Reiszoeker

Reizen naar Cyprus

Bagage en kleding Cyprus

We adviseren je om je bagage mee te nemen in een rugzak en het totale gewicht te beperken tot tien kilo per persoon. Een compacte weekendtas (op wieltjes) van hetzelfde gewicht is ook mogelijk op een rondreis Cyprus.

Wat betreft je kleding raden we je aan om praktische, luchtige kleding mee te nemen die zich makkelijk laat combineren (laag over laag). Een (fleece)trui of vest kan prettig zijn voor koele avonden in de bergen. Een lange broek en een shirt met lange mouwen bieden 's avonds bescherming tegen muggen. Het is aan te raden stevige wandelschoenen mee te nemen voor eventuele wandeltochten. Ook kan er wel eens een buitje vallen. Wil je de zee in? Waterschoenen met een stevige zool beschermen tegen scherpe stenen en rotsen.

Denk bij het samenstellen van je bagage verder aan bijvoorbeeld: zaklamp, navulbare waterfles, reisgids, pet, voldoende fotomateriaal, toiletartikelen, zonnebrandmiddel, badslippers en zwemkleding. De airconditioning in bussen vraagt soms om een extra vest of sjaal.

In religieuze gebouwen geldt in Cyprus een 'dresscode'. Het is ongepast om met blote schouders en blote knieën een kerk minnen te gaan. Het is handig een sjaal of omslagdoek mee te nemen om deze blote lichaamsdelen te bedekken. Bij bezoek aan een moskee kan je gevraagd worden je hoofd te bedekken.