Kies een reissoort
Alle reizen
GroepsreizenGroepsreizen
SinglereizenSinglereizen
Individuele rondreizenIndividuele rondreizen
ALLE REIZEN
Groepsreizen GROEPSREIZEN
Singlereizen SINGLEREIZEN
Individuele rondreizen INDIVIDUELE RONDREIZEN

Zoek op datum

Vertrek eerder of later

Zoek op maand

Je gekozen vertrekdatum: {{getDatePlaceholder()}} /
Alternate Text

Groepsreis Vietnam in 2 weken

Parel van Indochina - Reis voor singles

Boek v.a.   € 1 499,-
GROEPSGROOTTE: 4-24 | 16 DAGEN

Groepsreis Vietnam in 2 weken

Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving van deze Groepsreis Vietnam in 2 weken

Bezienswaardigheden

Er valt genoeg te beleven in deze prachtige regio. Kies hieronder of op het kaartje hiernaast de highlight waar je meer informatie over wilt hebben. Lees de informatie aandachtig door en ga direct naar het reisaanbod.

Zoom op volledig land

Ho Chi Minh City

Ho Chi Minh City

Ontdek de prachtige stad, Ho Chi Minh City! |Vietnam

Nha Trang

Nha Trang

Maak een bootexcursie zodat je op bijzondere wijze de verschillende kleinen eilanden van Nha Trang kunt bezichtigen! |Vietnam

Whale Island


Hoi An

Hoi An

Beleef de kleurrijke stad met veel Chinese architectuur, Hoi An! |Vietnam

Hué

Hué

Struin door de oude keizerlijke hoofdstad Hué en bezoek de vele tombes, tempels en het oude keizerlijk paleis! |Vietnam

Hanoi

Hanoi

Ervaar het prachtige Hanoi! |Vietnam

Halong Baai

Halong Baai

Ontdek de schilderachtige omgeving van Halong Baai! |Vietnam

Dag tot dag beschrijving

Vervoer Route Overnachting
1 Vliegtuig Vertrek Amsterdam Vliegtuig
2 Bus, Vliegtuig Aankomst Ho Chi Minh City Ho Chi Minh City
3 Ho Chi Minh City / Excursie Mekongdelta Ho Chi Minh City
4 Trein Ho Chi Minh City / Excursie Tay Ninh & Cu Chi – Nha Trang Nachttrein naar Nha Trang
5 Boot, Bus Nha Trang – Whale Island Whale Island
6 Whale Island Whale Island
7 Boot, Bus Whale Island – Hoi An Hoi An
8 Hoi An Hoi An
9 Hoi An Hoi An
10 Bus Hoi An - Da Nang - Marble Mountains - China Beach - Hué Hué
11 Trein Hué - Hanoi Nachttrein naar Hanoi
12 Hanoi Hanoi
13 Boot, Bus Hanoi – Ha Long Bay Ha Long Bay
14 Boot, Bus Ha Long Bay – Hanoi Hanoi
15 Bus, Vliegtuig Vertrek Hanoi Vliegtuig
16 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Aankomst

1
18
5
10
20
29
8
4
14
14
21
1
0
9
0
0
0
2
0
189
304
279
3

Dag 1: Vertrek Amsterdam

Je vliegt naar Ho Chi Minh City (HCMC), het voormalige Saigon, waar je de volgende dag aankomt en je Vietnam groepsreis écht begint!

Dag 2: Aankomst Ho Chi Minh City

Afhankelijk van het vluchtschema heb je na aankomst  tijd om Ho Chi Minh City alvast een beetje te ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Amerikaanse ambassade op Le Duan-straat gaan. Bijna iedereen zal zich wel het dramatische vertrek van de Amerikanen herinneren vanaf het dak van de ambassade op 30 april 1975. Of breng een bezoekje aan het voormalige presidentiële paleis. Opvallend zijn de Notre Dame-kathedraal en het Hoofdpostkantoor dat duidelijk Franse invloeden laat zien. In de Dong Khoi-straat, (voorheen Rue Catinat) huurde de befaamde schrijver Graham Greene een appartement. 

De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt uren dwalen door deze bedrijvige stad; het lijkt alsof iedereen hier onderweg is, ergens naar toe op de fiets of een brommer. Iedereen is druk bezig met bouwen, timmeren of handelen. Heerlijk eten wordt verkocht op straat en in de talloze kleine restaurantjes, waar je natuurlijk moet eten met stokjes.

HCMC is rijk aan musea, pagodes, tempels, koloniale gebouwen en kerken. De Giac Lam-pagode, de oudste van de stad, is een van de belangrijkste bezienswaardigheden. Een bezoek aan Cholon, de bruisende Chinese wijk, is zeker aan te raden. In HCMC zijn enkele interessante musea, waaronder het unieke Museum van Oorlogsherinneringen (vroeger van Amerikaanse Oorlogsmisdaden genoemd) en het Historisch Museum. In de stad zijn ook nog koloniale panden bewaard gebleven. Een mooi voorbeeld daarvan is het oude stadhuis. De fiets is het ideale middel om de stad te verkennen.

Dag 3: Ho Chi Minh City / Excursie Mekongdelta

Vrije dag in HCMC. Liefhebbers kunnen kiezen voor een optionele excursie naar de Mekongdelta, die een volle dag in beslag neemt. Je rijdt hierbij naar het stadje Cai Be, waar je op de boot stapt voor een vaartocht over de Mekong naar Vinh Long. Al snel ervaar je dat de delta de 'rijstschuur' is van Vietnam. Het is een gevarieerd waterrijk gebied met rijstvelden, kokosnoot- en bananenplantages. Tijdens de boottocht zie je het dagelijks leven aan de rivier en een drijvende markt, je proeft tropische vruchten in een lokale fruitgaard en bekijkt kleine familiebedrijfjes. Er wordt in de regio bijvoorbeeld rijstpapier, popcorn of kokossnoep geproduceerd. De lunch wordt geserveerd in een bonsai-tuin.

* Shoestring steunt: Primate Rescue Center (Hanoi, Vietnam)

Het Primate Rescue Center, bij het Cuc Phuong Nationaal Park ten zuidwesten van Hanoi, werkt aan de instandhouding van bedreigde apensoorten en de bescherming van hun leefomgeving. Dit doen zij door stabiele populaties in gevangenschap te vormen en deze uit te zetten in de natuur. Shoestring heeft "Pia" (rechts) geadopteerd. Het bezoek van dit project is geen onderdeel van deze reis. Lees meer

Dag 4: Ho Chi Minh City / Excursie Tay Ninh & Cu Chi – Nha Trang

Je kunt ook vandaag nog een groot deel van de dag naar eigen inzicht indelen. Wie wil kan mee op een optionele excursie naar Tay Ninh en Cu Chi. Deze gecombineerde excursie neemt een volle dag in beslag.

Tay Ninh is het centrum van de kleurrijke Cao Dai godsdienst. Cao Dai is het product van een poging een ideale godsdienst te creëren door samensmelting van verscheidene godsdiensten en filosofieën van oost en west. Dit heeft een interessante en kleurrijke ideologie opgeleverd die momenteel rond de drie miljoen aanhangers heeft, voornamelijk in de Tay Ninh provincie. Om 12 uur kun je de ceremonie bijwonen in de extravagante tempel die het midden houdt tussen een Franse kerk en een Disneykasteel.

Hierna rijden we verder naar Cu Chi, het indrukwekkende ondergrondse tunnelnetwerk van waaruit de guerrilla werkte tijdens de Vietnamoorlog. Het complex werd in de jaren veertig door de Vietminh gebouwd om de Franse overheersers en de Japanse bezetters te bestrijden. Later gebruikten de guerrillastrijders van de Vietcong dit honderden kilometers lange netwerk van tunnels als basis voor verrassingsaanvallen op de Amerikanen. Nog steeds is het mogelijk om af te dalen in de tunnels en zo een beetje te ervaren hoe mensen hier geleefd, geleden en gevochten hebben.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Aan het eind van de middag vertrek je met de nachttrein naar Nha Trang(second class softsleeper). Loop ook eens door de trein en neem een kijkje in het 'hard-seat'-gedeelte waar de reizigers 's avonds de hangmatten tussen de banken hangen, of hun matje uitrollen op de grond. In de trein worden ook maaltijden geserveerd. Op de menukaart staat 's avonds rijst, groenten en vlees en 's ochtends noedelsoep of een gestoomd broodje. Ook op de treinstations waar je onderweg stopt is voldoende eten en drinken te koop. De treinen in Vietnam rijden in een langzaam tempo. Wanneer het nog licht is, kun je van het landschap genieten. Op sommige stations staat de trein voor langere tijd stil omdat er gewacht moet worden op een tegemoet komende trein, want bijna overal in Vietnam ligt nog een enkelspoor.

Dag 5: Nha Trang – Whale Island

Je vervolgt je Vietnam rondreis naar Van Ninh, 60 km ten noorden van Nha Trang, vanwaar de boot vertrekt naar Whale Island. Na een boottrip van twee uur bereik je het idyllische Whale Island, zo uit een sprookjesboek weggelopen. Hier breng je twee heerlijke dagen door.

Hoe groen kun je gaan? TIP

Je slaapt twee nachten in eenvoudige bamboe hutjes met fan en eigen badkamer op dit droomeiland met zijn wuivende palmbomen, ongerepte koraalriffen en relaxte atmosfeer. Je voelt je Robinson Crusoë! Dit hotel is een 'groen' hotel, klik hier voor meer informatie.

N.B. Op Whale Island is er maar één accommodatie mogelijkheid. Tijdens drukke maanden kan het af en toe voorkomen dat de accommodatie volgeboekt is. Er zal dan overnacht worden in Doc Let; een klein plaatsje gelegen aan een lang, wit zandstrand op het vaste land van Vietnam.

Dag 6: Whale Island

Een vrije dag in paradijs. Neem een duik in zee nadat je bent wakker geworden! Vandaag kun je doen waar je zin in hebt. Snorkelen, duiken, surfen, zeilen, kajakken, het kan allemaal. Niets hoeft echter. Je kunt ook met een spannend boek in je hangmat voor je eigen hutje ontspannen.

* Wist je dat... Shoestring de CO2 uitstoot van al haar reizen standaard compenseert?

Wij zijn de eerste grote reisorganisatie die vanaf 1 januari 2016 de CO2-uitstoot van al onze reizen volledig compenseert. Shoestring maakt jouw vlucht én reis ter plaatse klimaatneutraal! In samenwerking met FairClimateFund steunen wij het Basa Magogo project in Zuid-Afrika. Zo willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en bijdragen aan een duurzame wereld! Lees meer

Dag 7: Whale Island – Hoi An

Je neemt de boot terug naar Van Ninh. De bus staat te wachten voor een prachtige rit langs de kust naar Hoi An. Pittoreske vissersdorpjes waar de tijd stilgestaan lijkt te hebben, verlaten stranden en altijd weer die gastvrije, vriendelijke bevolking die ons toe staat te lachen. Een onvergetelijke dag!

Dag 8: Hoi An

Vrije dag. Hoi An is een stadje met traditionele huizen en wordt door veel reizigers als een van de meest sfeervolle en een van de meest leuke plaatsen van Vietnam ervaren. Bezoek er de fotogenieke markt, met manden vol exotische vissoorten, garnalen, groente of fruit. Talrijke oude, vaak houten huizen en historische gebouwen getuigen van het verleden. Enkele van de oude Chinese huizen zijn geopend voor bezoekers. De inrichting van deze huizen ziet er nog hetzelfde uit als eeuwen geleden. Ook een aantal oude Chinese tempels is nog steeds in gebruik.

Dag 9: Hoi An

Vrije dag. Wie wil kan een kort boottochtje maken op de rivier of op eigen gelegenheid naar het rustige strand van Hoi An gaan. Je kunt er voor kiezen een fietstocht in de prachtige omgeving te maken. Ook is het mogelijk de Cham-ruïnes van My Son te bezoeken, een ander belangrijk cultuurhistorisch erfgoed van het land.

Dag 10: Hoi An - Da Nang - Marble Mountains - China Beach - Hué

Je rijdt noordwaarts, de rit van vandaag is niet lang (slechts 130 km; ‘kale’ reistijd circa drie uur), maar we zullen onderweg een paar keer stoppen. Je gaat eerst naar Da Nang, waar je optioneel het Cham Museum kunt bezoeken. Het museum heeft de grootste verzameling Cham-beeldhouwkunst ter wereld; de collectie telt meer dan 300 beelden van zandsteen. De beelden dateren uit de 7de tot de 15de eeuw. De beelden uit de periode tot de 10de eeuw verraden voornamelijk hindoe-invloeden uit India en Indonesië. In de periode tussen de 10de en 15de eeuw overheersten Khmerinvloeden uit Cambodja.

Je bezoekt ook de beroemde Marble Mountains en China Beach. De mooie Marble Mountains (Ngu Hanh Son) zijn een vijftal heuvels met grotten. Ten tijde van de Vietnam-oorlog was het een schuilplaats voor de Viet Cong. Nu is het een boeddhistisch heiligdom. De vele beelden die in de verschillende grotten staan, getuigen hiervan.

Na een spectaculaire rit langs de kust kom je aan in de oude keizersstad Hué. De ruimtelijk vormgegeven stad met zijn Franse gebouwen, brede lanen en de Parfumrivier biedt veel sfeer. Het belangrijkste oriëntatiepunt van deze stad, die verrassend genoeg niet meer dan 200.000 inwoners kent, is de Huong Giang, de 'prettig ruikende rivier'.

's Middags kun je al een kijkje nemen in de uitgestrekte Verboden Paarse Stad. Oud is de Verboden Stad niet, het oudste deel stamt uit het begin van de 19de eeuw uit de tijd van de Nguyen-keizers. Het is wel een van de weinige grootse bouwwerken uit Vietnams historie.

Dag 11: Hué - Hanoi

Rondom de stad Hué, in het golvende landschap, liggen de keizerlijke praalgraven. Eén van de aangenaamste manieren om deze mausolea te bezoeken is per boot. Je kunt een facultatieve boottocht maken over de Parfumrivier naar de keizerlijke graftombes en pagodes even buiten de stad. De 21 meter hoge Thien Mu-pagode ligt op de noordelijke oever van de rivier en heeft zeven verdiepingen. Hij werd gebouwd in 1844 en was lange tijd hét symbool van Vietnam. Op elke verdieping staat een ander Boeddhabeeld. Achter de pagodetoren ligt een mooi tempelhof.

Aan het eind van de middag vertrek je met de nachttrein naar Hanoi (second class softsleeper; geplande vertrektijd is 16.50 uur, wijzigingen voorbehouden). De trein draagt de toepasselijke naam 'herenigings expres', Noord- en Zuid-Vietnam worden immers zo verbonden!

* Wat kun jij doen?

Duurzaam reizen is rekening houden met mensen, natuur en cultuur zodat onze reizen ook in de toekomst verantwoord uitgevoerd kunnen worden. Shoestring compenseert al de CO2-uitstoot van je reis maar ook jij kunt ter plaatse het verschil maken. Shoestring geeft je daarom 10 tips voor op reis. Lees meer

Dag 12: Hanoi

's Ochtends arriveer je al vroeg in de hoofdstad Hanoi, een stad met een geheel eigen sfeer. Je maakt in de ochtend een korte sightseeing tour onderweg naar het hotel langs o.a. de Tempel van de Literatuur en het Ho Chi Minh Mausoleum; in het najaar is dit mausoleum vaak gesloten in verband met het onderhoud aan het gebalsemde lichaam van Ho Chi Minh. Tijdens deze korte kennismakingstour zijn er geen stops, je hebt daarna voldoende tijd de stad te verkennen. Ook kun je van een origineel Vietnamees ontbijtje genieten. Na het inchecken in het hotel ben je de rest van de dag vrij.

De verschillende meren, verspreid door de stad, bepalen het beeld. De oude binnenstad, ten noorden van het Hoan Kiem-meer, bestaat uit talloze kleine, smalle straten die bewoond worden door allerlei handwerkslieden. Bij de winkeltjes worden pannen geslagen, leer bewerkt en zijde of andere waren verkocht. Je kunt hier uren ronddwalen.

's Avonds kun je heerlijk eten in een van de talloze restaurantjes die deze stad rijk is. Hoewel er tegenwoordige veel uitgaansgelegenheden zijn die tot in de kleine uurtjes openblijven, is het niet de gewoonte in Vietnam om laat naar bed te gaan. Bijna alles is rond tien, elf uur 's avonds gesloten, om de volgende ochtend weer vroeg open te gaan.

Dag 13: Hanoi – Ha Long Bay

Met de bus reis je naar het verbluffend mooie natuurgebied van Ha Long Bay (de Baai van de Neerdalende Draak). Al sinds eeuwen behoort het uitgestrekte gebied (groter dan 1500 km²) van Ha Long Bay tot de belangrijkste attracties van Vietnam. En terecht: de grillige karstrotsen die steil uit de wateren van de Golf van Tonkin lijken op te stijgen, de ruim 3000 eilanden en baaien en de enkele Chinese jonk die nog voorbijkomt, maken deze streek onvergetelijk. Je maakt een boottocht door dit sprookjesachtige gebied en slaapt ook op de boot. Tijdens deze boottrip zijn 1x lunch, 1x diner en 1x ontbijt inbegrepen.

Dag 14: Ha Long Bay – Hanoi

Na het ontbijt vaar je terug richting het vasteland. Ook nu geniet je van de honderden eilandjes, rotsen, grotten en verscholen strandjes. Vervolgens rijd je terug naar Hanoi.

Hanoi is een lust voor het oog met kleine winkeltjes, levendige marktjes, meren en eettentjes. De miljoenenstad heeft een dorpse sfeer, maar is wel aan het veranderen. Het aantal auto's en brommers verdubbelt per jaar. De door bomen omzoomde boulevards en straten met Franse villa's hebben nog steeds iets charmants en onbedorvens. Behalve de rust is er nog een opmerkelijk verschil tussen Hanoi en HCMC, namelijk de houding en mentaliteit van de lokale bevolking. De inwoners van Hanoi zijn gereserveerder, maar staan wel bekend om hun grote gastvrijheid. Dit valt deels te verklaren door de veel sterkere invloed die de noorderlingen van het confucianisme en de Chinese cultuur hebben ondergaan.

Dag 15: Vertrek Hanoi

Hoewel Hanoi de oudste hoofdstad van Zuidoost-Azië is, zijn de meeste gebouwen relatief nieuw. Er zijn enkele mooie tempels en pagodes. Ook de markt in het oude centrum is erg mooi. Op de markt en de straatjes er omheen zijn vele soorten rijst, tropische vruchten, bloemen, kruiden, groenten en handwerk (manden, schalen) te koop. Ook wordt levende have voor de maaltijden uitgestald, zoals honden, papegaaien en slangen. Voor de vroege vogels onder ons is het een aanrader om 's ochtends richting Hoan Kiem Lake te wandelen. Het park krioelt dan van de Vietnamezen die badminton of tai chi aan het beoefenen zijn. Misschien wil je de Eenzuilige Pagode en de zien of een voorstelling bijwonen van het Waterpoppenspel.

Afhankelijk van het vluchtschema, vlieg je in de loop van de dag met een overstap terug naar Nederland, waar je de volgende dag vol levendige indrukken zult arriveren.

Dag 16: Aankomst Amsterdam

Aankomst in Amsterdam. Einde van deze 2-weekse Vietnam groepsreis.

NB: Voor groepen tot 6 deelnemers zijn er enkele aanpassingen in de reis betreffende reisbegeleiding en transfers. Er gaat namelijk geen reisbegeleider mee gedurende de gehele trip; je hebt een Engelstalige gids (‘station guide’) in Zuid-Vietnam, een tweede in Centraal-Vietnam en een derde in Noord-Vietnam.

De transfers zijn ook anders geregeld; bij een groep t/m 5 deelnemers maak je gebruik van een minibusje (met chauffeur en gids).

Bij een groepsgrootte tot 6 personen is de bootexcursie in Halong Bay op 'join in' basis (dus geen privéboot, er kunnen ook andere reizigers mee op dit tripje); transfers zijn dan per shuttle bus. Je reist per shuttle bus naar Hanoi terug.

Vanaf 6 reizigers is de reis zoals beschreven, dus met één eigen reisbegeleider voor de hele reis, en aparte transfers/excursies voor de groep
.

NB: Het is mogelijk dat de groep voor een deel van deze reis wordt samengevoegd met de deelnemers op onze 3-weekse reis Vietnam. Uiteraard zorgen we ervoor dat het maximum van 24 deelnemers niet wordt overschreden De lokale Engelssprekende reisbegeleider zorgt voor een goede uitvoering van de reis.
Foute ingave
Gelieve een correct e-mailadres op te geven aub.
E-mail bestaat reeds
Het ingevoerde e-mail adres bestaat reeds.
Gelieve een ander e-mail adres in te vullen om u in te schrijven op de nieuwsbrief.
Er is iets fout gelopen...

Gelieve ons hiervoor te verontschuldigen.
De pagina herladen kan misschien helpen.

Succes

U bent succesvol ingeschreven op de nieuwsbrief.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden