Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Sri Lanka

Tocht over een paradijselijk eiland - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 599,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 21 DAGEN

Groepsreis Sri Lanka

Tijdens je reis is het mogelijk om deel te nemen aan door de reisbegeleiding ter plaatse aangeboden ‘losse’ excursies. Deze excursies zijn facultatief.

Om je een idee te geven van de kosten van deze excursies vermelden we hier de richtbedragen per persoon gebaseerd op de deelname van minimaal 4 deelnemers en de koers van de US dollar en Srilankaanse rupee van november 2017. Door koersschommelingen kan de prijs veranderen. De bedragen zijn dus slechts bedoeld om je een indicatie van de kosten te geven. Omdat de entreegelden vaak veranderen, zijn deze niet opgenomen in de excursieprijs (tenzij expliciet vermeld).

Alle prijzen van de excursies zijn genoemd in euro's. Ter plekke is het mogelijk om de excursies ook in lokale munteenheid te betalen.
€ 16

Bandarawella – ‘Village Trek’ met lunch

Je maakt met een locale gids een wandeling door de prachtige rijstvelden, bezoekt een typisch Sri Lankaans dorp en luncht met ‘Rice & Curry’ in een van de dorpswoningen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Het transfer naar het beginpunt van de wandeling is 4 km (circa 15 minuutjes). Je wandelt circa 3 uur (afhankelijk van wat je onderweg tegenkomt). Na afloop van de lunch word je teruggebracht naar je hotel.

Inbegrepen: transfers, wandeling, ‘Rice & Curry’ lunch
Niet inbegrepen: fooi, drankjes
€ 12

Negombo - Dutch Channels & Sightseeing Negombo

Per motorboot bezoek je het gebied van de Dutch Channels. Het door de Nederlanders aangelegde kanaal is honderd km lang en deed oorspronkelijk dienst om de Nederlandse kerken en dorpen te bevoorraden. Het is een vogelrijk gebied met meertjes en kreken. Toddytappers lopen als koorddansers over touwen die tussen de palmen gespannen zijn. Van het afgetapte sap van de bloemen van de palmen wordt de sterke lokale drank arrack gestookt. Vaak weet de bootsman wel een illegaal stokerijtje op te sporen.
Ook breng je een bezoekje aan Negombo. In het centrum van dit plaatsje staan nog verscheidene huizen die dateren uit de Hollandse tijd. De Hollandse invloeden zie je ook terug bij het Nederlandse fort. Opvallend zijn de barokke katholieke kerken van de Karava vissers die in Negombo wonen. Hun catamarans zijn voorzien van vierkante zeilen en flinke drijvers aan beide kanten.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
De boottocht zal ongeveer 1½ uur in beslag nemen en wordt uitgevoerd in de ochtend of aan het eind van de middag. De sightseeing door Negombo duurt ongeveer een uur.

Inbegrepen: boottocht, transfers, sightseeing Negombo
Niet inbegrepen: fooi, entreegelden, drankjes
€ 38

Nuwara Eliya - Horton Plains

's Ochtends vroeg vertrek je per jeep of minibus naar de Horton Plains waar je een wandeling naar de verschillende attracties van het nationale park kunt maken. Horton Plains Nationaal Park is een mooi natuurreservaat op ruim 2000 meter hoogte, bestaande uit golvende graslanden met kabbelende forellenbeekjes, stukjes bos en enkele mistige bergpieken. Een hoogtepunt van het park is World’s End, hier houdt de vlakte op en plotsklaps sta je voor een diepe afgrond. Bakers Falls is een prachtige waterval. Opvallend is de variëteit aan flora en fauna (vogels, vlinders, apen, herten, eekhoorns, wilde zwijnen en zelfs enkele, overigens zelden waarneembare, luipaarden). De wandeling neemt 3 uur in beslag.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Het transfer naar het beginpunt van de wandeling is 36 km (circa 75 minuten). Je wandelt circa 3 uur (afhankelijk van wat je onderweg tegenkomt).

Inbegrepen: transfers, wandeling, entreegeld
Niet inbegrepen: fooi, drankjes
€ 15

Polonnaruwa – Parakrama Samudra

Tegen zonsondergang ga je met de lokale vissers per eenvoudige catamaran over het Parakrama Samudra, een kunstmatig meer bij Polonnaruwa. Koning Parakrama Bahu bracht Polonnaruwa tot zijn hoogtes; hij liet reusachtige gebouwen bouwen, legde prachtige tuinen aan en als kroon op zijn werk liet hij een 2500 ha groot meer graven. Het meer grenst aan een natuurreservaat. Je kunt tijdens de boottocht ontspannen genieten van de vele watervogels en de zonsondergang. Met enig geluk tref je olifanten, die vanuit het reservaat bij het meer hun dorst komen lessen!
NB: Deze excursie wordt i.v.m. de veiligheid alleen aangeboden als de weersomstandigheden het toelaten.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Aan de oever van het meer stap je in eenvoudige bootjes, de bootsman peddelt je het meer over. Je vaart circa 2 uur (afhankelijk van wat je onderweg tegenkomt en van de waterstand). Na afloop word je teruggebracht naar je hotel.

Inbegrepen: transfers, boottochtje
Niet inbegrepen: fooi
€ 52

Tissamaharama - Yala Nationaal Park

Per open 4x4 jeep bezoek je het Yala park waar olifanten in kleine en grote kuddes vaak gezien worden. Het Yala park is bekend om zijn vele dieren die hier leven, zo zul je naast de eerder genoemde olifanten buffels, verschillende soorten apen, wilde zwijnen, pauwen, reigers, ijsvogels en spechten zien. Misschien kom je zelfs een luipaard tegen.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
Het transfer naar het Yala Nationaal Park is 25 km (circa 30 minuten). De safari duurt circa 2 à 3 uur (afhankelijk van wat je onderweg tegenkomt). Na afloop rijd je terug naar je hotel in Tissamaharama.

Inbegrepen: transfers, safari per jeep, entreegeld, lokale gids
Niet inbegrepen: fooi
€ 40

Udawalawe – Safari per jeep

Per 4x4 open jeep bezoek je het Udawalawe Nationaal Park dat bekend staat om de ongeveer 400 olifanten die hier leven. Tijdens een bezoek is het goed mogelijk een hele kudde olifanten in het water te zien spelen, wassen en eten. Ook waterbuffels, apen, sambar herten en zelfs luipaarden komen hier voor.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
De safari zal ongeveer 2½ uur in beslag nemen en wordt uitgevoerd aan het eind van de middag. Tegen zonsondergang maak je een goede kans veel ‘wildlife’ te zien.

Inbegrepen: transfers, entreegeld, lokale parkgids, safari per jeep
Niet inbegrepen: fooi
€ 49

Wilpattu Nationaal Park

Je maakt een safari per 4x4 jeep door het Wilpattu Nationaal Park, het grootste nationale park van Sri Lanka. Omdat Wilpattu (nog) niet vaak bezocht wordt, kom je waarschijnlijk weinig andere toeristen tegen, de beleving van de natuur is hier op zijn best! Het park met zijn bossen en savanne was voorheen dé plek om luipaarden in het wild te spotten, maar uiteraard moet je hiervoor veel geluk hebben. Andere dieren die in het park leven zijn olifanten, herten, apen, jakhalzen, krokodillen, varanen en wilde zwijnen. Ook zijn er meer dan 200 vogelsoorten; denk aan ijsvogels, arenden, pauwen en bijeneters.

Excursietijd (onder voorbehoud; in overleg met de reisbegeleiding):
De safari zal ongeveer 2½ à 3 uur in beslag nemen.

Inbegrepen: entreegeld, lokale parkgids, safari per jeep
Niet inbegrepen: fooi
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden