschillende steden en een leuke afwisseling tussen cultuur, natuur en ontspanning, is het voor ieder wat wils. Dit mede door de locale engelstalige topgids die er voor zorgt dat deze reis een fantastische ervaring was.
Vertrekdatum: 09/11/2017
Beoordeling: 8
marie-jose:
Fantastische reis, ga vooral vliegen richting Mt. Everest een onvergetelijke ervaring en het geld meer dan waard. Pokhara is zo mooi en de bergen daar lijken zo dichtbij dat het lijkt of je ze aan kan raken. Als je wil kan je er paragliden met het Anapurna gebergte op de achtergrond, kortom wat wil je nog meer. Maar ook Khatmandu en Bhaktapur zijn sprookjessteden die je zeker niet mag missen.
Vertrekdatum: 26/10/2017
Beoordeling: 7
Danielle:
Het was een mooie reis. Veel gezien en gedaan. Vliegen boven de Himalaya is heel bijzonder. Wel erg duur helaas. Chitwan , Pokhara en de hike waren voor mij de hoogte punten. Iets te veel dagen in Kathmandu vond ik persoonlijk. En als deze reis iets meer natuur zou laten zien, dan was het prefect geweest.
Vertrekdatum: 06/10/2017
Beoordeling: 9
felix:
De reis heeft ons een fantastische ervaring gegeven over de vele facetten van het mooie Nepal. Het is een vol programma, met name door de afstanden die je moet afleggen, maar dat is de moeite waard. We hadden graag nog wat langer in Pokhara gebleven omdat een fantastisch mooie plek is en ook vele mogelijkheden heeft voor wat ontspanning.
Vertrekdatum: 05/10/2017
Beoordeling: 8
Kelly:
Mooie en afwisselende reis. Nepal is een erg mooi land en mensen zijn ontzettend vriendelijk. De hotels zijn basic, maar prima (op het hotel in Nagarkot na). De homestays zijn echt een groot pluspunt en de mensen zijn er zo ontzettend lief. Aangegeven zakgeld is niet voldoende. Houdt rekening met € 250 per week en dan zit je redelijk goed. Nepal is zeker de moeite waard om te bezoeken.
Vertrekdatum: 05/10/2017
Beoordeling: 9
Frederique:
Ik vond deze reis een fijne balans tussen geplande activiteiten en vrije tijd hebben. Niet heel veel lange reisdagen en genoeg tijd om alles tot je te laten komen. Voor het wandelen had ik warme kleding mee, maar dit was in oktober echt niet nodig. Omdat dit geen trekking-reis is kan je daarmee veel ruimte in je bagage besparen.
Vertrekdatum: 29/09/2017
Beoordeling: 9
Marisca:
Fantastische reis! Een heel goede indruk gekregen van het land en de locale bevolking. Met dank aan de locale gids!
Vertrekdatum: 22/09/2017
Beoordeling: 10
Sanne:
I really liked this trip. There was a lot of diversity, beautiful views, nice hotels and the home stays was really cool. Staying with the local people shows you the real Nepal! Our tour leader showed us some details and knew the surrounding so when I got lost he found me back (twice) All of this made the trip one to never forget
Vertrekdatum: 22/09/2017
Beoordeling: 10
Bonnie:
Wat een fantastisch mooie reis! Ik had er hoge verwachtingen van en die zijn zelfs overtroffen. Met een leuke groep van 10 en een zeer bekwame en sympathieke reisleider (Suraj) hebben we echt de tijd van ons leven gehad. Adembenemende natuur, sfeervolle steden, neushoorns in het wild gezien, paragliden, heerlijk eten, supertoffe homestays (welke een stuk meer comfort hadden dan gedacht), een mooie hike die goed te doen was en last but not least de mensen van Nepal zelf. Wat een gastvrijheid en wat een enthousiasme om ons te mogen ontvangen. Ik waande me af en toe een koningin. Overal kregen we een big smile. Kortom; een absolute aanrader!!
Vertrekdatum: 22/09/2017
Beoordeling: 9
Robbert:
Ik heb een prachtige vakantie in Nepal gehad. We hebben geprobeerd om er zoveel mogelijk uit te halen en volgens mij is dat gelukt. De steden zaten vol met straatjes en steegjes waar je vaak weer iets bijzonders tegenkwam. Er is nog wel goed te zien dat de aardbeving van 2015 veel schade heeft toegericht aan de tempels. Er wordt gewerkt aan opbouw, maar er is nog veel te doen. Tijdens onze reis waren de Dashain-feestdagen in volle gang en het was bijzonder om te zien hoe de locals dit feest vieren. Buiten de steden om waren ook genoeg mooie ervaringen. Mountainbiken, raften, ziplinen, hiken en de safari waren fantastische activiteiten waarmee je kan genieten van de prachtige natuur. Door deze ervaringen, leuke groep en mooie bevolking heb ik een fantastische vakantie gehad. Ik zou Nepal en deze reis aanraden aan iedereen die iets moois wil ontdekken.
Vertrekdatum: 22/09/2017
Beoordeling: 9
José:
Het was een van de mooiste reizen die ik in mijn 53 jaar gedaan heb , Ik zal zeker nog met zulke reizen meegaan . Echt een aanrader . De groeten Jos
Vertrekdatum: 15/09/2017
Beoordeling: 9
Reiziger:
Goede variërende reis van cultuur en natuur. Nepal is wel een land van slechte wegen, voedsel met grote kan op darm problemen, maar dat is het allemaal waard.
Vertrekdatum: 08/09/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Voor mijn vertrek naar Nepal dachten veel mensen in mijn omgeving dat door de aardbeving in 2015 en door de overstromingen in augustus 2017, er niet veel tempels en andere interessante gebouwen meer zouden staan. En dat je in het overstromingsgebied niets te zoeken had als toerist. Niets is minder waar: er zijn maar enkele tempels beschadigd geraakt en velen daarvan staan alweer in de steigers en worden opnieuw opgebouwd. In het overstromingsgebied was 2 maanden niets meer te zien of te merken dat er recent nog een overstroming was geweest. Dus als je Nepald graag wilt bezoeken, grijp dan je kans. Je zult niet teleurgesteld worden!
Vertrekdatum: 08/09/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
niet
Vertrekdatum: 11/08/2017
Beoordeling: 8
Dennis:
Nepal, wat een land! Een cultuurshock is wel het geval bij aankomst. Je ziet dat de mensen nog keihard werken na de aardbeving in 2015. Ook de chaos in het verkeer en de bijna onbegaanbare wegen is even wennen. gelukkig hadden we ervaren chauffeur's en een vriendelijke, ervaren reisbegeleider. Samen hebben zijn onze groep (3) vel van Nepal laten zien. Vooral de Comunity homestay's vind ik een super initiatief en vond ik de beste verblijven. Ook veruit het beste eten ;) Het prachtige landschap en de natuur maar zeker ook die lieve Nepalezen maken dit voor mij een land om nog eens te bezoeken!
Vertrekdatum: 14/07/2017
Beoordeling: 9
Kasper:
De twee weken Nepal reis is fantastisch. Een prachtige afwisselende reis van koningssteden, jungle (neushoorns!), trekking tot een (optionele) vlucht langs de Everest voor een wauw-ervaring! Fijne mensen, heerlijk eten, indrukwekkende ceremonies, het reizen door het land is een feest van kleuren en geuren. De (eenvoudige) hotels zijn prima, maar de overnachting in de homestay blijft het meest bij. Al met al een aanrader!
Vertrekdatum: 14/07/2017
Beoordeling: 10
Koen:
Very interesting trip to Nepal! You really get a great lay of the land, you see so many interesting things: temples, cities, nature, people,... I will definitely go back if I get the chance... Love Nepal !!
Vertrekdatum: 23/06/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
Nepalreis is zeer compleet, goede reisleider, goed aanbod! Veel vrije tijd waarin je je eigen plan kan trekken, met of zonder je reisleider Kortom, mooi avontuur! Zeker de moeite waard!
Vertrekdatum: 26/05/2017
Beoordeling: 9
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 28/04/2017
Beoordeling: 9
Hinrietta:
Op 28 april vertrokken naar Nepal. We hadden een super leuke groep en een fantastische reisleider. Deze reis is echt een aanrader voor iedereen die houdt van cultuur en een actieve vakantie. Er is zoveel ruimte voor eigen inbreng en de mensen zijn erg behulpzaam. Prijs/kwaliteit was erg goed. Nepal is iets duurder dan de gemiddelde landen in Azië maar nog altijd goedkoper dan hier en de mensen zijn enorm goed bezig met de weder opbouw van het land na de aardbeving. Dus dat is het geld dubbel en dwars waard.
Vertrekdatum: 28/04/2017
Beoordeling: 10
Sophie:
Geweldige reis met cultuur, natuur, activiteiten en rust in één. De homestay in Panauti was een geweldige ervaring, ondanks dat ik er in het begin tegenop zag. Mensen zijn zo vriendelijk en open en hebben ervoor gezorgd dat ik van iedere seconde van de reis heb genoten. Persoonlijk zou ik 1 dag minder in Kathmandu en 1 dag langer in Pokhara hebben gewild, maar ondanks dat is dit een geweldig land dat ik zeker nogmaals ga bezoeken. Daarnaast hadden wij een geweldige lokale gids, die de reis echt compleet heeft gemaakt met zijn mooie verhalen over zijn cultuur.
Vertrekdatum: 28/04/2017
Beoordeling: 8
Reiziger:
leuke groep en veel gezien prachtige mensen wonen er in Nepal
Vertrekdatum: 28/04/2017
Beoordeling: 9
Patricia:
De reis is erg gevarieerd en je leert zowel het stadsleven als de manier van leven op het platteland van Nepal goed kennen. Bovendien heb je als reiziger regelmatig de vrijheid om je dagen zelf op basis van eigen voorkeuren in te delen. Zo brengt de ene persoon zijn dagen mountainbikend en paraglidend door, terwijl anderen liever een culturele uitstap maken en vervolgens op een terrasje gaan zitten. De reisleider was fantastisch. Hij wist veel over elke bezochte plek en de cultuur van Nepal te vertellen. Ook was hij non-stop beschikbaar voor mensen die zijn hulp nodig hadden, of dat nu op medisch vlak was of om extra excursies te boeken.
Vertrekdatum: 28/04/2017
Beoordeling: 9
Marijke:
Onvergetelijke reis, mooie ontmoetingen met mensen, cultuur en land met een leuke groep en een zeer kundige reisbegeleider. Top!
Vertrekdatum: 28/04/2017
Beoordeling: 9
Kristin:
Geweldig cultuur, prachtig landschap, de beste reisbegeleider en een groep van 12 geweldige mensen die twee weken een onvergetelijke reis samen hebben gemaakt.
Vertrekdatum: 21/04/2017
Beoordeling: 8
Johannes Wilhelmus:
Voor de 1e keer Nepal was het fantastische wat een prachtig land en wat een lieve mensen .Met name de homestay in Panauti was een van hoogte punten om te ervaren hoe de Nepalezen leven maar ook de natuur en de bergen,en de mogelijkheden om te gaan paragliden of te hiken of iets anders. Ik zou deze reis zo weer over doen.
Vertrekdatum: 25/12/2016
Beoordeling: 8
Diana:
Prachtig land, zeer vriendelijk bevolking, afwisselend programma en zeer goede reisbegeleiding!
Vertrekdatum: 25/12/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Top reis, zeer goede reisleidster Kalpana, zeer ervaren chauffeur, veel gezien en beleefd. de moeite waard.
Vertrekdatum: 24/09/2016
Beoordeling: 7
Reiziger:
De reis was prachtig. Wellicht iets te lang in Kathmandu, maar je kan natuurlijk zelf een gids boeken en naar een bezienswaardigheid en/of andere wijk of ander dorp in de omgeving gaan. Fysiek is het goed te doen met een enkele lange hike. Ik sport totaal niet en heb dus ook amper conditie maar ik had weinig moeite met de hikes.
Vertrekdatum: 24/09/2016
Beoordeling: 8
Katharina:
Het is een mooie reis in een prachtig land. Onze reisbegeleidster was top en deed erg haar best ons een mooie ervaring te geven. Ze was zorgzaam, vrolijk en had kennis van zaken. De cultuur, kunst, bevolking, natuur en dieren zijn echt top. Ik vond de reis wel zwaarder dan verwacht. In de reisbeschrijving stond vaak dat we vrije tijd hadden, maar dan waren er allerlei excursies. En als het puntje bij paaltje komt, wil je die toch niet missen. Dit maakt de reis wel intensief en af en toe wat zwaar. Zolang je dit weet en je erop instelt, is er natuurlijk geen probleem. :) Nadeel aan deze reis vond ik dat je erg veel dagen in Kathmandu bent en weinig dagen in Pokhara en Chitwan. Pokhara zou echt wel 3 volle dagen en Chitwan 2 volle dagen mogen hebben. Dat brengt de reis wat meer in balans. Dan heb je ook meer tijd en rust om bezienswaardigheden te bezoeken.
Vertrekdatum: 24/09/2016
Beoordeling: 8
Hanneke:
Wat een schitterend land is Nepal! De reis heeft een goede afwisseling tussen natuur, cultuur en actieve activiteiten. Leuk om zelf schoolspullen mee te nemen voor het plaatselijk schooltje in Panauti!
Vertrekdatum: 13/08/2016
Beoordeling: 8
Reiziger:
Het is een goed gecombineerde reis waarin de balans tussen activiteiten en vrije tijd goed ingedeeld is. We hebben het goed naar onze zin gehad.
Vertrekdatum: 30/07/2016
Beoordeling: 9
Alex:
Het land en de mensen hebben een geweldige en onuitwisbare indruk gegeven. Ondanks de lage levensstandaard blijft de bevolking er kalm en vriendelijk bij. Easyliving met weinig comfort.
Vertrekdatum: 30/07/2016
Beoordeling: 8
Esmee:
Nepal is een land vol cultuur en enorm mooie natuur! Zowel de cultuur als de natuur verschilt met die van Nederland. Je kan er warm- en goedheid ervaren en genieten van de stilte van de bergen. Na de aardbeving zijn nog veel huizen (buiten de grote steden) verwoest en kan je zien was het er heeft aangericht. Een indrukwekkend land om te bezoeken! Houd er we even rekening mee dat de wegen enorm slecht zijn, dan valt dat iig niet tegen;-)
Vertrekdatum: 30/07/2016
Beoordeling: 10
Steven:
Deze Nepalreis is een must. Je leert prachtige mensen kennen, een mooi land met schitterende natuur en landschappen en een rijke cultuur. Het land moet het nu vooral ná de aardbeving hebben van toerisme. Zo steun je de wederopbouw en de mensen die het moeten doen. Het was voor mij een megabelevenis die ik zeker niet had willen missen! Shoestring biedt je op een unieke en betaalbare manier een reis aan die je niet snel zult vergeten!
Vertrekdatum: 16/07/2016
Beoordeling: 5
JOHAN:
Bezoek Nepal niet in het regenseizoen, er zijn nauwelijks bergen te zien door het slechte weer.
Vertrekdatum: 16/07/2016
Beoordeling: 8
Ivanka:
Nepal heeft me in vele opzichten geboeid en verrast: de eindeloze natuur en lieve mensen, hun cultuur en onze goede gids maakten deze reis tot een waardevolle herinnering. Maar voor wie in het regenseizoen reist geldt: de reis kan totaal anders uitpakken. TIP: doe vooral de Mountain Flight als die mogelijkheid er is.
Vertrekdatum: 24/04/2016
Beoordeling: 9
Ad:
Een reis om nooit te vergeten! Veel afwisseling in het programma, van natuur --> cultuur. Een bekwame, betrokken, enthousiaste en vriendelijke reisbegeleider. Het was een totaal belevenis om in Nepal te zijn! Mus, Roekie en Ad.
Vertrekdatum: 17/04/2016
Beoordeling: 9
Florentien:
Prachtig land! Bijzondere mensen en mooie combi tussen natuur en cultuur. Zeer goede Nepalese gids die erg veel wist en de reis nog leuker maakte! Enorm genoten!
Vertrekdatum: 08/11/2015
Beoordeling: 8
hendrikus:
ONDANKS DE HIER EN DAAR AANWEZIGE SCHADE VAN DE AARDBEVING BLIJFT HET EEN LAND WAAR VEEL TE ZIEN IS. ZEER VRIENDELIJKE MENSEN DIE JE MET OPEN ARMEN ONTVANGEN,ZEKER NU DURENDE DE BOYCOT VAN INDIA MET BETREKKING TOT DE INVOER BEPERKINGEN VAN ETEN,BRANDSTOF EN MEDICIJNEN. AAN TE RADEN IS ZEKER DE OVERNACHTING IN EEN HOMESTAY. GAAN DUS
Vertrekdatum: 24/10/2015
Beoordeling: 8
Geke:
Een heerlijke reis met een paar hoogtepunten, Bhaktapur, Chitwan en zonsopgang over de Annapurna. Absolute aanrader: de tocht per kano in Chitwan. Die had best langer mogen duren!
Vertrekdatum: 24/10/2015
Beoordeling: 9
Remco:
Geweldige reis! Ik heb Nepal tijdens deze reis ervaren als een prachtig land met een zeer aardige, relaxte bevolking. Er waren veel mogelijkheden voor excursies waar ik goed gebruik van heb gemaakt. Een vlucht over de Himalyaya en parasailen in een mooie bergachtige omgeving waren voor mij letterlijk en figuurlijk de hoogtepunten. Er is voor ieder wat wils: mooie natuur, veel cultuur en maar ook veel mogelijkheden om 's avonds uit te gaan en te ontspannen, vooral in Kathmandu.
Vertrekdatum: 19/04/2015
Beoordeling: 8
Jos:
Nepal is een erg mooi land met heel vriendelijke mensen. Hoewel er door de aardbeving bezienswaardigheden beschadigd zijn blijft er goenoeg over om te bezichtigen. De homestay in Chitwan is erg mooi gelegen aan een rivier waarin olifanten gewassen worden.
Vertrekdatum: 19/04/2015
Beoordeling: 9
Jonna:
Het is een bijzonder land en een bijzondere reis! De reis is helaas door de aardbeving omgegooid maar de combinatie tussen cultuur, natuur en beweging spreekt mij erg aan en is erg goed bevallen. Een tempel bezoeken, een dag later in een bootje roeien en vervolgens neushoorns zien op safari is 'mijn type reis'. Ik zag op tegen de homestay in het programma ook toen we daar waren. Achteraf ben ik daar juist heel erg blij mee en heeft de homestay voor mij juist een verdieping in het leren kennen van het land gegeven. Ik ga zeker op een dag terug naar Nepal, het rondje afmaken waar ik mee bezig was... Dit land heeft alles waar ik zo van hou!
Vertrekdatum: 05/04/2015
Beoordeling: 8
Ilse:
Afwisselende reis waarin je een goed beeld krijgt van het land! Aantal vrije dagen waren goed om een beetje bij te kunnen komen van de cultuurshock. Duur dat we op plekken bleven was precies goed. Aantal reisdagen was te overzien. Leuke locaties (hotels) verder en erg lekker eten.
Vertrekdatum: 05/04/2015
Beoordeling: 7
Huub:
Mooie reis door prachtig Nepal! Chitwan en homestay mogen wat mij betreft geschrapt worden.
Vertrekdatum: 15/03/2015
Beoordeling: 9
Reiziger:
Mooie reis, met voldoende te doen maar ook tijd om een dag rustig aan te doen. Zeer mooi land en leuke afwisseling van cultuur en natuur. Goede reisbegeleiding en (zeer goed) transport
Vertrekdatum: 15/02/2015
Beoordeling: 10
Reiziger:
Een hele mooie afwisselende reis. Doordat je meerdere dagen in hetzelfde hotel verblijft, kom je ook aan "rust" toe. Je ziet verschillende aspecten van het land. Kortom: een echte aanrader
Vertrekdatum: 15/02/2015
Beoordeling: 8
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 15/02/2015
Beoordeling: 9
Erica:
Het is een geweldige reis. Er is veel te doen en te zien. Wat je niet mag missen is de mountain flight echt heel mooi om te zien, als je nog niet een jeepsafari in Afrika gezien hebt is de jeepsafari ook echt een aanrader. Het is ook heel bijzonder om daar een een crematie mee te maken. Ik was er tijdens een festival waardoor het er erg druk was, maar heeft wel indruk gemaakt. De Home stay was ook erg leuk. Ik had een leuk gezin die hun best deden om ons te laten zien hoe hun dagelijks leven er uit ziet. Ik vond het jammer dat we er niet langer konden blijven. Ik ben geen wandelaar maar hier vond ik het echt geweldig! Het land is echt heel mooi en leuk om door de dorpjes te lopen.
Vertrekdatum: 21/12/2014
Beoordeling: 9
Zoë:
Een bijzonder mooie reis! Prachtige bestemmingen, goede reisleider en een leuke groep. Nepal is een ongelofelijk mooi paradijselijk land. Ik heb het proberen vast te leggen. Maar dat was onmogelijk. Zoveel moois.
Vertrekdatum: 21/12/2014
Beoordeling: 9
Robert:
Een geweldige reis met interessante ervaringen. Je moet wel open staan om enige ongemakken als soms koud water, geen elektriciteit altijd en wat mindere hotels, te accepteren. Wanneer je dat doet, heb je een schitterende reis die ik iedereen kan aanraden.
Vertrekdatum: 21/12/2014
Beoordeling: 8
Helma:
Mooie reis die vooral gericht is op de kennismaking met de cultuur, religie en leefwijze van de bevolking van Nepal. De natuur komt in deze reis minder aan bod. Wil je dat zien dat moet je voor een trektocht door de bergen kiezen. Het is geen luxe reis, maar daar heb ik persoonlijk in een land als Nepal ook geen behoefte aan. De reisgids was een zeer sympathieke man met veel kennis over het land. De groep bestond uit aardige mensen. Het vervoer was goed geregeld. De excursies waren prima. Wil je weten hoe men in Nepal leeft, dan is deze reis zeker aan te bevelen!
Vertrekdatum: 21/12/2014
Beoordeling: 9
Reginald:
het is een prachtige reis, je wilt alles vastleggen op foto en film om te onthouden en met anderen te kunnen delen. het zijn veel indrukken waar je lang van kan nagenieten. een geweldig mooi land, met vriendelijke mensen een mooie kennismaking met Azie.
Vertrekdatum: 23/11/2014
Beoordeling: 7
Antonia:
-
Vertrekdatum: 12/10/2014
Beoordeling: 8
Petrus:
Als we met Turkish Airlines hadden kunnen vliegen waren we helemaal tevreden geweest hoe wat het aantal vlieguren betrof. Met Malasyan Airlines maakt we wel een hele grote omweg!!!!
Vertrekdatum: 20/07/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
-
Vertrekdatum: 20/07/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
De Nepal groepsreis is een geweldige manier om in een korte tijd het land, de cultuur, het volk, etc. etc. te leren kennen. Door de opbouw van deze reis kom je als eerst in aanraking met het drukken leven in de hoofdstad Kathmandu. Hierna vertrek je naar de geweldige stad Pokhara waar het leven wat rustiger en vooral schoner is. Tijd voor rust is er echter niet want na Pokhara staat Chitwan op het programma, een prachtig gebied waar het wild in volle glorie aanwezig is.
Vertrekdatum: 11/05/2014
Beoordeling: 8
Janneke:
Deze reis naar Nepal is een bijzonder leuke ervaring, ons reisgezelschap was zeer gemêleerd (setjes en singles) maar vormde met elkaar een leuke groep. Hou je van cultureel(tempels en Stoepa's), sportief (wandelen), shopping(afdingen) en avontuurlijk(raften en paragliding), dan kom je zeker aan je trekken. Wat je wilt, de reisleider regelt het voor je. Ook de overnachting bij een Nepalese familie is een hele leuke ervaring, je wordt verwend of je de koning(in)bent. Proef, ruik en beleef het land, het is de moeite waard.
Vertrekdatum: 11/05/2014
Beoordeling: 9
Reiziger:
De reis naar Nepal was voor mij een geweldige en zeer ingrijpende ervaring, waar ik nog lang over na moet denken en waar ik nog veel over uit wil zoeken. Mooi, indruk weekend. Maar ik heb ook staan huilen in Kathmandu om de bedelende kinderen. Dat heeft er ook toe geleid dat ik voor kinderen schoolboeken heb gekocht.
Vertrekdatum: 20/04/2014
Beoordeling: 8
Melek:
Voor het eerst ben ik gegaan met een georganiseerd reisorganisatie op vakantie. Ik heb dan voor de single reis gekozen en de toevoeging van groepsreis met koppels eraan was goed bevallen. Geweldige ervaring en Nepal is zo mooi.Leuke en gezellige reisgenoten hebben ook een behoorlijke bijdrage hieraan geleverd. Min puntje is dat je overaan en aan iedereen fooie moest betalen, van reisleider, chaffeur tot in de restaurants van 10% ook al was je niet tevreden over de service.
Vertrekdatum: 20/04/2014
Beoordeling: 10
Renske:
Onze reis naar Nepal was geweldig! We hebben echt genoten!
Vertrekdatum: 20/04/2014
Beoordeling: 9
Lucia:
Reizen door Nepal maakt je echt gelukkig. Het land ademt rust en ruimte. Na 14 dagen vakantie is de batterij weer helemaal opgeladen.
Vertrekdatum: 20/04/2014
Beoordeling: 8
elroy:
geweldige reis met een zeer goede gids. de hoofdstad was wel echt heel smerig en niet zo mijn ding dus dagje minder in kathmandu had van mijn wel gemogen. maar de bergen en in chitwan de jeepsafari waren geweldig
Vertrekdatum: 30/03/2014
Beoordeling: 9
Wilhelmus:
Prachtige reis met een prima reisbegeleider. De prijs/prestatie verhouding van de hotels is prima. Overal ook goed gegeten. Enig minpunt was Turkish Airlines. Alle vluchten hadden vertraging, tot wel 4 uur. Service in de lucht prima, op de grond heel slecht. In feite doet men daar vrijwel niets voor je.
Vertrekdatum: 09/03/2014
Beoordeling: 8
Nicoletta:
Heerlijke vakantie. Je ziet en hoort veel van de gewone Nepalees. Prachtig land met aardige mensen. De accommodaties zijn eenvoudig maar met altijd schone bedden. Goede reisbegeleiding.
Vertrekdatum: 09/03/2014
Beoordeling: 8
Kitty:
Ik vond de reis heel goed in elkaar zitten met een kundige reisleider. We hebben veel verschillende gebieden gezien met veel verschillende ervaringen. Kortom een hele mooie reis om met plezier op terug te kijken.